شرکت گوگل غول تکنولوژی امریکا است که زیر مجموعه Alphabet inc است. شاید شما گوگل را تنها به سرویس جیمیل ، موتور جستجوی آن و سرویس گوگل پلی میشناسید ولی در واقع چنین نیست و این شرکت خدماتی فراتر از انچه تصور میکنید ارائه میدهد. اگر شما اهل فناوری نباشید احتمال این وجود دارد که با بسیاری از سرویس های گادامه مطلب ...
شرکت گوگل غول تکنولوژی امریکا است که زیر مجموعه Alphabet inc است. شاید شما گوگل را تنها به سرویس جیمیل ، موتور جستجوی آن و سرویس گوگل پلی میشناسید ولی در واقع چنین نیست و این شرکت خدماتی فراتر از انچه تصور میکنید ارائه میدهد. اگر شما اهل فناوری نباشید احتمال این وجود دارد که با بسیاری از سرویس های گوگل اشنا نبوده باشید، خدماتی همچون جی سوئیت (G Suite)،گوگل درایو، گوگل داکس (Docs) از آن دسته اند.
بر اساس امار گوگل، ۱ میلیارد نفر از سرویس یوتیوب استفاده میکنند، یک میلیاد نفر از مرورگر کروم استفاده میکنند، یک میلیارد نفر از گوگل مپ بهره برده ، ۲ میلیاد نفر از سیستم عامل آن یعنی اندروید استفاده جسته و حدود یک میلیاد نفر هم از فروشگاه گوگل استفاده میکنند.
در زیر لیست خدمات و سرویس های گوگل در هر موضوع و فعالیتی را مشاهده مکنید.
برای خرید و مسافرت
Google Express
گوگل اکسپرس یک سرویس گوگل برای خرید و تحویل کالا از فروشگاههای زنجیرهای مختلف مانند والمارت، تارگت، کاستکو، Walgreens، PetSmart و بیشتر است. همه این فروشگاهها را می توان با استفاده از برنامه گوگل خریداری کرد. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که APP این برنامه را نصب کنید ، تمام چیزی که میخواهید بخرید را مشخص ، آدرس مقصد را مشخص کنید،وجه پرداخت را مشخص کنید و برای یک تا چهار روز دیگر صبر کنید تا کالا را به مقصد دلخواه خود برسد.
این بدون شک سادهترین راه برای خرید مواد غذایی است، بدون اینکه به فروشگاه بروید، به دنبال قفسهها بروید و در صف پرداخت قرار بگیرید. شما میتوانید زمانی که وقت اضافی دارید، برای مثال زمانی که در مترو هستید و یا منتظر سرد شدن غذای خود باشید، خرید کنید.
چگونه سفارش دهیم ؟
بر خلاف سایر خدمات تحویل محصول مانند Amazon، نیازی نیست که هزینه اشتراک ماهانه یا قرارداد دراز مدت برای استفاده از Google Express را پرداخت کنید.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که به گوگل اکسپرس یا برنامه آن بروید و اولین خرید خود را انجام دهید. اگر شما گوگل Home، مینی، یا Max speakers را دارید، میتوانید از دستیار دیجیتال گوگل استفاده کنید تا خریده خود را سفارش دهید.
گوگل اکسپرس در کدام مناطق فعال است؟
سرویس اکسپرس گوگل در حال حاضر تمام ایالات امریکا به جز هاوایی و آلاسکا فعال است . پس هر جایی در کشور امریکا ، بجز دو ایالت مذکور باشید ، شما میتوانید با اطمینان خرید کنید.
برنامه اندروید گوگل اکسپرس
Google Shopping
خرید گوگل، که قبلا به عنوان جستجوی محصول گوگل شناخته میشد،، یک تجارت الکترونیک توسط گوگل محسوب میشود که زاییده فکر کریگ نویل – منینگ است. یک موتور جستجوی قدرتمند که در آن میتوانید به دنبال کالاهای مختلف بگردید.
