aalan

4 پاسخ

  1. شرکت Quake Capital به‌عنوان یک شتاب‌دهنده استارتاپی با انتشار مطلبی در مدیوم دلایل شکست استارت آپ ها را بیان کرده است. این شتاب‌دهنده از سویی هیجانِ کارآفرینان جوان و ساعت‌ها کار تحقیقاتی‌شان را می‌بیند و از سوی دیگر استارتاپ هایی را مشاهده می‌کند که به دلایلی چون ضعف کار گروهی، کمبود بودجه و مشکلاتادامه مطلب ...

    شرکت Quake Capital به‌عنوان یک شتاب‌دهنده استارتاپی با انتشار مطلبی در مدیوم دلایل شکست استارت آپ ها را بیان کرده است. این شتاب‌دهنده از سویی هیجانِ کارآفرینان جوان و ساعت‌ها کار تحقیقاتی‌شان را می‌بیند و از سوی دیگر استارتاپ هایی را مشاهده می‌کند که به دلایلی چون ضعف کار گروهی، کمبود بودجه و مشکلات کیفی از دور خارج شده‌اند! کواک کپیتال دلایل عنوان‌شده را با بررسی و ارزیابی هزاران استارتاپ بیان کرده است؛ بنابراین با خیال راحت می‌توانید به این نتایج اعتماد کنید. پیش‌تر گزارش دیگری از سوی CB Insight منتشرشده که بیشترین دلایل شکست استارت آپ ها معرفی می‌کند.

    مهم‌ترین دلایل شکست استارت آپ ها

    ۱- بازار سنجی نادرست (۴۲%)

    دلایل شکست استارت آپ ها

    جالب است بدانید یکی از مهم‌ترین دلایل شکست استارت آپ ها فقدان بازار است. کمبود تقاضا، توان لازم برای زنده ماندن در بازار را کاهش داده و با افزایش مصرف منابع منجر به شکست استارتاپ می‌شود. با خودتان فکر کنید که این محصولی که به بازار عرضه می‌کنید واقعاً نیاز حیاتی مردم است؟ آیا محصول شما مثل قرص‌ ویتامین مفید و غیرضروری است یا مثل قرص مسکن تسکین‌دهندۀ درد و ضروری است؟ کمتر پیش می‌آید کسی سراغ قرص‌های ویتامین برود. ولی با یک سردرد شدید چه کسی سراغ قرص مسکن نمی‌رود؟ این دو باهم زمین تا آسمان فرق دارند.

    ۲- کمبود بودجه (۲۹%)

    بسیاری از استارت آپ ها به خاطر کمبود بودجه به مشکل می‌خورند. بدون تأمین بودجه نمی‌توان از پسِ مدیریت و راهبری پروژه برآمد. البته مدیریت بودجه هم بحث مهمی است. ممکن است بودجه زیاد باشد ولی به خاطر مدیریت نادرست هدر برود.

    ۳- فقدان تیم منسجم (۲۳%)

    شکست استارت آپ ها

    حتماً این جمله را شنیده‌اید که سخت‌ترین کار در شروع هر استارتاپی جمع‌کردن یک تیم منسجم است؛ تیمی که متشکل از افراد متعهد، باانگیزه و دارای تخصص و مهارت کافی باشد. این موضوع را دست‌کم نگیرید، ۲۳ درصد شکست‌ها به خاطر همین موضوعِ به‌ظاهر ساده است.

    ۴- رقابت زیاد (۱۹%)

    وقتی محصولی بهتر از رقبا می‌سازید یا ایده‌ای مطرح می‌کنید که با استقبال زیاد روبرو می‌شود قطعاً شرکت‌های بزرگ بیکار نخواهند نشست. آن‌ها بااعتبار و توان مالی خود می‌توانند شما را کنار بزنند یا لااقل میزان اهمیت شما را کاهش دهند. البته همیشه اینطور نیست؛ به‌عنوان مثال گوگل با همۀ اعتبار و توانایی‌اش نتوانست در دنیای پیام‌رسان‌ها محبوبیت مسنجری مثل تلگرام را به دست آورد. همین‌طور ویندوز با سرمایه‌گذاری فراوان هنوز نتوانسته جستجوگرش را به جایگاهی حتی نزدیک به گوگل برساند. البته این نکته هم در نظر بگیرید که اولین بودن خود یک مزیت رقابتی است.

