صادق

هزینه اینترنت استارلینک ایلان ماسک چقدر است؟

2 پاسخ

  1. از همان روزهای ابتدایی اعلام پروژه جذاب اینترنت سراسری ماهواره‌ای برای همه نقاط کره زمین توسط تیم پروژه استارلینک شرکت SpaceX می‌توانستیم انتظار داشته باشیم که این اینترنت باید از گران‌ترین اینترنت‌ها روی کره زمین باشد. در جدیدترین بروزرسانی، تیم تحت مدیریت ایلان ماسک قیمت استفاده ماهواره و همچنین تادامه مطلب ...

    از همان روزهای ابتدایی اعلام پروژه جذاب اینترنت سراسری ماهواره‌ای برای همه نقاط کره زمین توسط تیم پروژه استارلینک شرکت SpaceX می‌توانستیم انتظار داشته باشیم که این اینترنت باید از گران‌ترین اینترنت‌ها روی کره زمین باشد. در جدیدترین بروزرسانی، تیم تحت مدیریت ایلان ماسک قیمت استفاده ماهواره و همچنین تجهیزات این سرویس را اعلام کرده که شاید برای بسیاری از ما تنها به یک رویا شباهت داشته باشد.

    اینترنتی با هزاران ماهواره بر فراز کره زمین که هیچ‌گاه قطع نمی‌شود؛ پینگی زیر ۴۰ میلی‌ثانیه در هر زمان و مکان داده و سرعتی تا ۷۰ مگابیت بر ثانیه توسط آن تضمین شده است. برای این سرویس چه قیمتی می‌توان تعیین کرد؟

    مطمئناً اگر شما از کاربران عادی اینترنت باشید با استفاده از خطوط ویژه اینترنت می‌توانید این اینترنت را به قیمت معقولی نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ دلار در ماه برای خود دست و پا کنید و شاید در کشور ما نیز این سرویس با هزینه زیر یک میلیون تومان در ماه قابل ارائه باشد.

    هزینه اینترنت استارلینک ایلان ماسک

    اما سرویسی که ایلان ماسک و تیم آن در نظر دارند تحت عنوان Starlink به کاربران بفروشند قیمتی بسیار فراتر از این روی دست کاربران خواهد گذاشت.

    طبق اعلام Engadget، با ارائه اولین دعوتنامه‌ها، برای طرح بتای این پروژه اعلام شده که علاوه بر ۴۹۹ دلار هزینه اولیه برای تهیه مودم ویژه ماهیانه ۹۹ دلار نیز هزینه اشتراک بوده و باید پرداخت گردد. تجهیزات استفاده از این طرح شامل یک روتر Wi-Fi همراه با مودم خاص و ویژه‌ای است که توسط شرکت SpaceX طراحی شده است.

    تاکنون اسپیس ایکس ۹۰۰ استارلینک به فضا فرستاده اما این فقط بخش کوچکی از خوشه چند هزار ماهواره ای اسپیس ایکس است. طبق تخمین ها هزینه راه اندازه این شبکه ۱۰ میلیارد دلار یا بیشتر و اسپیس ایکس معتقد است درآمد سالانه آن حدود ۳۰ میلیارد دلار خواهد بود.

    با این اوصاف آیا شما هنوز هم می‌خواهید از کاربران و کسانی باشید که این سرویس را خریداری کرده و استفاده می‌کنند؟

    کوچک کردن
  2. جدای از بحث مشکلات گرفتن مجوزها واقعیت امر این است که هزینه اشتراک ماهانه برای دریافت سرویس اینترنت ماهواره‌ای بسیار بیشتر از هزینه دیگر راه‌های دریافت اینترنت است. طوری که یک‌بار باید ۴۹۹ دلار برای سخت‌افزارهای زمینی لازم هزینه کرد و سپس ماهانه ۹۹ دلار برای خود سرویس اینترنت پرداخت به همین دلیل استادامه مطلب ...

    جدای از بحث مشکلات گرفتن مجوزها واقعیت امر این است که هزینه اشتراک ماهانه برای دریافت سرویس اینترنت ماهواره‌ای بسیار بیشتر از هزینه دیگر راه‌های دریافت اینترنت است. طوری که یک‌بار باید ۴۹۹ دلار برای سخت‌افزارهای زمینی لازم هزینه کرد و سپس ماهانه ۹۹ دلار برای خود سرویس اینترنت پرداخت به همین دلیل استفاده از اینترنت ماهواره‌ای نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا در حال حاضر یک روش رایج نیست.

