چرا یخ های قطب آب می شوند؟
رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش شود.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
بهترین جا برای اشتراک ایده ها و کمک به دیگران برای انتشار بیشتر علم و دانش!!
ساخت یک حساب جدید
پژوهشگران میگویند روند گرمایش زمین به گرم شدن سریع آبهای عمق اقیانوس اطلس منجر شده و این جریان آب گرم از زیر اقیانوس اطلس به سمت یخهای قطب شمال جریان مییابد و باعث میشود یخها از زیر و نه از بخشهای بالاتر ذوب شوند. این نحوه ذوب شدن باعث میشود حجم عظیمی از کوههای یخ با سرعت بالا فرو بریزند. هادامه مطلب ...
پژوهشگران میگویند روند گرمایش زمین به گرم شدن سریع آبهای عمق اقیانوس اطلس منجر شده و این جریان آب گرم از زیر اقیانوس اطلس به سمت یخهای قطب شمال جریان مییابد و باعث میشود یخها از زیر و نه از بخشهای بالاتر ذوب شوند.
این نحوه ذوب شدن باعث میشود حجم عظیمی از کوههای یخ با سرعت بالا فرو بریزند. همین مساله موجب میشود تا روند شکلگیری و تثبیت کوههای یخ در قطب شمال متوقف شود.
بررسی مشترک مذکور که توسط پژوهشگران فنلاندی، کانادایی، انگلیسی و آمریکایی صورت گرفته نشان میدهد روند مذکور از ۱۵ سال پیش تا به امروز سرعت گرفته و شدت تخریب کوههای یخ در قطب شمال به طور مرتب در حال افزایش است. همچنین در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۹ روند ذوب یخهای قطب شمال تشدید شده و البته در سال ۲۰۲۰ کمی کاهش یافته است.
پیش از این عمدتاً روند تغییرات جوی کره زمین و فرایندهای مربوط به گرمایش برای بررسی علت ذوب شدن یخهای قطب شمال و جنوب مورد توجه قرار گرفته بود.
کوچک کردندانشمندان میگویند این امر دیگربار نشان میدهد که تغییرات اقلیمی چطور بهسرعت قطب شمال زمین را تحت تأثیر قرار میدهد. یخهای قطبی در تابستان آب میشوند و در زمستان دوباره شکل میگیرند و تصاویر ماهوارهای از سال ۱۹۷۹ به این سو نشان میدهد که هر سال حجم یخ در این چرخه آب میرود. پایینترین سطح یخهای قادامه مطلب ...
دانشمندان میگویند این امر دیگربار نشان میدهد که تغییرات اقلیمی چطور بهسرعت قطب شمال زمین را تحت تأثیر قرار میدهد.
یخهای قطبی در تابستان آب میشوند و در زمستان دوباره شکل میگیرند و تصاویر ماهوارهای از سال ۱۹۷۹ به این سو نشان میدهد که هر سال حجم یخ در این چرخه آب میرود.
پایینترین سطح یخهای قطبی امسال ۳/۷۴ میلیون کیلومتر مربع ثبت شد. در چهار دههٔ گذشته دومینبار است که حجم این تودهٔ یخی، پس از ذوب تابستانه، بهزیر ۴ میلیون کیلومتر مربع میرسد.
تحلیل تصاویر ماهوارهای نشان داده است که روند ذوب یخهای قطب شمال در اثر گرمشدن زمین هر دهه ۱۳ درصد افزایش داشته است.
ذوب این یخها علاوه بر آنکه به حیات وحش قطبی، از پلانکتونهای دریا تا زندگی خرسهای قطبی، آسیب میرساند، بر چرخهٔ تغییر آبوهوای دیگر نقاط جهان هم تأثیر مستقیم دارد.
پژوهشگران آبوهوا پیوسته هشدار دادهاند که برای مهار گرمشدن زمین و کنترل تغییرات ناخواستهٔ اقلیمی نباید فرصت را از کف داد.
منبع: یورونیوز
کوچک کردن