    ۵- قیمت‌گذاری نادرست (۱۸%)

    فکر کردن در مورد قیمت محصول همیشه یک مسئلۀ چالش‌برانگیز بوده؛ چالشی که عامل شکست ۱۸ درصد استارت آپ ها است! شما باید قیمتی به مشتری پیشنهاد دهید که هم امنیت کسب و کارتان را تضمین کند و هم رضایت مشتری را جلب نماید. برقراری توازن بین این دو گاهی سخت و عذاب‌آور است.

    ۶- کیفیتِ پایین محصول (۱۷%)

    دلایل شکست استارت آپ ها

    برخی از بنیان‌گذاران به دلایل متعددی محصولی بی‌کیفیت به کاربر عرضه می‌کنند. این موضوع باعث نارضایتی مصرف کنند ها می‌شود و این یعنی شکست! بسیار مهم است که مشتری نهایی را بشناسید و نیازش را به‌خوبی درک کنید. محصولِ خوب همیشه آن چیزی نیست که شما فکر می‌کنید. شاید چیزی که از نگاه شما جذاب نیست در نگاه مشتریان عین جذابیت باشد!

    ۷- فقدانِ مدل کسب و کار مناسب (۱۷%)

    عدم وجود یک استراتژی مناسب برای کسب درآمد، تمرکزِ صرف روی یک کانال درآمدی، ناتوانی در افزایش مقیاس پروژه و سایر مسائل این‌چنینی دلیل ۱۷ درصد شکست‌ها بوده است. طرح و ایده خلاقانه شما هرچند خوب اگر مدل کسب و کار (Business Model) درستی نداشته باشد نظر سرمایه‌گذارها را جلب نخواهد کرد.

    ۸- عدم توجه به بازاریابی (۱۴%)

    عدم توجه به بازاریابی

    بسیاری از افراد فقط روی محصول تمرکز می‌کنند. آن‌ها به حدی غرق در محصولِ هستند که فراموش می‌کنند اگر مشتری از محصول خوبِ آن‌ها اطلاعی نیابد با شکست مواجه می‌شوند. شاید درگذشته که رقابت و حجم تبلیغات کم بود ساخت یک محصول خوب برای کسب درآمد کافی بود و چندان نیازی به بازاریابی نبود؛ ولی در شرایط حاضر اگر بازاریابی محصول خود را به‌درستی انجام ندهید به‌راحتی در هیاهوی تبلیغاتی گم می‌شوید. همین موضوع ساده دلیل شکست ۱۴ درصد استارت آپ ها است.

    ۹- توجه نکردن به مشتری (۱۴%)

    توجه نکردن به مشتری

    بیل گیتس جملۀ معروفی دارد:

    «ناراضی‌ترین مشتری، مهم‌ترین منبع یادگیری است».

    متأسفانه شاهد استارتاپ هایی هستیم که اهمیتی به نظرات و بازخوردهای مشتری نمی‌دهند. بسیاری از بنیان‌گذاران به‌جای اینکه روی تست محصول، بهینه‌سازی و برآوردن نیاز مشتریان تمرکز کنند همان چیزی را که خودشان صلاح می‌بینند انجام می‌دهند. کاری هم به مشتری ندارند. این افراد سوار بر الاغ شده و حلوای خودشان را می‌خورند!

    ۱۰- زمان‌سنجی نادرست (۱۳%)

    بیل گراس بنیان‌گذار Idealab که تاکنون بیش از ۱۰۰ شرکت را پرورش داده در گفتگویی در TED به بیان ۵ عامل ضروری برای موفقیت استارت آپ ها پرداخته است. وی با بررسی صدها استارتاپ دریافت که یکی از مهم‌ترین دلایل شکست استارت آپ ها زمان‌سنجی درست است. او در این مورد شرکت Airbnb را مثال می‌زند که استارتاپ خود را زمانی راه‌اندازی کرد که مردم در شرایط رکورد اقتصادی قرار داشتند و نیازمند پول بودند. انتشار محصول در چنین شرایط نابی باعث شد تا مردم برای اجارۀ خانه و کسب درآمد به آن هجوم بیاورند.

