رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود

ببخشيد، اجازه ي سوال کردن نداري, شما باید وارد شوید تا بتوانید سوال خود را مطرح کنید..

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

جایی برای اشتراک دانش و ساختن دنیایی بهتر!!

بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!

شرایط مهریه در طلاق بائن۱۴۰۱

شرایط مهریه در طلاق بائن1401

وب سایت حقوقی حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری_ مهریه یکی از مهمترین نکات مربوط به زندگی زناشویی می باشد که چه در حین زندگی زناشویی و چه در زمان طرح طلاق می تواند از جانب زوجه مطالبه شود. زیرا با وقوع نکاح، زوجه صاحب مهریه شده و حق هر تصرفی را می تواند در ان داشته باشد.

یکی از اقسام طلاق، طلاق بائن می باشد که دارای احکام و مقررات خاصی می باشد. در طلاق بائن از سوی زوجه عده نگه داری نمی شود البته در مواقع خاص.

حال به بحث مهریه در طلاق بائن می پردازیم که یکی از مسائل مهمی می باشد که دارای احکام خاصی می باشد از جمله اجباری بودن بخشش مهریه و میزان بخشیدن مهریه از جانب زوجه.

شرایط مهریه در طلاق بائن

وکیل خانم این گونه شرح می دهدشرایط مهریه در طلاق بائن یکی از مسائل مطروحه در بین زوجین می باشد، که برای رسیدن به پاسخ این عنوان ابتدا به شرح طلاق بائن می پردازیم.

مطالعه
راهنمای انتخاب سایز کاندوم سایز کاندوم کجا نوشته شده؟

طلاق بائن، یکی از اقسام طلاق می باشد که در آن، مرد نمی‌تواند به زن رجوع کند. این نوع از طلاق در مقابل طلاق رِجعی است که در آن، مرد در زمان عده، می‌تواند به زن رجوع کند. طلاق بائن شش قسم دارد: طلاق زنی که بعد از عقد با او آمیزش نشده است، طلاق زن یائسه و طلاق‌های خلع و مبارات از آن جمله‌اند. در زمان عده طلاق بائن، زن به مرد، محرم نیست.

اقسام طلاق بائن

طلاق‌های زیر بائن به شمار می آیند:

  • طلاق زنی که بعد از ازدواجبا او آمیزش نشده است.
  • طلاق دختری که نُه سالش تمام نشده است.
  • طلاق زن یائسه
  • طلاق خلع
  • طلاق مبارات
  • طلاق سه ‌طلاقه

طلاق بائن غیرمدخوله

به طلاقی که پیش از نزدیکی و رابطه جنسی میان زوجین، انجام گیرد، طلاق بائن غیرمدخوله گفته می شود.  مطابق قانون مدنی، اگرچه زن، به مجرد عقد نکاح ، مالک تمام مهریه شده و می تواند آن را مطالبه نماید، اما چنانچه طلاق بائن، قبل از نزدیکی میان زوجین بوده، زوجه، تنها مستحق نیمی از مهریه می باشد.

مطالعه
پرسش و پاسخ روانشناسی با موضوع بسیار وحشت پیری دارم زیادی به چهره ام حساس شدم ای کاش بشه به ظاهرم کمتر اهمیت بدم و حساسیتم کمتر بشه واقعا چه کار کنم ؟

طلاق بائن خلع

طلاق خلع یکی از انواع طلاق بائن می باشد. طلاق خلع، طلاقی می باشد که در آن، زن، دلیلی کراهت و تنفری که از شوهر داشته، مهریه خود یا بخشی از آن یا حتی مالی مازاد بر مهریه را به شوهر داده و به این ترتیب، با جلب رضایت شوهر، برای طلاق ، اقدام می نماید. بنابراین، در این نوع از طلاق، به تناسب مهریه ای که از جانب زوجه، بخشش و بذل می شود، مهریه به زن تعلق نمی گیرد.

طلاق بائن یائسه

اگر در هنگام طلاق، زوجه، یائسه باشد، یعنی به اقتضای سن، عادت ماهیانه نبیند، طلاق از نوع بائن بوده و بنابراین، شوهر، حق رجوع به زن را نخواهد داشت. در طلاق بائن زن یائسه نیز مهریه به زن، تعلق گرفته و منعی برای دریافت مهریه، از جانب زوجه، در قانون وجود ندارد.

طلاق بائن مبارات

طلاق مبارات، همانند طلاق خلع بوده؛ یعنی، زن برای جلب رضایت شوهر، مهریه خود یا بخشی از آن را به شوهر می بخشد؛ با این تفاوت که اولا، کراهت و تنفر، در اینجا دوطرفه بوده؛ ثانیا، مالی که زن به شوهر می بخشد، نباید بیشتر از مهریه وی باشد. در این نوع از طلاق بائن نیز، به تناسب مهریه ای که از جانب زن، بخشش و بذل می شود، مهریه به زن تعلق نمی گیرد.

مطالعه
مراحل طلاق توافقی

طلاق سوم سه ‌طلاقه

چنانچه، شوهر، زن را سه مرتبه طلاق داده و بعد از هر مرتبه، از طریق رجوع یا ازدواج مجدد، برای برقراری رابطه زوجیت با همسر خود، اقدام نماید، در مرتبه سوم، طلاق، حتما طلاق بائن می باشد. در طلاق بائن، بعد از سه مرتبه وصلت متوالی نیز مهریه به زن، تعلق گرفته و منعی برای دریافت مهریه، از جانب زوجه، در قانون وجود ندارد.

مهریه در طلاق بائن

متن کامل این مقاله را در وب سایت حقوقی بخوانید.

نوشته ها مرتبط

ارسال دیدگاه