مراحل راه اندازی استارت آپ با توجه به تعاریف و مواردی که در رابطه با مفهوم استارت آپ گفته شد، در اینجا لازم میبینیم که مراحل راه اندازی آن را به شکل جزئی و مرحله به مرحله معرفی کنیم تا شما نیز بتوانید از آن به عنوان یک الگو برای راه اندازی کسبوکار خود استفاده کنید. البته، ممکن است برخی از افراد بهادامه مطلب ...
مراحل راه اندازی استارت آپ
با توجه به تعاریف و مواردی که در رابطه با مفهوم استارت آپ گفته شد، در اینجا لازم میبینیم که مراحل راه اندازی آن را به شکل جزئی و مرحله به مرحله معرفی کنیم تا شما نیز بتوانید از آن به عنوان یک الگو برای راه اندازی کسبوکار خود استفاده کنید. البته، ممکن است برخی از افراد به این مراحل، چند مرحله جزئی دیگری نیز اضافه کنند که به سلیقه افراد بستگی دارد. اما اگر قصد راه اندازی یک استارت آپ را دارید، باید مراحل زیر را به طور دقیق دنبال کنید:
۱. ایدهپردازی
مفهوم استارت آپ از یک ایده شروع میشود، این ایده ممکن است خلاقانه و جدید بوده و یا ممکن است برگرفته از یک کسبوکار خارجی یا داخلی باشد. به عنوان مثال، قرار نیست که همیشه یک کسبوکار جدید برمبنای یک اختراع جان بگیرد، شاید یک فرد خلاق بتواند با تغییر کوچکی در یک فلاسک چای، توجه مشتریان را به آن جلب کرده و آن را به عنوان محصول بفروشد. پس همیشه قرار نیست ایده یک استارت آپ پیچیده و سنگین باشد یا هزینه زیادی برای سرمایه گذاری لازم داشته باشد.
اگر در اینترنت کلمه بهترین ایدههای استارت آپی را سرچ کنید، احتمالاً به گزینههای متعددی میرسید که برخی از آنها در نگاه اول مسخره یا نشدنی به نظر میرسد، اما میبینید که گروهی از جوانان پر تلاش توانستهاند که همین ایدههای مسخره را به کسب درآمد برسانند و اکنون در چندین نقطه دنیا به فعالیت مشغولند. پس هیچ وقت برای ایدهپردازی در حوزه کارآفرینی نترسید.
۲. تحقیق و تعیین نقشه راه
گام دوم که برای تحقق بخشیدن به مفهوم استارت آپ باید بردارید، برداشتن یک کاغذ سفید و نوشتن نقشه راه است. در واقع این یک طرح خام از ایده شما و مسیر کلی آن است و باید در آن مشخص کنید که میخواهید به چه نقطهای برسید. همانطور که گام اول را با ایده پردازی برداشتهاید، بهتر است کمی خیال پردازی کنید و هدف خود را تا نهایت ممکن پیش ببرید.
بعد از مشخص شدن هدف نهایی، زمان آن رسیده است که این مسیر را به چندین مسیر کوتاهتر بشکنید و در واقع چندین هدف کوتاه و بلند برای خود در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر قصد دارید به یک شهر دیگر سفر کنید، باید در مسیر خود مشخص کنید که به کدام یک از روستاها یا شهرستانها خواهید رسید و هدف شما در آنجا چیست.
در مرحله بعد، باید تحقیق کنید. داشتن یک ایده خام خوب است، اما به همان اندازه خطرناک است و ممکن است شما را از مسیر خارج کند. تحقیقات شامل بررسیهای مختلف در مورد محصول و همچنین استقبال مشتریان از این محصول است. بهترین نقطه برای شروع تحقیق این است که از افراد خانواده و آشنایان خود بخواهید که در مورد ایده شما نظر دهند و اگر ایرادی در این مسیر وجود دارد، به شما متذکر شوند.
۳. ثبت ایده و ادعای مالکیت
مرحله قبل نباید از محدوده خانواده و آشنایان قابلاعتماد بیشتر شود، دلیل این موضوع هم ساده است، جلوگیری از افشای ایده. فراموش نکنید که ایده یک چیز جدید است و ذهن افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. شاید شما به یک ایده رسیده باشید که افراد دیگر هرگز به آن فکر نکردهاند.
