نظر شما در مورد آینده بازار مسکن در سال ۱۴۰۰ چی است؟
رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!
ساخت یک حساب جدید
سئله خانه و داشتن سرپناه یکی از نیازهای اولیه هر فردی در اجتماع است و در زمینه اقتصاد کشورها نیز عوامل مختلفی در نوسانات موجود بر روی آن مانند عوامل جمعیتی، ضریب استهلاک، ضریب تخریب، نرخ تورم و ساختار اقتصادی کشورها و برخی مسائل داخلی بر روی آن دخیل است. اما سوال اصلی این است که آیا قیمت مسکن در سالادامه مطلب ...
سئله خانه و داشتن سرپناه یکی از نیازهای اولیه هر فردی در اجتماع است و در زمینه اقتصاد کشورها نیز عوامل مختلفی در نوسانات موجود بر روی آن مانند عوامل جمعیتی، ضریب استهلاک، ضریب تخریب، نرخ تورم و ساختار اقتصادی کشورها و برخی مسائل داخلی بر روی آن دخیل است. اما سوال اصلی این است که آیا قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰ هم افزایش مییابد؟
با توجه به این موضوع و تاثیر پاندمی یک ساله کرونا بر قیمت مسکن، بهای خانه در کشور در یک ساله گذشته با افزایش بسیار زیادی روبرو بود که میتوان گفت ماهانه بین ۷ تا ۱۰ درصد رشد را تجربه کرد. این افزایش به حدی بود که کاهش یک درصدی قیمت در آذر ماه تنها یک مسئله روانی به حساب میآمد. زیرا در این زمان با توجه به مسئله انتخابات آمریکا، بسیاری از افراد برای سرمایه گذاری در این حوزه دست نگه داشتند تا جهت گیریهای شاخصهای اقتصاد کلان به ثبات برسد.
با توجه به این موضوع و اینکه در کشور ما سازندگان مسکن عمدتا خرده سازان هستند، این بخش نوسانات بسیاری را تجربه میکند. آمار انبوه سازان در کشور بسیار کمتر از این بخش بوده و میتوان گفت ۹۵ درصد از مسکن کشور در دست بخش خصوصی بوده و از این مقدار کمتر از ۸ درصد تولیدکنندگان انبوه هستند و بخش عظیمی را خرده سازان تشکیل میدهند.
یکی از مسائلی که به دنبال حضور خرده سازان در بازار مسکن به وجود میآید، آن است که با توجه به اینکه این سرمایه گذاران اساسا تحلیل بلند مدتی ندارند، عمدتا لحظهای فکر میکنند و مسئولان با شعار مسکن ارزان هیچ وقت نتوانستهاند این شعار را با این نوع از بازار به دست بیاورند. این شعارها و وعدهها موجب میشود تا مدتی رکود در بازار مسکن اتفاق بیافتد و با پدیده افت تولید و فرار سرمایه روبرو شویم.
البته پیشبینی کارشناسان مسکن در ایران نشان میدهد که در سال ۱۴۰۰ نه تنها رکود و افتی وجود نخواهد داشت بلکه پس از عید با افزایش قیمت روبرو خواهیم بود که در میانههای ۱۴۰۰ این افزایش جهش بیشتری نیز پیدا خواهد کرد. یکی از دلایل این موضوع بحث بودجه ۱۴۰۰ و بودجه بخش عمرانی است که کسری تولید مسکن و وضعیت فروش نفت و ورود سرمایه به کشور و افزایش نقدینگی نیز در آن دخیل هستند.
زمانی که کشورهای اروپایی و آمریکا درگیر کرونا شده بودند و صنایع مختلف آنها مانند صنعت توریسم دچار مشکلاتی شده بود، سرمایههای کمی وارد کشورهای شرقی از جمله ایران شد که همین موضوع یکی از عوامل افزایش قیمت مسکن در این دوره بود. احتمال میرود پس از دوران کرونا نیز ارقام بیشتری از سرمایههای خارجی وارد کشور شود و این موضوع به افزایش سرمایه گذاری در حوزه مسکن منجر میشود که باید در این زمینه زیر ساختهای لازم در حوزه مسکن فراهم شود. بنابراین با این اتفاق در سال جدید احتمالا با افزایش قیمت روبرو خواهیم بود.
مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت مسکن در سال ۱۴۰۰ طی مصاحبهای گفت: امیدواریم در سال ۱۴۰۰ با آمدن یک رییس جمهوری که دیدگاه خوبی نسبت به مسکن داشته باشد، شاهد روزهای بهتر در این بخش باشیم.
