3 پاسخ

  1. هوش مصنوعی و اتوماسیون شغل‌ها در آینده نزدیک می‌توانند اقتصاد کشورها را تا حد زیادی متحول کنند. اما سوالی که در اینجا باید مطرح کنیم این است که در این میان آیا شغل ما از این فرایند در امان خواهد بود؟ روی هم رفته و به‌صورت ساده، اتوماسیون به فرایندی گفته می‌شود که شرکت‌ها الگوریتم‌ها و ماشین‌ها را برادامه مطلب ...

    هوش مصنوعی و اتوماسیون شغل‌ها در آینده نزدیک می‌توانند اقتصاد کشورها را تا حد زیادی متحول کنند. اما سوالی که در اینجا باید مطرح کنیم این است که در این میان آیا شغل ما از این فرایند در امان خواهد بود؟

    روی هم رفته و به‌صورت ساده، اتوماسیون به فرایندی گفته می‌شود که شرکت‌ها الگوریتم‌ها و ماشین‌ها را برای انجام کارهای مختلف جایگزین افراد می‌کنند تا دقیقا کار موردنظر را با سرعت بسیار بیشتر و هزینه بسیار کمتر انجام دهند. در حال حاضر، در بسیاری از صنایع روزبه‌روز شاهد افزایش بهره‌گیری از چنین رویکردی هستیم و بسیاری از شغل‌های سنتی تا ۱۰ سال آینده در کشورهای پیشرفته تا حد زیادی ناپدید خواهند شد. طبق گزارشی که یکی از موسسه‌های پژوهشی آمریکا منتشر کرده، طی ۱۰ سال آینده ۲۵ درصد از شغل‌های ایالات متحده آمریکا در معرض خطر جایگزینی قرار دارند.

    خیزش ماشین‌ها

    هوش مصنوعی

    برخی از شغل‌ها از جمله اولین قربانیان اتوماسیون خواهند بود؛ شغل‌هایی که از آن‌ها به‌عنوان «خسته‌کننده و تکراری» یاد می‌شود. از بین آن‌ها می‌توانیم به کارهایی مانند وارد کردن داده‌ها، قفسه‌چینی فروشگاه‌ها و نمونه‌خوانی اشاره کنیم.

    در سال ۲۰۱۷، یکی از سازمان‌های بریتانیا در این زمینه تحقیق گسترده‌ای را انجام داد. در نهایت به این نتیجه رسید که این شغل‌ها، در معرض بیشترین خطر از جانب هوش مصنوعی قرار دارند:

    • پیش‌خدمت‌ها (۷۳ درصد)
    • قفسه‌چین‌ها (۷۲ درصد)
    • فروشندگان مبتدی (۷۱ درصد)
    • دستیاران آشپزخانه (۶۹ درصد)

    این روزها ربات‌ها و هوش مصنوعی با سرعت بسیاری زیادی در حال پیشرفت هستند. تکنولوژی بینایی کامپیوتری به حدی پیشرفت کرده که ربات‌ها به‌راحتی می‌توانند به بخش‌های مختلف انبار حرکت کنند و اجناس موردنظر خود را پیدا کنند. نه تنها این ربات‌ها می‌توانند شبانه‌روزی و با سرعت زیادی کار کنند، بلکه کارفرما دیگر نگران دردسرهای مربوط به سلامتی و ایمنی و افزایش هزینه‌ها هم نخواهد بود.

    در همین رابطه، باید به شغل‌هایی اشاره کنیم که مهارت بالاتری نیاز دارند و برای انجام آن، باید آموزش‌های تخصصی پشت سر گذاشته باشند. علاوه بر این، شغل‌هایی که تا حد زیادی متکی به روابط اجتماعی هستند، امنیت بیشتری دارند.از بین آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

    • دندان‌پزشک‌ها (۲۱ درصد)
    • معلم‌های مختص افراد ۱۱ تا ۱۸ ساله (۲۱ درصد)
    • مقام‌های رده‌بالا در حوزه آموزش (۲۱ درصد)
    • اساتید دانشگاه (۲۰ درصد)
    • پزشک‌ها (۱۸ درصد)

    شغل‌های خلاقانه و تخصصی چطور؟

    اگر پزشک، هنرمند یا نویسنده هستید، شاید فکر کنید که هوش مصنوعی هیچ‌وقت نمی‌تواند شغل شما را به خطر بیندازد. اما چندان هم امیدوار نباشید. با پیشرفت فزاینده هوش مصنوعی، این تکنولوژی بیش از پیش وارد حوزه‌هایی می‌شود که در سیطره خلاقیت انسانی قرار می‌گیرند.