بنابراین در مرحله سوم از راه اندازی استارت آپ باید به سراغ ثبت ایده و ادعای مالکیت آن بروید. اگر ایده شما تکراری و برگرفته از سایر شرکتها و کسبوکارهای ملی و بین المللی است، کار شما چندان سخت نیست و برای ثبت آن نیازی به مراحل سختی ندارید.
اما در برخی موارد شاهد اختراع و ایدههای خلاقانه از طرف افراد هستیم که در سطح ملی و در سطح بین المللی، نمونههای مشابه ندارند. اگر ریسک افشای آن را بپذیرید و آن را با افراد مختلف در میان بگذارید، احتمال دزدیده شدن ایده شما وجود دارد و شاید افرادی امکانات لازم برای رسیدن سریعتر به نتیجه آن را داشته باشند. برای ثبت اختراع و ایده نوآورانه خود، به سراغ پایگاه اطلاع رسانی مرکز مالکیت معنوی به آدرس اینترنتی http://iripo.ssaa.ir بروید و مراحل ثبت اختراع خود را انجام دهید تا بتوانید نسبت به مالکیت آن ادعا کنید. تمامی مراحل انجام ثبت اختراع در این وبسایت آموزش داده شده است پس از انجام و ثبت آن، یک گواهی ثبت اختراع به شما داده میشود که میتوانید به کمک آن ادعای مالکیت خود را داشته باشید.
۴. تهیه نمونه اولیه
ایدههای مختلفی در قالب مفهوم استارت آپ تعریف میشوند که انجام هر کدام از آنها از یک مسیر متفاوت عبور میکند. برخی از این ایدهها، خدماتی هستند و نیازی به تهیه نمونه اولیه ندارند، برخی دیگر شامل نمونههای آزمایشگاهی میشوند، که اصلیترین گام مربوط به همین تهیه نمونه اولیه است.
پس در ابتدا مشخص کنید که محصول نهایی شما چه چیزی خواهد بود و آیا امکان تولید نمونه اولیه از آن وجود دارد؟ توجه داشته باشید که:
- کارهای خدماتی، نیازی به تولید نمونه اولیه ندارند، اما تحقیقات در آنها لازم است؛
- کارهای آزمایشگاهی به تولید نمونه اولیه وابسته هستند و تحقیقات نیز در آنها لازم است؛
- ایدههای اینترنتی برای تولید نمونه اولیه سادهتر هستند و باید با سرعت بیشتری انجام گیرد؛
- تولید نمونه اولیه برای یک محصول خاص سختتر است و باید از افشای آن جلوگیری شود؛
- تولید نمونه اولیه برای یک محصول باید همراه با تحقیق در مورد بازاریابی و نیاز مشتریان باشد.
پس اگر مشخص کردهاید که محصول نهایی شما به چه صورتی است، باید ببینید که عکس العمل افراد جامعه نسبت به نمونه اولیه آن به چه صورت است. بنابراین، سعی کنید که چند نمونه اولیه تولید کنید که کیفیت آنها برای عموم جامعه قابل قبول باشد.
۵. عرضه نمونه به جامعه هدف کوچک و بررسی بازار
در گام دوم پیشنهاد دادیم که ایده خود را به افراد نزدیک و خانواده خود نشان دهید و نظر آنها را بپرسید. اما در این مرحله، با توجه به این که ایده خود را ثبت کردهاید و میتوانید ادعای مالکیت داشته باشید، میتوانید جامعه هدف خود را توسعه دهید. چند مورد یا نمونه اولیه را تولید کنید (در مورد محصولات فیزیکی بهتر است ۱۰۰ نمونه باشد)، و آنها را در اختیار جامعه هدف خود قرار دهید و همزمان با آن، یک فرم نظرسنجی نیز در اختیار آنها قرار دهید. از این افراد بخواهید که از محصول مورد نظر استفاده کنند و در مورد شرایط مختلف آن نظر دهند.
