یکی از مهم ترین دلایلی که رومیان باستان دندان های سالمی داشتند بدون داشتن مسواک و خمیردندان این است که آنها رژیم غذایی بدون یا کم شکر داشتند. نه تنها مردم روم باستان بلکه گروه های دیگری هم بوده اند که دندان های سالمی داشتند. مطالعه در رفرنس زیر : qz.com › ancient-romans-had-no-need-for-dentists-becادامه مطلب ...
یکی از مهم ترین دلایلی که رومیان باستان دندان های سالمی داشتند بدون داشتن مسواک و خمیردندان این است که آنها رژیم غذایی بدون یا کم شکر داشتند. نه تنها مردم روم باستان بلکه گروه های دیگری هم بوده اند که دندان های سالمی داشتند. مطالعه در رفرنس زیر :
qz.com › ancient-romans-had-no-need-for-dentists-becaus
علاوه بر این نه تنها رومیان باستان دندان های سالمی داشتند بلکه دندان های سفیدی هم داشتند. برخی از دانشمندان اعتقاد دارند که انها از یک نمک اوره ای قدیمی که تبدیل به آمونیا می شد را برای سفید کردن دندان های خود استفاده می کردند.
کوچک کردن
یکی از زیبا ترین تصاویری که من با به حال دیده ام تصویر زیر است: [caption id="attachment_3889" align="aligncenter" width="400"] تصویر تلسکوپ هابل (برای نمایش واضح تر روی تصویر کلیک کنید)[/caption] این تصویر توسط تلسکوپ هابل در سال 2012 از یک قسمت خیلی کوچک از اسمان شب گرفته شده است. نام این تصویر Hubادامه مطلب ...
یکی از زیبا ترین تصاویری که من با به حال دیده ام تصویر زیر است:
تصویر تلسکوپ هابل (برای نمایش واضح تر روی تصویر کلیک کنید)
این تصویر توسط تلسکوپ هابل در سال ۲۰۱۲ از یک قسمت خیلی کوچک از اسمان شب گرفته شده است. نام این تصویر Hubble Ultra Deep Field است که ۱۱ روز زمان برده تا گرفته شود. آنچه که در این تصویر خیلی عجیب و جالب است این است که به جز ۲ شی نورانی بقیه نور ها مربوط به کهکشان ها است.
مجموعه ای از ستاره های کهکشان ها که بالای ۱۰۰۰۰ جزیره ستاره ای با اندازه بیش از چند کوادریلیون مایل از هم هستند. کم نور ترین کهشکشان های ستاره ای در این تصویر فاصله ای حدود ۱۲ میلیارد سال نوری از زمین دارند. و به دلیل اینکه سرعت نور ثابت است یعنی ۱۲ میلیارد سال طول کشیده تا نور این کهشکشان ها به ما رسیده است. به تعریف دیگر ما داریم به ۱۲ میلیارد سال گذشته این کهکشان ها نگاه می کنیم و چه بسا که الان خیلی از آنها وجود نداشته باشند و یا خیلی از کهکشان های جدید به وجود آمده باشند. ستاره های در این تصویر خیلی کم نور هستند و باید برای پیدا کرن آنها خیلی با دقت تصویر را نگاه کنید.
بعد از مدتی دانشمندان به این فکر افتادند که در سیاهی مابین کهکشان ها احتمال اینکه کهشکان های دورتر و دیگری وجود داشته باشد است. برای همین تصمیم گرفتند با تجهیزات پیشرفته تر و بعد از گذشت چند سال تصویر جدیدی با جزئیات بیشتر ثبت کنند که نتیجه تصویر زیر با نام ( Extreme Ultra Deep Field) شد.
