عجیب ترین فرهنگ یا رسم و رسومی که با اون روبرو شدید تا به حال چی بوده
رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!
ساخت یک حساب جدید
رسم پولتاآبند (Polterabend) در آلمان ازدواج از آن دسته رویدادهای مهم زندگی هر فرد است که اهمیت بسیار زیادی دارد، به همین منظور در فرهنگهای مختلف شاهد رسم و سنتهای مختلفی برای ازدواج هستیم. جالب است بدانید در آلمان خانواده عروس و داماد برای صرف شام دور هم جمع میشوند. تا اینجای این رسم چیز خاص و عجادامه مطلب ...
رسم پولتاآبند (Polterabend) در آلمان
ازدواج از آن دسته رویدادهای مهم زندگی هر فرد است که اهمیت بسیار زیادی دارد، به همین منظور در فرهنگهای مختلف شاهد رسم و سنتهای مختلفی برای ازدواج هستیم. جالب است بدانید در آلمان خانواده عروس و داماد برای صرف شام دور هم جمع میشوند. تا اینجای این رسم چیز خاص و عجیبی ندارد اما رسم آلمانیها برای ازدواج زمانی جالب میشود که خانواده عروس و داماد شروع به شکستن ظرفهای چینی میکنند.
در این مراسم فقط باید ظرفهای چینی شکسته شود و خبری از شکستن ظرف و لیوانهای شیشهای نیست. در نهایت پس از اینکه خانواده عروس و داماد تمامی ظروف چینی که دم دستشان بود را شکستند، نوبت عروس و داماد فرا میرسد تا تکههای ظرفهای چینی را که به هر سمتی پرت شده را جمع کنند. دلیل این رسم نیز همانند بسیاری دیگر از رسمها مشخص نشده است اما میتوان حدس زد، آلمانیها با وادار کردن زوج جوان به جمعکردن ظرفهای شکستهشده به آنها راه و رسم همکاری و تلاش را آموزش دهند.
در این بین گفته میشود آلمانیها معتقد هستند این رسم باید حتماً در مراسم ازدواج انجام شود چرا که شکستن ظرفهای چینی دوام ازدواج را بیشتر میکند و زوج را برای همیشه در کنار هم نگهمیدارد.
آیین رقص با مردگان در ماداگاسکار
همانگونه که ازدواج در فرهنگهای مختلف اهمیت زیادی دارد، مرگ و میر نیز دارای اهمیت است و هر ملتی بسته به فرهنگ و باورهای خود، مراسمهای مختلفی را برای از دنیا رفتگان برگزار میکند. مردمان ماداگاسکار از طریق این آیین به مردگان خود ادای احترام میکنند. آنها بر این باور هستند که برگزاری این مراسم به حفظ روابط فامیلی میان زندهها نیز کمک میکند.
در نتیجه هر هفت سال یک بار، خانوادههایی که بضاعت مالی خوبی دارند، سفرهای میگسترانند و غذاهای خوشمزه و رنگ و وارنگ در این سفره پهن میکنند. سپس خانوادهها و وابستگان مردگان خود را دعوت میکنند و مراسمی عجیب با نام Famadihana را برگزار میکنند.
ادای احترام از جانب زندهها به مردگان در این مراسم از طریق اجرای رقص و پایکوبی صورت میگیرد و زندهها با مردهها میرقصند تا احترام خود را به آنها ثابت کنند. گاهی اوقات نیز به مردهها هدایایی داده میشود تا مهر و محبت زندهها به مردگان ثابت شود. در این مراسم تنها باید رقص و شادی حکمفرما باشد و کسی حق ندارد گریه کند. این مراسم از دیرباز در میان اهالی ماداگاسکار انجام میشده است و بدون شک در آینده نیز شاهد آن خواهیم بود.
تیز کردن دندانها در اندونزی
مهم نیست یک زن کجا بدنیا آمده باشد اما چیزی که مهم است این نکته است که بدون شک این زن در هرکجای دنیا به دنبال زیبایی خواهد بود، در این بین گاهی اوقات رسم و رسومهای عجیبی را برای زیبایی شاهد هستیم که با عقل جور در نمیآید و چندان هم زیبا به نظر نمیرسد. در این زمینه میتوان به رسم تیز کردن دندانها در اندونزی اشاره کرد.
