morteza

پرایس اکشن چیست؟ و یادگیری پرایس اکشن به چه صورت است؟

2 پاسخ

  1. این پاسخ ویرایش شده است.

      به بیان ساده پرایس اکشن یک تکنیک معامله گری و تحلیل بازار است که به معامله گر این امکان را می دهد تا تصمیمات خود برای انجام معاملات با استفاده از حرکات واقعی قیمت بگیرد. برخلاف دیگر تریدرها که با استفاده از اندیکاتورهایی که همیشه عقب تر از قیمت فعلی بازار هستند اقدام به تحلیل حرکات قیمت می کنادامه مطلب ...

     

    به بیان ساده پرایس اکشن یک تکنیک معامله گری و تحلیل بازار است که به معامله گر این امکان را می دهد تا تصمیمات خود برای انجام معاملات با استفاده از حرکات واقعی قیمت بگیرد. برخلاف دیگر تریدرها که با استفاده از اندیکاتورهایی که همیشه عقب تر از قیمت فعلی بازار هستند اقدام به تحلیل حرکات قیمت می کنند (توجه داشته باشید که اصلا منظور ما این نیست که استفاده از اندیکاتورها برای انجام تحلیل و معامله مناسب نمی باشد). اکثر اندیکاتورها از قیمت فعلی بازار عقب تر هستند و در واقع تحلیل اطلاعات گذشته قیمت را با استفاده از فرمول شان به شما نشان می هند.

    پرایس اکشن با استفاده از تحلیل الگوهای قیمت تلاش می‌کند تا نظم حاکم بر بازار که گاهی اوقات تصادفی به نظر می‌رسد را به شیوه ای بهتر به معامله‌گر ارائه دهد. در واقع پرایس اکشن تریدرها چند گام فراتر می‌روند; سوال اصلی آن‌ها این نیست که چه اتفاقی در حال رخ دادن است; بلکه این است که چرا این اتفاق دارد می‌افتد! بنابراین می‌توانند تصمیمات بهتری بگیرند. سویینگ‌­ها (نقطه عطف بالا و پایین بازار یا همان High و Low تست کردن حمایت­ها و مقاومت­ها و روندهای تثبیت؛ نمونه‌هایی از پرایس اکشن هستند.) نمودارهای شمعی ژاپنی و نمودارهای میله ای ابزارهای مهمی برای تحلیل با استفاده از روش پرایس اکشن می‌­باشند. الگوهای شمعی مانند هارامی، اینگولفینگ، شوتینگ استار و … همگی مواردی هستند که در تحلیلگری به سبک پرایس اکشن با آن موجه خواهید شد.

    پرایس اکشن تریدر

    معامله­‌گری که از روش پرایس اکشن استفاده می­‌کند را پرایس اکشن تریدر می­‌گویند. این دسته از تریدرها همه چیز را ساده می‌بینند که در واقع روش بسیار موثری در معامله گری است؛ همه چیز را ساده ببین! این تریدرها نوسانات قیمت، الگوهای نموداری، حجم معاملات و دیگر اطلاعات بازار را برای ورود به معاملات با یکدیگر ترکیب می­‌کنند. البته این به بدان معنا نیست که این بهترین روش برای تحلیل بازار است. استفاده از این روش به درک خوبی از بازار نیاز دارد تا تریدر بداند که بازار چگونه حرکت می­کند و نظم درونی آن به چه صورتی است، اما مزیت این روش این است که تقریبا در هر بازاری کار می‌کند؛ بازار سهام، فارکس، فیوچرز، طلا، نفت و … . ناب­ترین نوع از پرایس اکشن تریدرها به Tape Trader مشهور هستند، آن‌ها برای انجام معاملات خود نیازی به چارت ندارند و تنها به دنبال مناطق حمایتی و مقاومتی برای کسب سود هستند. ابزار اصلی آن‌ها در پنجره Time و Sales و یا گاهی Depth of Market خلاصه می­‌شود.

    مزایای معامله گری بر اساس پرایس اکشن

    ۱- رایگان است! تریدرهای پرایس اکشن نیازی به نرم افزارهای اضافی ندارند. کندل، بار، نقطه یا هر نوع نمودار دیگری می­تواند اطلاعات لازم را به این تریدرها ارائه دهد.

    ۲- این روش در هر بازار و در هر موقعیتی کاربرد دارد. سهام، فارکس، آتی، کالا و … .

