Ahmad
کاربر

چرا بعد از غرق شدن تایتانیک ۷۳ سال طول کشید تا در اقیانوس پیداش کنند؟

2 پاسخ

  1. بلافاصله بعد از غرق شدن کشتی تایتانیک در سال ۱۹۱۲ بسیاری از افراد سعی کردند که مکان غرق شدن آن را پیدا کرده و لاشه کشتی را از آب بیرون بکشند. با این وجود تا سال ۱۹۸۵ کسی موفق نشد این کشتی غول پیکر که زمانی فکر می شد غیرقابل غرق شدن است را پیدا کند. بعد از پیدا شدن لاشه کشتی در عمق دریا جدال بر سر ماادامه مطلب ...

    بلافاصله بعد از غرق شدن کشتی تایتانیک در سال ۱۹۱۲ بسیاری از افراد سعی کردند که مکان غرق شدن آن را پیدا کرده و لاشه کشتی را از آب بیرون بکشند. با این وجود تا سال ۱۹۸۵ کسی موفق نشد این کشتی غول پیکر که زمانی فکر می شد غیرقابل غرق شدن است را پیدا کند. بعد از پیدا شدن لاشه کشتی در عمق دریا جدال بر سر مالکیت کشتی و اشیاء با ارزش موجود در آن بالا گرفت.

    کشتی تایتانیک

    به لطف فیلم “تایتانیک” ساحته جیمز کامرون، داستان غرق شدن این کشتی اکنون در سراسر جهان شناخته شده است. کشتی تایتانیک در ۱۰ آوریل سال ۱۹۱۲ اولین سفر دریایی خود را از بندر ساوتهمپتون در انگلیس به سمت نیویورک آغاز کرد. تنها ۴ روز بعد و در نتیجه برخورد با یک کوه یخی، این کشتی عظیم و مجلل در دریا غرق شد. از آن جا که تعداد زیادی از مسافران کشتی در این حادثه کشته شدند و ادعا شده بود که کشتی تایتانیک یکی از امن ترین کشتی های ساخته شده به دست بشر است ، واقعه غرق شدن کشتی انعکاس گسترده ای در رسانه ها و در بین توده مردم داشت.

    مکان یابی محل قرار گرفتن لاشه تایتانیک

    مکان یابی محل قرار گرفتن لاشه تایتانیک

    تا سال ۱۹۸۵ مردم فکر می کردند که از منطقه اصلی محل غرق شدن کشتی اطلاع دارند اما کسی از مکان دقیق غرق شدن آن اطلاع نداشت. تلاش هایی بسیاری برای پیدا کردن کشتی با استفاده از امواج صوتی انجام گرفت اما نتیجه ای در پی نداشتند تا این که دو کاشف فرانسوی- آمریکایی به نام های ژان لوییس میچل (Jean-Louis Michel) و رابرت بالارد (Robert Ballard) وارد معرکه شدند.

    دماغه کشتی تایتانیک

    دماغه کشتی تایتانیک

    تحقیقات وسیعی که گریم انجام داد بالارد را به ساخت وسیله ای پیشرفته برای سفر به اعماق دریا و تسهیل کاوش عمق اقیانوس ترغیب کرد. بعدها نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا از تکنولوژی ساخت آرگو برای انجام ماموریت های سری استفاده کرد. بعضی از عکس های منحصربفردی که توسط زیردریایی آرگو از محل غرق شدن کشتی گرفته شده است دماغه کشتی را نشان می دهد که به آسانی قابل شناسایی است.

    داخل کشتی غرق شده تایتانیک

    داخل کشتی غرق شده تایتانیک

    بعد از اولین عکس هایی که از کشتی غرق شده تایتانیک گرفته شد، ماموریت های دیگری توسط زیردریایی آرگو برای عکسبرداری بیشتر و بهتر از این کشتی انجام گرفت. علاوه بر این بالارد یک زیردریایی بزرگتر را نیز برای انتقال محققان به زیر آب برای بررسی بیشتر لاشه کشتی ساخت. همچنین وی دوربینی را طراحی کرد که می توانست وارد قسمت های داخلی کشتی شده و از آن عکسبرداری کند. تصاویر این دوربین نشان داد که لاشه کشتی غرق شده تایتانیک به خانه امنی برای هزاران گونه دریایی تبدیل شده است. در عکس بالا وان حمام کاپیتان کشتی را می بینید که علیرغم سالم بودن از جلبک پوشیده شده است.