کهکشان ها در اسمان (برای نمایش واضح تر روی تصویر کلیک کنید)
آسمان کهکشان های زیادی در خود دارد و تخمین اینکه چند کهکشان در آن وجود دارد امکان ندارد. اما انچه نشان دهنده عظمت آسمان است شاید در تصویر زیر نهفته باشد:
عظمت آسمان (برای نمایش واضح تر روی تصویر کلیک کنید)
برای درک عظمت آسمان باید تصویر بالا را نگاه کرد. فکر می کنید چه وسعت از دید ما توسط تلسکوپ هابل برای تصویر گرفتن از این ۱۰۰۰۰ کهکشان استفاده شده؟ پاسخ خیلی شوکه کننده است. برای پاسخ لطفا روی تصویر کلیک کنید و با دقت به تصویر یک مربع زرد رنگ پیدا خواهید کرد. درسته! این مربع همون قسمتی از آسمان است که هابل گرفته!!! برای درک مقدار این مربع زرد رنگ کافیه به آسمان بالای سر خود نگاه کنید و به سوی آسمان با انگشت اشاره کنید . خب، حالا با انگشت خود یک مربع به اضلاع ۱ میلیمتر در ۱ میلیمتر بکشید. آفرین حالا ۱۰۰۰۰ کهشکان در مربع شما قرار گرفته ! خیلی عجیب و باور نکردنیه.
هابل از قسمت های دیگر آسمان هم تصویر برداری کرده و تصویر زیر را بعد از سال ها گرفته است.
عظمت آسمان هابل (برای نمایش واضح تر روی تصویر کلیک کنید)
این تصویر در سال ۲۰۱۸ توسط تلسکوپ هابل گرفته شده است. و در یک قسمت کوچک از آسمان حدود ۱۵.۰۰۰ کهشکان پیدا کرده است. پیشرفت هابل به ما نشان داده که مربع کوچک ما ظاهرا بی نهایت کهشکان در دل خود جای داده فقط ما نمیتوانیم با تکنولوژی خود آنها را ببینیم و با پیشرفت تکنولوژی کهشکان های بیشتری را پیدا می کنیم.
تصویر بعدی هم یک کلوزاپ از خوشه های کهکشانی است که هزاران هزار کهشکان را شامل می شود. بیشتر این کهکشان ها در تصویر به دلیل جاذبه همدیگر، تشکیل خوشه ها را داده اند. نام تصویر زیر MACS JO717 است.
(برای نمایش واضح تر روی تصویر کلیک کنید)
هیچکس نمی تواند حتی به طور تخمینی میزان کهکشان ها و ستاره های آسمان را تخمین بزند. در حقیقت آخرین تحقیقات صورت گرفته و شبیه سازی ها روی تصاویر هابل فعلا چیزی حدود ۲ میلیارد کهشکان را در آسمان تخمین زده است.
کامپیوتر های مدرن امروزی شبیه سازی ۲ میلیارد کهکشان را انجام داده و تصویر زیر حاصل شده است.
دو میلیارد کهشکان(برای نمایش واضح تر روی تصویر کلیک کنید)
هر نقطه کهشکان های نورانی حاوی میلیارد ها ستاره است!!!
برای درک بیشتر از این تصویر یه نقطه از تصویر رو انتخاب کنید…
انجامش بدید تا متوجه بشید!!!!!
انتخاب کردید؟
حالا تصور کنید این نقطه همان جایی هست که الان زندگی میکنیم یعنی کهکشان راه شیری. با تکنولوژی امروزی انسان برای رسیدن از یک طرف نقطه به طرف دیگر حدود ۲ میلیارد سال زمان لازم داره!!!!
حالا می تونید به آسمان بالای سر خود نگاه کنید و متوجه بشید چه آسمان بی انتهایی را دارید نگاه می کنید. ما کجا هستیم واقعا؟ یعنی خدا فقط برای ما این آسمان رو خلق کرده؟ موجودات دیگر هم در کهکشان های دیگر زندگی می کنند؟
و هزاران سوال دیگر ذهن انسان رو بعد از فهمیدن این حقایق درگیر میکنه!!
کوچک کردن