    ۳- با استفاده از هر نرم افزاری می‌توان تحلیل پرایس اکشن را انجام داد؛ نینجا تریدر، ترید استیشن، متاتریدر و یا هر نرم افزار دیگری.

    ۴- سریع است! تاخیر قیمتی وجود ندارد، در واقع اطلاعات تاریخ گذشته در معاملات شما نقشی نخواهند داشت.

    ۵- روشی همه جانبه است که همه چیز را با هم ترکیب می‌کند اما تداخل اطلاعات وجود ندارد.

    ۶- با همه مزایایی که روش پرایس اکشن دارد، اما یادگیری آن نیاز به صرف زمان و تمرین خواهد داشت؛ باید به این نکته توجه داشت که کلید اصلی یادگیری این روش تمرین مداوم است.

    تلاش دوباره

    یکی از مشاهدات کلیدی معامله گران پرایس اکشن این است که بازار اغلب بعد از شکست سطوح یا اصلاحی شدن، دوباره به آن سطح باز می­‌گردد. اگر بازار به یک نقطه معین برگردد، آنگاه معامله گر انتظار دارد که بازار یا به مسیر خود ادامه بدهد و یا مجدد برگردد، در چنین شرایطی معامله گر نباید اقدامی انجام دهد تا اینکه بازار یکی از این دو راه را انتخاب کند. وقتی بازار از این مرحله بگذرد و یکی از این دو حالت را انتخاب کند، آنگاه احتمال موفقیت معامله بسیار زیاد خواهد بود. بنابراین در چنین موقعیتی باید برای دومین نقطه ورود منتظر بمانیم. برای مثال، اگر در دومین تلاش، فروشندگان سعی می‌کنند قیمت را به کف جدیدی ببرند و اگر این تلاش شکست بخورد آنگاه کف دوقلو شکل خواهد گرفت و در چنین نقطه‌ای فروشندگان نظر خود را تغییر داده و می­‌خرند. بنابراین فروشندگان هم به خریداران ملحق شده و یک فشار خرید قوی ایجاد می­‌شود. یک مثال دیگر را بررسی می­‌کنیم. فرض کنیم بازار خط روند یا دامنه معاملاتی را می­‌شکند. سپس بازار مجدد به این سطح شکسته شده بر می‌­گردد و بجای اینکه به مسیر قبلی خود ادامه دهد، بر می‌­گردد و به شکست ادامه می­‌دهد، این حالت را “تایید” گویند.

    معامله گران به دام افتاده

    معامله­‌گران به دام افتاده اصطلاح رایجی در پرایس اکشن است و به معامله گرانی اشاره دارد که در سیگنال ضعیف وارد بازار شده‌اند و یا بدون دریافت تأیید وارد شده‌اند. این معامله گران در ضرر هستند چون بازار در جهت مخالف معامله آن‌ها پیش رفته، یعنی اگر پرایس اکشن به حد ضرر آن‌ها برخورد کند، آنگاه پوزیشن معاملاتی آن‌ها بسته می­‌شود. بسیاری از معامله گران از حد ضرر استفاده می­‌کنند تا اگر بازار در جهت مخالف حرکت کرد آن‌ها از پوزیشن خود خارج شوند. این حالت باعث می‌شود حد ضررهایی که توسط معامله­‌گران به دام افتاده مشخص شده‌­اند به سفارشاتی تبدیل شوند که جهت مخالف بازار را تقویت کنند. تمام استراتژی‌های مربوط به معامله گران به دام افتاده همگی بر پایه روش­‌های ال بروکس است.

    روند

    روند به دو شکل صعودی و نزولی است. در روند صعودی، سقف‌ها و کف‌های بالاتر و در روند نزولی هم سقف‌­ها و کف‌های پایین‌­تری شکل می­‌گیرند. برای مشخص کردن روند، سقف‌ها را به هم و کف‌ها را هم به وصل می­‌کنیم، این خطوط شیب­دار، نشانگر جهت روند هستند. روند زمانی شکل می­‌گیرد که بازار ۳ یا ۴ گام متوالی شکل دهد. برای مثال در روند صعودی، سقف‌ها و کف‌های بالاتری داشته باشیم، نکته مهم این است که سقف‌ها و کف‌های بالاتر باید بعد از بسته شدن شمع بررسی شوند. اگر قبل از بسته شدن شمع تصمیم بگیریم که این یک سقف بالاتر است، آنگاه این ریسک وجود دارد که بازار بر خلاف انتظار ما برگردد.

