ziba

برای آهنگ ساز شدن باید چکار کرد؟

2 پاسخ

  1. آهنگسازی و آهنگساز یعنی چی: آهنگسازی درواقع هنری است که در طی آن یک اثر موسیقیایی خلق می شود، به کسی که این کار را انجام می دهد یعنی یک اثر را در دنیای موسیقی خلق می کند آهنگساز می گویند.   آهنگسازی هنری است که با خلق و تولید اثر سروکار دارد از آنجا که انسان ذاتا علاقه دارد خود خلاق باشد اکثر عادامه مطلب ...

    آهنگسازی و آهنگساز یعنی چی:

    آهنگسازی درواقع هنری است که در طی آن یک اثر موسیقیایی خلق می شود، به کسی که این کار را انجام می دهد یعنی یک اثر را در دنیای موسیقی خلق می کند آهنگساز می گویند.

     
    آهنگسازی و آهنگساز
    آهنگسازی هنری است که با خلق و تولید اثر سروکار دارد از آنجا که انسان ذاتا علاقه دارد خود خلاق باشد اکثر علاقه مندان به موسیقی گرایش بسیار زیادی به آهنگسازی و به طبع آهنگساز شدن دارند…برخلاف باور عمومی آهگسازی  صرفا به ساخت یک ملودی ختم نمی شود یک آهنگساز باتوجه به دانش موسیقیایی خود یک اثر هنری را می سازد اثری که در آن ساختار هارمونیکی،همراهی مناسب و… وجود دارد.

    آهنگسازی درواقع نقاشی صدا است براساس همین تعبیر کسی که می تواند با تکنیک ها و ذوق خود یک تصویر زیبا را در ذهن شنونده ایجاد کند آهنگساز است درواقع آهنگساز یک نقاش صداست!

     
    برای آهنگ ساز شدن باید چکار کرد؟
     

    آهنگسازی در طول تاریخ دستخوش تغییرات بسیاری بوده است،چه از لحاظ سبک،چه از لحاظ ساختار، آهنگسازان بزرگی در این عرصه پا نهادند و این هنر زیبا را با هنرشان شکل دادند و در هر دوره ای از تاریخ این هنر را به اوج خودش رساندند مثلا در عرصه ی موسیقی کلاسیک بزرگانی چون لودویگ فان بتهوون،ولفانگ آمادئوس موتزارت،یوهان سباستین باخ و.. که در قرن های گذشته شاهکار های بسیاری را خلق کردند هنوز هم از آثارشان به عنوان یک شاهکار هنری و آهنگسازی یاد می شود و توسط ارکستر های بزرگ اجرا می شوند (نه تنها در موسیقی کلاسیک امروزه ما این شاهکار ها را در تمام سبک ها داریم جز،راک،بلوز،الکترونیک و…) در واقع ماندگاری ذات هنر واقعی است،خصوصا اگر موسیقی باشد،آهنگسازی که بتواند یک اثر فوق العاده را خلق کند،اثرش همیشه ماندگار می شود به راستی که صدا می ماند!

     
    آهنگسازان بزرگ موسیقی
    آهنگسازی امروزه در دانشگاه های بزرگی در دنیا تدریس می شود دانشگاه هایی مثل Royal college of music، دانشگاه موسقی وین، Royal academy of music و… در کشور خودمان نیز با شرکت در کنکور موسیقی که هر ساله سازمان سنجش برگزار می کند علاقه مندان زیادی در دانشگاه هنر تهران به تحصیل در این رشته می پردازند..

    اگر فردی بخواهد آهنگسازی کند یا به عبارتی آهنگساز شود به غیر از دانشگاه چگونه می تواند به هدف خود برسد؟

    آهنگسازی پروسه ای دارد که برای رسیدن به این هدف می بایست تمام پله ها را یکی یکی بالارفته و المان های لازم را فرابگیریم

    یادگیری ساز اولین قدم است:

    آهنگسازی به مانند همه ی هنر های زیبایی است،بنابرین در هر هنری اگر کسی نتواند با ابزار های موجود آن ارتباط خوبی برقرار کند بدون شک نمی تواند آن هنر را به خوبی درک و خلق کند یادگیری ساز از آن دسته از ملزوماتی است که یک فرد آهنگساز باید دوره های آن را بگذراند در اینجا منظور نوازنده چیره دست و حرفه ای شدن نیست چرا که بسیاری از آهنگسازان هستند که نوازنده خوبی نیستند هدف آشنایی و درک خود موسیقی است چراکه ساز باعث می شود موسیقی برایمان ملموس تر قابل درک تر شود.( این نکته حائز اهمیت است که هدفتان چیست اگر هدف نوازنده شدن است خب باید ساز یاد بگیرید اما اگر هدف آهنگسازی است بهتر است روی آن متمرکز شوید اگرچه که هر دوی آنها نیز میسر است اما همه نمی توانند!)

