خانه/اولین کامپیوتر نسل اول
رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!
ساخت یک حساب جدید
نخستین مخترع کامپیوتر الکترونیکی: تامی فلاورز اگر باور دارید که کامپیوترها بهصورت ذاتی ابزارهایی الکترونیکی هستند، تامی فلاورز، مهندس انگلیسی تلفن میتواند ادعا کند که نخستین مخترع کامپیوتر بوده است. تامی فلاورز، مسئولیت طراحی و ساخت Colossus را برعهده داشت. این دستگاه برای تفسیر پیامهای رمزگذاریادامه مطلب ...
نخستین مخترع کامپیوتر الکترونیکی: تامی فلاورز
اگر باور دارید که کامپیوترها بهصورت ذاتی ابزارهایی الکترونیکی هستند، تامی فلاورز، مهندس انگلیسی تلفن میتواند ادعا کند که نخستین مخترع کامپیوتر بوده است. تامی فلاورز، مسئولیت طراحی و ساخت Colossus را برعهده داشت. این دستگاه برای تفسیر پیامهای رمزگذاری شده بین فرماندهان عالی آلمان در جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار میگرفت.
این کامپیوتر میتواند عملیات دودیی و شمارش را با استفاده از thermionic valve به انجام برساند. درواقع ماشین طراحیشده تامی فلاورز نخستین کامپیوتر قابل برنامهریزی، الکترونیکی و دیجیتال بود. اما Colossus بهجای استفاده از برنامههای ذخیره شده از سوئیچها و دوشاخه استفاده میکرد. در صورتی که کاربر میخواست برنامهی کامپیوتری را تغییر دهد، مجبور بود در یک پروسهی طولانی و سخت، ماشین را مجددا بازسازی کند.
منچستر بیبی
نخستین کامپیوتر الکترونیکی با برنامهی ذخیره شده در جهان، ماشین آزمایشی در مقیاس کوچک (SSEM) بود که منچستر بیبی نامیده میشود. فردریک ویلیامز، تام کیلبرن و جف توتیل از دانشگاه ویکتوریا منچستر انگلستان، این دستگاه را توسعه دادهاند. منچستر بیبی برای نخستین بار در تاریخ ۲۱ ژوئن ۱۹۴۸ معرفی شد. این دستگاه عجیب و غریب، هیچگاه بهعنوان کامپیوتر کاربردی و قابل استفاده درنظر گرفته نشد. بلکه این دستگاه جالب و متفاوت، بهعنوان دستگاهی برای تست نخستین حافظهی رم در جهان بهکار گرفته شد.
ویلیامز، کیلبرن، توتیل به سرعت به توسعهی دستگاه عجیب خود ادامه دادند و در سال ۱۹۴۹ میلادی بعد از دستگاه کوچک SSEM خود، توانستند دستگاه Manchester Mark I را توسعه دهند. در سال ۱۹۵۱ میلادی Mark I به Manchester Electronic Computer یا Ferranti Mark 1 تبدیل شد که در اصل نخستین کامپیوتر تجاری برای استفادهی عموم کاربران در سراسر جهان بود.
سایر شرکتهای مدرن: جان بلنک بیکر، زیراکس، آیبیام
کامپیوترهای مدرن امروزی نسبت به Manchester Electronic Computer طراحی بسیار متفاوتی دارند. از اواسط دههی ۱۹۵۰ تاکنون، سیستمهای کامپیوتری بهصورت تصاعدی در حال رشد و توسعه هستند. روند بهروزرسانی سیستمهای کامپیوتری بسیار بالا است.
۱۹۵۳: IBM نخستین کامپیوتر علمی جهان موسوم به ۷۰۱ را معرفی کرد.
۱۹۵۵: MIT نخستین کامپیوتر با حافظهی رم یکپارچه موسوم به Whirlwind را معرفی کرد.
۱۹۵۶: MIT نخستین کامپیوتر ترانزیستوری را معرفی کرد.
۱۹۶۴: پیر جیورجیو پروتو ایتالیایی نخستین سیستم دسکتاپ موسوم به Programma 101 را معرفی کرد و موفق به فروش ۴۴۰۰۰ دستگاه از این سیستم شد.
۱۹۶۸: هیولت پاکارد فروش HP ۹۱۰۰A را آغاز کرد. این سیستم، نخستین کامپیوتر دسکتاپی بود که بهصورت تولید انبوه در بازار بهفروش میرسید.
در دههی ۱۹۷۰، جان بلنکنبیکر آمریکایی نخستین کامپیوتر شخصی با نام Kenbak-1 را تولید کرد. این کامپیوتر در سال ۱۹۷۱ به بازار عرضه شد. تنها ۵۰ سیستم کامپیوتری Kenbak-1 با قیمت ۷۵۰ دلار بهفروش رفت که امروز قیمتی در حدود ۵۰۰۰ دلار دارند. اما Kenbak-1 نیز تفاوتهای بسیاری با کامپیوترهای امروزی دارد. در این ماشین از مجموعهای از سوئیچها و چراغها برای ورود اطلاعات استفاده میشود.
نخستین کامپیوتر که شبیه کامپیوترهای مدرن امروزی است، Xerox Alto محصول سال ۱۹۷۴ است. این سیستم کامپیوتری دارای نمایشگر، رابط گرافیکی و ماوس بود. برنامهها در پنجرههای مختلف باز میشدند و هر برنامه آیکونی برای خودش داشت و منوهای سیستمعامل در موقعیت معمول خود قرار داشتند. سیستم کامپیوتری Xerox Alto هرگز بهصورت عمومی بهفروش نرسید اما ۵۰۰ نسخهی آن در دانشگاههای سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت.
استیو جابز نسخهی نمایشی Alto را در سال ۱۹۷۹ دریافت کرد. طراحی مفهومی این دستگاه، پایهی طراحی Apple Lisa و سیستمهای مکینتاش شد. درنهایت، در اوت سال ۱۹۸۱ میلادی شرکت IBM، کامپیوتر شخصی یا Personal Computer را معرفی کرد. همان دستگاهی که بهسرعت توانست محبوبیت خود را کسب کند و با برنامههای مختلفی سازگار بود. نخستین کامپیوتر IBM دارای لوازم جابی مختلفی هم بود. حدود یک سال بعد از معرفی این دستگاه، ۷۵۳ بستهی نرمافزاری مختلف نیز منتشر شد. این تعداد نرمافزار که در عرض یک سال منتشر شده بود، حدود چهار برابر بیشتر از برنامههای مکینتاش اپل در همان بازهی زمانی بود.
کوچک کردن