۱- رتبه اول در قدرت شنوایی : دلفین
بر طبق تحقیقات علمی ، دلفین ها گوش های بسیار قوی ای دارند و از این رو می توانند فرکانس های بسیار ضعیف را دریافت کنند و بشنوند . چنین امری از گوش انسان ها کاملا بعید می باشد . محققین می گویند که گوش دلفین ها پوست مخصوصی دارند که آن ها را بسیار گرم نگه می دارد . تحقیقات نشان داده است که دامنه شنوایی دلفین ها بین ۰ تا ۱۷۰ کیلوهرتز می باشد . (در حالی که انسان ها فقط تا ۲۰ کیلوهرتز قدرت شنوایی دارند ) .
شنوایی کدام حیوان قوی است؟ دلفین
۲- رتبه دوم قدرت شنوایی : خفاش
بر طبق تحقیقات ، قدرت شنوایی خفاش نیز در سطح بسیار بالایی می باشد به گونه ای که حتی در تاریکی شب به او در یافتن مسیر و عبور کردن از موانع کمک شایانی می کند .
در واقع می توان عنوان نمود خفاش دارای حس شنوایی قوی بوده و با استفاده از آن است که راه خود را در تاریکی می یابد . مانند نور چراغ قوه ، خفاش ها با این اصوات سطح وسیعی از محیط اطراف خود را می پوشانند و می توانند به راحتی با استفاده از انعکاس برخورد صدا ، طعمه خود را تشخیص دهند . آنها از طریق مدت زمان انعکاس صدا، می توانند فاصله طعمه را تا خود تعیین کنند . علاوه بر این، به کمک کیفیت و وضعیت انعکاس صدا ، قادر خواهند بود جهت طعمه و بزرگی آن را نیز تشخیص دهند . گفتنی است هر چقدر طعمه بزرگ تر باشد ، صدا شدید تر منعکس خواهد شد . خفاش ها قادرند این مقادیر را به صورت به حافظه خود بسپارند و بعد دوباره در تاریکی به راه خود ادامه دهند . خفاش ها توانایی شنیدن اصوات تا ۱۲۰ کیلوهرتز را دارا می باشند .
حس شنوایی کدام حیوان قوی است؟ خفاش
۳- رتبه سوم قدرت شنوایی : جغد
جغد نیز از جمله حیواناتی است که حس شنوایی بسیار قوی دارد . آنها نیز می توانند در تاریکی با استفاده از حس شنوایی طعمه خود را تشخیص دهند . لازم به ذکر است نیروی شنوایی جغدها قوی بوده و شکل پهن و قرص مانند صورت آنها به هدایت صدا به سوی گوشهای بزرگشان کمک فراوانی میکند . آنها دارای منقار رو به پایینی هستند که این مدل منقار برای این است که برای دریافت صدا کم ترین مانع را ایجاد کند .
در اکثر گونههای جغد شب بیدار ، یکی از گوش ها کمی بالاتر از گوش دیگر قرار دارد تا از این طریق بتوانند اصوات را در حالت حرکات عمودی طعمه نیز دریافت و دنبال کنند. جغدها با استفاده از این قدرت شنوایی و توانایی خود میتوانند جهت حرکت طعمه را با دقت بالایی تعیین نمایند . گفتنی است برخی از جغدها دارای چنان قدرت شنوایی می باشند که میتوانند یک طعمه را در تاریکی مطلق نیز تشخیص دهند.
همانطور که می دانیم جغدها قادر به حرکت دادن چشمان خود در کاسه چشم خود نیستند اما به دلیل داشتن قدرت شنوایی در حد بسیار بالا ، حتی در تاریکی شب نیز میتواند غذا و طعمه خود را از انبوه موانع پیدا نمایند .
کدام حیوان شنوایی قوی دارد؟ جغد
رتبه چهارم قدرت شنوایی : شب پره
نوعی حشره توسط دانشمندان دانشگاه لیدز در انگلستان شناسایی شده است که قدرت شنوایی بسیار بالایی در دنیای حیوانات دارد . گفته می شود حس شنوایی آن ۱۵۰ برابر حساستر از حس شنوایی انسان ها می باشد . لازم به توضیح است شب پره بزرگ مومخوار (Galleria mellonella) در کندوی عسل تخمریزی می کند و لاروهای آن از موم و ضایعات این کندوها تغذیه می نمایند .
پژوهش جدیدی که در مجله Biology Letters منتشر گشته است نشان می دهد این موجود از حساسیت فرکانسی بسیار بالایی در گوش خود برخوردار است . این حشره قادر است فرکانس های صوتی تا ۳۰۰ کیلوهرتز دریافت کند که بالاترین میزان ثبت شده در موجودات جهان طبیعی می باشد . انسان فقط قادرند در طیف دو تا پنج کیلوهرتز را بشنوند .
به گفته پژوهشگران ، این نمونه ای از یک حیوان با ویژگیهای حسی عجیب و تازه ، منعکسکننده تکامل مشترک حیوانات می باشد ؛ چراکه سیر تکاملی این شبپره با سیر شکارچیان آن یعنی خفاش ها درهم طنیده است .
نکته:
شایان تذکر است که خرگوش ها با آن گوش های بسیار بزگ و تیزشان هم حس شنوایی بسیار قوی دارند و در رده بعدی این حیوانات قرار می گیرند .
نمودار مقایسه محدوده قدرت شنوایی
در نمودار زیر قدرت شنوایی حیوانات و انسان مورد مقایسه قرار گرفته است :
حیواناتی که شنوایی قوی دارند
ارسال دیدگاه