    پولبک

    پولبک جایی است که روند موجود دچار وقفه و یا اصلاح می‌­شود. اما این اصلاح از نقطه شروع روند و یا نقطه شکست فراتر نمی­‌رود. اگر پولبک از نقطه شروع روند فراتر برود، آنگاه یک برگشت یا شکست نادرست است و نه یک پولبک. در یک روند قوی، پولبک برای زمان زیادی ادامه دارد تا اینکه یک گام دیگر شبیه به روند شکل دهد. همانند یک روند معمولی، یک پولبک بزرگ نیز دو گام دارد، به عبارتی معامله گران پرایس اکشن انتظار دارند که بازار به تلاش دوباره پایبند بماند و بنابراین منتظر دومین سوئینگ در پولبک هستند که شکست بخورد و بازار در جهت روند قبلی به حرکت ادامه دهد. یکی از روش‌های پرایس اکشن برای اینکه در انتهای پولبک و در جهت روند وارد شود این است که در پولبک روند صعودی تعداد سقف­‌های بالاتر و در پولبک نزولی تعداد کف‌های پایین‌تر را بشمارد.

    کوچک کردن
  2. تحلیل به روش پرایس اکشن معمولاً اندیکاتورها سیگنال خروجی خود را موقعی به تریدر می دهند که قیمت یا نرخ، حرکت خود را کرده است و هیچ قطعیتی برای ادامه حرکت در جهت قبلی وجود ندارد. ممکن است بعد از ورود با کمی حرکت رو جلو در جهت سیگنال اندیکاتور کمی خوشبینی و رضایتمندی در تریدر بوجود آید اما با برگشت قیمادامه مطلب ...

    تحلیل به روش پرایس اکشن

    معمولاً اندیکاتورها سیگنال خروجی خود را موقعی به تریدر می دهند که قیمت یا نرخ، حرکت خود را کرده است و هیچ قطعیتی برای ادامه حرکت در جهت قبلی وجود ندارد. ممکن است بعد از ورود با کمی حرکت رو جلو در جهت سیگنال اندیکاتور کمی خوشبینی و رضایتمندی در تریدر بوجود آید اما با برگشت قیمت تریدر دچار و اضطراب و سرخوردگی می شود. اندیکاتور بر پایه روابط و فرمول های ریاضی است و حرکت قیمت باعث می شود تا اندیکاتور با توجه به فرمول خود سیگنالی با تأخیر به تریدر بدهد. به عنوان مثال عده ای با کراس دو مووینگ اوریج وارد بازار می شوند در صورتیکه برای اینکه این کراس اتفاق بیفتد ابتدا قیمت به اندازه کافی در یک جهت حرکت کرده و پس از آن کراس دو مووینگ اوریج رخ می دهد که سیگنالی برای برخی از معامله گران محسوب می شود. اما آیا این حرکت قطعا ادامه می یابد؟ ممکن است بازگردد و دوباره در خلاف جهت قبلی دو مووینگ اوریج کراس کنند.

    کراس دو مووینگ اوریج

    در تصویر بالا سه مرتبه کراس دو مووینگ اوریج سیگنال با تاخیر و اشتباه به تریدر داده است. بنابراین ورود صحیح قبل از شروع حرکت نرخ در یک جهت است!!! و این ناممکن و ناشدنی نیست!!!

    در صورتیکه تریدر روش پرایس اکشن را به خوبی فرا گیرد و مقدار ریسک به ریوارد را در معاملات خود به خوبی اجرا کند، در معاملات خود موفق خواهد بود.

    در روش پرایس اکشن نوع نگاه به بازار برپایه تصمیمات معامله گران و قدرت عرضه و تقاضا است. بنابراین خیلی سریع تر از سیگنال اندیکاتورها تریدر موقعیت های سودزا را شناسایی می کند.

    در روش پرایس اکشن پیش از ورود به معامله بازار به خوبی بررسی می شود و با ورود به معامله نیز کندل ها یکی پس از دیگری بررسی می شوند تا بهترین سود یا کمترین زیان حاصل شود.  همچنین پیش از ورود به ترید حد ضرر و حد سود تعیین می گردد و بر اساس آن حجم معامله تعیین می گردد.

    در این مطلب پس از بیان مفاهیم پایه و اساس پرایس اکشن، ستاپ های معاملاتی آموزش داده می شود.