Google Wallet
گوگل wallet یک کیف پول الکترونیکی است که به سرعت و با ذخیرهسازی اطلاعات کارت اعتباری، کارتهای پیشپرداخت، کارتهای هدیه، و کارتهای اشتراک بر روی گوشیهای هوشمند دارای سیستم عامل Android کار میکند.
این برنامه به افراد اجازه میدهد تا با استفاده از گوشی هوشمند خود یک خرید انجام دهند. گوگل wallet از فنآوری NFC برای ارسال اطلاعات پرداختی به خواننده و اجرای معاملات، با هدف حذف کارتهای اعتباری و نیاز به حمل پول نقد استفاده میکند.
البته، این سرویس نوعی محصول اعتباری به شکل متفاوتی یا به عبارت دیگر یک نرمافزار دیجیتالی به جای یک کارت پلاستیکی بانکی است. سهولت استفاده از گوگل wallet مشوقی برای استفاده از کارتهای اعتباری در خریدههای کوچک مانند قهوه یا یک وعده غذا بودهاست.
علاوه بر این، گوگل wallet توانایی ذخیره اطلاعات پرداخت، تاریخهای تراکنش و غیره را فراهم میکند و برای خریداران به صورت رایگان در دسترس است. این سرویس همچنین پیشنهاد تخفیف و پیشنهاد داد و ستد را نیز شامل میشود، این سرویس همچنین به نام Android Pay نیز شناخته میشود.
برنامه اندروید گوگل والت
Google Flights
یک موتور جستجوی برای پرواز و هواپیماهاست.
Google News & Weather
اخبار گوگل و سرویس گزارش آب و هوای گوگل. برنامه جوی آب و هوای گوگل، شما میتوانید اخبار مربوط به تمام اخبار جهان را در صفحه گوشی یا لپ تاپ خود داشته و از اخرین اوضاع اب و هوایی و اقلیمی اگاه باشید.این برنامه یک محصول متفاوت است.
برنامه اب و هوای گوگل
Intersection Explorer
این برنامه به کاربران نابینا کمک میکند تا بدون مشکل حرکت کنند . در هنگام رسیدن به چهار راه، تقاطع و دیگر موانع بنرام هبه شما هشدار میدهد.
برنامه اندروید Intersection Explorer
ZAGAT
یک برنامه مفید و کاربردی بود که در ان میتوانستید به نوشتن نقد در مورد شهرهای مختلف اقدام کنید (برای مسافرها و جهان گردان طراحی شده بود) البته بعدها گوگل این برنامه را رها کرد ولی هنوز لینک دانلود ان در استور گوگل وجود دارد.
برنامه اندروید ZAGAT
سرویس های جستجو گوگل
مسلما گوگل بیشتر به عنوان یک سرویس جستجو و سرچ شناخته میشود و ایرانی ها نیز آن را به عنوان گوگل سرچ میشناسند. به صورت کلی سرویس های جستجوی گوگل بسیارند که ما در اینجا به معرفی و بررسی هر کدام از اهان میپردازیم.
Google Search
سرویس جستجوی گوگل یک موتور جستجوی اینترنتی متعلق به گوگل است. گوگل روزانه صدها میلیون دلار از این سایت به دست میآورد. این سایت در سال ۱۹۹۷ میلادی تاسیس شد. دامنه اصلی این سایت ۱۳۵ میلیون بار در ماه مه سال ۲۰۰۸ بازدید شدهاست. این موتور جستجو بیشترین تعداد بازدیدکننده را در میان دیگر سایت ها دارد. موتور گوگل در روز به طرق مختلف به چند صد میلیون بار استفاده میشود. مهمترین هدف گوگل، یافتن متن مورد نظر در میان صفحات و مطالب موجود در وب است. اما انواع دیگر اطلاعات نیز از طریق سایر قسمتهای آن، مانند جستجوی عکس گوگل مورد استفاده قرار میگیرد.