وی درباره تاثیر تحویل مسکن ملی به متقاضیان در سال ۱۴۰۰ بر بازار مسکن توضیح داد: من معتقدم اتفاق مهمی در بازار رخ داده است و همواره میگویم خوشا به حال دولتی که در سال ۱۴۰۰ راهی پاستور میشود چرا که در دولتهای یازدهم و دوازدهم مسکن ملی رقم خورد تا در سال ۱۴۰۰ واحدهای آماده به دست متقاضیان برسد.
مسلما این مسئله اثر مطلوبی در بازار خواهد داشت و موجب رونق بازار کار برای ۱۸۴ شغل کلیدی در بخش ساخت و ساز مسکن می شود.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت بازار مسکن در سال ۱۴۰۰ پیشبینی کرد: بر اساس تجارب صنف مشاوران املاک باید به آینده بازار مسکن در سال ۱۴۰۰ خوشبین بود زیرا سال آینده شاهد شکوفایی اقتصادی در بخش مسکن خواهیم بود از این رو فکر میکنم حجم رکود بازار کاهش یافته و خریداران به بازار مسکن بازگردند. وی توصیه کرد کسانی که متقاضی واقعی مسکن هستند از فرصت پیش رو برای خرید مسکن بهره گیرند.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی هم درباره پیشبینی قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰ طی مصاحبهای در مورخه ۲۸ اسفند ۹۹ گفت: هیچ نوع توجیهی را برای صعودی شدن قیمت مسکن در نیمه اول سال آینده منطقی نمیدانیم. وی افزود: از اردیبهشتماه به بعد، ماهانه شاهد تحویل واحدهای مسکن ملی به مردم خواهیم بود.
کوچک کردنآیا افزایش قیمت دیگری در بازار مسکن در کمین است؟ سلطانمحمدی با اشاره به اینکه قیمت مسکن طی سه سال گذشته با افرایش سرسام آوری روبرو بوده است، ادامه داد: زمانیکه این افزایش قیمت رخ داد به تبع آن قدرت خرید مردم با کاهش زیادی زیادی همراه شد و همین موضوع موجبات آن را فراهم آورد تا بازار مسکن به رکود عمیادامه مطلب ...
آیا افزایش قیمت دیگری در بازار مسکن در کمین است؟
سلطانمحمدی با اشاره به اینکه قیمت مسکن طی سه سال گذشته با افرایش سرسام آوری روبرو بوده است، ادامه داد: زمانیکه این افزایش قیمت رخ داد به تبع آن قدرت خرید مردم با کاهش زیادی زیادی همراه شد و همین موضوع موجبات آن را فراهم آورد تا بازار مسکن به رکود عمیقی فرو رود و بر همین اساس نیز حجم معاملات نیز به کمترین میزان خود رسید، با توجه به این موضوع رکود بازار مسکن طی دو سال آینده نیز همچنان ادامه خواهد داشت. بر این اساس میتوان گفت، با توجه به افزایش افزایش قیمت مسکن از یک سو و کاهش قدرت خرید مردم از دیگر سو، نمیتوان رونقی را برای بازار مسکن حداقل در دوسال آینده متصور بود.
بر اساس آمارهای منتشر شده در مورد وضعیت بازار مسکن، متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران طی خرداد ماه به ۲۹ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه در سال قبل به ترتیب ۳ و ۵۶.۶ درصد افزایش یافته است.
به گزارش فرارو، از سوی دیگر معاونت بررسی اقتصادی اتاق بازرگانی نیز در گزارشی به وضعیت بازار مسکن پرداخته که نشان میدهد از خرداد ۹۸ تا خرداد سال جاری متوسط قیمت هرمترمربع واحد مسکونی در تهران افزایش حدود ۱۶۳ درصدی داشته و از ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به ۲۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.
مقایسه قیمت هرمترمربع واحد مسکونی و اجارهبها در تهران نشان میدهد که امید به خانهدار شدن در پایتخت رنگ باخته و شاید زندگی در شهرکهای اقماری افراد را به رویای خانهدار شدنشان برساند. بر این اساس در سه سال اخیر و با جهش قیمت مسکن زمان خرید خانه در تهران با فرض پسانداز یکسوم دریافتی فرد، حدود ۸۳ سال و ۳ ماه خواهد بود، این میزان انتظار برای خرید خانهای ۸۰ متری در منطقه ۱۸ است.
