مقدمه
اگر مایل به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته حسابداری هستید، باید با درسها و واحدهای این رشته آشنا شوید. در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.
آشنایی با مقطع ارشد حسابداری
دوره کارشناسی ارشد رشته حسابداری به منظور آموزش تخصصی به کارشناسان حسابداری شکل گرفته است. دانشجویانی که در این رشته مشغول به تحصیل هستند، میتوانند در آینده وظیفههای مهم و سنگینتری را در بخشهای حسابداری و مالی شرکتهای مختلف بر عهده بگیرند. درسهای کارشناسی ارشد حسابداری طبق آییننامهای خاص برای دوره کارشناسی ارشد ارائه میشوند. این درسها ممکن است 2.5 الی 4.5 سال طول بکشد و دانشجویان میتوانند در هر ترم 8 الی 14 واحد اخذ کنند.
شرایط ورود به دوره کارشناسی ارشد حسابداری
دانشجویان برای ورود به دوره کارشناسی ارشد باید شرایطی را داشته باشند تا بتوانند در این دوره تحصیل کنند. این شرایط عبارتند از:
- داشتن گواهینامه معتبر کارشناسی حسابداری در مراکز علمی و آموزشی معتبر که بیانگر این مسئله است که شما دوره کارشناسی حسابداری را با موفقیت سپری کردید. همچنین این مدرک بیان میکند که شما از نظر علمی و آموزشی آماده دریافت اطلاعات کارشناسی ارشد هستید.
- داوطلبانی که رشته تحصیلی دوره کارشناسی آنان غیر از رشته کارشناسی حسابداری است، در صورتی پذیرفته میشوند که حداقل ۳۰ واحد اصلی و تخصصی کارشناسی آنان با کارشناسی رشته حسابداری مشترک باشد و واحدهای کمبود آنان از ۴۵ واحد تجاوز نکند.
- معدل کارشناسی حسابداری شما باید 5/2 از 4 و یا 5/12 از 20 باشد تا بتوانید دوره کارشناسی ارشد را با موفقیت سپری کنید.
- پذیرفته شدن در آزمون ورودی دانشگاهها آخرین مرحله ورود به دوره کارشناسی ارشد است. آزمون دوره کارشناسی ارشد شما شامل سوالات درسهای تخصصی و زبان تخصصی است.
درسهای کارشناسی ارشد حسابداری
درسهای کارشناسی ارشد حسابداری شامل 32 واحد است که شامل 3 بخش درسهای تخصصی، عمومی و اختیاری هستند. که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
درسهای تخصصی شامل درسهایی همچون تئوری حسابداری 1، تئوری حسابداری 2 و مباحث جاری در حسابداری است. تئوری حسابداری 1 و 2، هر کدام دارای 3 واحد و مباحث جاری در حسابداری 2 واحدی هستند.
درسهای پایه شامل حسابداری مدیریت، حسابداری دولتی پیشرفته، حسابرسی پیشرفته، تصمیمگیری در مسائل مالی و سیستمهای اطلاعاتی حسابداری میشوند. سیستمهای اطلاعاتی حسابداری، حسابرسی پیشرفته و تصمیمگیری در مسائل مالی دارای 2 واحد و درسهای حسابداری مدیریت و حسابداری دولتی پیشرفته نیز 3 واحدی هستند.
درسهای اختیاری این رشته نیز شامل اقتصادسنجی، تحلیل آماری، بررسی موارد خاص در حسابداری، چارچوب مفاهیم گزارشگری مالی، متون تخصصی به زبان انگلیسی و روش تحقیق پیشرفته است. گذراندن 6 واحد اختیاری الزامی بوده و همه دارای 2 واحد هستند.. در پایان شما باید پایاننامه را اخذ کنید که 6 واحدی است. همچنین شما با مراجعه به سایت و یا قسمت آموزش دانشگاه مورد علاقه خود میتوانید چارت درسی آن دانشگاه را دریافت و بررسی کنید.
نکات تکمیلی دروس ارشد حسابداری
برای گذراندن درسهای کارشناسی ارشد حسابداری باید به نکات زیر نیز توجه داشته باشید تا در طول تحصیل و پس از آن با مشکل مواجه نشوید.
این نکات شامل موارد زیر است:
- دانشجویان در هر ترم باید 8 الی 14 واحد درسی را بگذرانند.
- دانشجویان باید در هر درس حداقل نمره 12 را کسب کنند؛ در غیر این صورت باید درس را مجددا اخذ کنند.