گوگل سرچ توسط لری پیج و سرگیی برین در سال ۱۹۹۷ ساخته شد. این موتور جستجو چهار حالت جست و جوی اضافی دارد، از جمله جستجو برای synonyms، پیشبینیهای هوا، مناطق زمانی، قیمت سهام، اطلاعات زلزله، اطلاعات فرودگاه و غیره به طور کلی این موتور جستجوی به همراه موتور جستجوی یاندکس در نوع خود بهترین هستند.
ترتیب قرارگیری نتایج جستجوی گوگل به عاملی به نام رتبه صفحه بستگی دارد. گوگل سرچ گزینههای زیادی برای کاربران برای سفارشی کردن استفاده از موتور جستجو در نظر گرفته است مانند زبان، تاریخ مطالب و دیگر موارد . این موضوع تحت عنوان Advanced search میباشد.
Google Videos
گوگل ویدیو (Google Video)یک سرویس آپلود و به اشتراک گذاری ویدیو بود. این سرویس بعدا به اتمام کار خود رسید . این موضوع به دلیل همپوشانی خدمات با YouTube و خرید این سرویس اشتراک ویدئوی انلاین توسط گوگل بود.
Google Images
موتور جستجوی گوگل یکی از قدیمیترین و کاملترین موتورهای جستجو در جهان است. علاوه بر پیدا کردن محتوایی که شما میخواهید، همچنین به کاربران این توانایی را میدهد که به راحتی عکسهایی که نیاز دارند را پیدا کنند. آن هم جوری برای شما ساخته شدهاست تا بتوانید به راحتی تنها عکسهای خود را با چند کلیک ساده بیابید . همچنین میتوانید عکسهای مشابهی را با آپلود کردن عکس خود پیدا کنید. این هم به لطفهوش مصنوعی و تکنولوژی مهندسی معکوس عکس گوگل است.
Google Books
گوگل بوک که قبلا گوگل بوک یا گوگل پرینت نام داشت، سرویسی است که شامل متون کتاب های مختلف بوده که گوگل در پایگاه خود ذخیره کردهاست. این سرویس در نمایشگاه کتاب بینالمللی فرانکفورت ودر سال ۲۰۰۴ رونمایی شد. پروژه کتابخانه گوگل که در حال حاضر به نام گوگل بوک شناخته میشود، در دسامبر همان سال راهاندازی شد.
Google Patents
سرویس شرکت گوگل برای ثبت اختراع میباشد ، شما نیز میتوانید اگر اختراعی دارید به این وبگاه مراجعه و ان را ثبت کنید.سرویسهای مختلفی برای جستجوی یک پتنت و الگوی اختراعی وجود دارند که می توانید با وارد کردن یک کلمه یا واژه، الگوی مورد نظرتان را پیدا کنید، این وبگاه یکی از انهاست.
Google News Archive
ارشیو گوگل از روزنامه ها و نشریات منتشر شده از سال ۱۸۸۰ تا کنون است! این وبگاهی است که بنده شخصا به ان خیلی علاقه دارم، در اینجا میتوانید تمام مقاله ها و روزنامه های قدیمی را بجورید .بیشتر از ۱۰۰ اسم بزرگ و نشریات صاحب نام در این ارشیو موجود میباشد. اگر عاشق ارشیو کردن هستید گوگل نیوز ارشیو برای شماست.
Google News
گوگل نیوز، مرکز انتشار اخبار گوگل سرویسی مفید است که به انتشار اخبار روزانه فناروی، علمی، مهندسی و غیره اقدام کرده است شما هم میتوانید سایت خود را در این قسمت ثبت کرده تا از این خدمت بهره مند گردید.
Google Encrypted Search
موتور جستجوی گوگل به صورت رمزگذاری شده است البته این وبگاه دیگر مورد نیاز نیست چراکه گوگل سرچ به صورت پیشفرض رمزگذاری شده است.