مهدی سلطانمحمدی کارشناس بازار مسکن در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه اگر انتظارات تورمی با افزایش فزایندهای روبرو نباشد بهای مسکن رشد خارج از قاعدهای نخواهد داشت، اظهار کرد: از حدود آبان ماه گذشته با توجه به پیروزی جو بایدن ریاست جمهوری آمریکا و امید برای احیای برجام، انتظارات تورمی در سطح جامعه تعدیل شد، در چنین شرایطی ترمز رشد افزایش قیمت مسکن نیز کشیده شد.
وی افزود: از زمانی هم که بایدن وارد کاخ سفید شد قیمت مسکن رشد آنچنانی را تجربه نکرد، این در حالی است که ما در ماههای اردیبهشت و فروردین حتی کاهش قیمت را نیز مشاهده کردیم هرچند که این کاهش در خرداد ماه جبران شد، اما در حالت کلی اگر شاهد اتفاق خارج از پیشبینیای نباشیم قیمت مسکن تنها همپای تورم افزایش خواهد یافت.
سلطان محمدی با تاکید بر اینکه قیمت مسکن کاهش نخواهد یافت،یادآورشد: با توجه به اینکه ما در اقتصاد کشور با پدیدهای به نام تورم روبرو هستیم، قاعدتا با افزایش تورم قیمت مسکن نیز بالا خواهد رفت، همواره این اصل جاری بوده که قیمت مسکن متناسب با نرخ تورم با رشد مواجه میشود، اما طی چند سال اخیر رشد قیمت مسکن از رشد نرخ تورم پیشی گرفت، اما این روند به دلیل خوشبینیهای که ایجاد شد در آبان ماه، متوقف شد و به نوعی ترمز رشد افسارگسیخته مسکن کشیده شد و اگر همچنان این خوشبینیها وجود داشته باشد، قیمت مسکن با رشد ناگهانی دیگری روبرو نخواهد شد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر بخواهیم قیمت مسکن را کنترل کنیم باید در سیاستهای اقتصاد، پولی و مالی حاکم بر کشور تجدیدنظر کنیم، اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که باعث تورم رشد افسار گسیخته تورم و به تبع آن قیمت مسکن در طی سه سال اخیر شد، کسری شدید بودجه دولت بود، در صورتی که اگر دولت هزینههای خود را کاهش میداد، ما شاهد کسری بودجه بسیار شدید دولت نبودیم، از سویی این کمبود منابع از طریق خلق نقدینگی و چاپ پول جبران شد، در ادامه نیز این پولها در بازارهای مختلف از جمله مسکن سرازیر شدند و همین موضوع باعث جهش بی سابقه قیمت مسکن شد.
سلطانمحمدی با اشاره به اینکه قیمت مسکن طی سه سال گذشته با افرایش زیادی روبرو بوده است، ادامه داد: زمانی که این افزایش قیمت رخ داد به تبع آن قدرت خرید مردم با کاهش زیادی زیادی همراه شد و همین موضوع موجبات آن را فراهم آورد تا بازار مسکن به رکود عمیقی فرو رود و بر همین اساس نیز حجم معاملات نیز به کمترین میزان خود رسید، با توجه به این موضوع رکود بازار مسکن طی دو سال آینده نیز همچنان ادامه خواهد داشت. بر این اساس میتوان گفت، با توجه به افزایش افزایش قیمت مسکن از یک سو و کاهش قدرت خرید مردم از دیگر سو، نمیتوان رونقی را برای بازار مسکن حداقل در دوسال آینده متصور بود.
این کارشناس بازار مسکن خاطرنشانکرد: دولت آینده باید تدابیر درست و مناسبی را برای اقتصاد کشور اتخاذ کند، تا شاهد اتفاقاتی که طی سه سال اخیر افتاد، نباشیم، اگر قرار باشد سیاستهای پولی، مالی و اقتصادی سالیان اخیر در دولت آینده نیز اجرا شود، قدر مسلم ما اقتصاد باثباتی را نخواهیم داشت و دوباره تلاطمات اقتصادی تکرار خواهد شد، این در حالی است که اگر سیاستهای مناسب و بهینهای در دستور کار دولت قرار بگیرد،کنترل قیمتها دربازار مسکن و همچنین حکمفرمایی آرامش در این بازار دور از انتظار نخواهد بود.
کوچک کردنمنبع: فرارو