3 پاسخ

  1. دوست عزيز ما وسط كهكشان نيستيم كه يه گوشه اين كهكشانيم و تا مركز خيلي فاصله داريم ... اگر تو هواي تميز به آسمان نگاه كنيد ميتونيد كل كهكشان را ببينيد به صورت يك ابر بزرگ وسط آسمون هست ... با تلسكوپ ازشون عكس برداري ميكنن بعدش با توجه به رنگ و با استفاده از مثلثات به راحتي فاصله را تشخيص ميدن(البته چادامه مطلب ...

    دوست عزیز ما وسط کهکشان نیستیم که یه گوشه این کهکشانیم و تا مرکز خیلی فاصله داریم … اگر تو هوای تمیز به آسمان نگاه کنید میتونید کل کهکشان را ببینید به صورت یک ابر بزرگ وسط آسمون هست … با تلسکوپ ازشون عکس برداری میکنن بعدش با توجه به رنگ و با استفاده از مثلثات به راحتی فاصله را تشخیص میدن(البته چون تعداد زیاده این کار را کامپیوتر با استفاده از سی الی چهل عکس در زوایای مختلف انجام میده)
    توی بخش help – contact us سایت nasa بپرسید یا تو انجمنشون بپرسید این را به شما میگن من یادم نیست کی ولی حدود دو سال پیش همین سوال شما برای منم پیش اومد ازشون پرسیدم به صورت ساده این جواب را به من دادن (البته اون روش مثلثات در جنگ ها برای تخمین فاصله نیرو های دشمن هم استفاده میشه که خیلی سریع حدود فاصله را میگه … تو سایت مدرسه ما روشش هست به سایت سمپاد برید روشش را یکی از المپیاد های نجوم گذاشته)

    کوچک کردن
  2. زمین در فاصله ی 27000 سال نوری از سیاهچاله ی مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد. برای کسی که در منظومه ی شمسی قرار دارد، گرفتن عکسی از کل کهکشان راه شیری غیرممکن است. این مسئله مثل این می ماند که وقتی در ماشینمان نشسته ایم، سعی کنیم از بیرون آن عکس بگیریم. اگر بخواهیم دوربینی به خارج از کهکشان بفرستیم تادامه مطلب ...

    زمین در فاصله ی ۲۷۰۰۰ سال نوری از سیاهچاله ی مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد. برای کسی که در منظومه ی شمسی قرار دارد، گرفتن عکسی از کل کهکشان راه شیری غیرممکن است. این مسئله مثل این می ماند که وقتی در ماشینمان نشسته ایم، سعی کنیم از بیرون آن عکس بگیریم. اگر بخواهیم دوربینی به خارج از کهکشان بفرستیم تا عکسی برای ما بگیرد، هزاران سال طول می کشد که عکس گرفته شده به دست ما برسد!

    متاسفانه من باید به اطلاع شما برسانم که اغلب عکس هایی که تاکنون از کهکشان محل سکونتتان دیده اید، ساختگی هستند! البته این عکس های ساختگی بی پایه و اساس هم نیستند. دانشمندان با بررسی چگالی اتم ها و یون های هیدروژن و همین طور بررسی مسیر گردش ستاره ها، به این نتیجه رسیده اند که کهکشان ما از نوع کهکشان مارپیچی است. از طرفی دیگر محققان با مشاهده ی کهکشان های مارپیچی همسایه، می دانند که یک کهکشان مارپیچی چه شکلی است. ستاره شناسان با استفاده از این اطلاعات، توانسته اند تصاویر نسبتا دقیقی از کهکشان راه شیری به دست بیاورند، اما هیچ کدام از این تصاویر، عکس نیستند.
    تصویری از بازوهای کهکشان راه شیری
    هر بار که ما به آسمان نگاه می کنیم، می توانیم بخشی از کهکشان راه شیری را ببینیم. هر ستاره ای که با چشم غیرمسلح قابل رویت باشد، در کهکشان راه شیری قرار دارد. دید ما به کهکشان راه شیری مثل این می ماند که از لبه ی یک بشقاب به مرکز آن نگاه کنیم. به خاطر این که ما تقریبا در لبه ی کهکشان راه شیری قرار داریم، می توانیم بیشتر قسمت های کهکشان را ببینیم. بعضی ها با عکس گرفتن از قسمت های مختلف کهکشان راه شیری پانورما های بسیار زیبایی از آن درست کرده اند.

