دارک وب دقیقا کجاست و چه اتفاقی درون آن می افتد؟
رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!
ساخت یک حساب جدید
اگر از طرفداران تکنولوژی باشید مطمئنا تا به حال نامهای دارک وب و دیپ وب به گوشتان خورده است، بسیاری از افراد ماهیت این دو مفهوم را به جای هم به کار میبرند، هر چند این دو موضوع تا حدودی به هم شباهت دارند اما باید بدانید “دارک وب” زیر مجموعهای از “دیپ وب” است. همانطور که گفتیم وب تاریک (Dark Web)ادامه مطلب ...
اگر از طرفداران تکنولوژی باشید مطمئنا تا به حال نامهای دارک وب و دیپ وب به گوشتان خورده است، بسیاری از افراد ماهیت این دو مفهوم را به جای هم به کار میبرند، هر چند این دو موضوع تا حدودی به هم شباهت دارند اما باید بدانید “دارک وب” زیر مجموعهای از “دیپ وب” است.
همانطور که گفتیم وب تاریک (Dark Web) زیر مجموعهی وب عمیق (Deep Web) است، در حقیقت دارک وب در یک لایه پایینتر از دیپ وب وجود دارد، اینفوگرافیک زیر مثال خوبی است که میتواند تفاوت این موارد را برای شما نمایش دهد.
همانطور که در اینفوگرافیک بالا مشاهده میکنید حدود ۹۰ درصد از حجم کل وب در قسمت دیپ وب وجود دارد ضمن اینکه دارک وب در لایهی زیرین دیپ وب قرار دارد و میتوان آنرا زیر مجموعهی دیپ وب دانست.
فضای اینترنت را مانند یک کوه یخ در نظر بگیرید که تنها قسمت کوچکی از آن به صورت عمومی در دسترس و قابل مشاهده است و بخش اعظم آن مخفی بوده و به صورت عادی در دسترس همه قرار ندارد که آن را دیپ وب مینامند، حال بیایید کمی بیشتر با این مفهوم آشنا شویم.
دیپ وب (Deep Web) چیست؟
دیپ وب یا وب عمیق به زبان ساده به آن بخشی از وب اطلاق میشود که موتورهای جستجو و کاربران مهمان امکان دسترسی به آن را ندارند، به عنوان مثال وبسایتهایی که برای دسترسی به آنها باید در حساب کاربری خود لاگین کنید مثل صفحهی انتخاب واحد دانشگاه، حساب ایمیل شما، انجمنها و سایتهایی که برای مشاهدهی مطالبشان باید در آنها حساب کاربری داشته باشد، صفحات سیستمهای مدیریت محتوای وبسایتها، دیتابیس وبسایتها، پروفایل شبکههای اجتماعی و…
تمام این موارد مثالهایی از دیپ وب هستند، همانطور که مشاهده میکنید روزانه با بسیاری از این موارد سر و کار داریم و در حقیقت تمام ما تا به حال وارد دیپ وب شده و از آن استفاده کردهایم.
پس با این تفاسیر دیپ وب به خودی خود ماهیت خطرناکی ندارد، بسیاری از افراد دیپ وب را با دارک وب اشتباه میگیرند، در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل به بررسی دارک وب پرداخته و هر آنچه باید در مورد آن بدانید را به شما بگوییم.
دارک وب (Dark Web) چیست؟
به شبکهای از وبسایتها گفته میشود که از دسترس عموم افراد خارج بوده و تنها با استفاده از ابزارهای خاصی میتوان به آنها دسترسی داشت، از آنجایی که این شبکه تقریبا غیر قابل ردیابی است هرگونه جرمی مثل خرید و فروش اسلحه و مواد مخدر، آزار و اذیت انسانها، تهیه مدارک جعلی، قاچاق اعضای بدن انسان، درخواست برای قتل یک انسان، درخواست برای هک کردن یک شخص و هر نوع فعالیت غیرقانونی دیگری که فکرش را بکنید در آن قابل وقوع است.
از آنجایی که این شبکهها در محیطهای کاملا ایزوله ایجاد میشوند و هیچ اطلاعاتی از گردانندگان آنها در دسترس نیست امکان ردیابی این افراد برای دولتها تاحدودی غیر ممکن است، هرچند مواردی از دستگیری این افراد توسط پلیس نیز وجود دارد.
