محسن

فضای اضافی موبایل رو چطوری باید خالی کرد؟

3 پاسخ

  1. پاک کردن کش دیوایس قدم اول: با ورود به اپ Settings، وارد تنظیمات اندروید شده و به بخش Storage بروید. قدم دوم: در این بخش به دنبال گزینه Cached data بگردید. روی آن کلیک کرده و OK را بزنید تا فایل‌های کش پاک شوند. توجه: با پاکسازی کش، فقط فایل‌های موقت از بین می‌روند. بنابراین نگران دیتای خود روی گوشیادامه مطلب ...

    پاک کردن کش دیوایس

    قدم اول: با ورود به اپ Settings، وارد تنظیمات اندروید شده و به بخش Storage بروید.
    خالی کردن حافظه

    قدم دوم: در این بخش به دنبال گزینه Cached data بگردید. روی آن کلیک کرده و OK را بزنید تا فایل‌های کش پاک شوند.

    توجه: با پاکسازی کش، فقط فایل‌های موقت از بین می‌روند. بنابراین نگران دیتای خود روی گوشی نباشید.
    فضای اضافی موبایل رو چطوری باید خالی کرد؟

    متأسفانه از اندروید ۸.۰ (اوریو) به بعد، گوگل امکان پاک کردن فایل‌های کش دیوایس را غیر فعال کرده. هر چند به روشی دیگر همچنان می‌توانید این کار را انجام دهید. برای این کار کافیست کش هر اپلیکیشن را به طور مجزا پاک کنید. می‌دانیم، واقعا ملال‌آور است! ولی برای برطرف شدن فوری مشکل تنها چاره‌ پیش روی شماست.

    برای انجام این کار وارد Settings شده و به بخش Apps and notifications بروید. اینجا باید روی هر اپلیکیشن اشاره کنید و با ورود به منوی Storage هر کدام، عمل Clear Cache را انجام بدهید.

    سعی کنید در درجه اول این کار را برای پیام‌رسان‌ها و اپ‌هایی مثل یوتیوب و اسپاتیفای که تبادل دیتای بالایی دارند انجام بدهید و بعدا به سراغ اپلیکیشن‌های کم حجم و بی‌اهمیت بروید.

    خالی کردن حافظه با غیر فعال کردن Bloatware ها

    روی بسیاری از دیوایس‌های اندرویدی اپلیکیشن‌هایی به طور پیش فرض نصب شده که اصطلاحا به آن‌ها Bloatware می‌گویند. مشکل Bloatware ها این است که علیرغم حجم زیادی که دارند، نمی‌توان آن‌ها را از روی گوشی پاک کرد و همین فضای زیادی از حافظه داخلی را به اشغال درمی‌آورد.

    در چنین شرایطی Disable کردن این اپلیکیشن‌ها می‌تواند چاره کارتان باشد. برای این کار کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:

    قدم اول: وارد تنظیمات اندروید شوید و مسیر Apps and notifications > App Manager > Installed Apps دنبال کنید.
    غیر فعال کردن Bloatware ها

    قدم دوم: با پیدا کردن اپلیکیشن‌های پیش‌فرض سیستم عامل، روی هر کدام اشاره کرده و سپس از پایین صفحه دکمه Disable را بزنید.
    خالی کردن حافظه با غیر فعال کردن Bloatware ها

    نکته: گاهی اوقات دکمه Disable غیر فعال است و به جای آن Uninstall Updates دیده می‌شود. برای غیر فعال کردن چنین اپ‌هایی کافیست در ابتدا آپدیت‌های هر کدام را پاک کرده و در نهایت گزینه Disable را بزنید.

    خالی کردن حافظه با حذف دیتاهای ناخواسته

    اگر از تلگرام و واتس‌اپ و امثال آن زیاد استفاده می‌کنید، بدون شک بخش بزرگی از حافظه داخلی گوشی شما به فایل‌های این پیام‌رسان‌ها اختصاص پیدا می‌کند. بنابراین شاید بد نباشد که هر از گاهی فایل‌های کش این دو اپلیکیشن را به طور دستی پاک کنید.

