aalan
پوریا

تفاوت عکس گوشی با دوربین عکاسی چقدر است؟

تفاوت عکس گوشی با دوربین عکاسی چقدر است؟

2 پاسخ

  1. کمبودهای دوربین موبایل در مقایسه با دوربین دیجیتال ۱- نداشتن لنز متحرک یکی از بدترین کمبود دوربین گوشی‌های هوشمند نداشتن لنز متحرک است. برخی از گوشی‌های هوشمند دارای زوم هوشمند، لنز دوم و حتی سوم برای افزایش فاصله کانونی هستند و برخی امکان نصب لنز مبدل را نیز دارند. اما هیچیک از این امکانات نمی‌توانادامه مطلب ...

    کمبودهای دوربین موبایل در مقایسه با دوربین دیجیتال

    تفاوت دوربین موبایل با دوربین عکاسی

    ۱- نداشتن لنز متحرک

    یکی از بدترین کمبود دوربین گوشی‌های هوشمند نداشتن لنز متحرک است. برخی از گوشی‌های هوشمند دارای زوم هوشمند، لنز دوم و حتی سوم برای افزایش فاصله کانونی هستند و برخی امکان نصب لنز مبدل را نیز دارند. اما هیچیک از این امکانات نمی‌تواند باعث شود که دوربین گوشی موبایل جایگزین دوربین دیجیتال شود.

    ۲- سرعت فوکوس

    یکی از موارد مهم برای عکاسان حرفه ای سرعت فوکوس است. گوشی هوشمند حتی با وجود قدرت پردازش رایانه‌ای، باز هم در هنگام فوکوس کردن سرعت قابل قبولی ندارند و علاوه بر سرعت پایین فوکوس، در شاتر هم تاخیری مابین نیم تا یک ثانیه دارد. این کندی شاید برای افراد عادی مساله‌ای نباشد اما برای کاربران حرفه ای بسیار عذاب آور است.

    ۳- نداشتن شاتر مکانیکی و دیافراگم فیزیکی

    امروزه به دلیل کوچک ساختن دوربین های گوشی قسمت های مهم را از ساختار دوربین حذف کرده‌اند. شاتر الکترونیکی امروزه جاگزین شاتر مکانیکی شده است و لنز همیشه باز است و گزینه ای برای کنترل دیافراگم وجود ندارد. استفاده از شاتر الکترونیکی مشکلات خاص خود را دارد، چرا که تصویر در ایزوی بالا دچار نویز می‌شود و هنگام عکاسی از سوژه های متحرک عکس تار می‌شود و همچنین نمی‌توان از آب روان و یا ماشین در حین حرکت و در شب عکس گرفت چون که دیافراگم F1.8 برای پایین آوردن سرعت شاتر بیش از حد درخشان است.

    از طرف دیگر، اساسا امکان کاهش سرعت شاتر نیز وجود ندارد. به‌عنوان عکاس اگر بخواهید با فلش عکس بگیرید، لازم است سرعت شاتر را کاهش دهید؛ نبود شاتر مکانیکی و فقدان کنترل دیافراگم فیزیکی، در دنیای عکاسی دو کاستی بزرگ به شمار می‌روند که استفاده از فلش دوگانه در گوشی‌های هوشمند هیچ کمکی به پوشش آن‌ها نمی‌کند.

    ۴- سایز حسگر

    این مورد از دیگر نقایص دوربین گوشی‌های هوشمند دارای اهمیت کمتری است. اگر تولید کنندگان گوشی هوشمند بتوانند دوربینی با اندازه‌ی حسگر یک اینچ را در گوشی‌های خود جای دهند حرکت عظیمی به حساب می‌آید. در این میان رزولیشن کمترین اهمیت را دارد و هنوز هم کاربران موبایل در هنگام خرید به میزان رزولیشن اهمیت می‌دهند، اما حقیت این است اگر دوربین ۸ مگاپیکسل را خوب طراحی کنند می‌تواند از دوربین ۴۰ مگاپیکسلی هم بهتر عمل کند.

    ۵- کیفیت لنز

    امروزه در دنیای گوشی‌های هوشمند گشودگی دیافراگم دوربین‌ها به F1.7، F1.6 و اخیرا F1.5 افزایش پیدا کرده است. این فاکتور شاید دست‌مایه‌ی مانورهای تبلیغاتی شرکت‌ها قرار گرفته باشد و توانسته باشد توجه‌های زیادی را به خود جلب کند، اما به واقع F1.7 در مقایسه با F1.6 فرق چندانی ندارد.