    شغل‌های خلاقانه

    در حال حاضر، برخی از برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی موسیقی‌هایی را خلق می‌کنند که بسیاری از کارشناسان این حوزه، نمی‌توانند خلق موسیقی‌های مذکور توسط کامپیوتر را تشخیص بدهند. با کلیک بر این لینک، می‌توانید تعدادی از این آهنگ‌ها را گوش دهید.

    این موضوع برای هنرمندان حوزه‌های دیگر هم صدق می‌کند. احتمالا اخیرا با نقاشی‌های خلق شده توسط هوش مصنوعی روبرو شده‌اید که مرتبا در این زمینه بهتر می‌شوند و حتی یکی از آن‌ها، می‌تواند سبک‌های هنری معروف را با دقت زیادی تقلید کند. از دیگر شغل‌هایی که در برابر پیشرفت‌های هوش مصنوعی در امان نیستند، می‌توانیم به نویسندگان و مترجمان اشاره کنیم. به‌عنوان مثال خبرگزاری آسوشیتدپرس، از چند سال قبل برای پوشش خبری لیگ‌های رده‌پایین بیسبال، از هوش مصنوعی استفاده می‌کند. این یعنی تا مدتی دیگر اخبار مربوط به رونمایی گوشی‌های جدید هم توسط هوش مصنوعی نوشته می‌شود.

     

    آیا هیچ‌کس در برابر این فرایند در امان نیست؟

    به لطف پیشرفت‌های همه‌جانبه در حوزه اتومبیل‌های خودران، رانندگان هم تا حد زیادی شغل خود را از دست می‌دهند. همچنین باید به پیشرفت گسترده پهپادهای نظامی اشاره کنیم که می‌توانند نیاز به نیروهای نظامی را تا حد زیادی کاهش دهند. با وجود تکنولوژی‌هایی مانند گوگل دوپلکس، افرادی مانند منشی‌ها هم کنار می‌روند و کارهای آن‌ها به دستیارهای دیجیتالی سپرده می‌شود.

    از بین رفتن شغل در اثر تکنولوژی

    باید به پیشرفت فناوری چاپ سه‌بعدی هم اشاره کنیم که دیر یا زود، بخش زیادی از شغل‌های مربوط به ساخت و ساز ساختمان‌ها را زیر سایه خود قرار می‌دهد و حتی در آینده‌ی نه‌چندان دور به جایی می‌رسیم که بخش‌های مختلف ساختمان در کارخانه‌ها ساخته می‌شوند و فقط در محل نصب، سر هم بندی خواهند شد.

    ملاقات با ربات دکتر

    حتی دکترها و پژوهشگرها هم نمی‌توانند نسبت به هجوم هوش مصنوعی خیال راحتی داشته باشند. پتانسیل یادگیری ماشینی آن‌چنان زیاد است که در یک پژوهش انجام شده، هوش مصنوعی با دقت ۹۵ درصدی توانسته تومور پوستی موسوم به ملانوما را تشخیص دهد و این رقم برای پزشک‌های متخصص فقط ۸۶.۶ درصد بوده است.

    ربات دکتر

    در سال گذشته، بیش از ۵ هزار ربات در حدود ۱ میلیون عمل جراحی نقش داشته‌اند. این ربات‌ها خسته نمی‌شوند، دسته‌های آن‌ها نمی‌لرزد و با دقت میکروسکوپی می‌توانند بخش‌های داخلی بدن انسان را مشاهده کنند. اگرچه این ربات‌ها فعلا به‌عنوان دستیار دکترها انجام وظیفه می‌کنند، ولی در آینده نه‌چندان دور قادر به انجام عمل‌های جراحی پیچیده هم خواهند بود.

     

    محدودیت‌های اتوماسیون شغل‌ها

    البته، وظیفه‌ی پزشک‌ها فراتر از تشخیص ملانوما و بیرون آوردن آن از بدن است. به همین خاطر، چنین افرادی به دلیل داشتن مهارت‌های گوناگون، نسبت به هوش مصنوعی از مزیت مهمی بهره می‌برند. برنامه‌های هوش مصنوعی معمولا برای انجام یک وظیفه خاص توسعه پیدا می‌کنند ولی انسان‌ها می‌توانند از مهارت‌های تخصصی گوناگونی بهره ببرند.

