رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود

ببخشيد، اجازه ي سوال کردن نداري, شما باید وارد شوید تا بتوانید سوال خود را مطرح کنید..

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

جایی برای اشتراک دانش و ساختن دنیایی بهتر!!

بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!

مراحل راه اندازی فروشگاه آنلاین

مراحل راه اندازی فروشگاه آنلاین

اگر آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی و نحوه راه اندازی یک کسب و کار آنلاین یکی از دغدغه‌های شماست، با ما همراه شوید. این سوال زیاد از بنده پرسیده شده که: مراحل ساخت یک فروشگاه اینترنتی چیست و اینکه اصلاً از کجا باید شروع کنیم؟

سعی کردم برای پاسخ به این سوال، یک مقاله جامع و کامل، آماده کنم تا بتوانم اندکی در مسیر موفقیّت شما گام بردارم.قبل از اینکه وارد اصل مطلب و مراحل راه‌اندازی و طراحی سایت فروشگاهی شویم، خدمت شما عرض کنم که در میان همه کسب‌ وکارهای آنلاین، معمولاً راه اندازی و به موفقیّت رساندن یک فروشگاه اینترنتی، به مراتب کار دشوارتری است. شاید یکی از دلایلِ اصلی آن، ارائه محصولات مشابه می‌باشد.

فرض کنید ما ۱۰ فروشگاه آنلاین در فضای وب داریم که همه آن‌ها به نوعی یک محصول خاص به فروش می‌رسانند(مثلاً هر ۱۰ فروشگاه که شارژر موبایل به فروش می‌رسانند) خوب اینجا کمی کار سخت می‌شود زیرا محصولات به یکدیگر شبیه هستند. البته راهکارهایی وجود دارد که به کمک بازاریابی محتوایی می‌توانید درصد فروش محصولات خود را افزایش دهید، البته این موضوع را عرض نکردم که نا امید شویم و کلاً بی خیال پیاده‌سازی ایده خود شوید اما باید این نکته را بدانید که تحلیل رقبا به خصوص قبل از راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی، کار بسیار ضروری و پر اهمیّت است، فرض ما این است که شما تحلیل و تحقیقات بازار را به خوبی انجام داده‌اید و حال در مراحل انجام کار مشکل دارید.

همینجا توصیه می‌کنم اگر مقاله ” آموزش تولید محتوای الکترونیکی ” را نخوانده‌اید لطفا مطالعه بفرمایید

بسیارخوب از این حرف‌های اضافه که بگذریم، می‌رسیم سر اصل مطلب یعنی پاسخ دادن به این سوال:
مراحل طرّاحی و ساخت یک فروشگاه اینترنتی چیست؟ در ادامه به طور مفصّل و کامل به این مورد خواهیم پرداخت.

انتخاب فروشگاه‌ساز مناسب برای طراحی سایت فروشگاهی

یکی از مهم‌ترین و پرتکرارترین سوالات در این بخش، انتخابِ درستِ یک بستر مناسب برای طراحی سایت فروشگاهی است. خوب البته این یک موضوع مهمّی است که شما بنیادِ کسب‌وکار خود را روی کدامیک از فروشگاه‌ساز‌های آنلاین راه اندازی کنید. در ادامه چند مورد از مهم‌ترین فروشگاه‌سازهایِ آنلاین را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد:

– فروشگاه‌ساز مجنتو (Magento)

مجنتو در واقع، یکی از کامل‌ترین و انعطاف‌پذیرترین پلتفرم‌های تجارت الکترونیک، در سطح جهان شناخته شده‌است که تقریباً هر آنچه که یک فروشگاه اینترنتی، نیاز دارد را در اختیارِ مدیر و کاربرانِ آن قرار می‌دهد. از امکانات کاملِ تعریفِ واحد‌های پولی گرفته تا اتصالِ آن به انواع درگاه‌های پرداخت بانکی. این نرم افزارِ آنلاین متن باز (Open Source) بوده و امکان توسعه و تغییر در کدنویسی و ساختار آن را به توسعه دهندگان و برنامه نویسان php و مسلّط به ساختار مجنتو اختصاص می‌دهد.

