نحوه مدیریت بیت کوین چطوری هست و آیا کسی بیت کوین رو مدیریت می کنه یا نه
رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!
ساخت یک حساب جدید
بیتکوین چیست؟ یک شبکه با سیستم پرداخت و پول دیجیتال است که به صورت غیر متمرکز توسط کاربران مورد استفاده قرار می گیرد و توسط هیچ سازمان یا ارگانی نظارت نمی شود. از نقطه نظر یک کاربر، بیت کوین بسیار شبیه پول نقد اینترنتی است. گرهها با استفاده از فناوری رمزنگاری ، این تراکنشها را بازبینی میکنند و دادامه مطلب ...
بیتکوین چیست؟
یک شبکه با سیستم پرداخت و پول دیجیتال است که به صورت غیر متمرکز توسط کاربران مورد استفاده قرار می گیرد و توسط هیچ سازمان یا ارگانی نظارت نمی شود. از نقطه نظر یک کاربر، بیت کوین بسیار شبیه پول نقد اینترنتی است.
گرهها با استفاده از فناوری رمزنگاری ، این تراکنشها را بازبینی میکنند و در یک دفتر کل توزیعشده همگانی که به آن زنجیره بلوکی گفته میشود ضبط میکنند. بیتکوین را شخص یا گروهی از اشخاص ناشناس تحت نام ساتوشی ناکاموتو اختراع کرد و در سال ۲۰۰۹ به عنوان یک نرمافزار متنباز عرضه شد.
در چند سال گذشته ارزش بیتکوین در بازارهای جهانی از چند صدم دلار آمریکا به چندهزار دلار افزایش یافتهاست. شمار شرکتهای خدماتی و تاجرانی که بیتکوین میپذیرند نیز در حال افزایش است.
هیچکس مالک شبکه بیتکوین نیست و مانند ایمیل، کاربران بیتکوین هستند که آن را کنترل میکنند. کاربردهای بیتکوین در هیچکدام از دیگر سیستمهای پرداخت یافتنی نیست.
بیت کوین نوعی پول الکترونیک است که به وسیله آن میتوانید به هر نقطهای از دنیا پول بفرستید یا از آن برای خرید کالا و خدمات استفاده کنید.
پشتوانه بیت کوین چیست ؟
حتما این سوال برای شما هم پیش آمده که پشتوانه بیت کوین چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هیچ چیز؛ بیت کوین پشتوانهای ندارد! با اینکه پشتوانه میتواند یک واژه غلطانداز باشد اما یک سوال، پولهایی که هر روز از آنها استفاده میکنید و ارزهایی مانند دلار و یورو به نظرتان چه پشتوانهای دارند؟ پاسخ این سوال هم همان هیچ چیز است.
بیت کوین مانند پولهای امروزی توسط فلزات گرانبهایی مثل طلا یا کالاهای قابل مبادله، پشتوانهسازی نشده است. ارزش بنیادین بیت کوین و ارزهای بیپشتوانه از اعتماد مردمی ناشی میشود که به ارزشمند بودن آنها اعتقاد دارند. همانطور که شما این موضوع را باور دارید که میتوانید اسکناسهایتان را به مغازه بدهید و اجناس مورد نیازتان را بخرید، مغازهدار نیز به همین ترتیب میداند که با دادن این اسکناسها میتواند کالاهای مورد نیازش را بخرد، این اسکناسها به این ترتیب در جامعه دست به دست میشوند.
بلاک چین چیست؟
نگهداری توزیع شده اطلاعات تراکنشها در بیت کوین، به وسیله فناوری بلاک چین ممکن شده است. بلاک چین به زبان ساده، یک دفترچه یادداشت دیجیتال است که اطلاعات آن به صورت غیرقابل تغییر بین همه نودها توزیع شده است. بلاک چین مفهومی گستردهتر از بیت کوین است که میتواند کاربردهای دیگری هم داشته باشد. اگر بخواهیم خیلی ساده این تفاوت را نشان بدهیم، بلاک چین را میتوانیم به اینترنت و بیت کوین را به موتور جستجوی معروفی مانند گوگل تشبیه کنیم.
