رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود

ببخشيد، اجازه ي سوال کردن نداري, شما باید وارد شوید تا بتوانید سوال خود را مطرح کنید..

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

جایی برای اشتراک دانش و ساختن دنیایی بهتر!!

بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!

صفر تا صد انواع ساختمان و مراحل ساخت آن!

همان طور که می دانید هر ساختمان به منظور برقراری امنیت ساکنان آن، محافظت از افراد در برابر شرایط جوی مختلف، حفظ حریم خصوصی آن ها، تامین برق و تمامی امکانات رفاهی بنا می شود. در ادامه با املاک داران همراه شوید تا مراحل ساخت ساختمان را برای شما شرح دهیم:

برای مطالعه بیشتر اینجا کلیک کنید.

ساختمان و انواع آن

هر سازه شامل بخش های مختلفی از جمله سقف، کف، دیوار، زیر بنا، زیر ستون، دودکش، لوله کشی، سکو، ایوان، بالکن و غیره می شود. از انواع مختلف سازه نیز می توان به خانه، کارخانه، بیمارستان و غیره اشاره کرد.

در واقع ساختمان به سازه هایی گفته می شود که برای اهداف متعدد از جمله کاربری مسکونی، فضای عمومی، مکان های مذهبی، مکان آموزشی، مراکز درمانی، پاساژ و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. ساختمان ها در آغاز از قاب های فولادی با دیوارهای پیش ساخته ایجاد می شوند. دیوار های پیش‌ساخته را اغلب از پنل های عایق می‌سازند تا از اتلاف حرارت جلوگیری شود. در ادامه به بررسی انواع ساختمان می پردازیم:
مراحل ساخت ساختمان

1.ساختمان های مسکونی

به سازه ای که برای اهداف مسکونی مورد استفاده قرار بگیرد، ساختمان مسکونی می گویند. ساختمان مسکونی خود دارای انواع مختلفی از جمله خانه ویلایی یا آپارتمان های است. هر خانه با امکاناتی برای خواب و استراحت و آشپزی طراحی می شود.

2.ساختمان آموزشی

سازه ای مانند مدارس و دانشکده ها که برای اهداف آموزشی استفاده می شود را ساختمان آموزشی می نامند. چنین بنایی بایستی به تمامی امکانات آموزشی، تحصیلی، رفاهی و تفریحی متناسب با هدف مجهز باشند. در برخی موارد، ساختمان های مسکونی و خوابگاه اختصاصی نیز برای اسکان دانشجویان و یا کارکنان در چنین سازه هایی طراحی می شود.

3.ساختمان های سازمانی

سازمان های دولتی یا نیمه دولتی به منظور ایجاد مراکز درمانی، بیمارستان کودکان، خانه سالمندان، سالن اجتماعات فرهنگی، زندان، دار التادیب و غیره ساختمان هایی می سازند. به چنین سازه هایی ساختمان سازمانی گفته می شود و خدمات آن برای برخی از اقشار جامعه رایگان یا نیم بها محاسبه می گردد.

4.ساختمان تجاری

ساختمان تجاری به سازه ای گفته می شود که در آن حساب بانکی، معاملات تجاری، امور حسابداری و یا هر تراکنش مالی مدیریت می شود. از جمله ساختمان های تجاری می توان به بانک، دادگستری، دفاتر تجاری خصوصی و غیره اشاره کرد.

5.ساختمان جمعی

ساختمان جمعی به بنایی گفته می شود که در آن اجتماعات عمومی مذهبی، تفریحی، مدنی، ملی، مسافرتی، تفریحی و غیره برگزار می گردد. این ساختمان ها دارای انواع مختلفی از جمله خانه سینما، حانه تئاتر، باشگاه ورزشی، تالار کنفرانس، ساختمان شهرداری، سالن بدنسازی، موزه، رستوران، کلوپ رقص، باشگاه ورزشی، مکان های عبادتی، ایستگاه راه آهن، فرودگاه و غیره می باشند.

6.ساختمان بازرگانی

ساختمان های بازرگانی معمولا برای ایجاد فروشگاه، نمایشگاه، دفاتر ملکی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. البته لازم است که در این ساختمان ها تمامی امکانات اداری، انباری و خدماتی نیز تعبیه شود.