مطالعه
7 روش افزایش امنیت اینستاگرام

 فروشگاه‌ساز مجنتو (Magento)

مجنتو در واقع، یکی از کامل‌ترین و انعطاف‌پذیرترین پلتفرم‌های تجارت الکترونیک، در سطح جهان شناخته شده‌است که تقریباً هر آنچه که یک فروشگاه اینترنتی، نیاز دارد را در اختیارِ مدیر و کاربرانِ آن قرار می‌دهد. از امکانات کاملِ تعریفِ واحد‌های پولی گرفته تا اتصالِ آن به انواع درگاه‌های پرداخت بانکی. این نرم افزارِ آنلاین متن باز (Open Source) بوده و امکان توسعه و تغییر در کدنویسی و ساختار آن را به توسعه دهندگان و برنامه نویسان php و مسلّط به ساختار مجنتو اختصاص می‌دهد.

 ساخت فروشگاه اینترنتی بدون طرح تجاری شوخی محض !

بعد از اینکه بستر اصلی کسب‌وکار خود را جهت طراحی سایت فروشگاهی بنا کردیم، نوبت به برنامه‌ریزی و ایجاد یک طرح تجاری برای موفقیّت در کسب‌وکارمان می‌رسد.
شاید وقتی که حرف از طرح تجاری می زنیم، تصوّر کنید که الان باید در ۱۰۰ صفحه، بهترین طرح دنیا را بنویسید. از شما خواهشمندم ایده‌آل گرایی را کنار بگذارید و فقط ۱ برگه سفید و خودکار آبی بردارید و به سوالات زیر پاسخ دهید. (دنگ و فنگ را کنار بذارید خواهشا و همین می‌شود طرح اولیّه شما و پاسخ به همین سوالات برای شروع کافیست.)

– منبع تامین محصولات شما از کجاست؟

دوستان عزیز من، این نکته بسیار اهمیّت دارد و متاسّفانه بر حسب تجربه، افراد زیادی را دیده‌ام که بدون توجّه به همین نکته ساده ولی مهم، اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی می‌کنند و در ادامه راه به شدّت دچار مشکل می‌شوند.
باید دانست که فعّالیت در فضای دیجیتال هم دقیقا مانند فضای غیر دیجیتال می‌باشد. فرض کنید که با هر روشی موفّق می‌شوید که میزان بازدید وب‌سایت خود را تا حد قابل قبولی افزایش دهید و تعداد سفارش شما به حدّی برسد که تامین محصولات بنا به هر دلیلی، دیگر برای شما مقدور نباشد و همین عاملِ کوچک سبب فرار مشتریان شما خواهد شد.
پس دوستانِ عزیز حتما قبل از اینکه حتی نام دامنه خود را تعیین کنید،به این موضوع فکر کنید که تامین محصول شما از کجاست؟ آیا خودتان تولید کننده محصول هستید؟ آیا با عمده فروشان قرارداد بسته‌اید؟ به هرصورتی که هست خلاصه کلام حواستان به این موضوع باشد.

– به لوجستیک و نوع ارسال کالا توجّه کرده‌اید؟

این نکته هم دوستان بسیار اهمیّت دارد که چه روشی را برای ارسال کالای خود انتخاب کرده‌اید؟ آیا به مشکلاتی که ممکن است در طول مسیر متوجّهِ محصولتان شود توجّه کرده‌اید؟
من همیشه یکی از مثال‌هایم این است که فرض کنید شما می خواهید یک فروشگاه اینترنتی فروش کَره‌ حیوانی راه اندازی کنید، خوب اگر برای ارسالِ این محصول، بسته‌بندی و روش ارسال خاص در نظر نگیرید، تا رسیدن به مقصد ممکن است دیگر اثری از کره باقی نماند و محصول شما از بین خواهد رفت.
البته این یک مثال بود که شما موضوع را بهتر درک کنید ولی این کاملاً بستگی به نوع کالای شما دارد، بنابراین به این موضوع که محصول شما قرار است با چه روشی، از طریق چه وسیله حمل و نقلی و در طی چند روز به دست مشتری برسد، خوب فکر کنید.

– به میزانِ توان خود در ارائه خدمات دقت کنید!

فرض کنید بازدید و حجم سفارش، در وب‌سایت شما به حدی افزایش یابد که ارائه خدمات از جمله دریافت سفارش و پاسخ به مشتری، دیگر در توان شما نباشد و این موضوع باعث شود که یکی یکی، مشتریان خود را فراری دهید و همین عامل ممکن است ضربه سختی به ستون کسب‌وکارتان وارد نماید.
همیشه به این موضوع فکر کنید و برای جلوگیری از این موضوع، تدابیری داشته باشید که اگر روزی تعداد سفارش افزایش یافت، شما بتوانید با افزودن افراد بیشتری به سیستم فروشگاهی خود، توان ارائه سرویس به مشتری را افزایش دهید.