    افراد زیرک با نگاهِ تحلیلی به استارتاپ‌های شکست خورده می‌توانند درس‌های زیادی از آن بگیرند!

    منبع: خانه سرمایه

    کوچک کردن
  2. 1.شکست در پیدا کردن درد حل نشده مشتری  بسیاری از سرمایه گذاران فکر می کنند که ایده هایشان خیلی درخشان هستند و بهترین اقداماتشان آنها را می سازند، به جهان نشان می دهند و منتظر ماندن برای پارو کردن پول با این حال، این توهم مشترک، یک قاتل بزرگ استارت آپ ها است. در حقیقت، مردم تمایلی به محصولات نو و استادامه مطلب ...

    ۱.شکست در پیدا کردن درد حل نشده مشتری 

    بسیاری از سرمایه گذاران فکر می کنند که ایده هایشان خیلی درخشان هستند و بهترین اقداماتشان آنها را می سازند، به جهان نشان می دهند و منتظر ماندن برای پارو کردن پول با این حال، این توهم مشترک، یک قاتل بزرگ استارت آپ ها است. در حقیقت، مردم تمایلی به محصولات نو و استارت آپی ندارند، زیرا بیشتر آنها شکست می خورند به طوری که آنها فقط محصول را امتحان می کنند، اگر وعده حل یک مشکل را داده، هیچ کس پاسخگو در حل آن نخواهد بود.
    برای جلوگیری از این مشکل، شرکت خود را تا زمانی که تعداد زیادی از مردم حاضر به پرداخت هزینه آن نشدند تا محصول خود را دریافت کنند، راه اندازی نکنید.

    چرا استارت آپ ها شکست می خورند

    ۲.بی میلی برای دریافت بازخورد از نمونه اولیه 

    بسیاری از بنیان گذاران اجازه دیدن محصولشان را تا زمانی که کامل نشده است، به کسی نمیدهند. دلایل بسیاری برای این اشتباه وجود دارد – می ترسند شخص دیگری ایده هایشان را سرقت کنند، زیرا می خواهند شروع بزرگی را شروع کنند، آنها می خواهند همتایان خود را تحت تاثیر قرار دهند، یا می ترسند تا زمانی که کامل نشده، هیچ کسی آنها را نخرد عدم دریافت بازخورد از مشتریان بالقوه، معمولا برای یک شروع، کشنده است.
    برای اجتناب از این مشکل یک نمونه اولیه ارزان قیمت از محصول خود بسازید، بازخورد روی آن را بگیرید و از آن ورودی برای ساخت محصولی جدید تر استفاده کنید. شما باید این حلقه یادگیری را تا زمانی که مشتریان بالقوه محصول شما را تقاضا کنند، تکرار کنید.

    عوامل مهم شکست استارت آپ ها چیست

    ۳. هیچ اشتیاقی در بازار وجود ندارد

    شرکت را راه اندازی نکنید، اگر انگیزه اصلی شما برای کسب درآمد و پول است ؛ یک دلیل ساده- برای موفقیت، شما باید حدود ۸۰ ساعت در هفته با پرداختی بسیار ناچیز وقت بگذارید تا کسب و کار شما موفق شود. این امکان پذیر نیست که کار شما وسعت بگیرد و موفق شود، مگر اینکه شما اعتقاد داشته باشید، که ماموریت زندگی شما این است که مشتریان بالقوه شما با ارائه محصول شرکتتان راحت تر زندگی کنند و کیفیت زندگی آنها را بهبود ببخشید. بنابراین استارت آپ خود را برای حل یک مشکل که به شدت به آن توجه دارید، هدایت کنید ؛ مردم اغلب به شرکت هایی توجه می کنند که بنیانگذاران آن مشکلی را برای آنها حل کرده که هیچ کس دیگری آن را حل نکرده بود اگر بسیاری از افراد دیگر همان مشکل را داشته باشند، شما شروع خوبی خواهید داشت.