    به همین خاطر تا آینده‌ی قابل پیش‌بینی، دکترها و آهنگ‌سازها به احتمال زیاد از ربات‌ها و هوش مصنوعی به‌عنوان دستیار خود استفاده خواهند کرد. چنین کاری، تأثیر زیادی در افزایش راندمان این افراد دارد. علاوه بر این، نباید تأثیرگذاری «عنصر انسانی» را دست کم بگیریم. مثلا اگرچه آهنگ‌های ساخته شده توسط هوش مصنوعی می‌توانند روزبه‌روز بهتر شوند، اما آهنگ‌های خلق شده توسط افراد هم همواره طرفداران پروپاقرص زیادی خواهند داشت و البته نباید اهمیت ترانه‌ها هم از قلم بیندازیم که به این زودی‌ها هوش مصنوعی نمی‌تواند آن‌ها را خلق کند.

    خبر خوب

    اگرچه این مطلب آینده تیره و تاریکی را برای انسان‌ها ترسیم می‌کند، ولی اوضاع آنچنان هم بد نخواهد بود. اول از همه، اتوماسیون شغل‌ها خبر خوبی برای مصرف‌کنندگان به حساب می‌آید. با این کار، هزینه‌ها پایین می‌آید و حق انتخاب افزایش پیدا می‌کند. این موضوع برای اقتصاد هم تأثیر مثبت زیادی به همراه دارد. طبق گزارش PWC، اتوماسیون شغل‌ها تا سال ۲۰۳۰ برای اقتصاد جهانی ۱۵ تریلیون دلار ارزش افزوده به ارمغان می‌آورد.

    کار کردن هوش مصنوعی

    در حال حاضر، یکی از ایده‌های پرطرفداری که مطرح شده، موضوع «درآمد پایه همگانی» است. طبق این ایده، بخشی از درآمد حاصل شده از شغل‌های خودکار، به شهروندان ارائه شود تا تمام افراد بتوانند به‌صورت ماهانه حقوق مناسبی را دریافت کنند. اگرچه این ایده بسیار بلندپروازانه به نظر می‌رسد، اما برخی از سیاست‌مدارهای بلندپایه آمریکا از آن حمایت کرده‌اند. چنین طرحی در فنلاند مورد آزمایش قرار گرفته که به ۲۰۰۰ فرد بیکار حقوق ماهانه ۵۶۰ یورویی تعلق گرفته است.

    این آزمایش البته بعد از ۲ سال با شکست مواجه شد و در آوریل ۲۰۱۸ متوقف شد. همانطور که مشخص است، ارائه‌ی چنین مقداری به تعداد زیادی از افراد کار چندان عملی محسوب نمی‌شود. اما زمانی که هوش مصنوعی و الگوریتم‌ها بتوانند میلیاردها دلار درآمد کسب کنند، شاید بتوان این طرح را عملی کرد. افراد زیادی همچنان امیدوار هستند که در آینده‌ی نه‌چندان دور، کار به عنوان یک ضرورت زندگی دیگر مطرح نباشد.

    آینده هوش مصنوعی

    اما مساله‌ی اصلی در مورد فاصله اکنون تا چنین آینده‌ای است. در زمانی که اتوماسیون به‌طور همه‌جانبه شغل‌ها را نابود می‌کند، دولت‌ها تا مدت‌ها نمی‌دانند که باید چه کاری را انجام دهند. در چنین دورانی، احتمالا شاهد افزایش فقرا و حتی ناآرامی‌های شهری خواهیم بود. نابودی شغل‌ها مطمئنا با اعتراضات زیادی همراه می‌شود و این خشم گسترده تبعاتی به همراه خواهد داشت.

    در هر صورت چنین طوفانی دیر یا زود فرا می‌رسد و با یادگیری مهارت‌های جدید، باید خودمان را برای این وضعیت آماده کنیم.

     

    راهنمای جان سالم به در بردن از تهدید هوش مصنوعی

    اگر می‌خواهید در چنین آینده‌ای همچنان کار خود را حفظ کنید تا کارتن‌خواب نشوید، می‌توان کارهایی را انجام داد. اول از همه، یادگیری مهارت‌های جدید به شدت توصیه می‌شود. فارغ از شغلی که در حال حاضر درگیر آن هستید، از یادگیری دست نکشید و مرتبا مهارت‌های جدید مفید یاد بگیرید.