به دلیل وجود بلاک چین، نودها تاریخچههای تراکنش را پیش خود نگه میدارند. زمانی که یکی از آنها بخواهد مقداری بیت کوین به دیگری بفرستد، با ارسال درخواست خود در قالب تراکنش، نودها دفترچههای دیجیتالیشان را ورق میزنند و موجودی فرستنده را به دست میآورند تا از امکانپذیر بودن انجام این تراکنش اطمینان حاصل کنند. دفترچه دیجیتالی نودها از برگههایی تشکیل شده که در بلاک چین آنها را با نام بلاک میشناسیم و درون آنها اطلاعات و دادهها قرار میگیرند. در صورتی که تراکنش با قوانین شبکه مغایرتی نداشته باشد، تراکنش معتبر شناخته میشود و همانند خط تولیدی یک کارخانه منتظر وارد شدن به مرحله بعدی، یعنی فرایند تایید تراکنش میشود.
تراکنشها چگونه انجام میشوند؟
تراکنشها پس از آنکه توسط نودها معتبر شناخته شدند، در محلی به نام مِمپول (mempool) منتظر میمانند تا فرایند تایید شدن را طی کنند. برای درک بهتر چگونگی کار کردن تراکنشها در شبکه بیت کوین بهتر است آن را با یک مثال توضیح دهیم. ممپول را میتوانیم ایستگاه اتوبوسی فرض کنیم که مسافرانش (یا همان تراکنشها) منتظر آمدن اتوبوس هستند تا آنها را به مقصد برسانند (تایید کنند). رانندگان اتوبوس همان ماینرها یا استخراجکنندگان هستند که پس از وارد شدن به ایستگاه، تا جایی که میتوانند اتوبوس خود را از این مسافران پر میکنند. اتوبوسها نیز در این مثال نقش بلاکها را در شبکه بیت کوین دارند.
البته این مثال را باید کمی تغییر دهیم تا شرایط واقعی شبکه را نشان دهد. یک مسافر میتواند به طور همزمان در چند اتوبوس نشسته باشد و قوانین فیزیکی دنیای ما در این مثال برای او صادق نیست! چرا که یک تراکنش نیز میتواند توسط چندین ماینر انتخاب شود و در بلاکهر یک از آنها قرار بگیرد. مسافرین هماکنون در اتوبوسها نشستهاند و منتظرند که رانندگان حرکت خود را به سمت یک مقصد نهایی آغاز کنند. این مقصد نیز در واقع همان تایید شدن تراکنش است.
با آغاز مسابقهای که ماینینگ یا استخراج نام دارد، رانندگان اتوبوس تلاش میکنند که سریعتر از بقیه، تراکنشهایشان را به مقصد برسانند؛ زیرا راننده اولی که موفق به انجام این کار شود، پاداش خوبی از شرکت واحد اتوبوسرانی (شبکه) دریافت خواهد کرد.
ماینرها پس از انتخاب تراکنش و قرار دادن آن در بلاکهایشان، در رقابتی که استخراج نام دارد و لازمهاش مصرف انرژی و صرف توان پردازشی است، مشغول حل کردن معمای ریاضی بلاک میشوند. این معمای ریاضی از کنار هم گذاشتن تراکنشها و عبور آنها از فرایندهای رمزنگاری به نام توابع هش، به وجود میآید. حل کردن این معماها کار دشواری است که با سختافزارهای کامپیوتری و دستگاههای مخصوصی که ماینر یا ایسیک نام دارند، انجام میشود. یافتن پاسخ این مسائل ریاضی در نهایت به تایید شدن تراکنشهای قرار گرفته در آن بلاک منجر میشود.
پس از یافتن معمای ریاضی، بلاک مورد نظر در کنار سایر بلاکهایی که پیش از این حل شدهاند، با یک ترتیب زمانی قرار گرفته و زنجیرهای به هم پیوسته از بلاکها شکل میگیرد که در واقع مفهوم بلاک چین یا زنجیره بلاکها را نشان میدهد.