    همچنین بهتر است از غیر فعال بودن تیک «دانلود خودکار تصاویر و ویدیوها» در تنظیمات این دو اپلیکیشن مطمئن باشید.
    خالی کردن حافظه با حذف دیتاهای ناخواسته

    اما فقط فایل‌های واتس‌اپ و تلگرام نیستند که جای زیادی می‌گیرند. گاهی اوقات عکس‌ها و ویدیوهای حجیم، کش تصاویر بندانگشتی و فایل‌های پشتیبان بلااستفاده هم می‌توانند باعث پر شدن فضا شوند.

    برای خالی کردن بی‌دردسر این فایل‌ها، استفاده از اپلیکیشن SD Maid Pro را به شما توصیه می‌کنیم. کار با این اپ به شدت آسان است و فقط با یک اشاره یک گردگیری اساسی در حافظه داخلی و SD گوشی شما انجام می‌دهد.

    نکته: همیشه پوشه Downloads اندروید را چک کنید. احتمال آنکه فایل‌های بدون استفاده‌ای در آن بیابید بسیار بالاست.

    کمک گرفتن از اپلیکیشن‌ها برای یافتن فایل‌های حجیم

    کمک گرفتن از اپلیکیشن‌ها برای یافتن فایل‌های حجیم

    اندروید به طور پیش‌فرض این امکان را در اختیارتان قرار می‌دهد. با این وجود، اپلیکیشنی مثل DiskUsage می‌تواند گزینه بهتری باشد چرا که فضای حافظه گوشی را به شکل تصویری نمایش می‌دهد.

    این اپلیکیشن ۱۸۰ کیلوبایتی بعد از نصب، حافظه را آنالیز کرده و فایل‌ها را بر حسب بیشترین تا کم‌ترین حجم برایتان طبقه‌بندی می‌کند. بدین صورت که مستطیل‌های بزرگ، مربوط به فایل‌های حجیم هستند و هر چقدر کوچک‌تر باشند با فایل کم‌حجم‌تری مواجه هستید.

    بنابراین اگر حافظه داخلی گوشی‌تان پر شده، با DiskUsage هم سریع‌تر فایل‌های حجیم را شناسایی می‌کنید و هم می‌توانید آن‌ها را به آسانی پاک نمایید.

    نصب نسخه Lite اپلیکیشن‌‌ها

    نصب نسخه Lite اپلیکیشن‌‌ها

    بسیاری از اپلیکیشن‌های پرطرفدار، این روزها یک نسخه Lite هم دارند که ورژن سبک و کاهش حجم یافته آن‌ها محسوب می‌شود. Facebook Lite، Messenger Lite، Maps Go و حتی Instagram Lite و Skype Lite تنها بخشی از معروف‌ترین آن‌ها هستند.

    البته بدیهی است که بعضی امکانات نسخه کامل را در نسخه‌ Lite اپلیکیشن‌ها نمی‌بینید. اما اگر مشکل حافظه دارید، شک نکنید که استفاده از نسخه Lite اپ‌ها هم می‌تواند کارتان را راه بیندازد.

    کوچک کردن
  2. دلیل پر شدن حافظه گوشی چیست؟ در حالت عادی پر شدن حافظه گوشی دلایل مشخصی دارد. وقتی گوشی شما از اتصال حافظهSD پشتیبانی نکند و ظرفیت حافظه داخلی پیش فرض آن محدود باشد پر شدن حافظه ذخیره سازی اطلاعات دستگاه بیش از پیش آزاردهنده می‌شود. دانستن دلایل پر شدن گوشی نقش مهمی در جلوگیری از این کار دارد. وقتیادامه مطلب ...