Google Custom Search Engine
سرویسی ارائه شده توسط گوگل است، این ابزار برای صاحبان وبسایت امکان آن را فراهم مکیند تا سایت خود را ثبیت و موتور جستجوی گوگل بتوانید نسبت به جستجوی در سایت انها اقدام کند.
Google Cultural Institute
سرویسی کاربردی از شرکت گوگل بوده که به شما امکان جستجوی بین فرهنگهای مختلف و همینطور موزه ها را میدهد اگر به تاریخ و هنر علاقه دارید مسلما این وبگاه برای شما ساخته شده است.
Google Trends
((گوگل ترندز)) یکی از مهمترین و گستردهترین ابزارهای موجود برای SEO و بهینهسازی سایت است. یک چاقوی سوئیسی را در نظر بگیرید که یک ابزار چند منظوره است، گوگل ترند در واقع یک چاقوی سوئیسی برای متخصصان SEO است. اگر تنها میتوانید از یک ابزار SEO برای توسعه کمپین بازاریابی اینترنتی خود استفاده کنید، مطمئن باشید که گوگل ترند بهترین انتخاب برای شما خواهد بود
Google Scholar
گوگل اسکولار موتور جستجوی گوگل برای تحقیقات دانشگاهی و اکادمیک است این وبگاه همینطور دارای مکانی برای ثبت اختراع نیز میباشد.
Google Goggles
گوگل goggles یک نرمافزار تشخیص هویت است که توسط گوگل توسعه داده میشود. این برنامه با جستجوی تصاویر گرفتهشده توسط گوشیهای هوشمند کار میکند. به عنوان مثال، زمانی که یک کاربر یک مکان محبوب را ترک میکند، برنامه شروع به جستجو برای اطلاعات درباره آن مکان میکند، یا زمانی که یک بارکد را میبیند میتواند جستجو کند و بفهمد این بارکد مربوط به چه کالایی میباشد . این سرویس در سال ۲۰۱۷ با برنامه گوگل Lens جایگزین شد.
برنامه اندروید Google Lens
گوگل لنز برخودار از هوش مصنوعی است که نه تنها میتواند اشیا را شناسایی کند بلکه ماهیت اشیا را با استفاده از دوربین موبایل و تکنولوژی یادگیری ماشینی شناسایی کند.
کوچک کردن
اگر از طرفداران تکنولوژی باشید مطمئنا تا به حال نامهای دارک وب و دیپ وب به گوشتان خورده است، بسیاری از افراد ماهیت این دو مفهوم را به جای هم به کار میبرند، هر چند این دو موضوع تا حدودی به هم شباهت دارند اما باید بدانید “دارک وب” زیر مجموعهای از “دیپ وب” است. همانطور که گفتیم وب تاریک (Dark Web)ادامه مطلب ...
اگر از طرفداران تکنولوژی باشید مطمئنا تا به حال نامهای دارک وب و دیپ وب به گوشتان خورده است، بسیاری از افراد ماهیت این دو مفهوم را به جای هم به کار میبرند، هر چند این دو موضوع تا حدودی به هم شباهت دارند اما باید بدانید “دارک وب” زیر مجموعهای از “دیپ وب” است.
همانطور که گفتیم وب تاریک (Dark Web) زیر مجموعهی وب عمیق (Deep Web) است، در حقیقت دارک وب در یک لایه پایینتر از دیپ وب وجود دارد، اینفوگرافیک زیر مثال خوبی است که میتواند تفاوت این موارد را برای شما نمایش دهد.
همانطور که در اینفوگرافیک بالا مشاهده میکنید حدود ۹۰ درصد از حجم کل وب در قسمت دیپ وب وجود دارد ضمن اینکه دارک وب در لایهی زیرین دیپ وب قرار دارد و میتوان آنرا زیر مجموعهی دیپ وب دانست.