به فرایند تایید تراکنش به وسیله یافتن معمای ریاضی، فرایند اثبات کار (Proof of Work) نیز گفته میشود. اما ماینرها برای انجام تمام این کارها که شامل تهیه سختافزارهای مخصوص و مصرف برق است، به یک انگیزه نیاز دارند. چه انگیزهای ماینرها را به فعالیت در شبکه وا میدارد؟
منابع: ویکی پدیا، ارز دیجیتال
کوچک کردنمن جدیدا مقاله ای خوندم که نرخ بیت کوین به دلار و روندش رو که طی بازه های مختلف قیمت هر بیت کوین به دلار به چقدر رسیده رو بررسی کرده بود و جزئیات جالبی هم بیان شده بود لینک مقالش رو براتون میذارم یک نکته ی جالبی هم وجود داشت قیمت هر بیت کوین به دلار در صرافی او ام پی فینکس خیلی نزدیک به بایننس بود hادامه مطلب ...
من جدیدا مقاله ای خوندم که نرخ بیت کوین به دلار و روندش رو که طی بازه های مختلف قیمت هر بیت کوین به دلار به چقدر رسیده رو بررسی کرده بود و جزئیات جالبی هم بیان شده بود لینک مقالش رو براتون میذارم یک نکته ی جالبی هم وجود داشت قیمت هر بیت کوین به دلار در صرافی او ام پی فینکس خیلی نزدیک به بایننس بود
کوچک کردنhttps://blog.ompfinex.com/how-btcusd-price-is-measured/
امروزه بیت کوین به یک کلمهی تکرارشونده تبدیل شده که همه جا و همه زمان شنیده میشه. اما بیت کوین به طور خلاصه و به زبان ساده چیه؟ بیت کوین چیه؟ بیت کوین، به گفتهی سازندهی اون، ساتوشی ناکاموتو، یک پول الکترونیکی هست که به ما امکان انجام مستقیم پرداختهای آنلاین از یک فرد به فرد دیگر و بدون نیاز بادامه مطلب ...
امروزه بیت کوین به یک کلمهی تکرارشونده تبدیل شده که همه جا و همه زمان شنیده میشه. اما بیت کوین به طور خلاصه و به زبان ساده چیه؟
بیت کوین چیه؟
بیت کوین، به گفتهی سازندهی اون، ساتوشی ناکاموتو، یک پول الکترونیکی هست که به ما امکان انجام مستقیم پرداختهای آنلاین از یک فرد به فرد دیگر و بدون نیاز به بانک (موسسات مالی) رو میده. این به معنی این هست که شما با استفاده از بیت کوین مستقل از سازمانهای دولتی و یا خصوصی مالی میتونین پرداخت انجام بدین و این حذف واسطه باعث سرعت بخشیدن به تراکنشهای شما و پرداخت کارمزد بسیار کمتری میشه. جالبتر اینکه شما نیاز به دانش خاصی برای استفاده از بیت کوین ندارید؛ و فقط نیازه که یک کیف پول (مثل یک نرم افزار گوشی) نصب کنین و شروع به پرداخت و دریافت بیتکوین کنین.
البته میشه بیت کوین رو از مناظر مختلف دیگری هم تعریف کرد. مثلا بگیم بیت کوین از لحاظ اقتصادی به شما استقلال مالی میده و شما تبدیل به بانک خودتون میشین، یا بگیم بیتکوین از لحاظ اجتماعی شما رو از زیر سلطهی دولتها خارج میکنه و به شما آزادیتون رو برمیگردونه. یا از لحاظ سیاسی باعث میشه کشورهای مختلف امکان استفاده از اقتصاد به عنوان یک اهرم فشار سیاسی رو نداشته باشند. اما این زوایا و تعاریف از این دیدها بمونه برای ادامهی مسیر هیجان انگیز شما در دنیای بیت کوین.
بیت کوین چطور کار میکنه؟
بیت کوین چطور تولید میشه؟
بلاک چین ببیت کوین چیه؟
بیت کوین ارزش خودش رو از چه چیزی میگیره؟
چطور بیت کوین بخریم؟
با بیت کوین چه چیزهایی میتونم بخرم؟
چطور بیت کوین ذخیره کنیم؟
آیا میشه بیت کوین رو به ریال تبدیل کرد؟
ریسک بیت کوین چقدره؟
آیا بیت کوین رایگان داریم؟
آیا بیتکوین قانونیه؟
آیا بیتکوین پول مجرمهاست؟
منابع مناسب برای یادگیری در حوزه بیتکوین چه منبعهایی هستند؟
به جز بیتکوین هم داریم؟
اول یک دورهی سریع روی یک تراکنش معمول و آشنا با استفاده از واحد تومن بکنیم و بعد بریم سراغ مکانیسم بیتکوین.