    دلیل پر شدن حافظه گوشی چیست؟

    در حالت عادی پر شدن حافظه گوشی دلایل مشخصی دارد. وقتی گوشی شما از اتصال حافظهSD پشتیبانی نکند و ظرفیت حافظه داخلی پیش فرض آن محدود باشد پر شدن حافظه ذخیره سازی اطلاعات دستگاه بیش از پیش آزاردهنده می‌شود. دانستن دلایل پر شدن گوشی نقش مهمی در جلوگیری از این کار دارد. وقتی بدانید چه کارهایی باعث اشغال شدن ظرفیت گوشی و حافظه جانبی آن می‌شود راحت تر می‌توانید با آن مقابله کنید.

    نصب برنامه‌هایی که بیشتر وقت‌ها به اینترنت متصل هستند: این برنامه‌ها هرازچندگاهی برای بروزرسانی حجم زیادی از داده‌ها را دانلود می‌کنند.

    فیلم‌ها وعکس‌ها: با بزرگ‌تر شدن مگاپیکسل دوربین‌ها و افزایش کیفیت عکس‌ها و فیلم‌ها، حجم آنها هم روز به روز بیشتر می‌شود. یکی از دلایل اصلی پر شدن حافظه گوشی همین فیلم‌ها و عکس‌ها هستند.

    نصب اپلیکیشن‌های غیر ضروری: یکی دیگر از دلایل حافظه پر، لشکری از اپلیکیشن‌هاست که معمولا به بیشتر آنها هم نیازی ندارید.

    ویروسی شدن یا هک شدن گوشی: اگر بدون دلیل و یک شبه حافظه گوشی شما پر شد می‌تواند به دلیل حضور ویروس یا هک شدن گوشی شما باشد!

    حالا که دلایل را گفتیم بیایید بهترین روش‌های خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی را به شما آموزش دهیم.

    خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی با حذف حافظه کش (Cache)

    یکی از کاربردی‌ترین روش‌هایی که در صورت پر شدن حافظه گوشی می‌تواند شما را یاری کند، حذف حافظه کش (Cache) اپلیکیشن‌ها می‌شود. اگر تعداد اپلیکیشن یا برنامه‌هایی که در گوشی اندرویدیتان نصب هستند زیاد باشد و برای مدت زمان نسبتا طولانی از آن‌ها استفاده کرده‌ باشید، بدون تردید حجم اطلاعات ذخیره شده در حافظه کش دستگاهتان بسیار زیاد خواهد بود. بنابراین حذف این اطلاعات یکی از بهترین روش‌های خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی محسوب می‌شود. شما می‌توانید حافظه کش اپلیکیشن‌ها را به طور تک تک و بنا به سلیقه و نیاز خود حذف کنید. همچنین می‌توانید از طریق منوی تنظیمات دستگاه به طور آنی دستور حذف حافظه کش تمام اپلیکیشن‌های نصب شده بر روی دستگاه را صادر نمایید!

    خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی با حذف حافظه کش (Cache)

    برای حذف حافظه کش یک برنامه یا برنامه‌های مد نظرتان کافیست که پس از مراجعه به منوی Settings  به بخش Applications یا Apps مراجعه کنید و سپس با انتخاب برنامه مد نظر و لمس گزینه Clear Cache، حافظه کش آن برنامه را حذف نمایید. اما در روش دوم که از نظر خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی بازده بهتری دارد، کافیست که به منوی Settings مراجعه کرده و گزینه Storage  را انتخاب کند. سپس گزینه Cached Data یا Junk files را انتخاب نمایید تا دستور حذف حافظه کش تمام اپلیکیشن‌های نصب شده در دستگاهتان صادر شود.

    خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی با حذف محتوای پوشه دانلود (Downloads Folder)

    روش کارآمد دومی که با استفاده از آن می‌توانید حافظه گوشی خودتان را خالی کنید، حذف محتوای پوشه دانلود دستگاه می‌شود. اگر از افرادی باشید که با جستجوی در اینترنت فایل‌های زیادی می‎کنید، شکی نداشته باشید که محتوای پوشه دانلود دستگاهتان حجم بسیار زیادی از حافظه داخلی آن را ذخیره کرده است. به منظور حذف محتوای پوشه دانلود یا همان Downloads Folder هم می‌توانید به روش های مختلفی عمل کنید.

    خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی با حذف محتوای پوشه دانلود (Downloads Folder)

    یکی از بهترین روش های موجود برای انجام این کار استفاده از منوی Settings و سپس Storage می‌شوید. در این بخش گزینه‌ای تحت عنوان Downloads وجود دارد که حجم تمام فایل‌های دانلود شده شما در دستگاه را نمایش می‌دهد. می‌تواند با لمس این گزینه دستور حذف محتوای پوشه دانلود را صادر کنید. دقت داشته باشید که در این روش تمام محتوای پوشه دانلود دستگاه بدون استثنا حذف می‌شوند. همچنین با استفاده از اپلیکیشن‌های مدیریت فایل یا اصطلاحا فایل منیجر (File Manager) هم قادر به حذف محتوای پوشه دانلود خواهید بود. بدین منظور پس از اجرای اپلیکیشن فایل منیجر باید به دنبال پوشه تحت عنوان Downloads باشید و محتوای مد نظرتان را از این پوشه حذف کنید. مزیت این روش مربوط به آزادی عمل شما نگهداری یا حذف نکردن فایل‌های دانلود شده موجود می‌شود. در برخی از دستگاه‌های اندرویدی هم با مراجعه به اپلیکیشن داور (Add Drawer) و سپس انتخاب گزینه Downloads قادر به حذف محتوای پوشه دانلود دستگاه خواهید بود.

    خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی با حذف عکس‌ها و ویدیوها

    حتما می‌دانید که فایل‌هایی همچون عکس و ویدیو عموما حجم بالایی دارند. با توجه به افزایش وضوح دوربین گوشی‌های اندرویدی، حجم عکس و ویدیوهایی که با استفاده از آن‌ها ذخیره می‌شود هم افزایش یافته است. بنابراین اگر از علاقمندان به ضبط ویدیو و عکس باشید، بی‌شک یکی از عوامل پر شدن حافظه گوشی شما مربوط به وجود همین عکس و ویدیوها می‌شود. پس اگر بتوانید به هر شیوه‌ای این فایل‌ها را از حافظه گوشی اندرویدی خود حذف کنید، کمک زیادی به فرآیند خالی کردن دستگاه کرده‌اید! اما چگونه؟ مطمئنا شما تمایلی نسبت به حذف مستقیم و همیشگی ویدیوها و عکس‌های خاطره‌انگیز خود ندارید! پس تکلیف چیست؟

    خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی با حذف عکس‌ها و ویدیوها

    تهیه بکاپ با Google Photos

    راه حل شما در تهیه فایل بکاپ از عکس‌ها و ویدئوهای مورد نظرتان خلاصه می‌شود. اگر از اینترنت پرسرعت بهره می‌برید و از نظر حجم اینترنت با محدودیت مواجه نیستید، می‌توانید از برنامه گوگل فوتوز (Google Photos) به منظور آپلود اتوماتیک عکس‌هایتان در اکانت گوگل استفاده کنید. به این صورت عکس‌هایی که توسط دوربین دستگاه ضبط می‌کنید، به محض اتصال به اینترنت در اکانت گوگل شما آپلود می‌شوند، بنابراین دیگر نیازی ذخیره آن‌ها در حافظه داخلی گوشی و اشغال فضای ذخیره سازی آن ندارید. با مراجعه به برنامه Google Photos و سپس انتخاب منوی Settings و فعال کردن گزینه Back up & Sync قابلیت بکاپ گیری یا آپلود اتوماتیک عکس‌های دوربین دستگاه در اکانت گوگل فعال می‌شود. همچنین با انتخاب گزینه Free Up Device Storage از همین منو می‌توانید از اپلیکیشن گوگل فوتوز بخواهید تا عکس‌هایی که در اکانت گوگل از آن‌ها بکاپ گرفته شده را از حافظه داخلی دستگاه حذف کند تا ملزم به حذف دستی این عکس‌ها از حافظه گوشی نباشید.

