رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود

ببخشيد، اجازه ي سوال کردن نداري, شما باید وارد شوید تا بتوانید سوال خود را مطرح کنید..

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

جایی برای اشتراک دانش و ساختن دنیایی بهتر!!

بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!

انواع وکالت حقوقی، مواردی که باید بدانید چی هستند؟

آیا آشنایی کافی با انواع وکالت حقوقی را دارید؟ یک وکیل حقوقی باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟ از آنجایی که در هر جایی یک فرد متخصص وجود دارد که کارهای مختلفی را انجام می دهد لذا در حقوق نیز یک سری افراد با تجربه وجود دارند که انواع مختلفی از کارهای حقوقی را انجام می دهند.

بسیاری از اشخاص وجود دارد که هیچ گونه آشنایی با وکالت حقوقی ندارند بنابراین تصمیم می گیرند که از وکالت حقیقی و حقوقی کمک بگیرند. اما چگونه می توان یک وکالت حقوقی باتجربه و باسواد را پیدا کرد؟ در این مقاله از املاک داران قصد داریم یک سری منابع مفید در مورد وکالت حقوقی را شرح دهیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

وکالت حقوقی چیست؟

قبل از اینکه به سراغ انواع حقوقی برویم باید بدانیم که از وکالت حقوقی چیست؟ در حقیقت وکالت حقوقی یا وکیل یک شخص است که وظیفه دارد بر اساس قانون عمل کند و از طرف موکل اجازه داشته باشد که امورات مسائل حقوقی، قضایی و غیرقضایی مخصوص فرد موکل دخالت کند. همچنین این شخص برای دفاع کردن از موکل خود باید مستلزم پروانه و مدرک معتبر باشد.
وکالت حقوقی چیست؟
وکالت حقوقی چیست؟

انواع وکالت حقوقی

در ادامه انواع وکالت حقوقی را شرح خواهیم داد:

وکالت محضری

وکالت محضری یک نوع وکالت حقوقی است و بیشتر برای افرادی استفاده می‌شود که دارای حرفه و مشغله زیادی هستند ولی وقت نمی کنند تمام کارهای خود را انجام دهند؛ اینجاست که می توانند از یک وکالت محضری استفاده کنند. لذا وکالت محضری می تواند تمام و کمال این مشکل را حل کند.

برای این کار تنها کافی است که با عقد قانونی و آن فرایند آشنا باشید و طبق روال آن پیش بروید. به عنوان مثال باید بدانید که امضای شما چه نوع از وکالت نامه محضری و حقوقی را برای طرف مقابل رقم می زند.

مطالعه
معرفی پروژه برج های آفتاب مهتاب چیتگر منطقه22 تهران

دو نوع وکالت محضری وجود دارند که در ادامه آنها را شرح خواهیم داد:

وکالت محضری ساده: در این وکالت، وکالت محضری قادر است علاوه بر موکل از طرف وکیل نیز اخراج شود. از دیگر مواردی که در باطل کردن قرارداد وجود دارد شامل فوت وکیل یا موکل، باطل شدن یا از بین رفتن عنوان وکالت، تمام شدن مدت زمان وکالت و اعمال عملی منافی با استفاده از وکالت که به وسیله ی موکل انجام شده است.

وکالت محضری بلاعزل: این نوع از وکالت محضری، امروزه بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد و اکثرا فرد موکل نمی تواند وکالت خود را باطل کند و ممکن است که دردسری های زیادی را به وجود بیاورد.
وکالت محضری
وکالت محضری

وکالت تام الاختیار

یکی دیگر از وکالت های حقوقی، وکالت تام الاختیار است که می توان به عنوان وکالت محضری نیز آن را به حساب آورد. در این نوع وکالت، شخص موکل همه ضمانت ها، وظایف و اختیارات را به وکیل خود می سپارد.

به عنوان مثال امکان دارد که فردی در خارج کشور، قصد فروش یک ملک در داخل کشور را داشته باشد؛ بنابراین برای چنین مواقعی بهتر است که یک وکیل در داخل کشور قرار داشته باشد که تمام اختیارات را به وی بسپارد و کارهای قانونی را به وسیله مراجع شرعی و قانونی انجام دهد.

در واقع دو نوع وکالت تام الاختیار مانند وکالت تام الاختیار ساده و بلاعزل وجود دارد که در وکالت تام الاختیار ساده موکل هر وقتی که بخواهد می تواند به راحتی موکل خود را عزل کند ولی وکالت تام الاختیار بلاعزل همانگونه که از نامش پیداست به هیچ عنوان فرد موکل نمی تواند وکالت خود را باطل کند مگر در مواردی که خرید و فروش ماشین و ملک در میان باشد می تواند آن را باطل کند.

