آهن یک ماده معدنی موجود در هموگلوبین خون است تقریباً ۷۰٪ منبع مطمئن آهن در بدن در هموگلوبین قرار دارد. هموگلوبین پروتئینی است که اکسیژن را از ریه ها به بافت ها منتقل می کند
همچنین برای رشد سلول های مغز، رشد فیزیکی و سنتز هورمون ضروری است و در متابولیسم ماهیچه ها نقش بسزایی دارد
آهن هم به صورت آهن هِم یا غیر هم وجود دارد. گیاهان و محصولات غنی شده با آهن فقط حاوی آهن غیر هم هستند، اما منابع غذایی حیوانی حاوی هر دو شکل آهن هستند. برخی از غنی ترین منابع آهن عبارتند از: گوشت بدون چربی، غذاهای دریایی، آجیل، لوبیا و سبزیجات برگ دار.
با این حال، برخی افراد ممکن است دریافت آهن ناکافی، اختلال در جذب یا افزایش نیاز به آهن داشته باشند. بنابراین ممکن است در معرض خطر کمبود آهن باشند، که در نهایت منجر به خستگی، سرگیجه و ضعف، در کنار سایر علائم شود
این افراد معمولاً شامل زنان باردار، نوزادان و کودکان، ورزشکاران، افرادی با خونریزی شدید قاعدگی، مبتلایان به اختلالات گوارشی یا سرطان، و اهداکنندگان مکرر خون هستند.
در این میان در بازار مکمل های غذایی، مکملهای آهن زیادی وجود دارد که میتواند به بازیابی ذخایر آهن بدن کمک کند.
اما برای آگاهی از اینکه کدام نوع ترکیب اهن به شما بیشترین میزان اهن را می دهد لازم است تا انواع ترکیبات ان را بشناسید
این مطلب به انواع مکملهای آهن موجود را بررسی میکند:
مکمل های آهن متعددی وجود دارد که هر کدام حاوی مقادیر متفاوتی از آهن هستند. اگرچه آنها معمولاً به شکل قرص هستند، اما برخی از آنها به صورت مایع نیز در دسترس هستند.
هر نوع آهن دارای درصد متفاوتی از آهن است. اغلب، دو مقدار آهن بر روی برچسب ذکر می شود: عدد بزرگتر شکل ترکیب شیمیایی و عدد کوچکتر مقدار آهن موجود در ترکیب (معروف به آهن المنتال).
آهن المنتال مهمتر است زیرا این مقدار در دسترس برای جذب بدن است. هنگام انتخاب مکمل، به مقدار آهن المنتال موجود در فرمول توجه کنید (ممکن است با مقدار کل آهن متفاوت باشد). برای مثال،
- کربونیل دارای ۹۸ تا ۱۰۰ درصد آهن المنتال است
- فومارات آهن تقریباً ۳۳ درصد آهن المنتال دارد
- سولفات فرو دارای ۲۰ درصد آهن المنتال است
- فروس گلوکونات دارای ۱۲ درصد آهن المنتال است
- فروس گلایسین سولفات که با اسیدامینه ترکیب شده است
از بین نمک های مختلف آهن موجود، فروس گلایسین سولفات به دلیل فراهمی زیستی با سلول های بدن جذب بالا و عوارض کمتری را به دنبال دارد و برخی از مکمل های موجود در بازار دارای این نوع آهن هستند مانند فروکامپلیت (Ferro Complete)، فرودین (Ferrodin)، ایزی آیرون (Easy Iron)، فروفورت می باشد. در بین این محصولات تنها مکمل فروکامپلیت از برند سوپرابیون مکملی ایرانی است که از از این نوع اهن استفاده کرده است و می توانید در لینک زیر اطلاعات بیشتری در مورد ترکیبات دیگر ان و همینطور نحوه مصرف بخوانید:
در نهایت انتخاب مکمل آهن شما باید بر اساس مشور پزشک معالج باشد تا بیشترین اثربخشی برای تامین اهن مورد نیاز را داشته باشد.
… [Trackback]
[…] Info to that Topic: yeksoal.com/سلامت-و-زیبایی/انواع-مختلف-قرص-آهن-چه-تفاوتی-باهم-دارن/ […]
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: yeksoal.com/سلامت-و-زیبایی/انواع-مختلف-قرص-آهن-چه-تفاوتی-باهم-دارن/ […]