7.ساختمان ذخیره سازی

ساختمان ذخیره سازی همانطور که از نامش پیداست، به منظور ذخیره وسایل، اموال و کالاهای مختلف استفاده می شود. از جمله بخش های مختلف این ساختمان ها می‌توان به بارخانه، سردخانه، انبار، اصطبل، واحد ذخیره غلات، گاراژ، پایانه کامیون و غیره اشاره کرد.

8.ساختمان صنعتی

اگر از بنایی به منظور ساخت، پردازش یا گردآوری محصولات استفاده شود، در دسته بندی ساختمان های صنعتی قرار می گیرد. هر ساختمان صنعتی دارای بخش های تولیدی، نیروگاه، پالایشگاه، آزمایشگاه، کارخانه مونتاژ و غیره می باشد.

9.سازه های پر خطر

ساختمان های پر خطر دارای انواع مختلفی هستند.برخی از آن ها به منظور تولید، جابجایی یا ذخیره سازی مواد رادیواکتیو، مواد منفجره با قابلیت اشتعال بالا و احتمال انتشار گازهای سمی استفاده می گردند. در برخی از این ساختمان ها نیز محل نگهداری، تولید یا ذخیره سازی مواد سمی و خطرناکی مثل اسیدها یا مواد شیمیایی با قابلیت اشتعال بالا می باشند.
مراحل ساخت ساختمان

10.ساختمان ها جدا، اشتراکی یا چند طبقه

ساختمان های مجزا به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که سقف، دیوارها و محوطه ای کاملا جداگانه از سایر خانه ها دارند. اما برخی از ساختمان ها دارای یک دیوار مشترک هستند و تنها از سه بخش دارای فضای مجزا و باز می باشند. و اما آسمان خراش ها که معمولا بیش از چهار طبقه دارند. این نوع سازه های چند طبقه معمولا دارای ارتفاع بالای 17 متر و بالا تر از سطح جاده می باشند.

مطالعه
QHSE در صنعت ساختمان به چه معناست؟

11.ساختمان های نا امن

برخی از سازه ها ایمنی کافی ندارند و از نظر ساختاری ضعیف هستند. معمولا سازه های نا امن امکانات ورودی و خروجی مناسبی ندارند و احتمال خطرات جدی برای افراد در آن وجود دارد. بر اساس قوانین چنین ساختمان های نا امنی بایستی مرمت و یا تخریب گردند.

12.ساختمان های ویژه

ساختمان ویژه به یک مجموعه کاملی از ساختمان مونتاژ، ساختمان صنعتی، مراکز عمده فروشی، ساختمان های پر خطر، هتل، رستوران و غیره گفته می شود.

اجزای ساختمان

به مصالح ساختمانی و متریال لازم برای ساخت و ساز، اجزای ساختمانی می گویند. در واقع اجزای اصلی ساختمان شامل مواردی از جمله فوندانسیون، سقف، دیوار، کف  و اتاق ها می باشد. و اما خدمات ساختمانی به اموری مانند گچ کاری، برقکاری، نرده کشی، اتصالات در و پنجره و کارهای رو بنایی گفته می شود که در آخرین مرحله انجام می گردد. سه جزء تشکیل دهنده اصلی هر ساختمان شامل فوندانسیون، ستون پایه و روبنا می شود که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها می پردازیم:

فوندانسیون (پی)

از آن جایی که تمام وزن ساختمان بر روی پی قرار می گیرد، بنابراین فوندانسیون مهم ترین مرحله ساخت و ساز به شمار می رود. فوندانسیون با توجه به عمق آن در خاک، به دو بخش عمیق و سطحی تقسیم می شود. فوندانسیون سطحی معمولا در عمق یک متری و عمیق در عمق 20 تا 65 متری ساخته می شود. برای خانه ها و یا مراکز خرید کوچک از فوندانسیون سطحی استفاده می شود. اما در سازه های سنگین تر مثل دانشگاه ها، بیمارستان ها، آسمان خراش و ساختمان های بلند فوندانسیون عمیق مورد استفاده قرار می گیرد.
مراحل ساخت ساختمان
فوندانسیون یا پی برای ساخت ستون، دیوار، اتاق و غیره استفاده می شود. در ساخت وساز با توجه به نوع فوندانسیون، مصالح ساختمانی بکار می رود. زیر بنا وظیفه توزیع بار، کاهش شدت بار، کاهش نشست ناهموار، ارائه سطح تراز محکم، ایمنی در برابر آبرفتگی کف، ایمنی در برابر لغزش و واژگونی و .. را بر عهده دارد. انواع فندانسیون در ساختمان سازی عبارتند از:

  • فوندانسیون سطحی نواری
  • فوندانسیون سطحی پایه ستون
  • فوندانسیون سطحی منفرد یا بالشتکی
  • فوندانسیون سطحی شبکه ای
  • فوندانسیون سطحی گسترده
  • فوندانسیون عمیق شمعی
  • فوندانسیون عمیق ستونی
  • فوندانسیون عمیق با هوای فشرده

ستون

به فاصله بین سطح زمین و فضای کف که درست در بالای زمین ساختمان واقع شده، ستون پایه گفته می شود. این بخش از سازه مانع ورود آب و حشرات به داخل ساختمان می گردد.