فرض کنین شما میخواید به دوستتون ۱۰ تومن پول قرض بدین؛ مبلغ رو میتونین نقدا بهش پرداخت کنین و یا براش کارتبهکارت کنین. اگر پول نقد بدین، سریع انجام میگیره و کارمزدی هم از شما کم نمیشه. اما اگر کارتبهکارت کنین مدت زمانی، بسته به موقعیت مکانی دوستتون، زمان میبره و همینطور شما به بانک کارمزد پرداخت میکنین.
در سناریوی دوم، شما یک درخواست به بانک میدین که ۱۰ تومن برای دوست من بفرست؛ بانک، موجودی شما و شماره سریالهای مبدا و مقصد رو چک میکنه و تراکنش رو در صورت صحیح بودن همه موارد انجام میده و بابت این کار هزینه (کارمزد) میگیره. اما همونطوری که گفتیم در بیتکوین، واسطههای مالی (که در مثال ما بانک هست )وجود ندارند. بیتکوین چطور میتونه یک واسطهی بزرگی مثل دولت یا بانک رو حذف بکنه و همچنان امکان پرداخت به سرتاسر جهان با سرعت بالا وجود داشته باشه؟
بیتکوین چطور کار میکنه؟
بیتکوین ویژگیهایی داره که به کمک اونها حذف واسطهها و همینطور اعتماد بین طرفین امکانپذیر هست. به این معنی که شما نیازی به شناخت فروشنده و یا به طور کلی فرستنده و گیرندهی مبلغ ندارید؛ شبکه میتونه این صحتسنجی رو با بیشترین سرعت و کمترین کارمزد انجام بده. از این ویژگیها میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
غیرمتمرکز یا Decentralized بودن: غیرمتمرکز در مقابل واژهی متمرکز هست. زمانی که به یک نهاد، موسسه یا دولت واژهی متمرکز اطلاق میشه، یعنی پول، اطلاعات و یا قدرت به شکل متمرکز در اون نهاد جمع شده؛ و تنها افراد مشخصی دسترسی به پولها و امکان تصمیمگیری دارند. اما در شبکههای غیرمتمرکز، قدرت و پول بین تمامی مشارکتکنندگان این سیستم پخش شده. هر فردی با دارا بودن حداقلیها میتونه وارد شبکه بشه و در تصمیمگیری، تولید پول، تبادلات و غیره مشارکت کنه. بیتکوین توسط یک فرد یا موسسه کنترل نمیشه و با مشارکت تعداد زیادی برنامهنویس داوطلب و شبکهای از کامپیوترها و دستگاهها در سراسر جهان کار میکنه.
به علت عدم وجود یک مرکز خاص، کاربران شبکه نیاز به احراز هویت ندارن. زمانی که کاربر تراکنشی رو ارسال میکنه، پروتکل بیتکوین تراکنش رو به همراه ملزومات مورد نیاز، مثل اثبات مالکیت و موجودی حساب و …، بررسی میکنه و اگر همه چیز درست بود، تراکنش به تمامی شبکه مخابره میشه. پس درواقع پرداخت فرد به فرد (یا peer to peer) انجام میگیره؛ و واسطهای در این میان نیست. (درست مثل فرض بالا که مستقیما و نقدی به دوستتون پول قرض دادین.)
پس به طور کلی، شبکهی بیتکوین متشکل از چندین خط کد و قرارداد هست که توسط الگوریتم خاصی اجرا میشه؛ و به همین خاطر کاربر رو از وجود واسطه و اعتماد بینیاز میکنه. همچنین میزان خطا رو تقریبا به صفر میرسونه.