    در شرایط مناسب، حتی کمان مرکز ستارگان راه شیری هم با چشم غیر مسلح قابل رویت است. البته اگر آلودگی هوا و آلودگی نوری امان بدهند! آلودگی نوری به روشن شدن بیش از حد محیطی بر اثر نور های مصنوعی می گویند. در شهر های بزرگ که شب ها چراغ های زیادی در آن ها روشن هستند، نه تنها نمی شود مرکز کهکشان را دید، بلکه اکثر ستاره ها هم قابل رویت نیستند. اقیانوس و بیابان و کوه های بلند، بهترین مکان برای دیدن کهکشان هستند. اگر راهتان به هر کدام آن ها افتاد، حتما دوربین با خودتان ببرید. شاید شما یکی از بهترین عکس ها را از کهکشان عزیزمان بگیرید!

    کوچک کردن
  3. [caption id="attachment_9076" align="aligncenter" width="500"] برای مشاهده تصویر اصلی کلیک کنید[/caption] به این عکس نگاه کنید. بعید است تا پیش از این چنین تصویری از کهکشان راه شیری دیده باشید. این عکس را ستاره‌شناسان در مناطق غربی صحرای استرالیا از کهکشانی گرفته‌اند که در آن زندگی می‌کنیم. اگر چشمادامه مطلب ...

    مرکز کهکشان راه شیری

    برای مشاهده تصویر اصلی کلیک کنید

    به این عکس نگاه کنید. بعید است تا پیش از این چنین تصویری از کهکشان راه شیری دیده باشید.

    این عکس را ستاره‌شناسان در مناطق غربی صحرای استرالیا از کهکشانی گرفته‌اند که در آن زندگی می‌کنیم.

    اگر چشم انسان می‌توانست امواج رادیویی را ببیند، با منظره‌ای روبه‌رو می‌شد که در این عکس می‌بینیم، عکسی که توسط رادیو تلسکوپ مورچیسون گرفته شده است. واقعا جالب است، نه؟

    کارشناسان می‌گویند که بررسی کهکشان راه شیری مانند نگاه کردن به جنگلی پهناور از نقطه‌ای در میان همان جنگل است. تنها فرقش این است که دیگر درخت‌ها مزاحم دید شما نمی‌شوند و باید با گاز و غبار سر و کله بزنید.

    عکس مرکز کهکشان با ثبت امواج رادیویی

    مرکز کهکشان چگونه جایی است؟

    دکتر ناتاشا هرلی-واکر، ستاره‌شناس، برای خلق این عکس از مرکز ابررایانه پاسی در شهر پرت استرالیا کمک گرفته است. او می‌گوید “این تصاویر درست رو به مرکز راه شیری گرفته شده‌اند، یعنی در جهت ناحیه‌ای که بین ستاره‌شناسان به مرکز کهکشانی معروف است.”

    کهکشان راه شیری دور این نقطه در حال گردش است. شما اگر از منظومه شمسی به طرف صورت فلکی کمان حرکت کنید، بعد از طی مسافتی در حدود ۲۴ هزار سال نوری به این نقطه می‌رسید.

    دکتر هرلی-واکر و همکارانش بقایای ۲۷ ستاره پرجرمی را که در پایان عمرشان به صورت ابرنواختر منفجر شده بودند کشف کردند.

    جرم ستاره‌هایی که در این انفجارهای مهیب از بین رفته‌اند بیش از هشت برابر جرم خورشید بوده است.

    دکتر هرلی-واکر می‌گوید هنگام بررسی داده‌ها به نکات شگفت‌آوری برخورده است. بقایای دو تا از ابرنواخترهایی که در عکس دیده می‌شوند “یتیم” بودند – به این معنی که در ناحیه‌ای از آسمان قرار داشتند که هیچ ستاره پرجرمی وجود ندارد.

    او می‌گوید “این مساله خیلی هیجان‌انگیز است، چون پیدا کردن بقایای ابرنواختری در این مرحله از حیات کار سختی است – بررسی چنین بقایایی مثل نگاه کردن به گذشته‌های دورتر راه شیری است.”


    توضیح ویدئو،کهکشان راه شیری از قله سبلان

    کوچک کردن

لطفا ابتدا وارد شوید تا بتوانید پاسخ دهید.

پرسش‌های مرتبط