    چیزی که اهمیت دارد کیفیت اپتیکال یا ساختار لنز است. اگر لنز باکیفیت باشد، گشودگی دیافراگم اهمیت چندانی نخواهد داشت. یک لنز خوب با گشودگی دیافراگم F2.8 ولی شفافیت و وضوح عالی و کنتراست و کنترل‌های فنی خوب به مراتب بهتر از یک لنر F1.8 با کاستی‌های زیاد است؛ کاستی‌هایی که اگر گشودگی دیافراگم اینقدر زیاد نبود راحت‌تر قابل رفع بودند.
    موبایل یا دوربین عکاسی
     

    تفاوت قیمت گوشی هوشمند با دوربین دیجیتال

    تفاوت قیمت این دو محصول بحث مهمی است که جای بحث دارد. دوربین دیجیتال ابزاری حرفه ای است که برای عکاسان طراحی شده است که تمام استاندارد‎‌های یک دوربین که در بالا در مورد آن صحبت کردیم در آنها رعایت شده است. تنها برتری که گوشی هوشمند نسبت به دوربین عکاسی حرفه ای دارد اندازه و وزن و قیمت پایین آن است.

    کوچک کردن
  2. تفاوت دوربین موبایل با دوربین عکاسی در این ویدئوی آموزش می خواهیم تفاوت دوربین موبایل با دوربین عکاسی را به صورت تخصصی بررسی کنیم و به این سوال پاسخ دهیم که “کدومو بخرم ؟! ” اساسا برای اینکه این سوال جواب داده شود، باید نیاز را بررسی کرد. به این صورت که ابتدائا باید ببینیم نیاز ما را ، کدام از این ۲ادامه مطلب ...

    تفاوت دوربین موبایل با دوربین عکاسی

    در این ویدئوی آموزش می خواهیم تفاوت دوربین موبایل با دوربین عکاسی را به صورت تخصصی بررسی کنیم و به این سوال پاسخ دهیم که “کدومو بخرم ؟! ” اساسا برای اینکه این سوال جواب داده شود، باید نیاز را بررسی کرد.

    به این صورت که ابتدائا باید ببینیم نیاز ما را ، کدام از این ۲ ابزار تامین می کند. بعض اوقات هست نیاز شما، در حد نیاز خانوادگی است و می خواهید صرفا لحظا خوبی که دارید را ثبت کنید و حتی اگر هم بعدا خواستید آنرا چاپ کنید ولی گای اوقات هست که شما برنامه ریزی برای کار های نیمه حرفه ای و حرفه ای دارید که در این صورت نیاز شما باز هم متفاوت است.

    در صورت اول، نیاز شما با یک دوربین کامپکت برطرف می شود و از شر یکسری کار های اضافه مثل تنظیم فوکوس، تنظیمات پیشرفته و حرفه ای دوربین راحت می شوید. اما در حالت دیگر که شما برنامه ی کار های حرفه ای دارید، بهتر است که بر روی دوربین عکاسی DSLR سرمایه گذاری کنید.

    مزیت های دوربین های عکاسی DSLR نسبت به دوربین عکاسی

    ۱- سایز سنسور :

    سایز سنسور در دوربین یک مزیت بسایر مهم است. به این شکل که هر چقدر سایز سنسور بزرگ تر باشد، تصویری که شما می گیرید، دارای نور بهتری می تواند باشد. همچنین یکسری قابلیت های بیشتری نیز داراست که برای بحث ایزوی بالا و عکاسی و فیلمبرداری در شب نیز تاثیر گذار است.

    ۲- لنز قابل تعویض

    این قابلیت نیز، یکی از مهمترین قابلیت های دوربین های DSRL عکاسی است. لنز، در مسئله ی فیلمبرداری و عکاسی بسیار مهم و تاثیر گذار است. در اینکه ژانر عکاسی یا فیلمبرداری شما چیست نیز، تاثیر گذار است. پس این قابلیت نیز، یکی از چیز هایی است که دوربین دارد ولی گوشی موبایل، به وسعتی که دوربین دارد؛ ندارد.

