تحقیقات جدیدی که در دانشگاه USC انجام شده است، میتواند کلیدی برای درک فرآیند پیری سلولها باشد. این یافته میتواند راه را برای درمان بهتر سرطان هموار کند و داروهای انقلابی جدیدی را برای بهتر کردن سلامت انسان در سالهای آینده به بازار ارائه کند. «نیک گراهام» و گروه وی با همراهی دیگر دانشمندان مقالادامه مطلب ...
تحقیقات جدیدی که در دانشگاه USC انجام شده است، میتواند کلیدی برای درک فرآیند پیری سلولها باشد. این یافته میتواند راه را برای درمان بهتر سرطان هموار کند و داروهای انقلابی جدیدی را برای بهتر کردن سلامت انسان در سالهای آینده به بازار ارائه کند. «نیک گراهام» و گروه وی با همراهی دیگر دانشمندان مقالهای در این زمینه در مجلهی Journal of Biological Chemistry به چاپ رساندهاند. گراهام میگوید: «برای اینکه اکسیر جوانی را بنوشید، باید بدانید کجا است و بدانید که این اکسیر چه میکند. ما عکس آنرا انجام دادهایم؛ ما در تلاش برای پیدا کردن دلیل پیری سلولها هستیم و در پی طراحی نوعی درمان برای بهتر پیر شدن هستیم.»

چه چیزی باعث پیر شدن سلولها میشود؟
برای پاسخ به این سوال، نویسندهی اول مقاله «علیرضا دلفرح» از آزمایشگاه گراهام بر روی پیری، فرآیندی طبیعی که طی آن سلولها به صورت دائم تولید سلولهای جدید را کنار میگذارند، تمرکز کرده است. این فرآیند یکی از دلایل کلیدی پیری سلولها است که در بیماریهای ورم مفاصل و بیماریهای قلبی نمود پیدا میکند. علیرضا میگوید: «سلولهای پیر نقطهی مقابل سلولهای بنیادی هستند که دارای پتانسیل بینهایتی برای تولید مجدد سلولها هستند. سلولهای پیر دیگر هرگز توانایی تقسیم مجدد را ندارند.»
گروه محققین دریافتند که طی فرآیند پیر شدن، سلولهای پیر تولید مادهای بهنام «نوکلئوتید» را متوقف میکنند. این مواد سازندهی دیانای هستند. دانشمندان دریافتند که اگر سلولهای جوان از تولید این ماده دست بکشند، پیر میشوند. علیرضا میگوید: «همهی اینها به این معنی است که تولید این ماده در جوان ماندن سلولها ضروری است و اگر بتوانیم از توقف تولید این ماده در سلولها جلوگیری کنیم، ممکن است بتوانیم روند پیری سلول را کندتر کنیم.»
«اسکات فاستر» طی همکاری با آزمایشگاه گراهام کشف کرد که سلولهای پیر معمولاً دو هسته دارند و دیگر سنتز دیانای را انجام نمیدهند. تا کنون دانشمندان برای مطالعهی پیری بر روی سلولهای فیبروبلاست تمرکز میکردند، ولی در این مطالعه دانشمندان بر روی سلولهای اپیتلیال تمرکز کردهاند. این سلولها تشکیل دهندهی سطح اندام و ساختارهای داخلی بدن هستند و سرطانها نیز معمولاً از آنها شروع میشوند. گراهام میگوید که پیری در واقع پاسخ بدن برای جلوگیری از بروز سرطان است؛ وقتی که سلول احساس آسیب دیدن میکند با مرگ خود از پیشروی آسیب جلوگیری میکند. بنابراین هدف آنها از این مطالعه جلوگیری از پیری نیست، زیرا سرطان میتواند از عوارض آن باشد.
کوچک کردن
تب خوانندگی در بین نوجوانان و سایر افراد بسیار داغ است. برای همین، خیلیها دوست دارند بدانند که برای خوانندگی باید تمرین کنند یا تنها کسانی که استعداد خوانندگی دارند، در این رقابت تنگاتنگ موفق خواهند شد. همراه ما باشید تا بفهمید که آیا استعداد خوانندگی دارید یا نه. از کجا بفهمیم استعداد خوانندگی دارادامه مطلب ...
تب خوانندگی در بین نوجوانان و سایر افراد بسیار داغ است. برای همین، خیلیها دوست دارند بدانند که برای خوانندگی باید تمرین کنند یا تنها کسانی که استعداد خوانندگی دارند، در این رقابت تنگاتنگ موفق خواهند شد. همراه ما باشید تا بفهمید که آیا استعداد خوانندگی دارید یا نه.
از کجا بفهمیم استعداد خوانندگی داریم؟
1. افرادی که به طور ذاتی استعداد خوانندگی دارند، دائما آواز میخوانند.
2. به نواختن سازهای موسیقی علاقه مند هستید و بدون هیچ آموزشی، خوب مینوازید.
3. در جمعهای دوستانه، خانوادگی و کاری میخوانید.
4. خوانندگان را دوست دارید و همیشه حرف از آنها در میان کلام شما جاری است.
5. اگر نوازنده باشید، به طنین و صدای سازتان بیشتر توجه میکنید.
6. با گوش کردن به موسیقی به دنیای دیگر سفر میکنید و به راحتی ناراحتیتان را فراموش میکنید.
7. تنها برای گذران وقت، موسیقی و موزیک گوش نمیدهید.
8. برای بیان احساسات خود به دیگران، موسیقی گوش میدهید و با آن آرام میشوید.
9. موسیقی رابطی برای اتصال خاطرات جدید شما به خاطرات قدیم است.
10. در فضاهای مجازی، موزیک برای دوستانتان ارسال میکنید.
11. افراد نزدیک به شما ممکن است بگویند که به کلی شعر و موسیقی شخص شما را از یاد برده اند. شما با این واکنش ناراحت نمیشوید و آنها را در آغوش خود میگیرید.
استعداد خوانندگی در واقعیت چگونه است؟
با خواندن نشانههای بالا ممکن است این گونه فکر کنید که همه آنها در واقعیت وجود ندارند. برای مثال، بسیاری از خوانندههای معروف در مصاحبههای خود بیان کرده اند که با ملاقات استاد بزرگی، چندین تکنیک برای خوانندگی و تحریر در آواز یاد گرفته اند، سپس به دنیای خوانندگی پا گذاشته اند و اکنون خواننده معروفی هستند.
کوچک کردندر پاسخ به سوالاتی که با خواندن پاراگراف پیش، ذهن شما را مشغول کرده است، متوجه میشوید که استعداد خوانندگی تنها دلیل برای موفق شدن یک خواننده نیست. برای مثال، فراخوانهایی که برای جذب خواننده منتشر میشود یا محافلی که با حضور اساتید بزرگ موسیقی برگزار میشوند، میتواند پلی برای راه یافتن شما در میان خوانندگان برتر موسیقی (سالار عقیلی، محمد اصفهانی، علی زند وکیلی و …) باشد.