دارک وب یک محیط امن برای خلافکاران محسوب میشود، آنها میتوانند از این طریق فعالیتهای غیرقانونی خود را گسترش داده و پول بیشتری بهدست آورند، خرید و فروش در اینگونه وبسایتها معمولا از طریق بیتکوین انجام میشود تا قابل ردگیری و ردیابی نباشد.
ماجرای اتاقهای قرمز دارک وب چیست؟
اولین چیزی که با شنیدن نام اتاق قرمز (Red Room) به یاد آن میافتیم، درد، شکنجه و خونریزی است، اما آیا این موراد واقعیت دارد؟ شاید شما هم این موضوع را شنیدهاید که در اتاقهای قرمز دارک وب، افراد پولی را میپردازند تا به شکل زنده، خوردن گوشت انسان، بریدن اعضای بدن، قتل، شکنجه، تجاوز به کودکان و آزار و اذیت دیگران را تماشا کنند! اما باید بدانید، وجود چنین چیزی در دارک وب، تنها یک شایعه است و عموم سایتهای رد روم (Red Room) پس از دریافت پول، هیج اقدامی انجام نداده، نه خبری از شکنجه است و نه پخش زنده! تنها هدفی که پشت این وبسایتهاست، سو استفاده از کنجکاوی مردم و سرقت پولهاییست که پرداخت میکنند.
چگونه میتوانیم وارد دارک وب شویم؟
همانطور که گفتیم این وبسایتها به صورت معمول در دسترس عموم افراد قرار ندارند و تنها از طریق ابزارهای خاصی قابل دسترسی هستند، به شما توصیه میکنیم سعی کنید بدون دلیل و حتی از روی کنجکاوی نیز وارد این شبکهها نشوید، چراکه افراد خلافکار و هکرهای بسیار ماهری در اینگونه شبکهها وجود دارند و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی به سادگی میتوانند اطلاعات حساس شما را بهدست آورند، به یاد داشته باشید این افراد درحال انجام فعالیتهای غیرقانونی هستند و در صورتی که احساس کنند فردی قصد کنکاش در کار آنها را دارد یا به هر دلیلی احساس خطر کنند نسبت به او واکنش نشان میدهند.
اما خلاصهای از نحوهی ورود به دارک نت:
از آنجایی که این وبسایتها مخفی هستند و به صورت معمول نمیتوان به آنها دسترسی داشت، شما باید از ابزار خاصی به نام TOR استفاده کنید، این برنامه ضمن مخفی کردن آدرس آیپی شما، اطلاعات ارسالی و دریافتی را از طریق شبکهای خاص عبور داده و آنها را رمزگذاری میکند، در حقیقت با استفاده از این ابزار هویت اصلی شما پنهان مانده و تا زمانی که خودتان اقدام به فاش کردن آن نکنید کسی قادر به شناسایی شما نخواهد بود.
ضمن اینکه آدرس وبسایتهای موجود در دارک نت همانند سایر وبسایتها نبوده و معمولا از یک نام به همراه یک رشتهی هش شده تشکیل می شود و در انتها نیز با پسوند Onion خاتمه مییابند.
به عنوان مثال آدرس یک وبسایت در دارک نت چیزی مشابه helloxyz1sd21fdv23.onion خواهد بود (لطفا توجه داشته باشید که این آدرس یک آدرس فرضی بوده و به جای خاصی هدایت نخواهد شد)
پس از نصب و راهاندازی ابزار تور با وارد کردن آدرس یک وبسایت در دارک وب میتوانید به آن دسترسی داشته باشید، از آنجایی که این وبسایتها مخفی و غیرقانونی هستند توسط موتورهای جستجوی معمول مثل گوگل و بینگ قابل جستجو نیستند و برای یافتن آنها باید از جستجوگرها و ویکیهای مخصوص اینکار استفاده کنید، به عنوان مثال یکی از این موتورهای جستجو Grams نام دارد، که در انتهای آموزش نحوهی استفاده از آن را برای شما شرح دادهایم.
توجه: مجددا به شما توصیه میکنیم تا حد امکان وارد محیط دارک وب نشوید، چراکه علاوه بر خطراتی که در این شبکه وجود دارد فعالیتهای غیرقانونی و غیر انسانی نیز در آن انجام میشود که مشاهدهی آنها تنها باعث ناراحتی و سلب آرامش شما خواهد شد!