فرم نظرسنجی شما میتواند شامل موارد زیر باشد:
- کیفیت کاری محصول؛
- کیفیت ظاهری محصول،
- کیفیت خدماتی محصول؛
- قیمت مناسب برای محصول؛
- پیشنهاداتی برای بالا بردن کیفیت کاری محصول؛
- میزان تمایل مشتریان به محصول؛
- احتمال موفقیت محصول در بازار؛
- نیازها و نواقص عملکردی محصول.
تهیه این فرم نظرسنجی تا حدود زیادی سلیقهای است و تحت تأثیر نوع محصول و خدمات آن ممکن است تغییر کند. ولی همیشه سعی کنید که از جامعه هدف خود پیشنهادهای مختلفی دریافت کنید و از آنها بخواهید که خیلی سریع و بدون رودربایستی در مورد محصول شما نظر دهند. این نظرها در گامهای بعدی به شما کمک خواهند کرد و یکی از اصلیترین عوامل موفقیت استارت آپ ها به شمار میروند.
۶. ثبت ایده و محصول
در مرحله قبل، ایده خود را به ثبت رساندهاید و این شانس را به خود دادهاید که در مورد مالکیت آن ادعا داشته باشید. اما این ادعا نمیتواند شامل محصولات به دست آمده از آن باشد و ممکن است افرادی از محصولات مشابه با آن یا حتی از ویژگیهای بهتر آن استفاده کنند. پس باید در مراجع قانونی نسبت به ثبت ایده و محصول خود اقدام کنید و مطمئن شوید که هیچ شخص دیگری از محصولات شما استفاده نمیکند.
مقدمات انجام این کار نیز همانند مراحل ثبت اختراع است و میتوانید از پایگاه اطلاع رسانی مرکز مالکیت معنوی این کار را انجام دهید تا از مراحل بعدی و از کپی نشدن محصول خود مطمئن شوید. مفهوم استارت آپ با ریسک همراه است و باید نهایت تلاش خود را به کار بگیرید تا این ریسکها را از بین ببرید.
۷. پیدا کردن سرمایهگذار
یکی از مهمترین مراحل و شاید بزرگترین چالش برای راه اندازی استارت آپ، پیدا کردن یک سرمایهگذار برای پروژه است که بتواند ریسک سرمایهگذاری بر روی یک ایده نو را بپذیرد. در بالا به این نکته اشاره کردیم که استارت آپ ها همیشه با ایدههای نو شروع نمیشوند و ممکن است در برخی از آنها ایدههای تکراری یا ایدههای اجرا شده در سایر کشورها پیادهسازی شود. بنابراین، شاید پیدا کردن یک سرمایه گذار بعد از مدتی امکان پذیر باشد، اما لازم است که نوع سرمایه گذاری آنها نیز مشخص شود.
کوچک کردن
چطور خوش عکس باشیم ؟ شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با وجود ظاهری مناسب نمی توانید عکس های خوبی از خودتان بگیرید. حواستان باشد که “خوش عکس بودن” و یا “بد عکس بودن” اتفاقی نیست. بعضی ها خوب می دانند که چطور تصویر خوبی از خود ثبت کنند و این چندان مرتبط با زیبایی خاص چهره نیست. ما به شما ده روشی راادامه مطلب ...
چطور خوش عکس باشیم ؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با وجود ظاهری مناسب نمی توانید عکس های خوبی از خودتان بگیرید. حواستان باشد که “خوش عکس بودن” و یا “بد عکس بودن” اتفاقی نیست. بعضی ها خوب می دانند که چطور تصویر خوبی از خود ثبت کنند و این چندان مرتبط با زیبایی خاص چهره نیست. ما به شما ده روشی را که با آن می توانید به فردی خوش عکس بدل شوید را خواهیم گفت.
۱- طوری بایستید که لاغرتر بنظر برسید
فرم بدن اشتباه می تواند شما را تا حداقل پنج کیلو چاقتر و یا لاغرتر از آنچه هستید نشان دهد. اگر می خواهید در حالت ایستاده ظاهری لاغرتر از خودتان ثبت کنید فاصله پاهایتان نباید زیاد باشد. سعی کنید وزنتان را روی یکی از پاهایتان بیاندازید و پای دیگرتان را کمی خم کنید.
