ابتدا به تعریف سرور اچ پی (hp) و انواع آن می پردازیم.
به طور کلی سرور به کامپیوتری همیشه روشن و پرقدرت گفته می شود که در هر زمان باید درخواست های کاربران را پاسخ دهد. در واقع سرور اطلاعات را پردازش و ذخیره (در جاهایی که نیاز است) می کند. شرکت اچ پی (hp) یکی از بهترین و بزرگترین شرکت های تولید کننده ی سرور در جهان است که در ایران و جهان از محبوبیت بالایی برخوردار است. Hp از بهترین سخت افزارها و نرم افزارهای مدیریتی در سرور خود استفاده می کند.( سیستم های مدیریتی OneView و 5 iLO که امکان اتصال از راه دور و انجام عملیات هایی نظیر خاموش کردن، راه اندازی مجدد و تنظیمات حیاتی دیگر سرور را انجام داد.)
سرور ها انواع مختلفی دارند از جمله ؛ سرورهای اختصاصی(Dedicated Server)، سرورهای بازی(Game Server)، سرور های ابری(Cloud Server)، وب سرور(web server)، سرور های مجازی یا VPS(Virtual Private Server)، و … .
انتخاب سخت افزار مناسب، در انتخاب سرور از نقش مهمی برخوردار است. اچ پی بهترین سخت افزار ها و نرم افزارهای مدیرتی را در سرورهای خود به کار می برد. به عنوان مثال سیستم مدیرتی hp (iLO 5 جدیدترین ورژن) این امکان را به کاربران می دهد که از راه دور به سرور متصل شوند و عملیات هایی نظیر خاموش کردن، آپدیت کردن و … را انجام دهند.
سرورهای اچ پی از نظر ساختاری نیز به سه بخش Tower، Rackmount و Blade تقسیم می شوند.
سرورهای Tower (ایستاده): شبیه کامپیوترهای معمولی است و نسبت به سرورهای رکمونت و تیغه ای فضای بیشتری را اشغال می کند و برای شرکت ها و کسب و کارهای کوچک یا متوسط که به سرورهای ایستاده پرقدرت و قابل ارتقاء نیاز دارند، مناسب است.
سرورهای Rackmount (رکمونت): به راحتی درون رک قرار گرفته و به همین علت چندین سرور می توانند در یک فضای کوچک در کنار هم قرار بگیرند.
سرورهای Blade (تیغه ای): این سرورها نیز به آسانی درون رک قرار می گیرند اما نسبت به سرورهای رکمونت فضای کمتری را اشغال می کنند.
سرور اچ پی (hp) به 4 بخش سرورهای DL(متراکم)، سرورهای سرورهای BL (تیغه ای)، سرورهای ML (ماژولار) و سرورهای SL(مقیاس پذیر) تقسیم بندی می شود که در این میان سرورهای سری DL محبوبیت بیشتری در ایران دارند.
سرورهای DL (Density Line):
سرورهای DL جزء دسته رکمونت هستند. (درون رک قرار می گیرند.) پرفروش ترین سرورهای اچ پی، سرورهای DL بوده که مناسب کسب و کارهای کوچک و متوسط هستند. از بین سرورهای DL، سرور اچ پی HPE ProLiant DL360 g10 و سرور اچ پی HPE ProLiant DL380 g10 از محبوبیت بالایی در ایران برخوردار هستند.
سرورهای DL360 و DL380 :
سروهای DL360 و DL380، از پردازنده های اول و دوم Intel Xeon Scalable (شامل 28 هسته) پشتیبانی می کنند. درصورتی که دو پردازنده مورد استفاده قرار گیرد در مجموع 56 هسته در دسترس قرار می گیرد. در این سرورها هر پردازنده ، 12 اسلات رم را در اختیار کاربران قرار می دهد (در مجموع 24 اسلات رم). همچنین از رم های RDIMM و LRDIMM نیز پشتیبانی می کنند.
در صورت استفاده از ماژول های 64 گیگابایتی RDIMM (در 24 اسلات)، مجموعا 1.54 ترابایت حافظه و در صورت استفاده از ماژول های 128 گیگابایتی LRDIMM (در 24 اسلات)، در مجموع 3 ترابایت حافظه در دسترس خواهد بود ( RDIMM و LRDIMM امکان ترکیب شدن و استفاده همزمان را ندارند). این سرورها از تکنولوژی ECC، که جهت تشخیص خطا به کار می رود نیز پشتیبانی میکنند.
تفاوت DL360 و DL380 :
تفاوت در تعداد یونیت آن هاست؛ سرور DL360 یک سرور تک یونیته (1U) بوده در حالی که سرور DL380دو یونیته (2U) است. همچنین ظرفیت ذخیره سازی در سرور DL380 نسبت به سرور DL360 بیشتر است.
سرورهای BL (Blade Line):
در دسته ی سرورهای تیغه ای قرار می گیرد و مناسب کسب و کارها و شرکت های متوسط و بزرگ می باشد.
سرورهای ML (Modular Line):
در دسته ی سرورهای ایستاده قرار می گیرد (می توان آن ها را درون رک نیز قرار داد) و برای شرکت های چند قسمتی که به ارتقا نیاز دارند، مناسب می باشد و می توان در بخش های مختلف از جمله ديتا سنترها، وب سایتها و … استفاده نمود.
یکی از سرورهای خوب این دسته، سرور اچ پی HPE ProLiant ML30 Gen10 است و برای شرکت های کوچک طراحی شده است که از 2 تا 6 هسته (فرکانس 3.4 تا 4) را بسته به نیاز پشتیبانی می کند.
سرورهای SL(Scalable Line):
در دسته ی سرورهای Rack قرار می گیرند و به جهت توان محاسباتی بالا، مناسب فضاهای ابری، میزبانی وب و … می باشند.
… [Trackback]
[…] Find More on on that Topic: yeksoal.com/کامپیوتر-و-اینترنت/سرور-اچ-پی-hp-چیست؟/ […]
… [Trackback]
[…] Info on that Topic: yeksoal.com/کامپیوتر-و-اینترنت/سرور-اچ-پی-hp-چیست؟/ […]