حریم خصوصی یا privacy: حریم خصوصی به ویژه در تراکنشهای مالی بسیار حائز اهمیت هست. چراکه ما برای ارتباط و مبادله نیاز داریم تا با دیگران و همینطور جهان در ارتباط باشیم؛ اما موسسات مالی میتونند به دلایل سیاسی، نژادی، قومی، جغرافیایی و به طور کلی سلیقه و صلاحدید شخصی، این امکان رو به روی اجتماعی از انسانها ببندند. برای درک این مساله میتونیم به کشور خودمون و تحریمهای اعمالشده اشاره کنیم. مبادلات در سطح جامعه جهانی در این موقعیت جغرافیایی برای ما مقدور نیست. ما برای استفاده از Paypal، Visa Card و موارد مشابه مجبور به ارائه اطلاعات هویتی هستیم؛ در نتیجه به راحتی قابل شناسایی و بلوکه شدنیم. آشکارا، داشتن این قدرت امکاناتی به صاحبان این موسسات مالی میده که نباید داشته باشند. در نتیجه، شبکهای که از ما اطلاعاتی قومی، جنسیتی، هویتی و غیره رو برای ایجاد تراکنش درخواست نمیکنه، یک مزیت بزرگ و اساسی داره.
ناگفته نماند که هویتهای ما در شبکهی بیتکوین به شکل pseudonymous یعنی نیمهناشناس هست. درست مثل حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی که میتونین نام کاربری دلخواه انتخاب کنین؛ اما با استفاده از اطلاعات جانبی احتمالا امکان وصل کردن این نام کاربری به هویت واقعی شما موجود هست. فقط از ابتدا و در نگاه اول کسی متوجه هویت اصلی شما نمیشه و اگر اطلاعاتی نشت داده نشده، قابل شناسایی نیست. آدرسهای بیتکوین هم چنین ماهیتی دارند. هویت شما پشت کارکترهایی متشکل از چندین عدد و حروف پنهان میشه و به راحتی قابل اتصال به شخص شما نیست.
شبکهی بیتکوین تنها از شما میپرسه که چه میزان پول رو به چه کسی میخواید بفرستید و برای این کار نه حریم خصوصی شما رو نقض میکنه و نه هویت شما رو زیر سوال میبره. تنها کاری که ازش خواستین رو با کمترین کارمزد و زمان انجام میده.
کوچک کردنبیت کوین عملاً یک جایگزین ضروری برای جلوگیری از یک آینده به شدت پلیسی است که در آن دولتها میتوانند همه فعالیتهای مالی افراد را مورد رصد قرار دهند، به افراد اعلام کنند که میتواند یا نمیتوانند تراکنشی را اجرا کنند و به سادگی از طریق «تأمین مالی داخلی» (Bail-in) یا مالیات تورمی پولشان را به سرقت بادامه مطلب ...
بیت کوین عملاً یک جایگزین ضروری برای جلوگیری از یک آینده به شدت پلیسی است که در آن دولتها میتوانند همه فعالیتهای مالی افراد را مورد رصد قرار دهند، به افراد اعلام کنند که میتواند یا نمیتوانند تراکنشی را اجرا کنند و به سادگی از طریق «تأمین مالی داخلی» (Bail-in) یا مالیات تورمی پولشان را به سرقت ببرند.
به طور خلاصه اگر بخواهیم جمعبندی کنیم که اهمیت بیت کوین چیست باید اشاره کنیم بیت کوین از این جهت مهم است که یک نظام مالی جایگزین ایجاد میکند و به افراد امکان میدهد تا به طور آزادانه تراکنشهای مالی را اجرا کرده و ثروت خود را به روشی غیرسیاسی ذخیره کنند.
طرز کار بیت کوین چگونه است؟
برای پاسخ دادن به سوال بیت کوین چیست باید با طرز کار آن نیز آشنا باشیم. بهترین روش برای توضیح و درک طرز کار بیت کوین ارائه مثالی از کارکرد همه چیز در پشت صحنه در زمان ارسال یا دریافت یک تراکنش روی شبکه است. در ادامه مثالی ارائه میکنیم که در آن دو فرد به نام حسن و حسین با هم تراکنش دارند.