- معدل کل دانشجویان در هر ترم باید بیشتر از 14 شود.
- دانشجویانی که در دو ترم معدل کمتر از 14 بگیرند از ادامه تحصیل محروم خواهند شد.
- دانشجویان باید پیش از شروع نیمسال سوم تحصیلی پایان نامه خود را به تصویب برسانند.
- چنانچه دانشجو نخواهد پایاننامه اخد کند و از آن دفاع کند، میتواند معادل با آن 6 واحد درسی اخذ کند. استفاده از این شیوه در مدرک تحصیلی آنها قید خواهد شد.
هدف از گذراندن دوره کارشناسی ارشد حسابداری
پیشرفت روز افزون انسانها در دنیای تکنولوژی، ایجاد تحولهای عمیق در سیستمها و پیچیدگی سازمانهای اقتصادی نیاز به افراد متخصص، در امور مختلف را میطلبد. از سوی دیگر پیشرفت در فرآیندهای کسبوکار موجب شده است تا کارفرمایان به افرادی نیاز پیدا کنند که دارای علم، مهارت و تجربه بالاتری هستند.
دوره کارشناسی ارشد حسابداری نیز به دلیل آموزش تخصصی حسابداری با تاکید به رویکرد استراتژیک و تحلیلهای منطقی در امور مالی و اقتصادی شکل گرفته است. افرادی که در دوره کارشناسی ارشد حسابداری تحصیل میکنند، قادر خواهند بود که با بررسی مسائل و اطلاعات مالی و فرموله کردن مسائل و مشکلات مالی، به حل و فصل آنها بپردازند.
کدام یک از گرایشها را انتخاب کنیم؟
کارشناسی ارشد حسابداری شامل 4 گرایش است که 3 گرایش مهمتر شامل حسابداری، حسابرسی و حسابداری مدیریت است. باید بیان کنیم که همگی دارای پایه یکسانی بوده و در چارتهای درسی تفاوت چندانی ندارند. در نهایت این شما هستید که از میان این سه گرایش کدام یک را انتخاب کنید. در هر صورت هر سه این گرایشها تنها در برخی از درسهای تخصصی با یکدیگر متفاوت هستند.
برای کنکور رشته حسابداری چه درسهایی را باید مطالعه کنیم؟
برای آنکه بتوانید وارد مقطع ارشد رشته حسابداری شوید، باید کنکور و یا آزمون ورودی این رشته را با موفقیت پشت سر بگذرانید. در ادامه به معرفی درسها و واحدهایی خواهیم پرداخت که در این آزمون مورد پرسش قرار میگیرند. میزان ارزش هر یک از این درسها برای گرایشهای مختلف را نیز بررسی خواهیم کرد.
گرایش حسابداری:
- زبان عمومی و تخصصی با ارزش 2 واحد
- حسابداری مالی با ارزش 3 واحد
- حسابداری صنعتی با ارزش 2 واحد
- حسابرسی با ارزش 2 واحد
- ریاضی و آمار با ارزش 2 واحد
گرایش حسابرسی:
- زبان عمومی و تخصصی با ارزش 2 واحد
- حسابداری مالی با ارزش 3 واحد
- حسابداری صنعتی با ارزش 2 واحد
- حسابرسی با ارزش 3 واحد
- ریاضی و آمار با ارزش 2 واحد
حسابداری مدیریت:
- زبان عمومی و تخصصی با ارزش 2 واحد
- حسابداری مالی با ارزش 3 واحد
- حسابداری صنعتی با ارزش 3 واحد
- حسابرسی با ارزش 3 واحد
- ریاضی و آمار با ارزش 2 واحد
سخن پایانی
اگر مایل به انتخاب رشته حسابداری هستید باید حتما در خصوص جنبههای مختلف آن مانند واحدهای درسی، شرایط کنکور، بازار کار و … تحقیق به عمل آورید. فراموش نکنید امروزه به دلیل آن که بسیاری از امور حسابداری از طریق نرمافزارهای کامپیوتری انجام میشوند و تمامی حسابداران باید با اصول کار با کامپیوتر و نرمافزارهای لازم آشنا باشند تا با تواناییهای خود بتوانند به بهترین مشاغل دست پیدا کنند. صحبت با مشاوران این حوزه از بهترین راههای قبولی در کنکور کارشناس ارشد و دکتری حسابداری و همچنین موفقیت در دوران تحصیل و ورود به بازار کار است.
ارسال دیدگاه