    درک رفتار دیگر معامله گران در روش پرایس اکشن

    در روش پرایس اکشن تلاش بر اینست که معامله گر با واقعیت بازار روبرو شود. هرچه با رفتار معامله گران بهتر آشنایی صورت گیرد، بهتر و سریع تر موقعیت های سودآور بازار شناسایی می گردند. در حقیقت تصمیمات تریدرها باعث حرکت نمودار در یک جهت مشخص می شود. واضح است که حرکت قیمت در بازار برپایه قدرت عرضه و تقاضا می باشد. به عبارتی دیگر عدم تعادل در عرضه و تقاضا باعث حرکت قیمت می شود. سوال اساسی اینست که در نموداری که با آن روبرو هستیم چگونه می توان تصمیم معامله گران را تشخیص داد؟

    برای پاسخ این سوال از یک مثال بهره می بریم. به شکل زیر دقت کنید.

    معامله پرایس اکشن

    در نقطه A خریداران وارد بازار می شوند. آنها با این نگاه و تحلیل که در این حمایت روند بازمی گردد و صعودی می شود معامله خرید باز کرده اند.

    در نقطه B وقتی حمایت شکسته می شود. عده ای انتظار دارند که این شکست ادامه پیدا کند بنابراین معامله فروش باز می کنند. خریدارانی که در A معامله خرید بازکرده بودند استاپ لاس خود را در زیر A گذاشته بودند. حال با شکسته شدن حمایت و فعال شدن استاپ لاس آنها قدرت فروش در بازار بیشتر شده و موجب کاهش نرخ می گردد. پس دو گروه فروشندگان و کسانی که استاپ لاس خریدشان زده شده باعث پایین آمدن نرخ شدند.

    در نقطه C کسانی که فروختند عده ای از آنها سود خود را برمیدارند و در واقع به دنبال سود کوتاه مدت هستند (اسکالپرها).

    عده ای با توجه به شکست حمایت پولبک را پیشبینی می کنند. بنابراین وارد خرید می شوند تا نرخ بالا رود و پولبک ایجاد شود.

    در نقطه D همانهایی که در B خریده بودند و بعد معامله شان در ضرر رفته و استاپ لاس نداشتند حال با رسیدن نرخ به نقطه D ضرر آنها به صفر رسیده و معامله خود را می بندند و با بستن معامله  فشار فروش ایجاد می کنند. عده دیگری در نقطه D با دیدن پولبک وارد فروش می شوند. همچنین عده ای که در A فروخته بودند در D به حجم خود اضافه می کنند. همه این دسته معامله گران فشار فروش ایجاد می کنند.

    بنابراین در روش پرایس اکشن سعی بر اینست که با حرکت نرخ به این موضوع که واکنش معامله گران چه خواهد بود توجه شود.

    معامله گر پرایس اکشن پیشرو در معاملات

    در روش پرایس اکشن معامله گر با این دید معامله خرید باز می کند که بعد از معامله خرید او دیگر معامله گران نیز وارد خرید شوند و سفارشات خرید منجر به یک روند صعودی شود. همچنین با باز کردن معامله فروش، دیگر معامله گران نیز وارد فروش شوند و روندی نزولی در ادامه بوجود آید. پس نکته اساسی اینست که انتظار رود بعد از معامله یک تریدر پرایس اکشن دیگر معامله گران نیز در جهت معامله او وارد بازار شوند. در این روش بایستی تصمیم جمعی تریدرها پیشبینی شود. اما این پیشبینی همیشه و در همه شرایط بازار ممکن نیست. این پیشبینی زمانی می تواند برای یک معامله گر پرایس اکشن صحیح و سودآور باشد که دیگر معامله گران تصمیم گیری اشتباه می کنند و در واقع در محلی که اکثر معامله گران استاپ لاس می گذارند تا با فعال شدن استاپ لاس آنها قدرت بازار در جهت معامله تریدر پرایس اکشن بیشتر شود. فعال شدن استاپ لاس معامله گرانی که به اشتباه و بر پایه هیجان وارد بازار شدند به معنای حرکت نرخ یا قیمت در جهت معامله تریدر حرفه ای پرایس اکشن است.

    در روش معامله گری پرایس اکشن بایستی مناطقی از نمودار که تریدرها در استرس هستند شناسایی شود. تا با پیشبینی رفتار و تصمیم اشتباه آنها ورود صحیح برای تریدر پرایس اکشن صورت گیرد. در این شیوه مدیریت ریسک و حجم معامله از ارکان اصلی است و همچنین معامله گر بایستی از انضباط و نظم در ترید برخوردار باشد.

    کوچک کردن

لطفا ابتدا وارد شوید تا بتوانید پاسخ دهید.

پرسش‌های مرتبط