    تهیه بکاپ با Google Photos

    کوچک کردن
  3. گوشی های همراه در گذشته با حافظه ی ۴ گیگابایت موجود بودند، اما امروزه گوشی هایی با حافظه ی حداقل ۶۴گیگابایت موجود است و ما متعجب هستیم که چگونه آن را پر میکنیم. در این مطلب نکاتی برایتان آورده ایم که بدون حذف همه چیز، حافظه ی بیشتری داشته باشیم. ما توضیح خواهیم داد که چگونه فضا را در اندروید خالی کنادامه مطلب ...

    گوشی های همراه در گذشته با حافظه ی ۴ گیگابایت موجود بودند، اما امروزه گوشی هایی با حافظه ی حداقل ۶۴گیگابایت موجود است و ما متعجب هستیم که چگونه آن را پر میکنیم. در این مطلب نکاتی برایتان آورده ایم که بدون حذف همه چیز، حافظه ی بیشتری داشته باشیم. ما توضیح خواهیم داد که چگونه فضا را در اندروید خالی کنیم.

    خالی کردن حافظه رم گوشی

    امروزه گوشی ها معمولا با حافظه های ۱۶-۳۲و ۶۴ گیگابایت موجود هستند، اما حتی این حافظه ها با دانلود و نصب کردن اپلیکیشن ها و گرفتن عکس و ویدیو و… پر میشوند. بدون تردید بهترین راه برای آزاد کردن فضای اندروید، فکتوری ریست کردن گوشی است. اما back up گرفتن میتواند وقت گیر باشد و اگر بخوبی از آنها back up نگیرید، ممکن است عکس ها و ویدیوها و دیگر فایل های با ارزشتان را از دست دهید. پس راهکارهای زیر را در نظر بگیرید:

    ۱-عکس ها و ویدیوها را از حافظه ی داخلی خارج کنید:

    این گزینه، احتمالا تاثیرگذارترین مورد در این لیست است. عکس ها و ویدیوها فضای زیادی را اشغال میکنند. اگر گوشی شما کارت حافظه ی microSD میخورد، یکی از آنها را تهیه کنید و اجازه دهید بصورت اتوماتیک عکس و ویدیوها در داخل آن ذخیره شود. اگر گوشی شما کارت حافظه نمیخورد، از Google Photos استفاده کنید.

    با انجام این کار و انتقال عکس‌ها به فضای ابری، شما می‌توانید آن‌ها را از روی حافظه گوشی پاک کنید و حجم زیادی را آزاد کنید. هم‌چنین می‌توانید از تصاویر خود بر روی کامپیوتر یک نسخه پشتیبان بگیرید. خوبی استفاده از این روش آن است فارغ از این که تصاویر شما در فضای ابری ذخیره شده یا در حافظه داخلی گوشی، شما همچنان از طریق قسمت تصاویر گوشی به آن دسترسی دارید.

     

    ۲-دانلود خودکار مطالب دریافت شده در واتس اپ و… را غیر فعال کنید:

    این روش بسیار ساده است، تنها لازم است WhatsApp automatically downloading pictures and video را در تنظیمات واتس اپتان خاموش کنید. با اینحال شما میدانستید که مواردی که توسط خودتان ارسال میشود، ذخیره میشود؟ مشاهده میکنید که همه ی مواردی که ارسال کرده اید در گالری ذخیره شده اند. پس browser app خود را باز کنید:

    Internal storage > WhatsApp > Media > WhatsApp Images > Sent

    همچنین موارد دیگری مثل ویدیو ها را هم میتوانید بررسی کنید. شما از اینکه چه چیزهایی در اینجا مشاهده خواهید کرد متعجب میشوید، پس هر چیزی که نیاز ندارید را پاک کنید مثلا مواردی گه از قبل در Google Photos دارید.