    تهدید هوش مصنوعی

    به خاطر داشته باشید که هوش مصنوعی عمدتا شغل‌های تکراری را نابود می‌کند و شغل‌هایی که با حل مشکلات و تفکرات خلاقانه سر و کار دارند، به این زودی‌ها از جانب هوش مصنوعی در معرض خطر قرار نمی‌گیرند. اگر در حوزه IT فعالیت دارید، در بخش‌های مختلف مانند سرور، برنامه‌نویسی، طراحی وب و دیگر بخش‌ها مهارت خود را افزایش بدهید. با این کار می‌توانید در حوزه‌های مختلفی فعالیت داشته باشید. اگرچه بسیاری از شغل‌های مربوط به برنامه‌نویسی به هوش مصنوعی واگذار می‌شود، اما تا مدت‌ها برنامه‌نویسی‌های پیشرفته به دست انسان انجام خواهد شد. در ضمن نباید اهمیت بسیار زیادی ارتباطات انسانی و روابط عمومی را از قلم بیندازیم.

    سخن آخر

    باید این حقیقت را قبول کنید که ربات‌ها و هوش مصنوعی دیر یا زود شغل شما را از آن خود می‌کنند. چنین فرایندی از سال‌ها قبل آغاز شده و روزبه‌روز به سرعت آن افزوده می‌شود. در این زمینه، سوال مهمی که مطرح می‌شود این است که چه زمانی شغل شما نابود می‌شود. اگر شغلتان نیازمند مهارت پیچیده و چند جانبه‌ای است، احتمالا در برابر این فرایند در امان خواهید بود. همچنین این موضوع برای افرادی که شغلشان تا حد زیادی مربوط به آموزش و ارتباطات انسانی است، تقریبا صدق می‌کند. اما اگر شغل شما شامل انجام کارهای تکراری بدون خلاقیت است، بهتر است به فکر یادگیری مهارت‌های جدید موثر باشید.

     

    اگر در این زمینه می‌خواهید اطلاعات دقیق‌تری دریافت کنید، می‌توانید به سایت WillRobotsTakeMyJob.com سر بزنید و عنوان شغلی خود را تایپ کنید. این سایت هم با توجه اطلاعات موجود، درصد خطر از دست رفت شغلتان را در ۲۰ سال آینده پیش‌بینی می‌کند. اگرچه چنین درصدی مطمئنا دقیق نیست، ولی می‌توانید دید بهتری نسبت به آینده شغلی خود پیدا کنید.

    اگر می‌خواهید از اتوماسیون شغل‌ها و دوران شکوفایی هوش مصنوعی جان سالم به در ببرید، باید انعطاف‌پذیر باشید و با این شرایط خودتان را تطابق بدهید.

    منبع: مجله دیجی کالا

    کوچک کردن
  2. این پاسخ ویرایش شده است.

    تکنولوژی تا سال ۲۰۲۰ میلادی حدود پنج میلیون شغل را از بین می برد اخیرا گزارشی توسط انجمن جهانی اقتصاد World Economic Forum منتشر شده که نشان می‌دهد پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌هایی مانند هوش مصنوعی، روباتیک و بیوتکنولوژی، می‌تواند اتفاقی شبیه به انقلاب‌های صنعتی را رقم بزند و موجب از بین رفتن تعداد زیاادامه مطلب ...

    تکنولوژی تا سال ۲۰۲۰ میلادی حدود پنج میلیون شغل را از بین می برد

    اخیرا گزارشی توسط انجمن جهانی اقتصاد World Economic Forum منتشر شده که نشان می‌دهد پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌هایی مانند هوش مصنوعی، روباتیک و بیوتکنولوژی، می‌تواند اتفاقی شبیه به انقلاب‌های صنعتی را رقم بزند و موجب از بین رفتن تعداد زیادی شغل بشود.

    در این گزارش آمده است که شغل‌های مدیریتی و اداری در معرض بیشترین خطر در اثر چهارمین انقلاب صنعتی قرار دارند.