بانوان قبیلههای حاشیهنشین اندونزی رسم دارند تا دندانهای خود را تیز کنند. این رسم با هدف زیبایی بیشتر انجام میشود و این باور در میان قبلیههای اندونزی وجود دارد که بانوانی که که دندانهایشان را تیز میکنند بینهایت زیبا و جذاب میشوند. البته کاملاً مشخص است که تیز کردن دندان، نهتنها دندانها را زیباتر نمیکند، بلکه ظاهر آنها را از بین میبرد. خوشبختانه رسم تیز کردن دندانها در اندونزی، بهعنوان یک رسم اجباری و ضروری شناخته نمیشود و بهصورت اختیاری بانوانی که تمایل به اینکار داشته باشند میتوانند دندانهای خود را برای همسرشان تیز کنند.
روز سکوت در میان مردمان بالی
مردم جزیره بالی واقع در اندونزی همانند سایر کشورهای دنیا فرا رسیدن سال نو را جشن میگیرند اما بر خلاف مردمان سایر کشورها که جشن همیشه با پایکوبی و شور و نشاط همراه است، مردمان بالی ۲۴ ساعت اول سال جدید را به سکوت و مدیتیشن میگذارنند. این مراسم که در میان اهالی بالی با نام Nyepi شناخته میشود اهمیت زیادی در میان مردمان این مرز و بوم دارد و هیچ آتشی در مدت این ۲۴ ساعت نباید برافروخته شود.
در این شبانهروز نباید کسی مسافرت کند و برای گفتگوهای ضروری تنها باید مردم در گوش یکدیگر زمزمه کنند. البته کار و تفریح در این روز ممنوع نیست به شرط آنکه سر و صدای بلندی نداشته باشد. جالب اینجاست که برای رعایت سکوت در این روز، مامورهایی با نام Pecalang در خیابانهای بالی گشت میزنند و به مردم برای حفظ آرامش و سکوت تذکر میدهند.
اهمیت سکوت در این روز برای مردمان بالی به اندازهای است که حتی فرودگاه این شهر پروازها را کنسل میکند و زندگی عملاً در یک شبانهروز، راکد میشود. ناگفته نماند که پس از گذشت این روز خاص، مردم با برگزاری جشن و دید و بازدید به پیشواز سال نو میروند.
دویدن بهدنبال پنیر در شهر گلاستر انگلستان
انگلیسیها همانند سایر کشورهای اروپایی عاشق پنیر هستند و اهالی شهر گلاستر هوای خوش بهار را به فال نیک میگیرند و سالانه در بهار حدود بیست نفر جوان خوش قد و بالا و رعنا در کنار هم صف میکشند و به دنبال یک چرخ بسیار بزرگ که از پنیر ساخته شده میدوند. این چرخ بزرگ با سرعت زیاد به پایین حرکت میکند و از آنجایی که ابعاد زیادی دارد احتمال آسیب دیدن شرکتکنندگان در این مراسم بسیار زیاد است.
اما در نهایت به شرکت کنندگان مقدار زیادی پنیر خوشمزه جایزه داده میشود که زحمت دویدن آنها به دنبال پنیر را جبران میکند.
چند دقیقه نشستن قبل از مسافرت
اوکراینیها رسم بسیار جالبی دارند و پس از اینکه تمامی اسباب خود را برای مسافرت بستند، باید حتماً چند دقیقهای در کنار اعضای خانواده بنشینند. اهالی اوکراین بر این باور هستند که این کار برای مسافر شانس میآورد و مسافرت خوبی را تجربه خواهد کرد.
از طرف دیگر اگر مسافر چیزی فراموش کرده باشد، در این چند دقیقه دوباره به لوازمی که قرار است با خود ببرد فکر میکند تا بدون این لوازم راهی سفر نشود.
منبع : برترین ها
کوچک کردنرسم حلقه انداختن دور گردن یکی از رسم و رسوم عجیب دنیا که بیشتر در تایلند و قبیله های آفریقایی و بخش هایی از ویتنام رواج دارد، فرهنگ حلقه انداختن دور گردن است. با توجه به مشاهدات و تحقیقاتی که در این زمینه شده مشخص شده که این حلقه ها به شکل فنر، از سن ۲ سالگی دور گردن خانم ها انداخته می شود، بعد از مادامه مطلب ...
