مقایسهی قیمت سرویس ایترنت ثابت مقایسهی قیمت سرویس ایترنت در ایران با دیگر کشورهای جهان، بهویژه کشورهای غربی، کار سادهای نیست؛ چراکه از یک طرف، در خیلی از کشورهای اروپایی و آمریکایی، سرویسهای اینترنت ثابت با سرعت مشابه ایران عرضه نمیشود و از طرف دیگر، بیشتر این سرویسها یا کاملا نامحدود هستند یادامه مطلب ...
مقایسهی قیمت سرویس ایترنت ثابت
مقایسهی قیمت سرویس ایترنت در ایران با دیگر کشورهای جهان، بهویژه کشورهای غربی، کار سادهای نیست؛ چراکه از یک طرف، در خیلی از کشورهای اروپایی و آمریکایی، سرویسهای اینترنت ثابت با سرعت مشابه ایران عرضه نمیشود و از طرف دیگر، بیشتر این سرویسها یا کاملا نامحدود هستند یا درصورت داشتن سقف دانلود (Data Cap)، حداکثر حجم مجاز دانلود آنها با سرویسهای ایرانی قیاسپذیر نیست.
بههمیندلیل، درادامه بالاردهترین سرویس اینترنت ایران را با پایینردهترین سرویسهای خارجی مقایسه میکنیم. در این مقایسه، علاوهبر هزینهی اصلی سرویس، قیمت معادل را با درنظرگرفتن نسبت سرانهی تولید ناخالص داخلی (GDP per Capita) محاسبه خواهیم کرد.
مامی آنچه تابهحال گفته شد، بهمعنای آن است که متأسفانه اینترنت ثابت کشورمان یکی از کندترین و بیکیفیتترین و گرانترین سرویسهای اینترنت در جهان است. شاید انتظار ارائهی سرویسی با کیفیت نزدیک به استانداردهای جهانی از ISPهای داخلی، انتظاری گزاف و خلاف واقعیتهای موجود باشد؛ اما بهنظر نمیرسد چنین انتظارِ حداقلی، دربارهی قیمت سرویسهای ارائهشده چندان نابهجا باشد.
مقایسهی قیمت سرویس ایترنت همراه
خوشبختانه اوضاع اینترنت همراه ایران (مخصوصا ازلحاظ قیمت) بسیار بهتر از اینترنت ثابت آن است. براساس آمار Speedtest.net، اینترنت همراه ایران در آوریل۲۰۱۹ با متوسط سرعت ۲۹.۲۷ مگابیتبرثانیه، بالاتر از کشورهایی چون مکزیک، برزیل، روسیه و ایرلند، در رتبهی ۵۳ جهانی قرار گرفته است. فهرست کامل ردهبندی کشورها براساس سرعت اینترنت همراه را از اینجا میتوانید مشاهده کنید.
بااینحال، شاید آنچه برای بسیاری از کاربران ایرانی از سرعت اینترنت هم مهمتر باشد، قیمت آن است. گرچه قیمت بستههای اینترنت همراه در ایران بسته به اپراتور و طرح انتخابی متفاوت است، با تقریب خوبی میتوان گفت این قیمت در بدترین حالت ممکن نیز بهزحمت از سهچهارهزار تومان برای هر گیگابایت تجاوز میکند. درنتیجه، میتوان گفت ایران یکی از ارزانترین اینترنتهای همراه را در جهان دارد.
نمودار زیر حاصل بررسی cable.co.uk از ۶,۳۱۳ طرح اینترنت همراه در بیش از ۲۰۰ کشور جهان در سال ۲۰۱۹ است.
با نگاهی به نمودار بالا، متوجه میشویم برای خرید هر گیگابایت اینترنت همراه در آمریکا باید بهطور متوسط ۱۲ دلار (معادل ۱۵۶ هزارتومان با درنظرگرفتن نرخ تقریبی برابری ارز در زمان نگارش این مقاله) پرداخت کرد. حتی با درنظرگرفتن اختلاف ۱۱ برابری سرانهی تولید ناخالص داخلی دو کشور، قیمت معادلسازیشده همچنان بالاتر از ۱۴ هزار تومان برای هر گیگابایت خواهد بود.