اما در صورتی که به هر دلیلی قصد ورود به این محیط را دارید توصیهی اکید میکنیم موارد زیر را رعایت کنید:
ضمنا این مورد را نیز به یاد داشته باشید که در اکثر کشورها حضور در شبکهی دارک وب به عنوان یک فعالیت غیر قانونی تلقی میشود، ضمن اینکه مجددا تاکید میکنیم دارک وب در اکثر مواقع توسط خلافکاران برای انجام فعالیتهای غیرقانونی استفاده میشود، حتی هنگامی که از روی کنجکاوی وارد اینگونه وبسایتها شوید باعث افزایش بازدید آنها و در نتیجه افزایش فعالیت آن افراد خواهید شد، بنابراین به شما توصیه میکنیم تا حد امکان و حتی از روی کنجکاوی نیز وارد این محیط نشوید.
کوچک کردندیپ وب چیست؟ دیپ وب به هر آنچه که در اینترنت است گفته میشود؛ محتوای دیپ وب یا وب غیرقابل مشاهده یا وب پنهان، توسط موتورهای جستجوی استاندارد مانند گوگل، قابل ایندکس نیست. دیپ وب میتواند شامل هر محتوایی باشد که صاحب آن توسط خزنده وب برای ایندکس شدن، بلاک شده است. دیپ وب میتواند شامل استفادههای معمادامه مطلب ...
دیپ وب چیست؟
دیپ وب به هر آنچه که در اینترنت است گفته میشود؛ محتوای دیپ وب یا وب غیرقابل مشاهده یا وب پنهان، توسط موتورهای جستجوی استاندارد مانند گوگل، قابل ایندکس نیست. دیپ وب میتواند شامل هر محتوایی باشد که صاحب آن توسط خزنده وب برای ایندکس شدن، بلاک شده است. دیپ وب میتواند شامل استفادههای معمول مانند Mail Web و Online Banking و پروندههای پزشکی، محتوای رایگان و صفحات وب سازمانهای سری، باشد.
دیپ وب منبع اطلاعاتی تقریبا بی پایانی است. بر اساس بعضی منابع، وب ایندکس شده یا وب نرمال یا Clear Web یا Surface Web فقط حدود ۳ تا ۲۵ درصد کل وب است و بعضی دیگر معتقدند که محتوای این وب پنهان ۵۰۰ برابر وب غیر پنهان است. حتی برخی معتقدند ۹۶ حتی ۹۹ درصد اینترنت را وب پنهان تشکیل میدهد و تنها بخش بسیار کوچکی از طریق مرورگرهای استاندارد معمولی قابل دسترسی هستند و برای باقی باید از دیپ سرچ استفاده شود.
دیپ وب منبع اطلاعاتی تقریبا بی پایانی است.
هر چند مطالعات انجام شده درباره وسعت دیپ وب با یکدیگر متفاوتند اما بر اساس همه آنها محتوای دیپ وب از نظر دادهها بسیار غنیتر از وب معمولی یا وبی است که ما میشناسیم. میتوان گفت که کل وب یک کوه یخی است که دیپ وپ یک قسمت از آن است که در زیر آبها پنهان و قسمت دیگر که در سطح آب نمایان است همان وبی است که ایندکس شده است. حال که با اصطلاح وب نرمال و Surface Web و Clear web چیست هم آشنا شدید برویم به سراغ کاربران دیپ وب.
چه کسانی از دیپ وب استفاده می کنند؟
دیپ وب محتوای بسیاری دارد که به هیچ وجه جالب توجه نیست و یک دلیل ایندکس نشدن این محتواها نیز همین امر است. اما محتوایی که عمدتا روی دیپ وب قرار داده شده میتواند فوقالعاده جالب توجه باشد مثلا محتوای کامل ویکیلیکس روی دیپ وب است. فرومهای انفورماتیک بسیار پیشرفته و همین طور سایتهای مشتاقان دستکاریها و ساختوساز از هر نوع نظیر امواج رادیویی و اسناد بسیار حساس بعضی دولتها روی دیپ وب هستند.