    شکست یک استارت آپ

    ۴. عدم مهارت لازم برای برد

    اگر فکر می کنید که کار یک کارآفرین، فکر کردن به اندیشه های بزرگ و استخدام افراد دیگر برای انجام کار آن است، لطفا دوباره فکر کنید. یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت در شروع کار جدید این است که بنیانگذاران نمیتوانند کاری را انجام دهند که به آن نیاز دارند. من بسیاری از استارت آپ های مربوط به تکنولوژی را دیده ام که موسسان آن شکست خوردند به دلیل اینکه CEO نمیتواند برنامه نویسی هایی انجام دهد، در صورتی که برنامه نویس بهتری به نسبت بقیه بودن، مهمترین عامل برای انجام کار و اراعه محصول به مردم و مشتریان است.
    اگر شما چنین شخصی هستید – شانس موفقیت شما اگر مهارت های فروش جهانی را به دست آورید و تقاضای بازار خود را بدانید، افزایش می یابداما فقط شما می توانید به موفقیتی دست یابید، اگر در حال حاضر یک ارتباط قوی با کدنویسی در سطح جهانی ایجاد کرده اید.به طور کلی، کارآفرینان شانس موفقیت خود را در صورتی که صنایع را انتخاب کنند که مهارت های آنها در آن زمینه فوق العاده است و عاشق آن کار هستند، افزایش می دهند.

    عوامل شکست استارت آپ ها

    ۶.نادیده گرفتن سوختن نقدینگی 

    اگر شما علاقه ای به تماشای پول خردها ندارید، شرکت را راه اندازی نکنید بسیاری از کارآفرینان مهندس هستند ، آنها می خواهند یک محصول کامل را بسازند و سپس جهان را با محصول درخشان خود خیره سازند آنها مشتاقانه در مورد چگونگی به دست آوردن میلیون ها دلار برای دیگر کسب و کارها صحبت می کنند و فکر می کنند که می توانند همین کار را انجام دهند.به طوری که آنها میزان نرخ هدر رفتگی مالی نادیده می گیرند و فرض را بر این میگیرند که روزی برای پر کردن صندوق های نقدیشان می آید و سرمتیه گذاران درب ها را برای نوشتن چک و سرمایه به آنها، خواهند شکست.

    بهترین کارآفرینان وقت خود را تنها در مورد ضروریات میگذارند و همواره شبکه ای را برای دیدار باسرمایه گذاران درست میکنند و سپس افزایش سرمایه خود را به عنوان یک کار تمام وقت و قبل از حداقل شش ماه تا اینکه پول شرکتشان تمام شود، مشاهده میکنند.

    دلیل مهم شکست استارت آپ ها

    ۶.ناتوانی در افزایش سرمایه 

    اگر شما هرگز سرمایه استارت آپ خود را افزایش نداده اید، احتمالا شما از زمان و تعداد واکنش هایی که قبل از موفقیت نیاز دارید، شگفت زده خواهید شد.حتی اگر یک کارآفرین متوجه شود که پول نقدش به پایان رسیده است، بسیاری از اوقات که این کار را بخواهد جبران کند، بسیار دیر می شود، سپس به دنبال از گروهی از سرمایه گذاران بالقوه اشتباهی می رود، و نمیتواند اطلاعات مناسبی درباره شرکت خود که منجر به سرمایه گذاری آنها نمی شود، را ارائه کند.

    کارآفرینان می توانند با برطرف کردن افزایش سرمایه خود در مرحله توسعه شرکت، از این مشکلات اجتناب کنند. افزایش سرمایه معمولا یک شغل تمام وقت شش ماهه است که باید قبل از اینکه پول تمام شود، شروع شود.

    ۷.تیم ضعیف، رهبری ضعیف

    قاتل نهایی یک استارت آپ، رهبری است که نمیتواند افراد دارای استعداد بالا را برای کارهایی که موفقیت شرکت به آنها وابسته است، استخدام کند و به آنها انگیزه دهد ؛ واقعیتی ساده این است که، اگر شما یک رهبر بزرگ نیستید، یادگیری برای تبدیل شدن به آن بسیار سخت است. علاوه بر این، مهارت های رهبری برای یک شرکت ۱۰ کارمنده متفاوت است، نسبت با یک شرکت ۱۰۰ یا ۱۰۰۰ نفره. در مرحله استارت آپ، یک رهبر بزرگ دارای کارایی و رکوردی ، برای ایجاد یک چشم انداز قانع کننده برای شرکت و استخدام استعدادهای برتر برای رسیدن به درک این دیدگاه،است. استارت آپ کار سختی است و اگر شما نمی توانید در میان این ریسک ها و خطرات راه خود را پیدا کنید و ادامه دهید، قطعا می توانید درستش کنید.