رسم حلقه انداختن دور گردن
یکی از رسم و رسوم عجیب دنیا که بیشتر در تایلند و قبیله های آفریقایی و بخش هایی از ویتنام رواج دارد، فرهنگ حلقه انداختن دور گردن است. با توجه به مشاهدات و تحقیقاتی که در این زمینه شده مشخص شده که این حلقه ها به شکل فنر، از سن ۲ سالگی دور گردن خانم ها انداخته می شود، بعد از مدتی این حلقه ها باعث دراز شدن گردن می شود، در واقع از نظر مردم این قبایل، دراز بودن بیش از اندازه ی گردن یکی از نشانه های زیبایی است. اگر چه، خیلی ها با این نظر مخالفند و بر این باورند که این، یک رسم وحشتناک است که باید هر چه زودتر قدغن شود.
رسم زندگی کردن با مرده ها
یکی از عجیب ترین رسم و رسوم هایی که در دنیا وجود دارد، زندگی کردن با مردگان است که بیشتر در بعضی از قبایل کشور اندونزی به چشم می خورد. آن ها اجساد افرادی که دوست دارند را به جای این که دفن کنند، در خانه نگهداری می کنند شاید از نظر خیلی های این یکی از رسم و رسوم عجیب دنیا و البته رسمی نشدنی باشد، با این حال آنها با این اجساد مرده تا زمانی که مراسم سنتی خاکسپاری تمام شود، زندگی می کنند.
رسم مرگ تنها
همه ی چیزی که ما یا حداقل اکثر ما از اسکیموها می دانیم این است که آن ها در سرمای بسیار زیادی معمولا در مناطق قطبی زندگی می کنند و نوع لباس خاصی دارند که بتواند آن ها را در برابر سرما محافظت کند. اما آن ها یک رسم بسیار عجیب و شناخته نشده هم دارند و آن هم این است که فرد پیری را که در بستر مرگ است و یا خیلی پیر است را روی تکه یخی شناور می گذارند. اسکیموها بر این باورند که این کار باعث می شود تا افرادی که پیر شده اند، به این باور برسند که باری بر روی دوش دیگران نیستند…. رسمی که واقعا ترسناک و دردناک است و برای خیلی از ما قابل باور نیست.
رسم بریدن انگشت ها
در کشور اندونزی قبیله ای به نام دنی وجود دارد که آن ها غم و اندوهشان از مرگ عزیزانشان را به نوع خاص جلوه می دهند. مرگ یکی از عزیزان خانواده های این قبیله هم از نظر روحی برای آن ها درد بزرگی است و هم آن ها غم و اندوهشان را با درد و رنج فیزیکی نشان می دهند. آن ها معمولا غمشان را با بریدن بعضی از انگشت هایشان نشان می دهند.
این رسم یکی از رسم و رسوم عجیب دنیا است که در واقع برای راضی نگه داشتن روح از دست رفته ها انجام می شود. بسیاری از مردم جهان بر این باور هستند که باید این رسم برای همیشه ریشه کن شود.
رسم راه رفتن روی ذغال
اگر چه این رسم نه یک رسم آیینی است و نه این که یکی از بایدهاست، با این حال یکی از رسم و رسوم عجیب دنیا است که در کشور چین انجام می شود و از نظر آن ها رسم جالبی است. در این فستیوال در واقع مردم باید همسرانشان را در حالی که روی ذغال های گداخته راه می روند، حمل کنند. همان طور که در بالا هم گفته شد هیچ دلیل خاصی پشت آن نیست و این کار کنایه از این است که بعدها در زندگی همسران بار سنگینی روی دوش نخواهند بود!
منبع: الی گشت
کوچک کردندر کشور ما نیز در کنار تنوع مراسم ازدواج، مجموعه ای از اعتقادات و رفتارهای خرافی دیده می شود که البته امروزه با بالارفتن سطح دانش اجتماعی تا حدودی این اعتقادات رنگ باخته یا از بین رفته است. این رفتارها با وجود این که در برخی از قومیت ها و جوامع اجتماعی حمایت می شود ولی در میان اغلب مردم رفتاری غیرعقادامه مطلب ...