از آنجایی که برقراری ارتباط بدون نام در دیپ وب ممکن است، مکان خوبی برای فعالیت معترضان، روزنامهنگاران و افشاگران است. اما با این همه باید محتاط بود و هر محتوایی را که روی دیپ وب یافت میشود را نباید دانلود کرد چون بسیاری از آنها دروغین بوده و یا میتوانند خطرناک باشند.
مشاهده وسعت اینترنت و بخش های تشکیل دهنده آن
دارک وب چیست؟
وب تاریک، زیرمجموعهای از دیپ وب است که عمدا پنهان شده است و نیاز به مرورگر خاص خودش دارد. پس دارک وب به بخشی از اینترنت گفته میشود که با موتورهای جستجو ایندکس نمیشوند. تخمین وسعت و اندازه وب تاریک سخت است اما حداکثر تخمین برای آن ۵ درصد کل اینترنت است.
دارک وب، وبسایتهایی است که برای همه قابل دیدن است اما IP آدرسهای سرورهایی که آنها را اجرا میکنند، پنهان است. فهمیدن این که چه کس یا کسانی پشت این سایتها فعالیت میکنند، کار بسیار دشواری است و به کمک موتورهای جستجوی معمولی نخواهید توانست این سایتها را سرچ و پیدا کنید. برای ورود به دارک وب نیاز به مرورگرهایی مانند TOR دارید.
دیپ سرچ چیست؟ وبسایتهای دارک ظاهری شبیه به وب سایتهای معمولی دارند اما تفاوت مهم آنها این است که نام آنها به جای اینکه منتهی به com. و co. و امثال آن باشد، به onion. ختم میشوند. این آدرس ها توسط Tor قابل دسترسی هستند و در مرورگرهایی با پروکسی خاص میتوانند به این سایتها دسترسی داشته باشند.
همچنین سایتهای دارک وب دارای نامهایی با حروف به هم ریخته هستند که به خاطر سپردنشان راحت نیست. مثلا سایت تجاری محبوب با نام Dream Market، آدرس eajwlvm3z2lcca76.onion را دارد.
دارک وب به دلیل ماهیتش، محل انجام فعالیتهای غیرقانونی است. محققان در سال ۲۰۱۵ ظرف مدت فقط ۵ هفته ۲۷۲۳ سایت دارک وب را پیدا کردند که ۵۷ درصد آنها میزبان فعالیتهای غیرقانونی بودند. در مطالعهای که در سال ۲۰۱۹ انجام شد، اوضاع بدتر هم شده بود. این تعداد، نسبت به سال ۲۰۱۶ حدود ۲۰ درصد افزایش داشتند و ۶۰ درصد آنها به سازمانها و ارگانها آسیب میزنند. خرید نام کاربری و پسوردشان، خرید کارت های اعتباری، انواع مواد و دارو، اسلحه، پول تقلبی، هک اکانتهای نتفیلیکس و نرم افزارها و اطلاعاتی که برای ورود غیرمجاز به کامپیوتر افراد لازم است، از جمله فعالیتهای دارک وب است. میتوانید هکر استخدام کنید و بسیاری فعالیتهای دیگر.
البته تمام فعالیتهای فضای وب تاریک غیرقانونی نیست مثلا میتوانید به کلوپ شطرنج یا Blackbook (شبکه اجتماعی تعریف شده توسط فیس بوک برای TOR) بپیوندید. از دیگر کاربردهای قانونی دارک وب عبارتند از: افرادی که در جوامع توتالیته کار میکنند میتوانند از آن برای برقراری ارتباط با جهان خارج استفاده کنند. مثلا با شنیدن افشاگریها در مورد جاسوسی برخی دولتها در استفاده از وب، ممکن است تمایل به انتقال ارتباطات خود به دارک وب پیدا کنند.
خطرات ورود به دارک وب
بسیاری از وبسایتهای دارک توسط شیادانی اداره میشوند که مرتب میچرخند تا قربانی مناسبشان را پیدا کنند. حتی سایتهای تجاری که ممکن است به مدت یک یا چند سال وجود داشته باشد ناگهان غیب شود. این سایتها مرتب آدرسشان را عوض میکنند تا از حمله DDoS جلوگیری کنند درنتیجهی این آپدیت ها، بسیاری از اطلاعات، منقضی میشوند.