    کوچک کردن
  3. در دنیای استارت آپ ها شکست یعنی فرصتی برای یادگیری؛ صاحبان استارتاپ هایی که شکست خورده اند سعی می کنند خود را خونسرد نشان داده و با موضوع طبیعی برخورد کنند. ولی هر چه قدر هم که بگوئیم شکست طبیعی است و بخواهیم در مورد آن مثبت فکر کنیم باز هم شکست خوردن – مخصوصاً در اوایل کار – ناراحت کننده است. هیچ کادامه مطلب ...

    در دنیای استارت آپ ها شکست یعنی فرصتی برای یادگیری؛ صاحبان استارتاپ هایی که شکست خورده اند سعی می کنند خود را خونسرد نشان داده و با موضوع طبیعی برخورد کنند. ولی هر چه قدر هم که بگوئیم شکست طبیعی است و بخواهیم در مورد آن مثبت فکر کنیم باز هم شکست خوردن – مخصوصاً در اوایل کار – ناراحت کننده است.

    هیچ کس دوست ندارد به مراسم ازدواج برود و بعد طلاق بگیرد، هیچ کس با این طرز تفکر یک کمپانی را راه اندازی نمی کند: “چون دفعه اول است اگر شکست خوردیم اشکالی ندارد، دفعه ی بعد جبران می کنیم!”. هیچ کس دوست ندارد شکست بخورد اما باز هم تعداد بسیار زیادی از استارتاپ ها شکست می خورند.

    طبق تحقیقی که مؤسسه Static Brain در ایالات متحده انجام داد تقریباً همه کسب و کارهای کوچک شکست می خورند. ۵۰ درصد آن ها بعد از ۵ سال و ۷۰ درصد آنها بعد از ۱۰ سال شکست می خورند. طبق داده های بدست آمده از این تحقیق ۴۶ درصد از کمپانی های آمریکایی به دلیل بی کفایتی شکست خورده اند. منظور از بی کفایتی قیمت گذاری های نامعقول، عدم مدیریت مستندات و یا عدم پرداخت مالیات بوده است. ۳۰ درصد بقیه هم به دلیل تجربه کم یا کمبود تجربه مدیریت شکست خورده بودند. کمبود تجربه در زمینه محصولات یا خدمات علت شکست ۱۱ درصد استارتاپ بعدی بود.

    همانطور که می بینید نرخ شکست کمپانی های نوپا بسیار بالاست ولی اصلاً به نرخ شکست استارت اپ ها نمی رسد، طبق آمار ۹۰ درصد از استارتاپ ها شکست می خورند! (البته طبق پژوهشی که توسط یکی از دانشجویان دانشکده Hravard Business School صورت پذیرفته این درصد چیزی نزدیک به ۷۵ درصد است؛ نرخ واقعی بین ۷۵ درصد تا ۹۰ درصد است). ولی این نرخ هر چه باشد باز هم بالاست. به نظر شما علت این نرخ بالای شکست استارتاپ ها چیست؟

    ۶ دلیل شکست استارتاپ های ایرانی (نظرسنجی از استارتاپ‌ها) 

    حدود ۵۰% از کسب و کارهای کوچک در چهار سال اول تأسیس و بیش از ۹۰% استارتاپ‌ها در بلندمدت شکست می‌خورند. بنیان‌گذاران استارتاپ‌ها برای رسیدن به قله موفقیت باید از مسیرهای پر پیچ و خمی عبور کنند و با چالش‌های فراوانی روبرو شوند. با آگاهی از موانع موجود در این مسیر و آشنایی با تجارب استارتاپ‌های دیگر، شاید بتوان از دچار شدن به سرنوشت تلخ استارتاپ های شکست خورده جلوگیری کرد.

    آکادمی چرخ با نظرسنجی از ۱۲ شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر معتبر و ۳۷ استارتاپ ایرانی، دلایل عمده شکست استارتاپ های ایرانی را بررسی کرده است. در ادامه نتایج نظرسنجی را بررسی کرده سپس ۶ دلیل مهم شکست استارتاپ ها را با جزییات بیش‌تری تحلیل می‌کنیم.