    به نمایش گذاشتن لاشه کشتی تایتانیک

    به نمایش گذاشتن لاشه کشتی تایتانیک

    بسیاری از قسمت های لاشه غرق شده کشتی تایتانیک را به دلیل فرسودگی و ظرافت نمی توان حرکت داد از این رو بالارد قصد داشت که هزینه های لازم برای محافظت از لاشه این کشتی در مقابل توریست ها و جمع آوری کنندگان قطعات آهنی زیر دریا تامین کند. با این وجود یک تکه از عرشه کشتی در سال ۱۹۹۸ از بدنه جدا شده و به سطح آب آورده شد.

    این قطعه از کشتی به موزه ای در شهر بوستون منتقل شده ودر سال ۲۰۰۶ در سقف مرکز خرید متریون (Metreon) در شهر سانفرانسیسکو قرار گرفت. هرچند که لاشه کشتی کاملا زنگ زده و با مرجان پوشیده شده است ولی بقایای کشتی تایتانیک همچنان در قعر دریا قرار داشته و از آن ها محافظت می شود.

    اگر چه بالارد و همراهانش در کاوش های خود هیچ گونه اشیاء قیمتی را از این کشتی خارج نکردند اما به ادعای آن ها گروه های کاشف بعدی به غارت اموال این کشتی غرق شده پرداختند. با این وجود اشیاء بسیاری از قبیل ساعت، آلات موسیقی و چوب های نیم سوز از این غارتگری ها نجات یافته و در معرض دید عموم قرار گرفته اند.

    منبع: ویکی پیدیا، روزیاتو

     

    کوچک کردن
  2. گاهی اوقات انسانها میخواهند با خدا کُشتی بگیرند [محسن قرائتی] اما با خدا نمیتوان لج کرد. هرکس بخواهد با خدا لج کند وارد بازی بسیار خطرناکی شده که برنده و بازنده آن از ابتدا مشخص است. به عنوان مثال زلیخا میخواست رابطه اش با یوسف مخفیانه باشد. پشت هفت در پنهان شد. با خدا لج کرد! خدا هم طوری رسوایش کردادامه مطلب ...

    گاهی اوقات انسانها میخواهند با خدا کُشتی بگیرند [محسن قرائتی] اما با خدا نمیتوان لج کرد. هرکس بخواهد با خدا لج کند وارد بازی بسیار خطرناکی شده که برنده و بازنده آن از ابتدا مشخص است. به عنوان مثال زلیخا میخواست رابطه اش با یوسف مخفیانه باشد. پشت هفت در پنهان شد. با خدا لج کرد! خدا هم طوری رسوایش کرد که دیگر نتواند در مصر سر بلند کند. یا بعضی آدم ها بچه نمی آورند که توی دردسر نیفتند. میگوید یک بچه کافی است. اما خدا مثلا همان بچه را چنان مریض می کند (برای امتحان) که به اندازه ۱۰ بچه اذیت شوند. شاید بشود گفت ماجرای تایتانیک هم از همین دست کشتی گرفتن ها بود.

    آقای توماس اندروز طراح این کشتی بزرگ بخار پس از ساخت آن نه تنها ان شا الله نگفت! ( که البته قاعدتا نباید میگفته و ما چنین انتظاری از ایشان نداشتیم! ) بلکه حتی با کمال غرور و گستاخی برگشت و گفت:

    ” حتی خدا هم نمیتواند این کشتی را غرق کند! “

    ( میگویند این جمله روی کشتی نیز نوشته شده بود ) البته بیچاره میخواسته از کشتی اش تعریف کند و بگوید که خیلی محکم و استوار است. اما با این جمله احتمالا به طور نا خواسته وارد بازی مذکور با خدا شده و کار را خراب کرده است. از قضا همانطور که میدانید این کشتی در اولین سفر خود در ۱۵ آوریل ۱۹۱۲ بر اثر برخورد با کوه یخ غرق شد و از ۲۲۲۴ نفر مسافری که سوار بر این کشتی به سمت آمریکا میرفتند تنها ۷۱۰ نفر نجات یافتند و ۱۵۱۴ نفر دیگر ( از جمله خودآقای اندروز ) به اشکال مختلف جان باختند.