البته در به دام انداختن این مجرمان پیشرفتهایی حاصل شده مثلا در تابستان ۲۰۱۷ تیمی از پلیسهای سایبری از سه کشور توانستند AlphaBay را که بزرگترین مرجع قاچاق بود را تعطیل کنند. اما در هر حال بسیاری تجار، تجارتشان را جای دیگر ادامه میدهند.
فعالیت هایی چون قاچاق اسلحه، مسایل جنسی کودکان، قاچاق مواد، استخدام و اجیر کردن قاتلین و هکرهای بزرگ و بسیاری خلافهای دیگر همگی از خطراتی هستند که با ورود به دارک وب با آنها روبرو خواهید شد. پخش محتواهای آزار و شکنجه جسمی و جنسی (فردی، گروهی، کودکان و …)، قتل، چگونگی مصرف موارد، آزار روحی افراد با داشتن اطلاعات شخصی و موقعیت افراد، باجگیری و غیره از عواقب ورود به دیپ وب و دارک وب است. بازی هایی که از دارک وب دانلود میشود جایزه هایی را پیشنهاد میدهد که نمایش تجاوز یا قتل به صورت زنده نمونه کوچکی از آن است و حتی در مراحلی، آن فرد باید به خودش یا دیگران آسیب برساند.
اگر بخواهید بدانید که اتاق قرمز دیپ وب چیست باید بگوییم که پخش زنده فعالیت های گفته شده مانند شکنجه از کارهایی است که در اتاق قرمز دیپ وب انجام میشود برای تماشای آن باید رمزارز پرداخت کنید و در تاریخ و زمان مقرر به تماشا بنشینید. هر چند که اساسا واقعیت چنین فعالیتی با هالهای از شک همراه است.
ورود به Deep web
اغلب سایتهای موجود در دارک وب با استفاده از ابزار رمزگذاری Tor هویت خود را پنهان میکنند. پس در واقع Tor برای مخفی کردن هویت و جعل آدرس سایت استفاده میشود پس هویت وبسایتی که از طریق Tor اجرا میشود، پنهان میماند.
Tor Browser درخواستهای صفحات وب را از یک سری پراکسی سرور میگذراند. این پراکسی سرورها در سراسر دنیا توسط هزاران داوطلب فعالیت میکنند و آی پی آدرس شما را غیرقابل تشخیص و غیرقابل پیگیری میکنند. TOR مانند جادویی است که غیرقابل پیشبینی بودن و عدم اطمینان را هم به همراه دارد.
Tor پنهان ماندن وب سایت را چندین برابر میکند اما تمام دارک وب ها از Tor استفاده نمیکنند. برای مشاهده دارک وبی که از رمزگذاری Tor استفاده کرده باید از Tor استفاده کرد. درست مانند IP کاربر نهایی که از میان چندین لایه رمزگذاری شده جهش داده میشود تا در قالب آدرس IP دیگری در شبکه Tor ظاهر شود، وضعیت وبسایت هم به همین گونه است.
برخی از دارک وب های جاده ابریشم – Silk Road، از سرویسهایی مشابه Tor مانند I2P استفاده میکنند اما اصل موضوع همان است. بازدیدکننده باید از همان ابزار رمزگذاری استفاده کند و بداند کجا باید سایت را پیدا کند یعنی نشانی وب (URL) را یافته و آن را در مرورگر خود پیدا کند. از نمونههای نه چندان معروف از سایتهای دارک وب می توان به Silk Road و مشتقات آن اشاره نمود. Silk Road وب سایتی برای خرید و فروش مواد مخدر بود که البته به دلیل یک اشتباه کوچک، توسط دولت شناسایی شد.
مقایسه دارک وب و دیپ وب
دارک وب و دیپ وب را میتوان به جای یکدیگر به کار برد اما معنی آنها کاملا با هم یکی نیست و اختلاف جزئی با هم دارند. دیپ وب (Deep Web) به تمام صفحات وبی گفته میشود که موتورهای جستجو قادر به یافتن آنها نیستند. بنابراین دارک وب زیر مجموعه دیپ وب است اما دیپ وب شامل تمام پایگاههای اطلاعاتی کاربر، صفحات وبمیل، گردهماییهای وب که مستلزم ثبت نام هستند و صفحات پشت Paywall ها نیز میشود. تعداد زیادی از صفحات این چنینی برای کارهای پیش پا افتاده روزمره وجود دارند.