     
    یادگیری ساز در موسیقی
    هستند کسانی که بدون یادگیری ساز وارد این عرصه می شوند و نمی توانند آنگونه که باید و شاید اثر زیبایی را خلق کنند و باعث پایین آمدن سطح کلی موسیقی کشور می شوند متاسفانه این رسم در حال کسترش است!!!

    کوچک کردن
  2. آهنگ سازی ترکیب و نت نویسی قطعات موسیقی برای اجرای یک نوازنده یا ارکستر می باشد. آهنگساز شخصی است که آثار موسیقی را تالیف می‌نماید. آهنگساز در حقیقت نویسندهٔ موسیقی است که با احاطهٔ کامل به علم موسیقی، ایده‌های فکری خود را در قالب موسیقی به رشتهٔ تحریر در می‌آورد. آهنگسازی این نیست که شخص صرفا ملودیادامه مطلب ...

    آهنگ سازی ترکیب و نت نویسی قطعات موسیقی برای اجرای یک نوازنده یا ارکستر می باشد.

    آهنگساز شخصی است که آثار موسیقی را تالیف می‌نماید. آهنگساز در حقیقت نویسندهٔ موسیقی است که با احاطهٔ کامل به علم موسیقی، ایده‌های فکری خود را در قالب موسیقی به رشتهٔ تحریر در می‌آورد. آهنگسازی این نیست که شخص صرفا ملودی بسازد؛ بلکه آهنگساز مانند هر حرفهٔ علمی دیگر می‌بایست در مراکز آموزش علمی موسیقی در رشته آهنگسازی تحصیل و از علوم مختلف موسیقی از جمله رهبری ارکستر، سازشناسی، سازبندی، هارمونی، پُلی‌فونی، کنتراپوئن و… ،که لازمهٔ کار آهنگسازی است، آگاه باشد.

    هر آهنگساز می‌بایست حداقل یک ساز به خصوص پیانو را به خوبی بنوازد. در حقیقت در دنیای موسیقی به دلیل نیاز به دانش زیاد و گستردگی کار آهنگسازی، از آهنگساز به عنوان دانشنامهٔ موسیقی نام می‌برند.

    آهنگ سازی

    آهنگساز تعیین می کند یک ترانه با چه لحنی ، در چه گامی ، با چه صدایی ، در چه دستگاهی و چه سبکی (پاپ ، راک ، رپ ، جاز ، بلوز و …)  خوانده شود. اینکه کجای ترانه باید با صدای بلند یا پایین خوانده شود، اوج و فرود ترانه کجا باشد و برخی اوقات انتخاب ترجیع بند (نقطه اوج ترانه که معمولا تکرار می شود) نیز اگر در ترانه مشخص نشده باشد، به اختیار آهنگساز می باشد.

    آهنگساز معمولا برای آهنگسازی از ساز استفاده می کند و همزمان می نوازد و لحن و حس خود را روی ترانه اعمال می کند. البته نواختن ساز اجبار نیست چرا که می تواند با تکیه به تبحر خود و شناخت موسیقی بدون استفاده از ساز و تنها با زمزمه و تکرار ترانه ، آهنگسازی کند .

    در آهنگسازی حرفه ای مثل ارکسترال، آهنگ ساخته شده به صورت نُت یادداشت می شود و پارتیتور نام دارد. ولی در آهنگسازی های معمولی یا بهتر است بگوییم “ملودی سازی” معمولا نُت نویسی انجام نمی شود و ملودی ساخته شده با ابزاری ضبط و ذحیره می شود. این را می توان نوع غیر حرفه ای از آهنگسازی تلقی کرد.

    آهنگساز باید فردی خلاق و هنرمند باشد. او باید دانش و شناخت خوبی از عرصه موسیقی داشته و با پشتکار زیاد آثار ارزشمندی را تولید کند.

    در ادامه با وظایف آهنگساز، مهارت و توانمندی های مورد نیاز آهنگسازی، تحصیلات لازم برای ورود به شغل آهنگسازی، بازارکار و آینده شغلی آهنگسازی، درآمد آهنگساز و برخی از آهنگسازان معروف آشنا می شوید.

    وظایف آهنگساز

    • نوشتن و تولید آهنگ برای ارکسترها، گروه های موسیقی، فیلم ها و تئاتر ها و …
    • کسب اطلاع از جدید ترین تغییرات و پیشرفت های صورت گرفته در عرصه موسیقی
    • شنیدن انواع آثار آهنگ سازان مختلف (در الهام گرفتن و ایجاد آهنگی جدید بسیار موثر است)
    • آموزش آهنگسازی
    • اجرای ارکستر ( نوازنده یا رهبر)
    • انجام تمرینات مستمر
    • همکاری با افرادی از جمله تنظیم کننده، خواننده، نوازنده و …

    مهارت و توانمندیهای مورد نیاز آهنگسازی

    • داشتن علاقه و ذوق هنری
    • آشنایی با علم موسیقی
    • خلاقیت بالا
    • داشتن صبر و پشتکار زیاد
    • مهارت های ارتباطی مناسب
    کوچک کردن

لطفا ابتدا وارد شوید تا بتوانید پاسخ دهید.

پرسش‌های مرتبط