تابلو برق صنعتی چیست؟
حتما اسم تابلو برق به گوش شما هم خورده است. در واقع در حالت کلی به دستگاهها و سیستمهایی که برای تبدیل کردن، کنترل و همچنین محافظت کردن از مدارها و تجهیزات الکتریکی به کار برده میشوند تابلو برق صنعتی میگویند.
در یک تابلو برقهای صنعتی اجزای مختلفی وجود دارد که برخی از آنها شامل کلیدهای قطع و وصل جریان برق، فیوزها و یا مدارشکنها میباشند که از آنها برای کنترل کردن، محافظت و همچنین مجزا کردن تجهیزات الکتریکی استفاده به عمل میآید.
بر اساس نیازهایی که مصرف کنندگان از تابلو برقهای صنعتی دارند، عملکرد آنها متفاوت است و باید به تفاوتهای هر چند جزئی بین آنها توجه کرد.
استفاده از تابلو برقها چندین مزیت را به ارمغان خواهد آورد. برای مثال از تابلو برق صنعتی هم برای قطع کردن انرژی تجهیزات و تاسیسات با هدف انجام کار و همچنین برای از بین بردن خطاهایی که در قسمتهای مختلف سامانه ممکن است رخ دهد استفاده میشود. این دست از تجهیزات معمولا به صورت مستقیم به منبع انرژی متصل میشوند.
در ایستگاههای برق تابلو برقهای صنعتی به طور معمول در قسمتهای کم ولت و همچنین قسمتهای پر ولت مبدلهای بزرگ برق جای میگیرد.
انواع تابلو برقهای صنعتی بر اساس ولتاژ به چه صورت است؟
میتوان به طور کلی تابلو برقهای صنعتی را بر اساس سطح ولتاژ قابل تحمل به سه دسته کلی تقسیم کرد که این سه دسته شامل موارد زیر میباشند:
تابلو برقهای کم ولتاژ پایین
تابلو برقهای ولتاژ متوسط
تابلو برقهای ولتاژ بالا
نقش تابلو برقهای صنعتی چیست؟
تابلو برقهای صنعتی دارای نقشهای مهم زیادی هستند که از جمله این نقشها میتوان به حمل کردن، ایجاد و همچنین قطع جریان باز طبیعی همانند یک سوئیچ اشاره کرد. در کنار این موارد، باعث از بین بردن جریان اشتباه میشود و برای این کار از ابزارهایی مانند ترانسفورماتورهای جریان، ترانسفورماتورهای پتانسیل و رلههای مختلف استفاده کرد که همهی این موارد با توجه به نوع کاربردشان متفاوت هستند.
تابلو برق صنعتی اجزا و تأسیسات زیادی را در بر میگیرد که این موارد شامل موارد زیر میباشند:
مدارشکن ها، ترانسفورماتورهای جریان، ترانسفورماتورهای پتانسیل، رلههای حفاظتی، ابزارهای متفاوت اندازه گیری، سوئیچ ها، فیوز ها، سرج ارستر ها، جدا کنندهها (و یا ایزولاتور ها) و سایر تجهیزات مرتبط
نحوه ساخت و طراحی این تابلو برقها به چه صورتی میباشد؟
طراحی و ساخت تابلو برقهای صنعتی شامل مراحلی میباشد که اجرای همهی این مراحل به درستی باعث ایجاد یک تابلو برق متناسب با نیازهای مصرف کنندگان میشود.
در ادامه قصد داریم مرور کوتاهی بر این مراحل داشته باشیم.
مرحله یک: جوشکاری و برشکاری
در اولین قدم باید بدنه اصلی تابلو برق صنعتی را ساخت. در ساخت این قسمت از تابلو برق باید توجه داشت تا از فولاد ضد زنگ استفاده کرد. ضخامت ورقههایی که در ساخت بدنه به کار برده میشوند با توجه به نوع استفاده و همچنین مکان نصب متغیر میباشد. طراحی اولیه تابلو برق صنعتی باید به نحوی صورت گیرد تا در صورت لزوم بتوان از آن بدون نیاز به رنگ کاری و جوشکاریهای مجدد استفاده به عمل آورد.
مرحله دو: رنگ کاری
مرحلهی رنگ کار در تولید تابلو برقهای صنعتی از ۴ بخش تشکیل شده است که شامل چربی زدایی، زنگزدایی و فرز کاری، فسفاته کاری و در نهایت رنگ کاری میباشد. رنگ کاری تابلوهای برق صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار هستند زیرا نوع و ضخامت و همچنین شیوهی رنگ کاری دارای اثر مستقیمی روی ماندگاری تابلو برق میباشد. .
مرحله سه: مونتاژ بدنه تابلو برق صنعتی
در این مرحله با استفاده از نقشه، قطعات رنگ شده و قسمتهای مختلف را توسط پیچ و مهره و یا پانچ روی هم نصب میکنند.
مرحله چهار: مونتاژ قطعات الکتریکی
در این مرحله تجهیزات برقی درون تابلو برق بر اساس نقشه اصلی تابلو برق درون بدنه نصب میشوند و مجموعهی همهی این مراحل در کنار هم باعث ساخته شدن تابلو برق صنعتی میشود.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را تا حدودی با تابلو برقهای صنعتی آشنا کنیم. اگر شما عزیزان در این زمینه نیاز به مشاوره و راهنماییهای بیشتری دارید میتوانید با کارشناسان و متخصصان با تجربه ما در این حوزه ارتباط برقرار کنید.
حتما تابلو برقها و قطعات مربوط به آن را از فروشگاه تابلو پاور معتبر خریداری نمایید چرا که این فروشگاه محصولات با کیفیت را به مشتریان خود ارائه میدهد.
ارسال دیدگاه