۲- مستقیم و بی حالت نایستید
اگر مستقیم و بدون هیچ حالتی درو به دوربین بایستید چهره ای بیروح و کسل کننده از خود ثبت خواهید کرد. انحنا دادن به فرم بدن و زاویه نیم رخ یا سه رخ ظاهری جذابتر به شما خواهد داد خصوصا در عکس های گروهی. علاوه بر این، در این حالت بدنتان خوش فرمتر و لاغرتر بنظر می رسد.
۳- پیشانی جلو، چانه پایین
اگر می خواهید در عکس ها چهره ای زیبا داشته باشید حتما این کار را بکنید، حتی اگر غبغب ندارید. یادتان نرود که کمی نگاهتان را به سمت دوربین بچرخانید.
۴- از دست هایتان استفاده کنید
اگر به تصویر ستارگان روی فرش قرمزها دقت کرده باشید، حتما دیده اید که غالبا به هنگام عکس گرفتن دستشان را به حالت خمیده روی کمرشان می گذارند. با اینکه ممکن است این روش کمی قدیمی بنظر برسد اما همچنان می تواند به شما ظاهری جذاب ببخشد. در این روش دستی که به دوربین نزدیک تر است را روی کمرتان بگذارید و کمی به بدنتان انحنا دهید. هرگز دستانتان را بدون حالت خاصی کنار بدنتان قرار ندهید چرا که ظاهری شلخته و نامطلوب به شما می دهد.
۵- راحت باشید
راحت ترین راه برای خراب کردن یک عکس لبخند تصنعی است. اگر لبخندتان در تمام عکس هایتان تصنعی بننظر می رسد ساده ترین راه این است که زبانتان را پشت دندانهای جلویی فک بالایتان بگذارید و لبخند بزنید. سعی کنید راحت باشید و حالتی تصنعی به چشم ها و لب هایتان ندهید.
۶- درست آرایش کنید
به این دلیل مهم که دوربین تصویری دوبعدی از شما ثبت می کند آرایش شما در دوربین متفاوت جلوه می کند. سعی کنید از آرایش مات استفاده کنید و کمتر از رنگ های براق و کرم پودرهای چرب استفاده کنید. برای عکس انداختن از آرایش های کمی تیره تر از حالت معمول استفاده کنید، بخصوص برای آرایش چشم ها. سعی کنید از رژلب های تیره تر از پوست خود استفاده کنید. برجسته تر کردن گونه ها نیز راه دیگری برای زیباتر کردن چهره تان در عکس هاست.
۷- کمی به موهایتان حجم دهید
با حجم دادن به موهایتان می توانید صورتتان را پرتر و بانشاط تر نشان دهید. اگر صورت استخوانی و لاغری دارید استفاده از این روش را در تمامی عکس هایتان توصیه می کنیم.
۸- از لباس های مناسب استفاده کنید
بسیاری با تکیه بر این باور غلط که می توان با پوشیدن چندین لباس نواقص بدن را پوشاند چهره ناخوشایندی از خود در عکس هایشان ثبت می کنند. سعی کنید از یک یا حداکثر دو لباس تیره رنگ به جای چندین لباس استفاده کنید. استفاده از لباس های خیلی تنگ و یا گشاد یکی دیگر از اشتباهات معمول است. در انتخاب سایز لباس خصوصا سایز شلوار سعی کنید دقیقا سایز خودتان را انتخاب کنید.
۹- زمان مناسبی از روز را برای عکس گرفتن انتخاب کنید
برای عکس هایی که در هوای آزاد گرفته می شوند، تابش عمودی خورشید به دلیل ایجاد سایه های بسیار تیز و مزاحم از یکطرف و نمودار شدن تمامی خطوط صورت از طرف دیگر می تواند عکس هایتان را خراب کند. بهترین زمان برای عکس گرفتن عصرها است که خورشید نور ملایمی دارد. فراموش نکنید که رو به نور بایستید.
۱۰- روبروی آینه بایستید
بهترین راه برای انتخاب بهترین حالت و ژست تمرین کردن جلوی آینه است. اگر تابحال این روش را تجربه نکردید حتما امتحانش کنید. این روش به شما کمک می کند زوایای زیباتر صورتتان را پیدا کنید.