روبنا

همانطور که گفتیم، فاصله بین طرح روبنا و زیربنا را پایه ستون می نامند. روبنا نیز در بالای سطح زیربنا واقع می شود.

سقف

بالا ترین سطح در هر اتاق را سقف می نامند. سقف ها بر اساس نوع آب و هوایی به انواع مختلفی از جمله سقف آبی، سقف کاذب، سقف سرد، سقف پارچه ای، سقف درونی، سقف گرم، سقف شیب دار، سقف پوسته ای، سقف اسکلیون، سقف فلزی، سقف مسطح و غیره تقسیم می شوند. رایج ترین نوع سقف هایی که در ساخت و ساز خانه ها بکار می روند عبارتند از: سقف درونی، مسطح و فیبر سیمانی.

کف

و اما سطح پایینی اتاق که با نام کف شناخته می شود. کف اتاق را با روش های مختلف تزیین می کنند و روکش های مختلفی برای آن بکار می برند.
مراحل ساخت ساختمان
تیر

به منظور تحمل بار سنگین ناشی از روبنا در بالای درب و پنجره از تیر استفاده می شود. تیر که در نزدیکی درگاهی واقع شده، دارای جنس های مختلف سنگی، چوبی، استیل فلزی می باشد.

سایه بان

سایه بان به نوعی دال گفته می شود که در بالای درب و پنجره قرار می گیرد. وظیفه آن جلوگیری از آسیب به درب و پنجره در شرایط آب و هوایی آفتابی است. سایه بان از نظر موقعیت به سه نوع داخلی، خارجی و بین چارچوب تقسیم می شود. سایه بان داخلی برای کنترل نور خورشید از پرده های کرکره، قرقره و یا پلیسه ای کمک می گیرد.

اما سایه بان های خارجی برای محافظت از سازه در شرایط آب و هوایی مختلف به شکل افقی، عمودی یا شانه تخم مرغی طراحی می گردد. در واقع با استفاده از این نوع سایبان می‌توان میزان انرژی مصرفی سازه را به حداقل رساند.

مطالعه
نانو آجر جه مزایایی برای آجر نمای ساختمان ها دارد؟

جان پناه

جان پناه نیز دیواری است که در سرتاسر بام ساختمان یا اطراف بالکن یا در لبه تراس و پله ها ساخته می شود.
مراحل ساخت ساختمان
درب و پنجره

همان طور که می دانید، درب رفت و آمد به اتاق ها را میسر می سازد. پنجره ها نیز منجر به ایجاد ارتباط با فضای بیرون می شوند. درب و پنجره علاوه بر کنترل نور فضا، تهویه هوا و حفظ امنیت، حریم شخصی افراد را نیز حفظ می کنند. سایز و اندازه درب و پنجره در انواع ساختمان ها متفاوت است. درب ها از نظر مکانیزم و عملکرد به درب کشویی، درب کامپوزیت، درب تاشو، درب دوسویه و یا درب گردان تقسیم می شوند. پنجره ها نیز دارای انوع مختلف کشویی، ثابت، دو طرفه، فلزی، گوشه ای، شاه نشین، شیروانی، نورگیر و غیره هستند.

دیوار

دیوار ها که معمولا از جنس سنگ و بتن هستند، فضای داخلی ساختمان را به بخش ها و اتاق های مختلف تقسیم می کنند. وزنی که از تیر و دال به دیوار وارد می شود، در نهایت به فوندانسیون یا پی انتقال می یابد. هر دیوار یک ساختمان علاوه بر برقراری ایمنی در شرایط آب و هوایی مختلف، جلوگیری از ورود گرد و غبار، سر و صدا، در حفظ حریم خصوصی افراد نیز موثر است.