    صحنه معروف فیلم  تایتانیکصحنه معروف فیلم  تایتانیک  اثر “جیمز کامرون”

    و اما برویم سراغ فیلم که شما هم حتما آن را دیده اید و میدانید شاهکاریست با نویسندگی و کارگردانی جیمز کامرون. امیدوارم به من نخندید اما خود من تا همین چند وقت پیش این فیلم را ندیده بودم. راستش را بخواهید یک جور هایی از دیدن آن میترسیدم و دلم نمیخواست آن را ببینم. تصور میکردم تماشای داستانی که انتهای آن مشخص است لطفی ندارد. حتی خیلی وقت پیش به صورت تصادفی صحنه های آخر این فیلم را در تلوزیون دیده بودم. جایی که تعداد زیادی از مردم در حالی که جلیقه ی نجات بر تن داشتند و روی آب شناور بودند از سرما یخ زدند. صحنه وحشتناک و دلخراشی بود. برای همین چون آخر فیلم را دیده بودم از دیدن آن فرار می کردم. اما این اواخر قسمت هایی از آن را در اینستاگرام دیدم و ترقیب شدم که حتما آن را کامل ببینم و بالاخره این کار را کردم.

    به نظر من داستان تایتانیک، داستان زندگی بشر است! تدایی کننده قدرت بی انتهای خالق بزرگ در برابر قدرت ناچیز یا بهتر است بگویم ناتوانی مخلوق است. حتی صحنه های غرق شدن کشتی من را به یاد آیات قیامت در قرآن می اندازد. زمانی که همه چیز درهم و برهم میشود و اوضاع کاملا از دست آدمیزاد خارج است. کشتی بزرگی به نام زمین که آنرا به طبقات اجتماعی با عنوان فقیر و غنی تقسیم کرده ایم ( مانند قسمت درجه۱، ۲ و ۳ در کشتی ) عاقبت به کوه سرنوشت برخورد خواهد کرد. آن زمان است که تنها و تنها خدا برای انسان باقی میماند و هرکه را بخواهد نجات خواهد داد.

    در زمان حرکت کشتی مردم با شادی برای آشنایان خود دست تکان میدادند و خوشحال بودند از این که اولین مسافران تایتانیک هستند اما چه کسی می دانست که آخرین مسافران نیز خودشان هستند؟! چه کسی فکرش را میکرد که این کشتی غرق نشدنی آخرین سفر زندگی آن ۱۵۰۰ نفر را رقم خواهد زد؟! پسرک فقیر داستان ما وقتی بلیط ها را در شرط بندی برد از کجا میدانست یخ زدن در اقیانوس اطلس را برنده شده یا ملاقات با اولین و آخرین عشق زندگی اش؟! یا آن مرد خوش اقبالی که به خاطر از دست دادن بلیط هایش خود مشغول خود خوری بود، کجا فکرش را میکرد که از تجربه ی حادثه ای مرگ بار جان به در برده؟! و اینجاست که جناب حافظ می فرمایند:

    ” باشد اندر پرده بازی های پنهانن غم مخور! “

    به عنوان یک مخاطب معمولی که حتی فیلم های زیادی هم ندیده عقیده دارم آقای کامرون خواسته یا ناخواسته به زیبایی این مفاهیم را در اثر خود گنجانده بود. مثلا وقتی که ملبانان با نا امیدی منور های خود را به سمت آسمان شلیک می کنند، کافیست شما کمی از کشتی دور شوید و از آنجا به کوچکی آن کشتی بزرگ غرق نشدنی و نقطه ای که مانند یک ستاره در دور دست ها روشن و خاموش میشود پی ببرید! همچنین میتوانید پستی و رذالت بعضی انسانها برای کمی بیشتر زنده ماندن و در مقابل فداکاری بعضی دیگر را برای نجات جان همنوعان خود در کنار هم ببینید.

    هرچند بعید میدانم کسی باشد که هنوز این فیلم را ندیده اما حتی اگر یک درصد هم مثل من تا کنون نتوانسته اید این فیلم را ببینید یا فکر میکنید آخر داستان مشخص است و این کشتی به هر حال غرق خواهد شد به شما اطمینان می دهم که تایتانیک ارزش یک بار دیده شدن را دارد. همانطور که زندگی ارزش یک بار تجربه کردن را…

    کوچک کردن

لطفا ابتدا وارد شوید تا بتوانید پاسخ دهید.

پرسش‌های مرتبط