    ۳- فوکوس خودکار بهتر

    فوکوس خودکار برای گوشی ، بیشتر در ۲ زمان خیلی مهم می شود. یکی زمانی که می خواهید یک عکسِ سریع بگیرید و زمانی برای تنظیم فوکوس ندارید. و یکی زمانی که می خواهید با گوشی فیلم بگیرید که عملا در خیلی از گوشی های امروزی وجود ندارد. در اینجا با توجه به اینکه دوربین عکاسی دارای قابلیت فوکوس خودکار حرفه ای است، نیاز شما را می تواند در این مواقع بهتر برطرف کند.

    ۴- کیفیت لنز بهتر

    کیفیت لنز یکی از مواردی است که معمولا در لنز ها دوربین های DSLR بیشتر مورد توجه قرار می گیرد که در نتیجه باعث گرفتن عکس های بهتر و حرفه ای تر می شود. در این بین، بعضی از برند های مطرح مثل اپل ، از لنز های با کیفیتی استفاده می کند. این مورد، بین گوشی موبایل و دوربین تقریبا یکسان هست ولی باید توجه داشت که گوشی های پرچم دار دارای این نکته هستند و در مدل های قدیمی، خبری از این موارد نیست!

    ۵- عمق میدان کمتر و واقعی تر

    عمق میدان را در اصطلاح عرفی، “فلو و فوکوس” می گویند و وقتی یک عکسی ، عمق میدان کمتری داشته باشد و بیشتر عکس، مات باشد؛
    می گویند این عکس زیبایی است. این نکته خیلی مهم است که معمولا در گوشی ها خبری از تنظیمات حرفه ای برای بحث عمق میدان نیست.
    البته یکسری نرم افزار ها هستند که این کار را به صورت مصنوعی انجام می دهد ولی این کار، خیلی توصیه نمی شود. چون از واقعی تر بودن عکس کم می کند.

    ۶- باتری بهینه تر

    در دوربین های حرفه ای عکاسی DSLR از باتری های بهتری استفاده شده که میزان زمان استفاده ی شما را از دوربین افزایش می دهد. همچنین برای بیشتر شدن میزان باتری، می توان از گریپ استفاده کرد که عملا، باعث استفاده همزمان از ۲ باتری استفاده می شود.

    آیا می دانستید یکسری از صحنه های فیلم های سینمایی، با گوشی موبایل IPhone

    فیلمبرداری شده است؟!

    برتری های گوشی موبایل نسبت به دوربین عکاسی

    ۱- همیشه در دسترس بودن

    یکی از سوپر مهم ترین مواردی که گوشی دارد ولی دوربین عکاسی ندارد، همین بحث در دسترس بودن است. تجربه ثابت کرده عکاسان حرفه ای ، معمولا یک گوشی خوب و حتی پرچمدار نیز دارند تا در مواقع فوری و صحنه های مهم، از دوربین استفاده نکنند چون در بهترین حالت، آماده سازی دوربین عکاسی برای عکاسی یا فیلمبرداری، ۱۰ ثانیه به بالاست ولی در گوشی موبایل، این زمان به ۲ تا ۳ ثانیه می رسد.

    ۲- ارزان تر بودن تجهیزات مربوط به عکاسی

    یکی از مهمترین مواردی که دوربین های عکاسی را کمی منزوی می کند، همین بحث گران بودن تجهیزات مربوط به عکاسی و فیلمبرداری است.
    به عنوان مثال اگر یک عکاس بخواهد عکسی را به حالت “چشم ماهی”  بگیرد، لازم است که یکک لنز با قیمت ۱۷۴ تا ۱۰۰ دلار و حتی بیشتر، تهیه کند! ولی اگ بخواهیم چنین عکسی را با گوشی موبایل بگیریم، می توان با یک کیت لنز ارزان قیمت این کار را انجام داد که قیمت آن چیزی حدود ۳۰۰ هزار تومان است.

    پس در این پست متوجه شدیم که فضای دوربین های عکاسی و دوربین های موبالی به چه شکلی است. برای اینکه با این موارد به صورت حرفه ای تر آشنا شوید، پیشنهاد می دهم ویدئو زیر را ببیند.

    مشاهده ویدئو در آپارات | مشاهده ویدیو در یوتیوب

     

    کوچک کردن

لطفا ابتدا وارد شوید تا بتوانید پاسخ دهید.

پرسش‌های مرتبط