فضای اینترنت را مانند یک کوه یخ در نظر بگیرید که تنها قسمت کوچکی از آن به صورت عمومی در دسترس و قابل مشاهده است و بخش اعظم آن مخفی بوده و به صورت عادی در دسترس همه قرار ندارد که آن را دیپ وب مینامند، حال بیایید کمی بیشتر با این مفهوم آشنا شویم.
دیپ وب (Deep Web) چیست؟
دیپ وب یا وب عمیق به زبان ساده به آن بخشی از وب اطلاق میشود که موتورهای جستجو و کاربران مهمان امکان دسترسی به آن را ندارند، به عنوان مثال وبسایتهایی که برای دسترسی به آنها باید در حساب کاربری خود لاگین کنید مثل صفحهی انتخاب واحد دانشگاه، حساب ایمیل شما، انجمنها و سایتهایی که برای مشاهدهی مطالبشان باید در آنها حساب کاربری داشته باشد، صفحات سیستمهای مدیریت محتوای وبسایتها، دیتابیس وبسایتها، پروفایل شبکههای اجتماعی و…
تمام این موارد مثالهایی از دیپ وب هستند، همانطور که مشاهده میکنید روزانه با بسیاری از این موارد سر و کار داریم و در حقیقت تمام ما تا به حال وارد دیپ وب شده و از آن استفاده کردهایم.
پس با این تفاسیر دیپ وب به خودی خود ماهیت خطرناکی ندارد، بسیاری از افراد دیپ وب را با دارک وب اشتباه میگیرند، در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل به بررسی دارک وب پرداخته و هر آنچه باید در مورد آن بدانید را به شما بگوییم.
دارک وب (Dark Web) چیست؟
به شبکهای از وبسایتها گفته میشود که از دسترس عموم افراد خارج بوده و تنها با استفاده از ابزارهای خاصی میتوان به آنها دسترسی داشت، از آنجایی که این شبکه تقریبا غیر قابل ردیابی است هرگونه جرمی مثل خرید و فروش اسلحه و مواد مخدر، آزار و اذیت انسانها، تهیه مدارک جعلی، قاچاق اعضای بدن انسان، درخواست برای قتل یک انسان، درخواست برای هک کردن یک شخص و هر نوع فعالیت غیرقانونی دیگری که فکرش را بکنید در آن قابل وقوع است.
از آنجایی که این شبکهها در محیطهای کاملا ایزوله ایجاد میشوند و هیچ اطلاعاتی از گردانندگان آنها در دسترس نیست امکان ردیابی این افراد برای دولتها تاحدودی غیر ممکن است، هرچند مواردی از دستگیری این افراد توسط پلیس نیز وجود دارد.
دارک وب یک محیط امن برای خلافکاران محسوب میشود، آنها میتوانند از این طریق فعالیتهای غیرقانونی خود را گسترش داده و پول بیشتری بهدست آورند، خرید و فروش در اینگونه وبسایتها معمولا از طریق بیتکوین انجام میشود تا قابل ردگیری و ردیابی نباشد.
ماجرای اتاقهای قرمز دارک وب چیست؟
اولین چیزی که با شنیدن نام اتاق قرمز (Red Room) به یاد آن میافتیم، درد، شکنجه و خونریزی است، اما آیا این موراد واقعیت دارد؟ شاید شما هم این موضوع را شنیدهاید که در اتاقهای قرمز دارک وب، افراد پولی را میپردازند تا به شکل زنده، خوردن گوشت انسان، بریدن اعضای بدن، قتل، شکنجه، تجاوز به کودکان و آزار و اذیت دیگران را تماشا کنند! اما باید بدانید، وجود چنین چیزی در دارک وب، تنها یک شایعه است و عموم سایتهای رد روم (Red Room) پس از دریافت پول، هیج اقدامی انجام نداده، نه خبری از شکنجه است و نه پخش زنده! تنها هدفی که پشت این وبسایتهاست، سو استفاده از کنجکاوی مردم و سرقت پولهاییست که پرداخت میکنند.