    موضوع اصلی همایش امسال انجمن اقتصاد، تاثیرات انقلاب تکنولوژی بوده است. این همایش با حضور مدیران و رهبران شرکت‌های بزرگ جهان در سویس برگزار شده است. مدیران ۳۵۰ شرکت دنیا که از ۱۵ کشور بزرگ در این مراسم حضور داشتند، حدود ۶۵ درصد از نیروی کار کل جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

    در گزارش این همایش آمده است که حدود ۷.۱ میلیون شغل در ثروتمندترین کشورهای جهان، به علت ایجاد اتوماسیون از بین خواهند رفت و ۲.۱ میلیون فرصت شغلی جدید که مرتبط با رسانه و تکنولوژی هستند، ایجاد خواهد شد.

    کشورها باید سرمایه‌گذاری‌های خود را بر روی تغییر نیروهای کاری انجام دهند تا در مقابل این تغییرات با موفقیت ظاهر شوند. Klaus Schwab موسس انجمن جهانی اقتصاد به این نکته اشاره می‌کند که در صورتی که کشورها برای تربیت نیروی جدید برای عصر تازه آمادگی نداشته باشند، با مشکلاتی از قبیل کمبود تخصص، بیکاری و تفاوت طبقاتی شدید مواجه خواهند شد. اولین قدم برای ورود به این عصر تازه، تربیت بزرگسالان و اختصاص آموزش‌های ویژه به آنها است.

    آمارها نشان می‌دهد که حدود ۶۵ درصد از کودکانی که در حال حاضر در مدارس ابتدایی مشغول به تحصیل هستند، در شغل‌هایی کار خواهند کرد که هنوز وجود خارجی ندارند و آموزش آنها یکی از مسائل حیاتی کشورها خواهد بود. از دیگر مواردی که دولت‌ها باید برای آن تلاش کنند، ایجاد تنوع در جنسیت، ملیت و سن کارکنان است.

    منبع: زومیت

    کوچک کردن
  3. این پاسخ ویرایش شده است.

    براساس پژوهشی که در دانشگاه آکسفورد انجام شده است، ۴۵ درصد مشاغلی که اکنون وجود دارند در ۱۰ سال آینده دستخوش تغییر اساسی خواهند شد. برخی به کلی از میان خواهند رفت یا دست‌کم به گونه‌ای تغییر می‌کنند که نیاز با کاهش جدی نیروی کار خواهند داشت. این مسأله تأثیر عظیمی خواهد داشت بر برنامه‌ریزی شما برای آیادامه مطلب ...

    براساس پژوهشی که در دانشگاه آکسفورد انجام شده است، ۴۵ درصد مشاغلی که اکنون وجود دارند در ۱۰ سال آینده دستخوش تغییر اساسی خواهند شد. برخی به کلی از میان خواهند رفت یا دست‌کم به گونه‌ای تغییر می‌کنند که نیاز با کاهش جدی نیروی کار خواهند داشت.

    این مسأله تأثیر عظیمی خواهد داشت بر برنامه‌ریزی شما برای آینده شغل‌تان و همگام کردن خود با تغییر فضای کار. در این مقاله به برخی از مشاغلی خواهیم پرداخت که در دهه آینده و سال‌های پس از آن دستخوش تغییرات بنیادی خواهند شد.

    این فهرست ۱۵ شغلی است که در طی ۱۰ یا ۲۰ سال آینده از بین خواهند رفت یا کاملا به ماشین‌ها سپرده خواهند شد و نیروی انسانی از آنها حذف خواهد شد:

    شماره یک: راننده‌ها

    تکنولوژی چه شغل هایی را از بین میبرد

    رانندگان تاکسی، رانندگان اتوبوس، رانندگان کامیون، رانندگان اسنپ، پیک‌های موتوری و وانت‌داران، همه در این خطر هستند که در آینده نزدیک شغل‌شان را ماشین‌ها بر عهده بگیرند.

    تنها در ایالات متحده ۵/۱۵ میلیون کامیون و ۲ میلیون تریلر در جاده‌ها مشغول به جابه‌جا کردن بار هستند و صنعت حمل‌ونقل حدود ۱۴ میلیون کارمند دارد که ۱۰ میلیون آنها راننده هستند. اینها کسانی هستند که پیش از بقیه شغل خود را از دست خواهند داد. کامیون‌های بدون راننده ۲۴ ساعت شبانه‌روز و ۷ روز هفته می‌توانند تردد کنند و نیازی به استراحت ندارند و در حال حاضر تکنولوژی ساخت چنین ماشین‌هایی وجود دارد. پس در نتیجه به دلیل صرفه اقتصادی به زودی جایگزین روش کنونی خواهند شد.

