هدف از اختراع كامپيوتر
کامپیوتر در واقع با دو هدف اختراع شده است. اولین هدف آن آسان سازی انجام محاسبات پیچیده و دوم دستیابی و ارزیابی اطلاعات زیاد و پیچیده. کامپیوتر توان آن را دارد که در مدت زمان بسیار کوتاه معادلات پیچیده را پردازش و پاسخ دهد. این پردازش اطلاعات میتواند به شکل اعداد،کلمه ها، واقعیت ها، تصاویر و یا حتی صوت و موسیقی باشد. در واقع کامپیوتر اطلاعات را دریافت کرده،در خود ذخیره میکند و پس از منظم سازی محاسبات را انجام داده و به ما پاسخ میدهد. مهمترین ویژگی کامپیوترها که آن را مورد توجه قرار داده و سرعت عمل بالای آن هاست اما باید توجه داشته باشیم که کامپیوترها تنها کاری را که برای آنها برنامهریزی شده و از آنها خواسته میشود را انجام میدهد و هیچ کار اضافه یا کمتری را پردازش نمیکند.
مخترع كامپيوتر
معمولاً پاسخ سوال چه کسی نخستین کامپیوتر را اختراع کرده پاسخ واحدی ندارد اما به طور معمول در کنار این سوال نام چارز بابیج ریاضی دان،فیلسوف و تحلیلگر انگلیسی را میبینیم. چارلز بابیج در یک جلسه سخنرانی در جلسات انجمن پادشاهی اخترشناسی انگلستان عملکرد دستگاهی را توضیح داد که خودش آن را موتور تفاضلی میدانست. این دستگاه قادر بود انجام محاسبات پیچیده را با سرعت بسیار کم تر و دقت بالاتر از انسان انجام دهد. بابیج پیشنهاد استفاده از این دستگاه را برای تهیه جدول های حرکت سیارات که در آن زمان برای ناوبری و کشتیرانی مورد استفاده قرار میگرفتند را داد. بعد از مدتی او موفق شد تا دولت بریتانیا را نسبت به اختراع خود علاقه مند کند و اقدام به ساخت دستگاه نماید اما بعد از مدتی به دلیل اختلافات بین او و مهندس پروژه، که بر سر هزینههای آن رخ داد پروژه به اتمام رسید و کار را متوقف کردند. اما قبل از آن که دولت بودجه پروژه را به طور کامل قطع کند،بابیج در طی اقدامات جاهطلبانه کار بر روی طرحی که منجر به ساخت نمونه اولیه کامپیوترهایی که امروزه میشناسیم شد را آغاز کرد. ایده بابیج که آن را موتور تحلیلی نامیده بود، در واقع کامپیوتر مکانیکی پیچیده بود که بسیاری از ابعاد دستگاه الکترونیکی مدرن را پیش بینی کرده بود. این دستگاه میتوانست علاوه بر اعمال ریاضی ساده طیف های وسیعی از انواع عملیات را انجام دهد. همچنین دارای حافظه داخلی بود که میتوانست اعداد را ذخیره سازی و بعدها بازیابی کند. طرح های موتور تفاضلی و موتور تحلیلی هر دو قابل اجرا و عملی بودند اما با وجود اینکه هیچکدام از این دو دستگاه تکمیل نشدند اما بابیج را عموماً به عنوان مخترع کامپیوتر میشناسند.
کاربردهای کامپیوتر
امروزه کامپیوتر ها کاربردهای فراوانی در زمانهای مختلف دارد به طوری که زندگی بشر به طور غیر قابل انکاری وابسته به کامپیوترها است. یکی از اساسی ترین کاربرد های کامپیوتر پردازش داده ها هستند.
از کاربردهای دیگر کامپیوتر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاربردهای پزشکی: دستگاه های سی تی اسکن، دستگاه های سنگ شکن، لیزر چشم و … همگی از کاربرد های کامپیوتر در پزشکی هستند.
- کاربرد های اداری و تجاری: همانند امور بانکداری، ثبت نامهای مختلف در ادارات و موسسات، انبارداری،حسابداری و …
- کاربرد های کنترلی: کنترل تمام وسایل الکترونیکی مثل موشک، کنترل ترافیک، کنترل خط تولید کارخانه ها و حتی کنترل جریان و قلب و تنفس همگی از کاربردهای کامپیوتر در دنیای امروز هستند.
- تحلیل های مهندسی
- کاربرد در حمل و نقل
- ساخت انیمیشن و سینما
- ساخت انواع روبات و کاربرد در صنعت
و موارد بیشمار دیگر نبود کامپیوترها را در دنیای امروزی عملاً غیرممکن ساخته است.
تاریخچه کامپیوتر در ایران
اولین کامپیوتر ایران حدود ده سال بعد از این که کامپیوترها وارد کشور های صنعتی شدند ینی در سال ۱۳۴۱ وارد شد.
در دهه ۵۰ و ۶۰ خرید سخت افزار نرم افزار در ایران به شدت سخت و حالت رقابتی داشت. اما پس از انقلاب طراح و تحولات در زمینه کامپیوتر صورت گرفت و تا سال ۵۹ یکسری بازنگری و تغییرات کلی در زمینه واردات و آموزش این پدیده مهم کارآمدی انجام شد به طوری که پس از باز شدن دانشگاه ها در سال ۶۲ رشد کامپیوتر در ایران آغاز و پیشرفت زیادی کرد واین کامپیوترها توانایی پردازش زبان و خط فارسی را پیدا کردند.
ارسال دیدگاه