    هزینه اینترنت استارلینک

    اینترنت ماهواره‌ای را نمی‌توان محدود کرد

    این کارشناس حوزه فناری در پاسخ به اینکه آیا امکان اختلال در اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به وسیله پارازیت وجود دارد یا خیر هم گفت:  شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده قطر هر دیش که در پک خریداری شده موجود است، ۷۰ سانتی متر است. دیش را در هر جا که قرار دهید از غرب به شرق به ازای هر ۱۰ سانتیمتر یک سیگنال ماهواره اسپیس ایکس دریافت می‌کند. با این حساب تا امروز هر دیش در هر جایی که قرار بگیرد از سه ماهواره سیگنال دریافت خواهد کرد. دیش‌ها دارای سیستمی هستند که  به صورت کاملا ًهوشمند چرخیده و قویترین سیگنال از بین سه سیگنال را تشخیص داده و روی بهترین و قویترین آنها متمرکز می‌شوند. اوج تکنولوژی اینجاست که با جابجا کردن محل دیش، مثلاً ۷۰ سانتیمتر، کاربر  سیگنال را از سه ماهواره دیگر دریافت خواهد کرد. قرار است تا دو سال دیگر سه سیگنال تبدیل به ۱۰ سیگنال شود. بنابراین جلوگیری رسیدن سیگنال به دیش کاری بسیار دشوار است.

    همچنین کسانی که به دنبال مقابله با اینترنت ماهواره‌ای هستند  به اندازه کافی با استار لینک آشنا نیستند چون  شبکه جی پی اس موقعیت یابی در دنیا دارای ۶۰ ماهواره است. در آینده جی پی اس روی ماهواره‌های استار لینک می‌رود. این اتفاق ابعاد عجیب و غریبی دارد و مقابله با آن با طرح‌های خنده‌دار ممکن نیست.

    اینترنت استارلینک خواه ناخواه در ایران فراگیر خواهد شد

    رهبر در پایان با اشاره به توییت ایلان ماسک در خصوص توسعه اینترنت ماهواره‌ای و امکان استفاده مردم ایران از آن، تصریح کرد: تاکنون حدود ۴۰ درصد از ماهواره‌های این شرکت در مدار قرار گرفته و طی چند سال آینده خواه ناخواه اینترنت استارلینک در دنیا و ایران فراگیر خواهد شد بنابراین در چنین شرایطی به جای سیاست مقابله، همکاری شرکت اسپیس ایکس منطقی‌تر خواهد بود. البته با توجه به تحریم‌ها این همکاری می‌تواند غیر رسمی باشد. ضمن اینکه تکنولوژی‌ هیچ مرزی ندارد و امکان دریافت مستقیم در آینده دور از ذهن نخواهد بود و در بحث هزینه اینترنت ماهواره‌ای ایلان ماسک نوید کاهش هزینه‌ها را در آینده داده است.

    استارلینک تاکنون بیش از ۱۰ هزار کاربر در کشورهای استرالیا، نیوزلند، مکزیک و بخش‌هایی از آمریکا و کانادا داشته است. هدف این است که دیگر نقاط جهان نیز در سال ۲۰۲۱ مورد پشتیبانی قرار بگیرند. این کمپانی نخستین ماهواره‌های آزمایشی خود را در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب کرد. بعد از این هم شاهد ارسال ۶۰ ماهواره رسمی استارلینک در سال ۲۰۱۹ بودیم. اسپیس ایکس حدوداً ۱۰۰۰ ماهواره به مدار زمین فرستاده است. به مرور زمان، اسپیس ایکس می‌خواهد هر سه ماه یک‌بار حداقل یک موشک فالکون به مدار زمین بفرستد که ۶۰ ماهواره در هر کدام تعبیه شده است.

    بنا به اعلام وبسایت رسمی پروژه استارلینک، سرعت بین ۵۰ مگابیت بر ثانیه تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه و تأخیر آن بین ۲۰ الی ۴۰ میلی‌ثانیه است.

    کوچک کردن

لطفا ابتدا وارد شوید تا بتوانید پاسخ دهید.

پرسش‌های مرتبط