مثلاً اگر در شرکت PC Advisor یک ورژن مرحله بندی شده از وبسایت خود داشته باشیم که در برابر شاخصگذاری توسط موتورهای جستجو بلوکه شده است، میتوانیم همه رویدادها را بررسی کنیم در نتیجه برای هر صفحه این وب سایت که قابلیت دسترسی عمومی وجود داشته باشد، صفحه دیگری هم در دیپ وب وجود دارد. سیستم مدیریت محتوا که مقالات در آن تایپ میشوند در دیپ وب است.
آیا از حساب بانکی آنلاین استفاده میکنید؟ بیتهایی که از طریق رمز عبور محافظت میشوند، در دیپ وب هستند. چشمان خود را ببندید و تصور کنید یک ایمیل چه تعداد صفحه میتواند بسازد! حالا اندازه دیپ وب را درک خواهید کرد. این مقیاس نشان میدهد که چرا روزنامهنگاران و خروجیهای اصلی اخبار که معمولاً داستانهای ترسناک (حدود ۹۰ درصد اینترنت) را مرتب تکرار میکنند، شامل دارک وب هستند. آنها معمولاً دارک وب خطرناک را با دیپ وب بسیار بزرگتر و عموماً بیخطرتر اشتباه میگیرند: تلفیقی از عمل پنهان کردن عمدی صفحات همراه با دور نگه داشتن صفحات از تیررس موتورهای جستجو بنا به دلایل امنیتی یا تجربه کاربری.
کوچک کردنشاید تا به حال تصور افراد بسیاری از اینترنت شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، آمازون و اینستاگرام است. اما علاوه بر این وبسایتها، شبکهای بزرگ و پنهانی وجود دارد که احتمالا از وجود آن بیخبر هستید؛ این شبکه با نامهای دارک وب، دارک نت و دیپ وب شناسایی میشود. دلیل نامگذاری این شبکه به دلیل فعالیتهایادامه مطلب ...
شاید تا به حال تصور افراد بسیاری از اینترنت شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، آمازون و اینستاگرام است. اما علاوه بر این وبسایتها، شبکهای بزرگ و پنهانی وجود دارد که احتمالا از وجود آن بیخبر هستید؛ این شبکه با نامهای دارک وب، دارک نت و دیپ وب شناسایی میشود. دلیل نامگذاری این شبکه به دلیل فعالیتهای پنهان و ناشناختهی آن است. در این شبکه تمامی اطلاعات به صورت آنلاین و با پسورهایی محافظت شدهاند. برای دسترسی به اطلاعات آن باید از چندین پِیوالها گذشته و از نرمافزارهای به خصوص استفاده کرد. تا به حال با تخمینهایی که زده شده، به نظر میرسد دارک وب ۵۰۰ برابر بزرگتر از شبکهای است که روزانه کاربران به آن دسترسی دارند. این شبکه به طور کامل مخفی بوده و بر اساس تحقیقاتی که توسط نشریهی Nature به چاپ رسیده، گوگل قادر به ایندکس کردن دارک وب و ردیابی آن نیست؛ در حقیقت تنها ۰.۰۳ درصد از تمامی اطلاعات آن در جستجوهایی که توسط گوگل انجام میشود نمایش داده میشود. بیشتر اطلاعات دارک وب در پایگاه دادههایی نظیر LexisNexis ذخیره میشود. در این شبکه اطلاعات جامعی نهفته شده که افراد ناشناس آنها را مدیریت میکنند. هکرها، تروریستها و افراد سودجو غالبا این دسته از افراد را تشکیل میدهند.
هرآنچه که میتوان از دارک وب تهیه کرد:
۱. مواد مخدر
تاجران مواد مخدر و حتی عادی در این شبکهی دیجیتالی به تبادل انواع مختلف مواد مخدر میپردازند. بیشتر کاربران چینی به واسطهی این شبکه در طول ۲۸ ماه از فروش مواد مخدر ۲۰۰ میلیون دلار درآمد داشتهاند.
۲. ارز تقلبی
در دارک وب تمامی ارزها از جمله پوند، یورو و ین در حال تبادل است و میتوان ارزهای تقلبی را از طریق این شبکه تهیه کرد.
