اگر تمام قاره های کره زمین به هم متصل بودند و به شکل اولشان قرار داشتند چه شکلی بودند و چه تفاوتی الان داشتند؟
رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!
ساخت یک حساب جدید
این نقشه جهان در ۳۰۰ میلیون سال پیش است روزی روزگاری جهانی که ما میشناسیم از یک قاره تشکیل شده بود، که در آن یوروآسیا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، آفریقا، هند، قطب جنوب و استرالیا همه به هم چسبیده بودند. قارهها اینچنین به یکدیگر چسبیده بودند گفته میشود که این قاره واحد در حدود ۳۳۵ میلیون سال پیادامه مطلب ...
این نقشه جهان در ۳۰۰ میلیون سال پیش است
روزی روزگاری جهانی که ما میشناسیم از یک قاره تشکیل شده بود، که در آن یوروآسیا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، آفریقا، هند، قطب جنوب و استرالیا همه به هم چسبیده بودند.
قارهها اینچنین به یکدیگر چسبیده بودند
گفته میشود که این قاره واحد در حدود ۳۳۵ میلیون سال پیش تشکیل شد و پاره پاره شدن آن از حدود ۱۷۵ میلیون سال پیش شروع شد و بیشتر آن در نیمکره جنوبی قرار داشت.
به مرور زمان و پس از اتفاقهای علمی پیچیده این قاره از هم باز شد.


اکنون هنرمندی به نام ماسیمو پیتروبان نقشهای را خلق کرده که مرزهای سیاسی کنونی در آن نمایش داده میشود، و این چیزی نیست که شما انتظار آن را داشته باشید.
در این نقشه بریتانیا یک جزیره نیست و چسبیده به فرانسه، نروژ، ایرلند است، و آمریکا با کشورهای مراکش، موریتانی، سنگال و کوبا مرز مشترک دارد.
کانادا هم مرز دانمارک، پرتغال و مراکش است و اسپانیا با الجزایر هم مرز میباشد.
ایتالیا و تونس هم مرز هستند و یونان و لیبی بهم چسبیدهاند.
کشور برزیل که ساحل آن معروف است در آن زمان کشوری سرزمینی و بدون دریا بود و با نامیبیا و لیبریا مرز مشترک داشت.
تبت نه به چین بلکه به استرالیا وصل بود.
استرالیا در کنار قطب جنوب بود که آن هم به هند، سریلانکا و موزامبیک اتصال داشت.
کوچک کردنآمریکای جنوبی و آفریقا مانند قطعات پازلی به نظر میرسند که تقریبا به طور کامل با هم جور میشوند، و دلیلی برای این وضعیت وجود دارد. گرچه رسما هفت قاره بر روی کره زمین گسترده شدهاند، همیشه وضع به این صورت نبوده است. بسیاری از دانشمندان میگویند تمام سطح کره زمین در ابتدا به صورت یک قاره غولآسای کاادامه مطلب ...
آمریکای جنوبی و آفریقا مانند قطعات پازلی به نظر میرسند که تقریبا به طور کامل با هم جور میشوند، و دلیلی برای این وضعیت وجود دارد.
گرچه رسما هفت قاره بر روی کره زمین گسترده شدهاند، همیشه وضع به این صورت نبوده است.
بسیاری از دانشمندان میگویند تمام سطح کره زمین در ابتدا به صورت یک قاره غولآسای کاملا خشک بود. سپس ستارههای دنبالهدار حاوی آب به زمین برخوردند، و به تدریج اقیانوسها تشکیل شدند.
مدتها بعد همه خشکیهای زمین به صورت یک ابرقاره به نام “پانگهآ” – کلمهای به معنای “همه سرزمینها”- در کنار هم قرار گرفته بودند.
پانگهآ حدود ۲۲۵ میلیون سال قبل شروع به تکهتکهشدن کرد و نهایتا قارهها آن چنان که ما میشناسیم به وجود آمدند.
اما آیا این قارهها هنوز در حال حرکت هستند؟ بله. این قارهها با سرعت برابر ۲.۵ سانتیمتر در سال در حال جداشدن از هم هستند.
این حرکت و همه سایشها و جنبشهای ناشی از آن باعث ایجاد زلزلهها میشود، آتشفشانها را به فوران در میدارد و کوهها را میسازد.
کوچک کردنروزی روزگاری، حدود 335 میلیون سال قبل ابره قاره پانگهآ همه خشکیهای کره زمین را در بر گرفته بود. این جزیره بسیار بزرگ توسط اقیانوسهای مختلفی احاطه شده بود. اما حدود 175 میلیون سال قبل صفحات تکتونیک کره زمین شروع به جدا شدن از یکدیگر کردند و این ابر قاره شروع به شکسته شدن کرد و قطعات مختلف آن درادامه مطلب ...
