درد کتف میتواند به علل احتمالی مختلف زیادی باشد. این درد میتواند در ناحیه خود کتف یا در فضای بین دو استخوان کتف باشد.
-
کشیدگی عضلات:
یکی از شایع ترین علتهای درد کتف، کشیدگی عضلات است. کشیدگی عضله میتواند ناشی از قرارگیری بدن در وضعیت اشتباه (خصوصا قوز کردن)، بلند کردن اجسام سنگین، تغییر ناگهانی در تمرینات ورزشی یا خوابیدن در یک حالت نامناسب برای مدت طولانی، باشد.
-
پوکی استخوان:
پوکی استخوان موجب میشود استخوانهای بدن شکننده و ضعیف شوند. شکستن استخوان کتف امر چندان شایعی نیست اما در حالتی که استخوانها بسیار شکننده هستند، بروز ترکخوردگی در استخوان کتف به فشار، ضربه یا نیروی چندان زیادی نیاز ندارد و حتی ممکن است با یک زمین خوردن ساده، رخ دهد.
-
مشکلات دیسک:
در صورتی که یکی از دیسکهای گردنی دچار برآمدگی یا پارگی شود، بر روی عصبهای مجاور فشار وارد می کند. این موضوع میتواند موجب درد کتف شود. تحت فشار قرار گرفتن عصبهای گردن همچنین میتواند باعث درد در ناحیه سر و گردن و احساس گزگز و سوزنسوزن شدن در بازو و انگشتان شود.
-
آرتروز یا استئوآرتریت:
آرتروز یا استئوآرتریت میتواند بر کتف تأثیر بگذارد و باعث درد تیغه شانه شود.
-
اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات:
اسکولیوز یه حالتی گفته میشود ستون فقرات راستای طبیعی خود را ندارد و این حالت میتواند باعث بروز درد در بالای کمر و بین دو کتف شود. زمانی که ستون فقرات دچار انحراف باشد، عضلاتی که در بالای کمر قرار دارند به علت داشتن زاویه انحرافی تحت فشار بیشتری قرار میگیرند و دچار کشیدگی میشوند.
-
آسیب شلاقی:
آسیب شلاقی نوعی آسیب بافتهای نرم در ناحیه گردن و اطراف آن است که بر اثر وارد شدن ضربه یا حرکت ناگهانی سر و گردن (مثلا در تصادفات رانندگی) ایجاد میشود. آسیب شلاقی میتواند به مفاصل، استخوانها، رباطها، دیسکها، شاخههای عصبی و عضلات گردن آسیب وارد کند. علائم آسیب شلاقی ممکن است در همان روز بروز حادثه یا چند روز بعد ظاهر شوند. این درد احتمالا از گردن نشات میگیرد و تا کتف ادامه دارد.
ارسال دیدگاه