مطالعه
معرفی پروژه های ساختمانی در پهنه سی منطقه چیتگر

وکالت مقید

این وکالت یکی دیگر از انواع وکالت های حقوقی است که وکیل قادر است تنها در مواردی که شخص موکل برای وی تعیین می کند وظیفه اش را انجام دهد و بیشتر اون هیچ اجازه ای ندارد. وکالت مقید به دلیل ساده بودنش همیشه یک نسخه کپی شده در دفتر اسناد دارد البته ناگفته نماند که خود شما نیز قادر به نوشتن متن اختصاصی هستید.

در این وکالت باید اسم تمام سازمان ها و همچنین مراکز مورد نیاز، برای انجام امور به وسیله وکیل واضح و روشن درج شود.

وکالت کاری

یکی از رایج ترین و متداول ترین وکالت های حقوقی، وکالت کاری است. همانگونه که از نامش پیداست برای کارهای اداری استفاده می شود و طبق آن فرد وکیل دستور انجام کاری را می دهد. در این نوع وکالت یک قرارداد بین دو طرف امضا شده که تمام اختیارات لازم به وکیل واگذار می شود و طبق این قرارداد کارهای اداری انجام می شود.

در وکالت کاری، یک حد مشخص می شود و با استفاده از آن وکیل نمی تواند در کارهایی که در قرارداد تنظیم نشده است پیشروی و دخالت کند. به همین دلیل بهتر است که در وکالت کاری تنها موضوعاتی مثل اجاره ملک، خرید و فروش مسکن یا ملک و پیگیری امور اداری ذکر شود.
وکالت کاری
وکالت کاری

چرا به وکیل حقوقی نیاز داریم؟

اکثر اوقات پیش می آید که پرونده و اسناد حقوقی دارای پیچیدگی زیادی باشد و نتوان به سادگی آن را انجام داد. همچنین امکان دارد که یک اشتباه از طرف وکیل یا موکل انجام شود که باید برای رفع این مشکلات از یک وکیل استفاده کرد.

چه مدارکی برای تنظیم وکالت نامه لازم و ضروری است؟

  • کپی یا اصل کارت ملی و شناسنامه وکیل و موکل
  • سند و مدارک ملک با خودرو در صورت خرید و فروش ملک و خودرو
  • خواندن دقیق وکالت نامه و عنوان کردن تمام موارد
  • تنظیم کردن سند و وکالت نامه در دفترخانه و نوشتن آن به صورت کتبی
  • تهیه کردن دو نسخه از وکالت نامه یک نسخه در دست فروشنده و دیگری برای خریدار
  • معامله نکردن با افراد ناشناخته
مطالعه
قانون پیش فروش آپارتمان فوت و فن‌ هایی که نمی‌ دانید!

چه مدارکی برای تنظیم وکالت نامه لازم و ضروری است؟
چه مدارکی برای تنظیم وکالت نامه لازم و ضروری است؟

امیدواریم با خواندن مقاله بالا اطلاعات مفیدی را کسب کرده باشید. اگر نظر یا پیشنهادی در رابطه وکالت حقوقی دارید، می ‌توانید در بخش نظرات بنویسید.

همچنین با راهنمایی کارشناسان مجموعه املاک داران می ‌توانید ضمن خرید و فروش خانه و ویلا در اصفهان، در وکالت نیز استفاده نمایید. اما شما تا به حال از وکیل حقوقی استفاده کرده اید؟ خوشحال می شویم نظرات و تجربیات خود را در ابن زمینه با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.

سوالات متداول در مورد انواع وکالت حقوقی

تا اینجای مطلب سعی کردیم که تمام جزئیات را درباره وکالت حقوقی و انواع آن به طور مفصل بیان کنیم. در ادامه نیز به چند سؤال رایج در این باره پاسخ خواهیم داد.

وکیل حقوقی در چه زمینه ‌هایی مشاوره می ‌دهد؟

یک وکیل خوب می‌تواند در تمام موضوعات مشاوره و وکالت دهد ولی بهتر است که با توجه به عنوان و زمینه تخصص وکیل را انتخاب کنید.

انواع وکالت حقوقی کدام اند؟

وکالت محضری، تام الاختیار، مقید و کاری.

چه مدارکی برای تنظیم وکالت نامه لازم و ضروری است؟

کپی یا اصل کارت ملی و شناسنامه وکیل و موکل، سند و مدارک ملک با خودرو، تنظیم کردن سند و وکالت نامه در دفترخانه، تهیه کردن دو نسخه از وکالت نامه یک نسخه.

نوشته ها مرتبط

ارسال دیدگاه

You must login to add a new comment.