در کشور ما نیز در کنار تنوع مراسم ازدواج، مجموعه ای از اعتقادات و رفتارهای خرافی دیده می شود که البته امروزه با بالارفتن سطح دانش اجتماعی تا حدودی این اعتقادات رنگ باخته یا از بین رفته است. این رفتارها با وجود این که در برخی از قومیت ها و جوامع اجتماعی حمایت می شود ولی در میان اغلب مردم رفتاری غیرعقلانی و فاقد منطق و استدلال است.
به عنوان مثال در تهران قدیم دختران با ردشدن از کمان پنبه زنی، تکاندن سفره عقد بر سر خود، برداشتن از حنای سر عروس، سبزه گره زدن، خوردن نقل عروسی و… سعی در بازکردن بخت خود برای ازدواج داشته اند. همچنین برداشتن یک وسیله از منزل داماد در شب عروسی که به منزله مسلط شدن عروس بر داماد است، از جمله این اعمال خرافی است.
سبزه گره زدن
سبزه گره زدن همچنان امروزه در سراسر کشور انجام می شود. گره زدن سبزه در روز سیزدهم فروردین از جمله رسومی است که اغلب دختران دم بخت به آن پایبندند. قاعده آن به این شکل است که دختران در این روز دو ساقه سبز را به شکل هفت به هم گره می زنند و نیت می کنند. می گویند در هنگام گره زدن اگر گره باز یا پاره شود حاجت شان روا نمی شود.
عبور از کمان پنبه زن
یکی از اعتقادات تهرانی ها قدیم در بخت گشایی دختر، این بود که وقتی پنبه زنی را به خانه می آوردند و مشغول کار می شد، پس از مدتی که کار می کرد، با تمهیدی از او می خواستند که دست از کار بکشد و برای صرف چای به داخل خانه آید، در این زمان به سرعت دختر دم بخت را می آوردند و به طوری که پنبه زن نبیند، دختر را از میان کمان پنبه زنی عبورش می دادند و اعتقاد داشتند که به زودی زه کمان هنگام کار پنبه زن پاره می شود و به این ترتیب بخت دخترشان هم بازمی گردد
کوچک کردناستفاده نکردن از دستشویی بعد از ازدواج در اندونزی در کشور اندونزی این فرهنگ وجود دارد که زوج تازه ازدواج کرده تا سه روز نباید به دسشویی بروند و اگر این کار را انجام دهند برایشان بد شانسی می آورد و به طوری که این زوج تحت نظر خانواده شان قرار می گیرند که مبادا این سنت را بشکنند، به همین دلیل هم آب و غادامه مطلب ...
استفاده نکردن از دستشویی بعد از ازدواج در اندونزی
در کشور اندونزی این فرهنگ وجود دارد که زوج تازه ازدواج کرده تا سه روز نباید به دسشویی بروند و اگر این کار را انجام دهند برایشان بد شانسی می آورد و به طوری که این زوج تحت نظر خانواده شان قرار می گیرند که مبادا این سنت را بشکنند، به همین دلیل هم آب و غذای بسیار کمی به آنها می دهند.
هدیه ندادن رز زرد در مکزیک
گل رز یکی از راه های بسیار عالی برای هدیه دادن و نشان دادن عشق و علاقه است و اگرچه در بعضی از کشورها رنگ رز بسیار حائز اهمیت است و هر رنگ برایشان معنی خاصی دارد و در مکزیک، بهترین حالت استفاده از رز قرمز و دوری از رز زرد است. زیرا رز زرد برای مکزیکی ها تداعی مرگ است.
گریه کردن قبل از مراسم عروسی در چین
در حالیکه در بسیاری از کشورها افراد در روز عروسی بسیار خوشحال هستند و می خندند، اما چنانچه این بخش جالب سرگرمی نمناک گفته است در چین اینگونه نیست و عروس باید از یک ماه قبل از عروسی گریه کند و بعد از چند روز گریه کردن می تواند به نزد خانواده خود برود و در کنار آنها ابراز شادی و لذت از مراسم عروسی خود کند.