    شاید باور نکنید اما از همین حالا دولت آلمان از این ایده پشتیبانی می‌کند و سخت در تلاش است استفاده از کامیون‌های بدون راننده را گسترش دهد.

    اگر تصاویر مربوط به ماشین‌های تسلا را دیده باشید می‌دانید که قرار است نسل بعدی این ماشین‌ها کاملا خودکار طراحی شود. خود ایلان ماسک، مؤسس تسلا معتقد است که یکی دو سال زمان لازم است تا تکنولوژی لازم برای ساخت ماشین تسلای اتوماتیک فراهم بشود و بعد از آن، سه سال نیز لازم است تا دولت با تولید انبوه آن موافقت کند.

    همه کارخانجات بزرگ ماشین‌سازی به سمت تولید ماشین‌های الکترونیکی و خودکار حرکت کرده‌اند و آن شرکت‌هایی که چنین نکنند، به‌زودی از گردونه رقابت حذف خواهند شد.

    در آینده نزدیک، رانندگی کاری شبیه به سوار شدن در آسانسور می‌شود. تنها کاری که لازم است بکنید این است که یک دکمه را فشار دهید و خودرو، شما را به هرجایی که بخواهید خواهد برد.

    شماره دو: کشاورزان

    از بین رفتن شغل با علم

    در زمان قدیم شمار کسانی که در حوزه کشاورزی فعال بودند بسیار زیاد بود. این رقم در طی سالیان بسیار کاهش پیدا کرده است.

    شاید برخی، کشاورزی را کار شدید بدنی بدانند که در مناطق توسعه‌نیافته، افرادی به آن مشغول هستند اما در مقیاس عظیم، کشاورزی در حال حاضر به طور وسیع مکانیزه شده است و برخی افراد معدود که به طور ویژه آموزش‌ دیده‌اند، ماشین‌آلات سنگین کشاورزی را از درون اتاقک‌ها هدایت می‌کنند. جای آنها گرم و نرم است و سیستم کنترل از راه دور باعث شده مجبور نباشند چندان فشار بدنی تحمل کنند.

    در گذشته لازم بود زمین را با کار نیروی انسانی مساحی کرده و نقشه آن را تهیه کنند. همچنین لازم بود افرادی زمین را از علف‌ها بزدایند و آن را بکارند و افراد دیگری محصول را برداشت کنند و به جای مورد نظر انتقال دهند.

    امروزه مساحی و اندازه‌گیری به وسیله هواپیماهای بدون سرنشین یا تصاویر ماهواره‌ای انجام می‌شود. خاک‌ را از قبل در برابر علف‌های هرز مقاوم می‌کنند یا دانه‌هایی که در زمین کاشته می‌شوند به علف‌ها مقاوم هستند. کاشت و برداشت در زمان بسیار کمتری نسبت به گذشته انجام می‌شود و به لطف ابزارها و ماشین‌های تخصصی، به زودی این کار را ماشین‌های بدون راننده انجام خواهند داد.

    در آینده نزدیک، کشاورز بودن هم‌سطح بانک‌دار بودن یا مدیر صندوق پوشش ریسک بودن خواهد بود زیرا تنها تعداد معدودی انحصار تولید محصولات غذایی را در دست خواهند داشت.

    اگر این حرف به نظرتان مسخره می‌رسد که تنها افراد اندکی انحصار تولید و عرضه مواد غذایی را در دست داشته باشند، شما از خیلی چیزها خبر ندارید! امروزه تنها ۱۰ شرکت بزرگ کنترل تقریبا تمام برندهای غذا و نوشیدنی‌های عمده را در سرتاسر جهان به دست دارند.

    هر چه که می‌خورید از یکی از این شرکت‌ها آمده است. این شرکت‌ها عبارت‌اند از نستله، پپسی‌کولا، کوکا کولا، یونیلور، دانون، جنرال مایلز، کلوگز، مارس، اتحادیه غذای بریتانیا و موندلز. اگرچه این حقیقت شک‌آور است، اما بینش درستی در مورد آینده به شما می‌دهد.

    شماره سه: ناشران و چاپ‌خانه‌داران

    ناشران و چاپ‌خانه‌داران

    روزنامه چاپی در خیلی جاها از میان رفته است و رسانه‌های سنتی با غلبه اینترنت بسیار ضرر دیده‌اند و کمیاب شده‌اند. دیگر کسی اخبار را از طریق روزنامه دریافت نمی‌کند. اغلب اخبار از راه توئیتر، تلگرام و غیره مستقیما و در لحظه منتقل می‌شوند.