۳. مدارک جعلی
نسخهی جعلی تمامی مدارک مهم از جمله پاسپورت، گواهینامهی رانندگی، مدارک شهروندی، کارت شناسایی، مدارک دانشگاهی، مدارک مهاجرتی و حتی کارت شناسایی دیپلماتیک از طریق دارک وب قابل تهیه است. به عنوان مثال تهیه کردن نسخهی جعلی گواهینامهی رانندگی ۲۰۰ دلار و نسخهی جعلی پاسپورتهای آمریکا و انگلستان بیش از چند صد دلار در برمیگیرد.
۴. اسلحه، مهمات و مواد منفجره
اسلحههایی مانند کلتها و مواد منفجرهی C4 در دارک وب قابل تهیه هستند. این مهمات از طریق جاسازی در آلات موسیقی، اسباب بازیها و وسایل الکترونیکی به دست مشتری میرسد. البته جاسازیها در بسته بندیهایی صورت میگیرد که توسط اشعهی ایکس قابل شناسایی نباشد.
۵. قاتل (Hitman)
در دارک وب برخی شرکتهای خصوصی و غیرقانونی در حال فعالیت هستند که معتقدند اگر کسانی که کینههای شخصی دارند میتوانند با استخدام قاتل، فرد مورد نظر خود را به قتل برسانند! البته این مورد دارای شروطی است؛ به عنوان مثال نمیتوان قاتلی را برای به قتل رساندن افراد برتر دنیای سیاست مانند رئیس جمهورها استخدام کرد.۶.
اعضای بدن انسان
در گوشه و کنار این شبکهی مخفی بازار سیاه پر جنب و جوشی دیده میشود که در آن اعضای بدن انسان و ارگان مختلف به فروش میروند. به عنوان مثال قیمت کلیه ۲۰۰ هزار دلار، قلب ۱۲۰ هزار دلار، کبد ۱۵۰ هزار دلار و یک جفت چشم ۱٫۵۰۰ دلار به فروش میرود.
جرایم اینترنتی و فایلهای غیر قانونی موجود در دارک وب:
۱. پول رمزنگاری شده
اسکناسهای دیجیتالی مانند بیت کوین و دارک کوین از طریق این شبکه قابل تهیه هستند. کاربران در حالی که هویت خود را پنهان نگه داشتهاند میتوانند به تبادل اسکناسهای دیجیتال و خرید و فروش بپردازند.
۲. خدمات میزبانی وب
برخی میزبانهای وب دنیا که در کشورهایی مانند روسیه و اوکراین قرار دارند بدون توجه به هویت اصلی کاربر، خدمات و سرویسهای میزبانی وب را برای مشتریان خود ارائه میدهند. این میزبانهای وب تمامی پرداختها و اسکناسهای دیجیتالی مانند بیت کوین را قبول کرده و در قبال آنها سرویسهای مورد انتظار کاربر را فراهم میآورند.
۳. خدمات ابری
افرادی مانند هکرها دوست دارند تا فایلهای مخربشان در برابر سیستمهای امنیتی بلاک نشوند. هکرها معمولا از سیستمهای ابری به این منظور استفاده میکنند. تحقیقات اخیر نشان داده که ۱۶ درصد از فایلهای مخرب دنیا و حملات سایبری از شبکهی ابری آمازون سرچشمه گرفته است. از اینرو سیستمهای ابری نقش اساسی را در حملات سایبری دارد.
۴. جُرم افزار
برخی افراد مجرم که دارای مهارتهای کافی نیستند میتوانند ابزارهای مورد نیاز خود را از دارک نت تهیه کرده و آسیب پذیریهای سیستم هدف را بهره برداری کرده، به سرقت اطلاعات و هویت کاربران بپردازند. یکی از هکرها در سال ۲۰۱۳ به واسطهی کیت ابزاری هک دارک وب توانست حملهی سایبری بزرگی را اجرا کند.
۵. استخدام هکر
در دارک وب جرایم سایبری سازمان یافتهای وجود دارد که به واسطهی آن میتوان هکرهای خبرهای را استخدام کرد. برخی از این هکرها تا به حال توانستهاند در سیستمهای قبیل گوگل، ادوبی و Lockheed Martin نفوذ کنند.
