یک عامل بسیار موثر در تغییر اساسی دکوراسیون و ظاهر خانه، نورپردازی ساختمان است. نورپردازی ساختمان را می توان به دو دسته کلی روشنایی اولیه و روشنایی ثانویه تقسیم کرد.
هدف اصلی از نورپردازی داخلی تامین نور کافی برای فضای معماری مورد نظر است. اصولا روشنایی خانه از طریق لوستر تامین می شود. قاعدتاً لوستر داخلی باید با مبلمان خانه هماهنگ باشد.
اگر سبک کلی خانه کلاسیک است، می توانید از لوستر برنزی یا برنجی استفاده کنید.
اما اگر سبک طراحی داخلی خانه مدرن است، برای نورپردازی خانه باید از یک لوستر مدرن مطابق با طراحی کلی یا در مواردی از نوار نور بر روی سقف استفاده کرد.
اغلب هدف از نورپردازی جانبی، نورپردازی داخلی تزئینی است. اساساً از شیلنگ های مخفی و لامپ های هالوژن برای روشنایی ثانویه داخلی استفاده می شود. برای نصب سقف هالوژن یا نور مخفی باید سیستم سقف سقف یا سقف بوم در طراحی داخلی دکوراسیون از قبل تعیین شده باشد.
برای نورپردازی مغازه یا سقف فضای اداری می توان نورپردازی اصلی را به پنل های ال ای دی و دیوارکوب های تزئینی برای نورپردازی ثانویه مجهز کرد. همچنین تعیین تعداد وسایل روشنایی داخلی بستگی به مساحت کل و کاربری فضا دارد که با برنامه مهندسی خاصی تعیین می شود.
به طور کلی در طراحی داخلی باید به نورپردازی ساختمان توجه کرد زیرا تاسیسات برقی مانند سیم کشی ساختمان و به ویژه تجهیزات و وسایل تزئینی روشنایی داخلی باید نصب شوند. مثلاً اگر بعد از اتمام کار گچ بری و رنگ آمیزی ساختمان به فکر نورپردازی تزئینی سقف یا دیوار باشیم باید مسیر لوله های برق را خراب کنیم و لوله و کلید و پریز برق بگذاریم.
روشنایی کافی یکی از مهم ترین نیازهای الکتریکی در محیط های مسکونی و تجاری است.
تنها تعداد عناصر نورپردازی مانند تعداد چراغ ها و لامپ های با شدت نور بیشتر برای نورپردازی مناسب کافی نیست، بلکه ترکیب مناسب نور با توجه به کاربری محیط و همچنین سبک طراحی، بهترین نور را ایجاد می کند. از ساختمان نور کافی و اولیه فضای خانه یا محل کار را کاملا تغییر می دهد.
مثلاً در محیط اداری نورپردازی باید به گونه ای باشد که ضمن تامین روشنایی کارکنان، مصرف انرژی را کاهش دهد و ترکیب نور به گونه ای باشد که کارمندان از شدت آن خسته نشوند. خفیف. به عنوان یک اصل کلی بهتر است به سمت مهتاب متمایل شوید زیرا چشم انسان در نور ماه دیرتر خسته می شود.
استفاده از لامپ های پرمصرف منجر به اتلاف انرژی و تولید گرما در محیط می شود. استفاده از لامپ های فنری نیز به دلیل شدت نور ضعیف دچار اختلال می شود. چراغ های COB بسیار روشن تر از چراغ های SMD هستند.
همچنین در صورت استفاده از مکانیزم سوکت کم نور در حین برق رسانی ساختمان، می توان شدت نور را با استفاده از لامپ های قابل تنظیم به طور بهینه تنظیم کرد. همچنین بهترین گزینه برای نورپردازی آپارتمان مسکونی استفاده از چراغ های سقفی ال ای دی است که در بازار به آن چراغ های پنل سقفی می گویند. جدا از کم مصرف بودن چراغ های پانل سقفی، شدت نور کاملا یکنواخت بوده و برای محیط های اداری و تجاری انتخاب بسیار مناسبی است.
ارسال دیدگاه