حسن پیش از ارسال یا دریافت بیت کوین باید نرمافزاری مانند Bitcoin Core روی سیستم خود داشته باشد که بتواند با این شبکه ارتباط بگیرد. زمانی که حسن نرمافزار را برای نخستین بار اجرا میکند، سابقه کامل همه تراکنشهایی که تاکنون روی شبکه بیت کوین اجرا شده را نمایش میدهد. این کار به نام دانلود بلوک آغازین (IBD) نامیده میشود.
در بیت کوین هر کاربر مسئول اطمینان یافتن از این نکته است که همه تراکنشها از قواعد اجماعی شبکه تبعیت میکنند. این تنها روش برای تأیید این است که بیت کوین دریافتی جعلی نیست. این کار تا حدودی شبیه به بررسی جعلی نبودن اسکناسها یا روکش نبودن طلا است. برای این که مطمئن شویم بیت کوینی که دریافت میکنیم تقلبی نیست، باید به کل سابقه تراکنشهای بیت کوین دسترسی داشته باشیم و به این منظور باید از بلوک آغازین شبکه در سال ۲۰۰۹ آغاز کنیم.
سوابق تراکنشها که از سوی حسن دانلود میشوند در بلوکهایی گروهبندی میشوند و بلوکهای جدید تقریباً هر ده دقیقه یک بار روی شبکه تولید میشوند. این بلوکهای تراکنشها در زنجیرههایی به نام «زنجیرههای بلوکی» (Blockchain) مرتبسازی میشوند.
حسن برای دانلود کل بلاکچین به همتایان دیگر روی شبکه اتصال مییابد. او میتواند آن زنجیره تراکنشها را که منجر به حالت صحیح شبکه بیت کوین میشود را کدگشایی کند، زیرا این شبکه دارای «اثبات عملی کار» (Proof of Work) است و قواعد اجماعی شبکه روی کلاینت نرمافزاری حسن نیز اعمال میشوند.
ماینرها
اثبات عملی کار در بیت کوین برای تصمیمگیری در مورد این که آیا بلوک جدید تراکنشها باید به بلاکچین وصل شود یا نه مورد استفاده قرار میگیرد. یک نظام پرداخت آنلاین سنتی دارای یک شخص ثالث است که اعتبار تراکنشها را تأیید میکند، اما نکته بیت کوین این است که به روشی غیرسیاسی و بدون نیاز به مجوز عمل میکند. زمانی که اثبات کار، به جای یک شخص ثالث مورد تأیید، استفاده میشود؛ تراکنشها میتوانند از سوی یک گروه دینامیک و به طور بالقوه ناشناس از افراد یا نهادها صادر شوند که به عنوان استخراجکنندگان بیت کوین (Miner) شناخته میشوند. این ساختار موجب میشود که از کار انداختن سیستم به شدت دشوار شود.
در طی فرایند ایجاد یک بلوک جدید، ماینرها توان محاسباتی دستگاههای خود را صرف حل یک مسئله بسیار پیچیده ریاضیاتی میکنند. ماینری که بتواند آن مسئله ریاضی را حل کند، مجوز افزودن یک بلوک جدید به زنجیره بلوکهای تراکنشها را کسب میکند. ماینرها همچنین تمایل دارند که منابع عظیم محاسباتی خود را روی این کار صرف کنند، زیرا بیت کوین جدید ایجاد شده به آنها پاداش داده میشود و همچنین همه هزینههای تراکنشهای مرتبط با تراکنشها در بلوک جدیداً اضافه شده به آنها تعلق میگیرد.
کوچک کردنبه طور خلاصه بیت کوین یک ارز دیجیتالی است که به صورت بلاک چین داده های اون جابجا میشه و هیچکس حتی سازنده اون هم نمیتونه در اطلاعاتیش دخل و تصرف داشته باشه و با عرضه و تقاضا قیمتش معین میشه . بیت کوین می تونه آینده مالی دنیا باشه
به طور خلاصه بیت کوین یک ارز دیجیتالی است که به صورت بلاک چین داده های اون جابجا میشه و هیچکس حتی سازنده اون هم نمیتونه در اطلاعاتیش دخل و تصرف داشته باشه و با عرضه و تقاضا قیمتش معین میشه . بیت کوین می تونه آینده مالی دنیا باشه
کوچک کردن