    همه نشریه‌های سنتی در تلاش برای بقا هستند و رقابت‌شان نه با یک‌دیگر، بلکه برای زنده ماندن است. بسیاری از مجلات بزرگ و نامدار که خود برند محسوب می‌شوند یا تعطیل شده‌اند یا در آستانه تعطیلی هستند و تمام تلاش خود را برای دیجیتالی شدن به کار گرفته‌اند و البته معلوم نیست این کار نیز آنها را نجات بدهد.

    امروزه اطلاعات رایگان شده است و ناشران بسیار اندکی هستند که خوشنامی برندشان باعث می‌شود بتوانند به کار ادامه دهند. بهترین مثال، روزنامه نیویورک تایمز است که توانسته است با پیاده‌سازی موفق یک سیستم اشتراک پولی آنلاین برای خوانندگان خود که می‌خواهند محتوای چاپی آنها را بخوانند، به کار ادامه بدهد.

    تصور کنید سایت‌هایی مانند سایت دهکده جهانی توسعه و مهارت بخواهند محتواهای خود را پولی کنند. در فضای اینترنت این کار چندان پاسخگو نیست و هر کس چنین کاری بکند به زودی از گردونه رقابت حذف خواهد شد. در فضای مجازی مبنا بر این است که استفاده از منابع برای همگان به یک میزان آزاد و رایگان باشد و برندهای بزرگ در تلاش هستند جایگاه خود را در محیطی که محتواهای آنلاین حرف اول را می‌زنند حفظ و تقویت کنند.

    شما قاعدتا چندان عادت ندارید اخبار خود را از شبکه‌های تلویزیونی دریافت کنید، مگر اینکه پنجاه‌ساله یا بیشتر باشید. پیرمردها اخبار شبکه یک را می‌بینند و جوان‌ها پای موبایل یا رایانه، یوتیوب و توییتر و اینستاگرام را بالا و پایین می‌کنند.

    شماره پنج: آژانس‌های مسافربری

    آژانس های مسافربری

    آخرین باری که برای گرفتن بلیط هواپیما به یک آژانس مسافربری مراجعه کرده‌اید چه زمانی بود؟

    امروزه بسیاری از افراد برای رزرو بلیط هواپیما، رزرو هتل و تهیه بلیط سفر خود از خدمات آنلاین استفاده می‌کنند.

    دیگر لازم نیست نفر سومی برای ما بلیط هواپیما بگیرد یا هتل رزرو کند. می‌توانیم خودمان این کار را آنلاین انجام دهیم، یا حتی از سی‌ری (دستیار سنخگوی دستگاه‌های اپل) بخواهیم این کار را انجام دهد.

    شماره شش: کارگران کارخانه

    کارگران کارخانه

    وقتی انقلاب صنعتی به وقوع پیوست، همه افرادی که سر زمین‌ها کار می‌کردند در کارخانه‌هایی مشغول به کار شدند که دستگاه‌هایی می‌ساختند تا زندگی ما را آسان‌تر بکنند. در این فرایند و با پیشرفت تکنولوژی، همین افراد مسئول دستگاه‌هایی شدند که دستگاه‌های دیگری می‌ساختند که آن دستگاه‌های جدید نیاز به نیروی انسانی را در کارخانه‌ها از بین می‌بردند.

    برای اینکه تفاوت را احساس کنید، می‌توانید مقایسه کنید که مثلا کارخانه فولکس واگن در صد سال پیش چگونه ماشین تولید می‌کرد واکنون چگونه این کار را انجام می‌دهد.

    در گذشته لازم بود چندین نفر دو شیفته کار کنند تا محصول نهایی به دست بیاید. اما امروزه کارگران در محیط کار فقط باید بر کار نرم‌افزارهای ساده نظارت کنند.

    یک شوخی جالبی در مورد کارخانه‌های آینده وجود دارد که قابل تأمل است:

    در کارخانه‌های آینده تنها یک انسان و یک سگ وجود دارند. انسان برای این است که به سگ غذا بدهد و سگ برای این است که نگذارد انسان به ماشین‌ها دست بزند!

    کوچک کردن

لطفا ابتدا وارد شوید تا بتوانید پاسخ دهید.

پرسش‌های مرتبط