مراحل ساخت خانه

هر ساختمان یا توجه به نوع آن، دارای مراحل ساخت متفاوتی می باشد. اما یک سری مراحل در تمامی سازه ها مشترک هستند و فقط نوع مصالح در آن ها فرق می کند. در این قسمت روند ساخت و ساز را برای شما شرح می دهیم تا بتوانید درک بهتری از این موضوع داشته باشید:

1.آماده‌سازی سایت ساخت و ساز و پی ریزی

ابتدا سازنده باید برای دریافت جواز ساخت و ساز اقدام کند. در واقع قبل از این که سازنده بتواند بیل را در زمین فرو کند، باید دولت طرح مورد نظر را تایید کرده باشد. پس از اخذ مجوز، ساخت و ساز فیزیکی آغاز می شود. سپس کارگران منطقه ساخت و ساز را مسطح می کنند. در این مرحله کارگران بایستی محل خانه را از صخره ها، زباله ها و درختان پاک کنند.

سازنده قالب های چوبی را به عنوان فوندانسیون موقت قرار می دهد. سپس تیر ها و پایه ها نصب می شود. پایه هایی که از بتن و میلگرد ساخته شده، به عنوان تکیه گاه کار گذاشته می شود. اگر قرار است خانه چاه داشته باشد، باید در این مرحله حفر شود. اگر خانه دارای زیر زمین است، چاله حفر و پی ریزی می شود.

بعد از طی مراحل قبلی، باید لوله کشی و عایق رطوبتی انجام شود. کارگران بایستی زهکشی، سیستم فاضلاب، شیرهای آب و هر گونه لوله کشی را نصب کنند. سپس خاک های حفر شده در سوراخ اطراف فوندانسیون را پر نمایند. عوامل متعددی از شرایط آب و هوایی و نوع خاک‌گرفته تا متراژ زمین و هزینه نیروی کار بر هزینه پی ریزی سازه تاثیر می گذارد. مهم ترین مرحله ساخت و ساز، پی ریزی است و تکمیل آن زمان زیادی خواهد برد. بنابراین انتظار می رود این مرحله بیش از یک ماه به طول بیانجامد.
مراحل ساخت ساختمان

2.چارچوب خانه

در این بخش از ساخت و ساز، کف، دیوارها و سقف به عنوان اسکلت خانه ساخته خواهند شد. سپس روکش روی دیوارهای خارجی اعمال می شود. در واقع روکش تخته سه لا یا تخته رشته ای جهت دار روی دیوارها و سقف بیرونی اعمال‌شده و پنجره ها و درب های بیرون نصب می گردند. این روکش از نفوذ آب به داخل یا خارج از سازه جلوگیری می کند.

در نتیجه احتمال پوسیدگی کاهش می یابد.هزینه نهایی قاب بندی خانه می‌تواند با توجه به اندازه ملک، متفاوت باشد. بنابراین از قبل با پیمانکار در مورد آن مشورت کنید. زمان آن نیز به فاکتورهایی مثل آب و هوا و اندازه ملک بستگی دارد و از یک تا دو ماه متغیر است.

  • چارچوب چوبی: در اغلب موارد برای ساخت دیوار، سقف و کف از الوار و تیرهای چوبی استفاده می شود. از مزایای آن میتوان به کاربری آسان، هزینه کم و طراحی متنوع اشاره کرد. اما استفاده از چوب در ساخت و ساز معایبی نظیر پوسیدگی، رطوبت، هجوم موریانه و قارچ نیز دارد. از طرف دیگر عایق ضعیفی به شمار می رود و از محافظت خوبی در برابر باد و باران برخوردار نیست.
  • چارچوب فولادی: معمولا چارچوب فولادی هزینه بیشتری نسبت به چارچوب چوبی دارد. اما از استحکام بیشتر، عمر طولانی تر و معایب کمتری برخوردار است.
  • چارچوب آجری: در برخی خانه ها از سنگ، بلوک، آجر برای قاب بندی استفاده می شود. در واقع در مناطقی که بیشتر در معرض باد و باران هستند، در چارچوب بلوک بکار می رود. چرا که چارچوب فولادی یا چوبی نمی‌تواند در چنین شرایط آب و هوایی دوام بیاورد. بنابراین چارچوب بلوک آجری از مزایای زیادی مثل استحکام عالی، عمر طولانی و عایق بندی در برابر حرارت و سر و صدا برخوردار است. معمولا روی این نوع چارچوب را با روکش سنگی یا فلزی می پوشانند.
  • چارچوب بتنی: این نوع چارچوب از پنل پیش ساخته یا بتن ریخته گری ساخته می شود و دارای عایق بندی یکپارچه است. در صورتی که این روش را برای ساخت خانه استفاده کنید، می‌توان از تعمیر آسان، دوام طولانی و عایق بندی آن اطمینان حاصل نمود.
مطالعه
خرید ورق استیل با کیفیت