منبع : https://www.quora.com/
کوچک کردن
درنتیجه این پیشرفتها، انسانها به طور متوسط در معرض تعداد زیادی انسانهای دیگر قرار میگیرند. اما برخلاف گذشته که این ارتباطات به صورت رودررو بود، در جامعه امروز اکثر این ارتباطات از طریق صفحه تلویزیون، کامپیوتر یا تلفنهمراه صورت میگیرد. اهمیت روابط انسانی انسانها به طور ژنتیکی از روابط معنادارادامه مطلب ...
درنتیجه این پیشرفتها، انسانها به طور متوسط در معرض تعداد زیادی انسانهای دیگر قرار میگیرند. اما برخلاف گذشته که این ارتباطات به صورت رودررو بود، در جامعه امروز اکثر این ارتباطات از طریق صفحه تلویزیون، کامپیوتر یا تلفنهمراه صورت میگیرد.
اهمیت روابط انسانی
انسانها به طور ژنتیکی از روابط معنادار با انسانهای واقعی ارضا میشوند و درنتیجه از طریق این روابط فواید بسیاری به دست میآورند.
بعنوان مثال، نوزادانی که بیشتر بغل میشوند، با بالا رفتن سن، رشد عضلانی بهتری داشته و سالمتر از بچههایی خواهند بود که تماس فیزیکی کمی با آنها برقرار میشود.
نمونه دیگر را در کسانی میتوانیم ببینیم که دوستان زیادی دور و اطراف خود دارند. این افراد معمولاً شادتر و سالمتر هستند و بیشتر از افراد تنها عمر میکنند.
دلیل این فواید ذهنی و فیزیکی هرچه که باشد، واقعیت این است که رابطه انسانی واقعی چیزی است که موجب تکامل ما میشود و بدون آن بدن و زندگی ما کمکم رو به نابودی میرود.
نزدیکتر به هم اما دورتر
بااینکه تکنولوژی ارتباط جهانی را میسر کرده است اما به طور متناقضی روابط انسانی را کاهش داده است. نمونه خوب آن را میتوانیم در یک خانواده متوسط ببینیم.
درگذشته خانوادهها کنار هم مینشستند، شام میخوردند و حرف میزدند اما امروز معمولاً پشت تلویزیون مینشینند و بدون اینکه کلمهای با هم رد و بدل کنند، غذایشان را میخورند.
اگر هم حرف بزنند معمولاً درمورد چیز مهمی نیست چون هیچکس دلش نمیخواهد حواسش از برنامهای که مشغول تماشای آن است، پرت شود.
تازه این برای زمانی است که خوششانس باشید، در اکثر موارد همدیگر را با یک «هیس!» ساکت میکنند. خیلی از خانوادهها هم که اصلاً کنار هم نمینشینند، زیرا غذاهای فوری به این معنی است که میتوانند هر جا که باشند و هر زمانی که خواستند غذایشان را بخورند.
متاسفانه، این تنهایی خودخواسته فقط به زمان شام محدود نمیشود، زیرا بعد از شام هر کدام از اعضای خانواده به راه خود میرود.
معمولاً یا دوباره به سمت تلویزیون برمیگردند، یا سراغ اینترنت میروند، یا مشغول یک بازی کامپیوتری میشوند، به موسیقی گوش میدهند یا با تلفنهمراهشان مشغول میشوند.
نتیجه این حباب تکنولوژی این است که مردم ارتباط رودرروی کمتری پیدا کرده و ارتباطات آنها معمولاً غیرحضوری از طریق وسایلی مثل کامپیوتر و تلفن میشود.
خستگی زندگی مجازی
باوجود این واقعیت که تکنولوژی امروز به ما این امکان را میدهد که با آدمهای مختلف در سراسر جهان ارتباط برقرار کنید اما در واقعیت هر چه تعداد دوست هم که در شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک داشته باشید، همه آنها به یک نتیجه میرسند؛ حبابی تکنولوژیکی که شما را از روابط انسانی واقعی جدا میکند.
وقتی از آدمهای دیگر جدا شوید، احساس تنهایی خواهید کرد زیرا این دوستان مجازی نمیتوانند به طور کافی نیازهای شما را در طولانی مدت برآورده کنند.