در این مقاله به بررسی کارت شبکه، اکسس پوینت و سوئیچ که تجهیزات فعال شبکه هستند می پردازیم:
کارت شبکه
یکی از مهمترین عناصر سخت افزاری هنگام پیاده سازی یک شبکه کامپیوتری، کارت شبکه است. هر رایانه ای در شبکه (مشتریان و ارائه دهندگان خدمات) نیاز به استفاده از کارت شبکه دارد. کارت شبکه، ارتباط بین کامپیوتر و محیط انتقال (مانند کابل های مسی یا فیبر نوری). اکثر مادربردهای جدید مورد استفاده در رایانه های شخصی دارای یک رابط شبکه داخلی هستند. رایانههای جدیدتر و رایانههای قدیمیتر رابط شبکه داخلی ندارند. هنگام اتصال به یک شبکه، باید کارت شبکه روی آنها نصب شده باشد. کارت شبکه برای اتصال کامپیوتر به شبکه محلی با سرعت های ۱۰۰، ۱۰ و ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه استفاده می شود. هر کارت شبکه از یک آدرس فیزیکی (MAC) تشکیل شده است. آدرس یک عدد شش بایتی است که سه بایت اول نشان دهنده سازنده شبکه و سه بایت دوم نشان دهنده شماره سر کارت شبکه است. کارت های شبکه به دو گروه کابلی و بی سیم طبقه بندی می شوند که هر کدام مزایا و معایبی دارند. کارت های شبکه مذکور به دو دسته داخلی و خارجی (قابل حمل) تقسیم می شوند.
اکسس پوینت
برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها در یک شبکه کابلی به سوئیچ شبکه نیاز داریم. در شبکه های بی سیم نیز برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها به سخت افزاری به نام نقطه دسترسی نیاز داریم. به عبارت دیگر، نقطه دسترسی در شبکه های بی سیم، نقش سوئیچ در مدیریت شبکه های کابلی است.
سوئیچ شبکه
این یکی از عناصر اصلی و مهم شبکه های کامپیوتری است. سوئیچ امکان ارسال همزمان اطلاعات از طریق شبکه به چندین کاربر را می دهد. سرعت ارسال اطلاعات هر کاربر تاثیری بر دسترسی سایر کاربران در شبکه نخواهد داشت. سوئیچ ها مانند روترها امکان برقراری ارتباط بین چندین شبکه را فراهم می کنند. گره های مختلف (عمدتا کامپیوترها) امکان اتصال مستقیم یک شبکه به یکدیگر را فراهم می کنند. شبکه ها و سوئیچ ها انواع مختلفی دارند. به عنوان مثال، سوئیچ های موجود در هر یک از اتصالات مورد استفاده در یک شبکه داخلی، LAN نامیده می شود. این سوئیچ ها مجموعه ای از اتصالات شبکه را بین دو دستگاه فراهم می کنند که هدف آنها برقراری ارتباط با یکدیگر است. به آرامی
هاب سوئیچ شبکه
قلب هر شبکه مبتنی بر ستاره، سوئیچ هاب است. سوئیچ های لایه ۲ با ۵، ۸، ۱۶، ۲۴ و گاهی اوقات ۳۶ و ۴۸ پورت نیز موجود است. امروزه سرعت آنها معمولاً ۱۰/۱۰۰ یا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه است. سوئیچ ها دارای پورت های R-45 j یا فیبر نوری یا ترکیبی از هر دو هستند. موجود در دو نوع رومیزی و رک مانت یا رومیزی با قابلیت رک مانت برای نصب در رک های استاندارد ۱۹ اینچی. سرعت سوئیچینگ یکی از مهمترین ویژگی های سوئیچ است. بسته به نیاز و طراحی شبکه، سوئیچ های مختلفی با پورت های متنوع در بازار به فروش می رسد. تعداد کمی از شرکت ها سوئیچ جایگزین را در طول دوره گارانتی به شما پیشنهاد می دهند که به شما امکان می دهد شبکه خود را همیشه فعال و فعال نگه دارید. مدت گارانتی سوئیچ ها معمولا بین ۱ تا ۳ سال است.
سوئیچ های مدیریتی
برای کنترل و نگهداری شبکه های بزرگ یا شبکه هایی که به پهنای باند بالا و کنترل شده نیاز دارند، باید از سوئیچ های مدیریتی استفاده کنیم. با این گونه سوئیچ ها می توان تنظیمات مختلفی مانند پهنای باند، شبکه های مجازی، کنترل و گزارش ترافیک شبکه و … را انجام داد. از مشخصاتی که تقریبا در همه آنها مشترک است می توان به رک مانت، بدنه فلزی، ۲۴ پورت به بالا، امکان افزودن چند نوع ماژول برای کاربردهای مختلف، خروجی پورت سریال برای مدیریت مستقیم، امکان مدیریت از طریق وب، داشتن مدیریت اشاره کرد. نرم افزار، منابع تغذیه داخلی، منابع تغذیه یدکی و قیمت بسیار بالا نسبت به سوئیچ های معمولی. هنگام استفاده از این گونه کلیدهای گران قیمت باید تمهیدات لازم از نظر برق و زمین در سیستم شبکه شما پیش بینی شود. سرعت سوئیچینگ داخلی و همچنین حجم داده های منتقل شده در یک زمان از جمله ویژگی های مهم سوئیچ ها و تعیین کننده قیمت آنها می باشد. برخی از این سوئیچ ها می توانند در لایه ۳ شبکه یا بالاتر کار کنند. برای اتصال این گونه سوئیچ ها به یکدیگر از کلیدهای مرکزی ویژه (Core) با قدرت تبادل اطلاعات بالا استفاده می شود.
ماژول سوئیچ
ماژول ها قطعات سخت افزاری هستند که به سخت افزار اصلی متصل می شوند و بسته به نیاز شبکه ویژگی هایی را اضافه می کنند. سوئیچ هایی که دارای ورودی برای نصب ماژول هستند، سوئیچ های مدولار نامیده می شوند. هر خانواده سوئیچ می تواند از یک تا چند ماژول داشته باشد و سازندگان مختلف ماژول هایی با کاربردهای متفاوت برای سوئیچ های خود ارائه می دهند. هر ماژول می تواند چندین پورت یکسان یا متفاوت داشته باشد. جدیدترین ماژول ها ماژول های SFB یا Mini GIBIC هستند که انواع پورت های گیگابیتی را روی فیبر نوری و کابل مسی ارائه می دهند. سوئیچ ماژولار به طراح شبکه اجازه می دهد تا چندین نوع رسانه را با هم داشته باشد. انتخاب ماژول به اطلاعاتی در مورد انواع رسانه ها و فواصل و سرعت آنها نیاز دارد.
ارسال دیدگاه