     

    نتایج نظرسنجی آکادمی چرخ درباره دلایل شکست استارتاپ های ایرانی

    جداول زیر نتایج نظرسنجی آکادمی چرخ از ۱۲ شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر و ۳۷ استارتاپ ایرانی را نشان می‌دهد. در این نظرسنجی هر یک از شرکت‌کنندگان مهم‌ترین دلیل شکست استارتاپ های ایرانی را از میان ۶ دلیل معرفی شده انتخاب کرده‌اند. درصدها نشانگر میزان پاسخ به هر یک از گزینه‌هاست.

    در ابتدا پاسخ استارتاپ‌ها را بررسی می‌کنیم.

    دلایل شکست استارتاپ ها

    از نظر استارتاپ‌ها مهم‌ترین دلیل شکست استارتاپ های ایرانی، نبود سرمایه کافی است. با توجه به نوپا بودن صنعت کارآفرینی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ایران، تعداد کم شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و هم‌چنین چالش‌های موجود برای ورود سرمایه‌ی خارجی به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، انتخاب این گزینه به عنوان مهم‌ترین دلیل شکست استارتاپ ها توسط استارتاپ‌ها می‌تواند قابل درک باشد.

    دلایل شکست استارتاپ ها

    نکته قابل تأمل در پاسخ شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر به نظرسنجی، انتخاب گزینه سرمایه ناکافی به عنوان کم‌اهمیت‌ترین دلیل شکست استارتاپ های ایرانی است. در نظر شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، نقش هم‌تیمی ضعیف، برتری رقبا و ضعف بازاریابی در شکست استارتاپ ها، بسیار پررنگ‌تر از عدم وجود سرمایه کافی است.

    شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر برخلاف استارتاپ‌ها معتقدند که سرمایه کافی برای شکل‌گیری استارتاپ‌های موفق در ایران موجود است، اما استارتاپ‌ها به دلیل ضعف در هر یک از موارد جدول بالا، امکان بهره‌مندی از این سرمایه را ندارند.

    کوچک کردن
  4. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد بیش از ۹۰ درصد استارتاپ‌ها با شکست روبه‌رو هستند؛ همچنین بر پایه‌ی تحقیقات دیگری، بیش از ۵۰ درصد از استارتاپ‌ها در ۵ سال اول و بیش از ۷۰ درصد آنها در ۱۰ سال اول شکست می‌خورند؛ ین آمار تکان‌دهنده، گویای مسیر دشوار استارتاپ‌ها برای رسیدن به مقصد است؛ در این مطلب قصد داریم برادامه مطلب ...

    نتایج تحقیقات نشان می‌دهد بیش از ۹۰ درصد استارتاپ‌ها با شکست روبه‌رو هستند؛ همچنین بر پایه‌ی تحقیقات دیگری، بیش از ۵۰ درصد از استارتاپ‌ها در ۵ سال اول و بیش از ۷۰ درصد آنها در ۱۰ سال اول شکست می‌خورند؛ ین آمار تکان‌دهنده، گویای مسیر دشوار استارتاپ‌ها برای رسیدن به مقصد است؛
    در این مطلب قصد داریم بر اساس منابع و تحقیقات مختلف داخلی و خارجی، به علل اصلی شکست استارتاپ‌ها بپردازیم؛ یقیناً استارتاپ‌ها می‌توانند با آگاهی و پرهیز از هر یک از این عوامل، مسیری کوتاه‌تر، کم‌هزینه‌تر و هوشمندانه‌تر برای رسیدن به اهداف خود طی کنند.

    عوامل شکست استارتاپ‌ها از نگاه پایگاه اینترنتی CBinsights

    پایگاه اینترنتی سی‌بی‌اینسایت (www.cbinsights.com) در سال ۲۰۱۹ با بررسی و مطالعه‌ی ۱۰۱ استارت‌آپ شکست‌خورده ۲۰ عامل اصلی شکست استارتاپ‌ها را به شرح زیر شناسایی و اعلام کرد:

    • عدم نیاز بازار (۴۲ درصد)
    • مشکلات مالی و اتمام بودجه (۲۹ درصد)
    • انتخاب نادرست اعضای تیم (۲۳ درصد)
    • ناتوانی در برابر رقیبان (۱۹ درصد)
    • نداشتن تجربه‌ی کافی در قیمت‌گذاری (۱۸ درصد)
    • محصول بی‌کیفیت (۱۷ درصد)
    • توجه نداشتن به مدل کسب و کار (۱۷ درصد)
    • بازاریابی ضعیف (۱۴ درصد)
    • بی‌توجهی به بازخوردهای مشتریان (۱۴ درصد)
    •  ارائه‌ی محصول در زمان نامناسب (۱۳ درصد)
    • از دست دادن تمرکز (۱۳ درصد)
    • عدم هماهنگی تیم با سرمایه‌گذاران (۱۳ درصد)
    • تغییر ندادن مسیر نادرست (۱۰ درصد)
    • کاهش اشتیاق بنیان‌گذاران (۹ درصد)
    • راه‌اندازی استارتاپ در موقعیت جغرافیایی نامناسب (۹ درصد)
    • عدم علاقه سرمایه‌گذاران (۸ درصد)مسائل حقوقی و قانونی (۸ درصد)
    • نداشتن شبکه‌ی ارتباطی و مشاور (۸ درصد)
    • خستگی بیش از حد بنیانگذران (۸ درصد)
    • تغییر مسیر ندادن در مواقع ضروری (۷ درصد)
    عوامل شکست استارتاپ‌ها

    مهم‌ترین دلایل شکست استارتاپ‌ها از نگاه شتاب‌دهنده‌های بین‌المللی

    مهم‌ترین دلایل شکست استارتاپ‌ها به نقل از وب‌سایت http://www.entrepreneur.com که برپایه‌ی نظرسنجی از ۱۴ شتاب‌دهنده‌ی بین‌المللی بدست آمده به شرح زیر است:

    • ناکارآیی تست‌ها (عدم تست مناسب و کافی)
    • ناسازگاری تیمی
    • فقدان خلاقیت و استقامت در کار و ناامیدی در برابر چالش‌ها
    • طمع داخلی یا حسادت هم‌بنیان‌گذاران
    • عدم وجود ابزار و گزارش‌های مناسب برای اطمینان از نقاط قوت و کارایی فرآیندهای خود
    • نداشتن ارزیابی دقیق از نیازهای بازار و تعیین‌نکردن اهداف فروش

     

    مهم‌ترین دلایل شکست استارتاپ‌ها از نگاه اریک اشمیت (مدیرعامل سابق گوگل)

    مدیرعامل سابق گوگل، اریک اشمیت، عوامل اصلی شکست استارتاپ را در یکی از سخنرانی‌هایش برشمرد؛ او این عوامل را عواملی جهانی دانست که در سرتاسر اکوسیستم کارآفرینی درحال‌وقوع هستند:

    • همکاری با آشنایان خود (اغلب با افرادی کار می‌کنند که بیشتر می‌شناسند)
    • تمرکز بیش‌ازحد بر محصول به‌جای پلتفرم (ظرفیت فراوان پلتفرم‌های شبکه‌ای)
    • تعلل در شراکت (همکاری‌نکردن شرکت‌ها با یکدیگر )نتایج تحقیقات نشان می‌دهد بیش از ۹۰ درصد استارتاپ‌ها با شکست روبه‌رو هستند؛ همچنین بر پایه‌ی تحقیقات دیگری، بیش از ۵۰ درصد از استارتاپ‌ها در ۵ سال اول و بیش از ۷۰ درصد آنها در ۱۰ سال اول شکست می‌خورند؛ ین آمار تکان‌دهنده، گویای مسیر دشوار استارتاپ‌ها برای رسیدن به مقصد است؛
      در این مطلب قصد داریم بر اساس منابع و تحقیقات مختلف داخلی و خارجی، به علل اصلی شکست استارتاپ‌ها بپردازیم؛ یقیناً استارتاپ‌ها می‌توانند با آگاهی و پرهیز از هر یک از این عوامل، مسیری کوتاه‌تر، کم‌هزینه‌تر و هوشمندانه‌تر برای رسیدن به اهداف خود طی کنند.

       

    کوچک کردن

لطفا ابتدا وارد شوید تا بتوانید پاسخ دهید.

پرسش‌های مرتبط