چگونه میتوانیم وارد دارک وب شویم؟
همانطور که گفتیم این وبسایتها به صورت معمول در دسترس عموم افراد قرار ندارند و تنها از طریق ابزارهای خاصی قابل دسترسی هستند، به شما توصیه میکنیم سعی کنید بدون دلیل و حتی از روی کنجکاوی نیز وارد این شبکهها نشوید، چراکه افراد خلافکار و هکرهای بسیار ماهری در اینگونه شبکهها وجود دارند و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی به سادگی میتوانند اطلاعات حساس شما را بهدست آورند، به یاد داشته باشید این افراد درحال انجام فعالیتهای غیرقانونی هستند و در صورتی که احساس کنند فردی قصد کنکاش در کار آنها را دارد یا به هر دلیلی احساس خطر کنند نسبت به او واکنش نشان میدهند.
اما خلاصهای از نحوهی ورود به دارک نت:
از آنجایی که این وبسایتها مخفی هستند و به صورت معمول نمیتوان به آنها دسترسی داشت، شما باید از ابزار خاصی به نام TOR استفاده کنید، این برنامه ضمن مخفی کردن آدرس آیپی شما، اطلاعات ارسالی و دریافتی را از طریق شبکهای خاص عبور داده و آنها را رمزگذاری میکند، در حقیقت با استفاده از این ابزار هویت اصلی شما پنهان مانده و تا زمانی که خودتان اقدام به فاش کردن آن نکنید کسی قادر به شناسایی شما نخواهد بود.
ضمن اینکه آدرس وبسایتهای موجود در دارک نت همانند سایر وبسایتها نبوده و معمولا از یک نام به همراه یک رشتهی هش شده تشکیل می شود و در انتها نیز با پسوند Onion خاتمه مییابند.
به عنوان مثال آدرس یک وبسایت در دارک نت چیزی مشابه helloxyz1sd21fdv23.onion خواهد بود (لطفا توجه داشته باشید که این آدرس یک آدرس فرضی بوده و به جای خاصی هدایت نخواهد شد)
پس از نصب و راهاندازی ابزار تور با وارد کردن آدرس یک وبسایت در دارک وب میتوانید به آن دسترسی داشته باشید، از آنجایی که این وبسایتها مخفی و غیرقانونی هستند توسط موتورهای جستجوی معمول مثل گوگل و بینگ قابل جستجو نیستند و برای یافتن آنها باید از جستجوگرها و ویکیهای مخصوص اینکار استفاده کنید، به عنوان مثال یکی از این موتورهای جستجو Grams نام دارد، که در انتهای آموزش نحوهی استفاده از آن را برای شما شرح دادهایم.
توجه: مجددا به شما توصیه میکنیم تا حد امکان وارد محیط دارک وب نشوید، چراکه علاوه بر خطراتی که در این شبکه وجود دارد فعالیتهای غیرقانونی و غیر انسانی نیز در آن انجام میشود که مشاهدهی آنها تنها باعث ناراحتی و سلب آرامش شما خواهد شد!
اما در صورتی که به هر دلیلی قصد ورود به این محیط را دارید توصیهی اکید میکنیم موارد زیر را رعایت کنید:
ضمنا این مورد را نیز به یاد داشته باشید که در اکثر کشورها حضور در شبکهی دارک وب به عنوان یک فعالیت غیر قانونی تلقی میشود، ضمن اینکه مجددا تاکید میکنیم دارک وب در اکثر مواقع توسط خلافکاران برای انجام فعالیتهای غیرقانونی استفاده میشود، حتی هنگامی که از روی کنجکاوی وارد اینگونه وبسایتها شوید باعث افزایش بازدید آنها و در نتیجه افزایش فعالیت آن افراد خواهید شد، بنابراین به شما توصیه میکنیم تا حد امکان و حتی از روی کنجکاوی نیز وارد این محیط نشوید.
کوچک کردن