روزی روزگاری، حدود ۳۳۵ میلیون سال قبل ابره قاره پانگهآ همه خشکیهای کره زمین را در بر گرفته بود. این جزیره بسیار بزرگ توسط اقیانوسهای مختلفی احاطه شده بود. اما حدود ۱۷۵ میلیون سال قبل صفحات تکتونیک کره زمین شروع به جدا شدن از یکدیگر کردند و این ابر قاره شروع به شکسته شدن کرد و قطعات مختلف آن در جهتهای متفاوتی شروع به حرکت کردند به گونهای که با گذشت ۱۰۰ میلیون سال کره زمین موقعیت کنونی خود را یافت.
یک کارتوگرافیک مشهور به نام ماسیمو پتربون با استفاده از دادههای زمین شناسی، نقشههای جغرافیای طبیعی و البته نقشه مرزهای بینالمللی دست به خلق این نقشه بسیار دقیق و هنرمندانه زده است تا موقعیت کنونی کشورهای جهان در آن دوران مشخص شود. این نقشه که در طراحی آن از یافتههای علمی متخصصان مختلف یاری گرفته شده است نشان میدهد که قاره قطب جنوب و استرالیا زمانی به یکدیگر متصل بودهاند و کشورهای روسیه، آمریکای شمالی و آفریقا نیز همسایه هم بودهاند.
نکته جالب که در مورد این نقشه وجود دارد این است که کشور ایران در آن دوره در لبه شرقی جهان قرار داشته است و به عبارت دیگر شرقیترین سرزمین دنیا بوده است. به هر صورت در طی فرآیندی که نزدیک به ۲۰۰ میلیون سال به طول انجامیده است تمام سرزمینهای کره زمین جا به جا شدهاند، برخی نواحی به زیر آب رفتهاند و برخی دیگر نیز از زیر آب سر برآوردهاند. با این وجود نمیتوان این حقیقت جغرافیایی را نادیده گرفت که زمانی همه این سرزمینها به یکدیگر متصل بودهاند.
نقشههای تاریخی و جدیدی که در مورد ابر قاره پانگهآ ترسیم شده است نشان میدهد که چرا سواحل غربی آفریقا با سواحل شرقی آمریکا یکسان است و بسیاری از گونههای گیاهی در مناطق بسیار دور از یکدیگر پراکنده شدهاند.
کوچک کردنقطعا خیلی چیز ها متفاوت بود و با کره زمینی جدید روبرو بودیم. من دلایلی که به ذهنم میرسد را اینجا به ترتیب شماره بیان می کنم. 1- از نظر تنوع نژاد و جمعیتی برای کره زمین اتفاق خوبی نمی افتاد و این مساله در تاریخ نشان داده شده که جامعه های ایزوله تفاوت های زیادی ایجاد کردند. 2- اگر تمام قاره های جهانادامه مطلب ...
قطعا خیلی چیز ها متفاوت بود و با کره زمینی جدید روبرو بودیم. من دلایلی که به ذهنم میرسد را اینجا به ترتیب شماره بیان می کنم.
۱- از نظر تنوع نژاد و جمعیتی برای کره زمین اتفاق خوبی نمی افتاد و این مساله در تاریخ نشان داده شده که جامعه های ایزوله تفاوت های زیادی ایجاد کردند.
۲- اگر تمام قاره های جهان به صورت روز اول خود باقی می ماندند یا همان پانگه آ (کهن قاره)، جهان ما خیلی متفاوت تر از الان بود.اولا رشته کوه هایی نظیر آلپ، هیمالیا و … دیگر وجود نداشتند. زیرا بدون حرکت صفحات زمین دیگر کوه و رشته کوهی بوجود نمی آمد.
۳- کهن قاره به احتمال زیاد بیشتر آن توسط کویر پوشیده شده بود. به دلیل اینکه اولا کوه ها و رشته کوه ها وجود نداشتند تا باعث نگداشتن ابر ها شوند و همچنین چون مساحت کهن قاره بسیار زیاد می شد ابر ها توانایی رسیدن به مناطق مرکزی را نداشتند.
۴- در شمال و جنوب کهن قاره درجه حرارت به مراتب کمتر از الان بود و ژن بلوند و پوست سفید به دلیل تابش بیشتر خورشید و شرایط دمایی و هوایی کمتر بودند و بیشتر سیاه پوست و متمایل به آن در مرکز کهن قاره زندگی می کردند.
۵- تفاوت های فرهنگی که امروزه در جهان هست خیلی کمتر می شد به خصوص فرهنگ هایی که به واسطه جدایی توسط اقیانوس ها و دریا ها تفاوت های زیادی با یکدیگر پیدا کرده اند.
۶- طوفان های امروزی به شکل شدید تری اتفاق می افتادند. به دلیل اینکه کهن قاره مسطح خواهد بود و هیچ مانعی جلوی حرکت طوفان ها را نمی گیرد انها فرصت بیشتری برای بقا و بزرگتر شدن پیدا می کنند و به صورت سهمگین تری ادامه پیدا می کردند.
کوچک کردن