در برهه ای از زمان به علت پدیدامدن مشکلات آنی یا شاید مشکلات ریشه ای و عمیق در زندگی مشترک زوجین با توافق بر سر یکسری از حقوق مادی و معنوی خویش تصمیم به طلاق توافقی خواهند گرفت بنابراین ضمن مراجعه به دفاتر خدمات قضایی اقدام به طرح دادخواست طلاق توافقی می نمایند. حال این سوالات ذیل در ذهن متبادر می شود
طلاق توافقی چیست و از نوع کدام طلاق هاست؟
مدت زمان انجام و رسیدگی طلاق توافقی چقدر به طول می انجامد؟
برای ثبت دادخواست طلاق توافقی زوجین و یا وکیل خانواده در تهران در مراکز استانها به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق را که به امضای دو طرف رسیده است ارائه نمایند.
دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین میتوانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتدا در مراکز مذکور مطرح کنند.
در صورت عـدم انصراف متقاضی از طلاق، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق، جهت اتخاذ تصمیم نهائی به دادگاه منعکس میکند.
دادگاه با توجه به موضوع منعکس شده توسط مرکز مشاوره مبنی بر عدم انصراف متقاضی از طلاق، اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش میکند. البته زن در این موارد باید برای آزمایش عدم بارداری به آزمایشگاه مراجعه کرده و نتیجه را به دادگاه ارائه دهد. عدم مراجعه برای آزمایش بارداری تنها در صورتی است که طرفین به باردار بودن زوجه اقرار نمایند.
طرفین ۳ ماه فرصت دارند تا با ارائه گواهی عدم امکان سازش به دفتر رسمی ازدواج و طلاق، اقدام به ثبت طلاق نمایند.
طلاق توافقی در دوران عقد
در دوران عقد و قبل از اینکه رابطه زناشویی و جنسی بین طرفین رخ دهد نیز امکان طلاق توافقی وجود دارد. شرایط و مراحل آن هیچ تفاوتی با بعد از عقد ندارد. فقط باید عنوان نمود که در صورتی که طرفین قبل از رابطه جنسی اقدام به طلاق نمایند می توانند به ثبت احوال مراجعه نموده و نام همسر خود را از شناسنامه پاک کنند.
مدت زمان انجام و رسیدگی طلاق توافقی چقدر به طول می انجامد؟
قبل از تصویب قانون جدید، طلاق توافقی ظرف یک هفته قابل انجام بود. هنوز هم بعضی از شعب دادگاه این نوع دادخواست ها و دعاوی را در همین مدت زمان انجام می دهند. اما بعضی از شعب به دلیل ارسال پرونده به مرکز مشاوره این روند را کمی طولانی تر نموده اند.
هزینه های طلاق توافقی
برای اخذ طلاق به شکل توافقی هزینه طرح دعوا و دادخواست و هزینه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی حدود ۶۰۰هزار تومان می باشد.
رجوع پس از طلاق توافقی
با توجه به اینکه طلاق توافقی به شکل طلاق خلع و بائن صادر می شود بنابراین امکان رجوع برای طرفین و امکان گرفتن مهریه بعد از طلاق و مطالبه مهریه وجود ندارد.
در نهایت میتوان اینگونه عنوان کرد، درصورتیکه واقعا راهی برای حفظ زندگی مشترک وجود نداشته باشد و نیز زن و شوهر انصاف را رعایت نمایند شاید بهترین شکل طلاق، همان طلاق توافقی باشد. چرا که معمولاً در طلاق توافقی از دعوا، جنجال، برخوردها، عکسالعملهای نامعقول و اتلاف وقت بیشتر در پیچ و خم دادگاهها که حتی در مواردی به چندین ماه میانجامد جلوگیری میشود؛ و مسأله حضانت و ملاقات فرزندان با تفاهم بیشتری صورت گرفته و از این ناحیه لطمات کمتری به فرزندان وارد میگردد.
… [Trackback]
[…] Find More on that Topic: yeksoal.com/رابطه-زن-و-شوهر-و-زندگی-زناشویی/مراحل-طلاق-توافقی/ […]