مطالعه
ساندبار چیست؟ راهنمای خرید ساندبار

– کانال‌های بازاریابیِ شما چیست؟

شاید یکی از مهم‌ترین اقداماتی که یک صاحب تجارت الکترونیک همیشه باید به آن توجه داشته باشد، یافتن جدیترین و موثّرترین کانال‌های جذب مخاطب هدف است. خوب به لطف افزایش روش‌ها و کانال‌های گوناگون در حوزه بازاریابی دیجیتال، این امکان برای وبمستران فرآهم شده است که با شناسایی آن‌ها به رشد و توسعه کسب‌وکار خود کمک کنند.

– تمایز شما با دیگر فروشگاه‌های اینترنتی چیست؟

یکی دیگر از سوال‌هایی که باید قبل از طراحی سایت فروشگاهی به آن پاسخ دهید این است که چرا واقعاً افراد باید سایر برند‌های ساخت فروشگاه اینترنتی را رها کرده و به سراغ شما بیایند؟
شما چه ارزش افزوده‌ای دارید که بقیه رقبا ندارند؟ شاید شما بتوانید با افزایش تعداد روز ضمانت بازگشت وجه، تمایز ایجاد کنید، ممکن است محصولاتی را ارائه کنید، که تامین آن در توان هر کسی نیست و…
پاسخ به این سوال بسیار اهمیّت دارد و توصیه می‌کنم برای یافتن جوابش ساعت‌ها زمان بگذارید.

انتخاب نام برند و دامنه مناسب

بسیار خوب رسیدیم به یکی از مهم‌ترین مراحلی که انصافاً نیاز به تمرکز و تفکّر بسیاری دارد.
یکی از وظایف اصلی شما به عنوان صاحب یک تجارت الکترونیک، انتخاب نام دامنه برای راه اندازی وب‌سایت خود ‌می‌باشد. این موضوع آنقدر اهمیّت دارد که گاهاً تا ۶ ماه زمان می‌برد و توصیه می‌کنم تنها مرحله‌ای که باید وسواس و تمرکز زیادی به خرج داد همین مرحله یعنی انتخاب یک دامنه مناسب برای تجارت آنلاین خودتان است.

انتخاب یک شرکت هاست مناسب برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی

هاست در واقع بخشی از فضای یک سرور است که شرکت‌های ارائه دهنده هاست (هاستینگ‌ها) به کاربران خود اجاره می‌دهند و به صورت ماهانه یا سالانه، مبلغی برای میزبانی وب‌سایت شما دریافت می‌کنند. هاست دقیقاً شبیه به زیر بنای یک ساختمان می‌باشد و شما به عنوان صاحب یک تجارت آنلاین، باید ساختمان خود را روی یک زیربنای مستحکم بنا کنید.
متاسّفانه با افراد بسیاری مواجه شده‌ام که از همان ابتدا به دنبال هاست رایگان هستند. دوستان عزیز باید یک نکته‌ای را عرض کنم، قرار است شما یک تجارت و کسب‌وکار راه‌اندازی کنید بنابراین اصلاً به فکر این نباشید که زیربنای کسب‌وکارتان را به صورت رایگان راه‌اندازی کنید. هاست‌های رایگان به دلیل عدم پشتیبانی مناسب، فضای بسیار اندک، امنیّت پایین و… فقط برای تست و تمرین توصیه می‌شود و نه پیاده‌سازی پروژه‌های تجاری، بنابراین مرحله بعدی این است که شما به دنبال انتخاب یک شرکت ارائه دهنده هاست‌ با کیفیت باشید. برای اینکه بتوانید یک هاست مناسب انتخاب کنید، به نکات زیر توجه کنید:

– برای انتخاب هاست اصلاً عجله نکنید!
– دور هاست‌های رایگان را خط بکشید
– بیشتر به فکر کیفیّت بهتر خدمات باشید، نه قیمت کم‌تر
– نحوه پشتیبانی و زمان پاسخگویی به تیکت‌ها را بررسی کنید
– آیا شرکت مورد نظر دارای پشتیبانی آنلاین است یا خیر
– در مورد سابقه و تاریخچه فعالیّت شرکت تحقیق کنید
– بررسی کنید که چه وب‌سایت‌های مطرحی را پشتیبانی می‌کنند
– در مورد میزان تخصص تیم فنّی شرکت ارائه دهنده خدمات، تحقیق کنید
– با مدیران چند وب‌سایت که توسّط این شرکت میزبانی می‌شود رضایتشان از خدمات را جویا شوید
– از دوستان خود که قبلاًهاست تهیه کرده‌اند سوال کنید

مطالعه
روشهای کپی فرمت و قالب متن در ورد

انتخاب یک قالب مناسب برای طراحی سایت فروشگاهی

بعد از اینکه شما با توجّه به مطالبی که در چند پاراگراف فوق راجع بهش صحبت‌ کردیم، تصمیم گرفتید که کدام سیستم فروشگاه‌ساز یا افزونه برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی شما مناسب می‌باشد، حال باید یک قالب مناسب انتخاب کنیم. باید خدمت شما عرض کنم که بخشی از پروسه خرید یک قالب مناسب، کاملاً سلیقه‌ای است امّا وجه دیگرش بستگی به امکانات و ویژگی‌هایی دارد که شما می خواهید در فروشگاهتان داشته باشید.
برای انتخاب یک قالب مناسب، به این ۳ سوال پاسخ دهید:

– امکانات کاربری فروشگاه شما چیست؟

داشتن حداقل امکانات مورد نیاز، یکی از عواملی است که روی کاربرپسندی و حتّی فروشِ محصولات شما، تاثیر مستقیم دارد. عواملی چون فیلترهای مناسب محصولات، دسته‌بندی چند مرحله‌ای، سبک منو‌ها و دسترسی کاربران، مراحل خرید کوتاه، دکمه‌های در دید و کاربرپسند، تصاویر با سایز مناسب، سادگی در طرّاحی،هارمونی در رنگ‌ها، تناسب سایز فونت‌ها و… می‌تواند مواردی باشد که شما حتما باید به آن‌ها توجّه کنید. توصیه می‌کنم برای پاسخ دادن به این سوال وب‌سایت هایی مانند دیجی‌کالا را بررسی کنید.

– چه سبکی برای صفحه اصلی وب‌سایت خود در نظر گرفته‌اید؟

صفحه اصلی یکی از مهم‌ترین و شاید بتوان گفت مهم‌ترین صفحات یک وب‌سایت محسوب می‌شود. صفحه اصلی نقش ویترین مغازه شما را بر عهده دارد و باید گلچینی از بهترین محصولاتتان از هر نظر (قیمت، کیفیت و…) را در این صفحه داشته باشید. سبک صفحه‌ اصلی باید به گونه‌ای باشد که کاربران را به راحتی به بخش‌های اصلی فروشگاه شما هدایت کند.
مثلاً فرض کنید یک صفحه‌ی آرشیو در وب‌سایت خود ایجاد کرده‌اید که هر روز چند مورد از محصولات را به صورت رندم در این صفحه قرار ‌دهید و یک تخفیف مناسب هم بر روی آن‌ها اعمال می‌کنید، این می‌تواند یک فرصت بی نظیر برای کاربرانتان باشد. بنابراین نمایش‌گوشه‌ای از این بخش و اعلام وجودِ آن در وب‌سایت شما، حتما باید در صفحه اصلی اتّفاق بیافتد. (البتّه این فقط یک مثال بود و این مورد را حتماً باید برای همه بخش‌های پر اهمیّت اعمال کنید)

– وضعیّت منوها برای هدایت کاربران به بخش‌های گوناگون چگونه است؟

بخش دیگری که حتماً باید به آن توجّه ویژه کنید، وضعیّت منوها در قالب انتخابی شماست. منو‌ها در اصل نقش راهنمای وب‌سایت شما را بازی می‌کنند و این راهنما آنقدر باید شفاف و دقیق باشد که کاربر در سریع‌ترین زمانِ ممکن به بخش‌های گوناگون وب‌سایت دست یابد. مهم‌ترین المانی را که باید هنگام بررسی منو‌ها توجّه کنید، سهولت استفاده کاربران و دسترسی سریع به بخش‌های گوناگون فروشگاه آنلاین شما می‌باشد.

منبع: مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی در وبسایت مارکترها

نوشته ها مرتبط

ارسال دیدگاه