    ۳-اپلیکیشن ها و بازی های غیرضروری را پاک کنید:

    بهترین راه برای اینکار این است که در قسمت setting به Apps menu بروید، نباید هر چیز مهمی که با آن آشنا نیستید را پاک کنید. پس اگر گوشی شما این امکان را دارد که برنامه های دانلود شده را نشان دهد، بیشتر روی آنها تمرکز کنید.

    همچنین با باز کردن Google Play میتوانید به برنامه ها و بازی های دانلود شده، دسترسی داشته باشید. setting را انتخاب کنید، My apps & games و بعد از آن installed tab را انتخاب کنید. برای دیلیت کردن هر چیزی که میخواهید، روی آن بزنید و سپس Uninstall را انتخاب کنید.

    برنامه های پولی را به سادگی حذف نکنید، چون برای آنها پول پرداخت کرده اید. همه ی خریدهایی که از قبل از Google Play دریافت کرده اید را میتوانید بعد از آن بدون پرداخت پول دوباره دانلود کنید.

    ۴- دانلود هایتان را پاک کنید:

    همه ی ما ممکن است این قسمت را فراموش کنیم. اگر شما browser app را در گوشیتان ندارید، میتوانید آن را از Google Play بصورت رایگان دریافت کنید. حالا Downloads folder را سرچ کنید و همه ی مواردی که نیاز ندارید را پاک کنید.

    ۵-اطلاعاتتان را به google drive انتقال دهید:

    گوگل درایو یعنی یک سرویس یا یک پارتیشن ذخیره سازی اطلاعات به صورت ابری یا مجازی. یعنی شما می توانید اطلاعات خودتان را در یک محل امن نگه داری کرده و فایل هایتان را به راحتی درون آن آپلود کنید و هر کجا که دسترسی به اینترنت داشتید درایو مورد نظر را باز کرده و از اطلاعات درون آن استفاده کنید. از ویژگیهای مهم گوگل درایو می توان به این موارد اشاره کرد : ۵گیگابایت فضای ابری رایگان ، آپتایم ۹۹٫۹% ؛ همیشه و همه جا در دسترس ، فضای بسیار امن برای فایل های شخصی ، امکان اشتراک گذاری فایل ها با دوستان ، بحث و گفتگو پیرامون فایلها ، جستجوی بسیار قدرتمند فایلها ، امکان نمایش فرمت های مختلف فایلها ، امکان استفاده از نرم افزار ها بدون نیاز به نصب و بصورت آنلاین.

    چگونه فضای بیشتری در گوشی های اندروید داشته باشیم؟

    برای افزایش حافظه ی گوشی در ابتدا گفتیم که میتوانید از کارت حافظه ی SD استفاده کنید، اما همه ی گوشی ها این امکان را ندارند، خبر خوب این است که راه دیگری هم وجود دارد. اگر گوشی شما از کارت حافظه پشتیبانی نمیکند، شما میتوانید از حافظه ی دیگری استفاده کنید که در پورت USB قرار میگیرد. از جمله این وسیله ها، میتوان به فلش مموری ورباتیم اشاره کرد.

    ورباتیم ظاهری مانند فلش معمولی دارد و میتواند به پورت USB کامپیوتر هم وصل شود و اجازه ی drag and drop فایل ها را به شما میدهد.

    فضای بیشتری در گوشی های اندروید

    روشی که خود من استفاده می کنم

    یک روش ساده وجود دارد که با نصب یک اپلیکیشن فوق العاده همه کارهای بالا حتی به صورت عمقی تر انجام می شود.

    کافی ست جدیدترین نسخه اپلیکیشن معروف آویرا را از اینجا یا از اینجا دانلود کرده و نصب نمایید. بعد از نصب فقط روی دکمه Optimize کلیک کنید. بدون هیچ کار اضافه ای تا جایی که ممکن است حافظه گوشی خالی خواهد شدو

    کوچک کردن

لطفا ابتدا وارد شوید تا بتوانید پاسخ دهید.

پرسش‌های مرتبط