3.لوله کشی، برقکاری و سیستم تهویه

بعد از اتمام چارچوب و پوسته اصلی خانه، دیوارها و سقف را می‌توان نصب کرد. همزمان بایستی امور مربوط به برقکاری و لوله کشی داخل دیوارهای داخلی، سقف و کف انجام شود. در این مرحله لوله های فاضلاب و دریچه ها نیز نصب می شوند. وان و دوش حمام نیز بایستی کار گذاشت شود، چرا که انجام آن نیاز به فضای زیادی دارد.

کانال کشی برای سیستم گرمایش و سرمایش و تهویه خانه نیز مختص این مرحله است. برقکار نیز باید چراغ ها، پریزها و کلیدها را نصب نماید و سیم کشی لازم را انجام دهد. سیستم کشی تلفن، تلویزیون کابلی و سیستم موسیقی پس از آن صورت می گیرد.
مراحل ساخت ساختمان

4.عایق بندی

عایق بندی به منظور بهینه سازی شرایط آب و هوایی داخل ساختمان انجام می گردد و در عین حال باعث کاهش مصرف انرژی خواهد شد. در واقع در هر سازه تمامی دیوارهای بیرونی عایق بندی می شوند تا مانع ورود و خروج گرما و سرما در فصول مختلف گردد. یکی از رایج ترین انواع عایق، فایبرگلاس، سلولز و فوم است. با توجه به آب و هوای محل زندگی ممکن است از عایق های مختلفی نظیر پشم و شیشه، بلوک های بتنی، تخته فوم، یا پل های عایق استفاده شود.

در ساخت خانه های جدید از عایق پتویی به صورت رول معمولا استفاده می شود. یکی دیگر از گزینه های عایق بندی، فوم مایع است. فوم مایع یک عایق حرارتی مناسب است که حتی حفره های کوچک را می تواند پر کند و مانع عبور هوا شود.

5.نصب درب، پنجره و تزئینات داخلی

درب های داخلی، پنجره ها، نرده ها، کابینت، روشویی، شومینه نیز در این مرحله نصب و تعبیه می گردند. سپس یک رنگ کاری نهایی انجام می گردد و یا از کاغذ دیواری استفاده می شود.

سپس کاشی، سرامیک، کفپوش چوبی و همچنین کانتر نصب می شود. کفپوش و کانتر را می‌توانید با توجه به بودجه، سلیقه و شرایط ملک انتخاب کنید. در نهایت وسایل حمام مثل سینک، توالت، آینه و شیرها را نیز در جای خود قرار می گیرند.
مراحل ساخت ساختمان

6.پاکسازی نهایی

در آخر تمامی بقایای مصالح را از داخل ملک بیرون می برند و میتوانید به ملک خود نقل مکان کنید.

جمع بندی

همانطور که گفتیم ساختمان به منظور ایجاد یک سرپناه برای افراد بنا می شود. البته هدف از ساخت هر سازه میتواند اداری، آموزشی، درمانی، مسکونی یا … باشد. با توجه به نوع ساختمان، روند ساخت و ساز نیز متفاوت است. در این مقاله به منظور درک بهتر روند ساخت و ساز و تسهیل پروژه های ساختمانی برای شما، به توضیح ساختمان، انواع آن و مراحل ساخت و ساز پرداختیم.

برای استفاده از خدمات سایت املاک آنلاین املاکداران که شامل پیش فروش آپارتمان در اصفهان، مشاوره حقوقی املاک تلفنی، تهاتر ملک، خرید آپارتمان در اصفهان،خرید و فروش خانه ویلایی در اصفهان، سفارش خرید ملک در اصفهان، خرید زمین و خانه کلنگی در اصفهان، خرید ملک اصفهان، مشارکت در ساخت و اجاره روزانه باغ و ویلا در اصفهان، رهن و اجاره آپارتمان در اصفهان، رهن و اجاره خانه ویلایی در اصفهان و غیره می شوند، می توانید به صفحه اصلی سایت مراجعه کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر به برگه های مربوطه مراجعه فرمایید.

نوشته ها مرتبط

ارسال دیدگاه

You must login to add a new comment.