۶. مرکز تماس جرایم مختلف
افرادی که در این مرکز مشغول هستند دارای شغلهای مختلفی بوده و میتوانند کارهایی مانند ارائه منابع شغلی و آموزشی، آغاز انتقال سیم و رفع انسداد حساب های هک بازی را انجام دهند. تماس با این مراکز ۱۰ دلار ارزش دارد.
نحوه دسترسی به دارک وب
۱. مرورگرهای ناشناس
تور (T-O-R) یا The Onion Router سامانهای است که برای ناشناس ماندن کاربران در محیط اینترنت به کار میرود و از نرمافزار کارخواه و شبکهای از سرورها تشکیل شده و میتواند دادههایی از کاربران را مانند جایگاه و نشانی پروتکل اینترنت پنهان کند. بهره گیری از این سامانه ردگیری و شنود دادههای کاربر را به دست دیگران بسیار سخت میکند. شبکهی تور دارای مرورگری است که میتواند از آن به عنوان دستیابی به دارک وب استفاده کرد. این مرورگر در هنگام بارگذاری صفحات به منظور مخفی نگه داشتن درخواست کاربر، از ۶۰۰۰ سرور استفاده میکند. این قابلیت باعث میشود تا ردیابی کاربران و ردیابی درخواستهای آنها توسط نهادهای دولتی بسیار دشوار و تقریبا ناممکن شود. وبسایتهای مبتنی بر این شبکه برخلاف com. دارای پسوند onion. است که دسترسی به این دسته از وبسایتها تنها از طریق مرورگر تور امکانپذیر است.
۲. موتورهای جستجوی ناشناس
در اواسط سال ۲۰۱۴ یک هکر اولین موتور جستجوی ناشناس و توزیع شدهی دارک وب با نام Grams را توسعه داد. Grams به کاربران این امکان را میدهد تا بتوانند مواد مخدر، اسلحهها و حسابهای کاربرای به سرقت رفته در وبسایتهای پنهان را جستجو کنند. علاوه بر این، Grams همانند گوگل دارای گزینهای به نام I’m Feeling Lucky به منظور جستجو است.
۳. ویکیهای جنایی
در دارک وب تمامی اقدامات مانند هکها، بازارهای سیاه، ویروسها و مواد مخدره به صورت ویکی طبقه بندی شده که برای هر قسمت نیز توضیحاتی ارائه شده است.
۴. چت رومهای پنهان
همانند دنیای واقعی، مجرمان در شبکههای آنلاین نیز به دنبال به دست آوردن تبهکارانهترین افراد هستند تا بتوانند به هدفهای خود دست یابند. در دارک وب چت رومهایی وجود دارد که افراد به واسطهی آن میتوانند کارهای غیر قانونی را انجام دهند. دارک وب دارای دسته بندی مختلفی است که دسترسی اعضا را به محتوای آن سهولت میبخشد. دارک وب به دلیل طبقه بندی مطالب و مشابه ویکی پدیا بودن، بیشتر به عنوان ویکی شناخته میشود که تصویر زیر نیز بخشی از Hidden Wiki این شبکه است. متاسفانه نحوهی دسترسی به این شبکه و آموزش آن به دلایل امنیتی توضیح داده نمیشود، اما اگر تا به حال موفق به دسترسی به این شبکه شده باشید، در ابتدا با صفحهی زیر مواجه میشوید:
لینکهای معتبر دارک وب همواره در حال تغییر است و از آنجایی که این شبکه غیر قانونی است، منتشر کردن آدرس لینک آن نیز غیر قانونی تلقی میشود. به همین دلیل معمولا آدرس آن به طور عمومی انتشار داده نمیشود، حتی اگر کسی نیز دارای این لینک باشد، برای دسترسی به این شبکه باید تغییراتی را در نحوهی اتصال اعمال کند؛ این اطلاعات معمولا تنها از کسانی که به این شبکه دسترسی دارند اخذ میشود. همان طور که گفته شد در این شبکه کارهای خلاف قانون بسیاری صورت میگیرد. حتی هکرها پس از هک کردن وبسایت و پایگاه دادههای مهم، فایلهای آنها را در دارک وب قرار میدهند که از جملهی این فایلها میتوان به اسناد فاش شدهی ویکی لیکس، فایلهای فاش شدهی آیکلاد و دیگر وبسایتهای بزرگ اشاره کرد.
کوچک کردن